0 oy
434 göst.
Aile kategorisinde (74 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yeni doğum yaptım diğer kızım 16 aylık ve kayınbabam eşin iş başı yaptığında sen zorlanırsın öğleden sonra büyük kızı ver bize biz gezdirir diyor yanlız bn hic istemiyorum cünkü kayınvalidem sözde parkta gezdiriyor götürüyor ya cocuklara dövdürtuyor yada fazla takip etmeyip cocuk bi yerlere carpıp düşüp darpe yiyor kayınbabamda oturakta oturup onun cocuğu gezdirmesini bekliyor. Kayınbaba mi kırmak istemiyorum ama kayınvalideme hic güvenim yok nasil onları kırmadan red cevapı versem nasil ikna edecek lafları sarf etsem sizce hanımlar.? 

20 Cevaplar

+7 oy
(1,031 puan) tarafından
Alışmamız lazım kendi düzenimizi kurmak için yanımda olması gerek diyebilirsin 
(74 puan) tarafından
Kayınbabam öyle basıkıcıdır o kaynanm sağolsun herşeyi kılıfına uyduruyor öyle desem yaw evlat cocuğu 2-3 saatliğine gezdirmiş olacaz hem sende dinlenmiş olursun cocukta bizimle vakit gecirmiş olacak diyeceği kesin.
-Reklam-
+2 oy
(3,187 puan) tarafından
Zaten havalar soğudu, soğuklari bahanne et ayrıca kızını verirsen bu sefer annem beni istemiyor kardeşim doğdu annem beni veriyor diye algılar bunuda söyle verme bakamıyorlarsa neden istiyorlar ki Allah korusun birşey olsa sana nasıl hesap verecekler 
(2,964 puan) tarafından
Bence en güzeli bu cevap ikinci söylediğini şöyle canm gerçekten de öyle dusunebilirler uyum zamanları ve bence bir yerlere gonderme
0 oy
(2,832 puan) tarafından
Havalar soğuk etraf virüs mikrop kayniyor en iyisi evde kalmasi cok sıkılor durmazsa size haber ederim ozaman cikarirsiniz dersen hem yalan deil hemde ikna olur 
(74 puan) tarafından
Buyuk ihtimalle sıkı giyindir bi şeycıkte olmaz der kayınvalidem kayınbabamda aynen öyle kızım yükün hafifliyoruz senin icin senin iyliğin icin der.
0 oy
(1,435 puan) tarafından
Havalar soğuk de canım çabuk hasta oluyo çıkmasın çıkacağı zaman haber vereyim de geçiştir 
(74 puan) tarafından
2-3 saaten bi şey olmaz sıkı giyindir bide öğleden sonra cıkaracağını söylemişti bna bide diyecek hava öğle sıcağında.
0 oy
(771 puan) tarafından
Kış ayı nereye çıkaracaklar bu kadar çok 
(74 puan) tarafından
Arabadan gezdırırm derse ya.
0 oy
(3,403 puan) tarafından

Havalar soğudu baba evde dursun de

(74 puan) tarafından
Sıkı giyindir derler
0 oy
(697 puan) tarafından
Her zaman öyle yapamazsınız kış geldi soğudu hava hasta olur çocuk. Bir şekilde alışacak yenı düzene. Açıkça söyle kırılır kırılmaz onun bileceği iş. Benım fıkrım kesinlikle izin vermem. Kaynanam bi kaç kez öyle yaptı her geldiğinde kızım diğer cocuklardan dayak yemış oluyordu. Bir daha izin vermedim tavır yaptı mı yaptı. Ama çokta umrumda:⁠-⁠D
(74 puan) tarafından
Ya bna parka götürmeyiz bizde avm ye yada arabada gezdirir derse.
0 oy
(356 puan) tarafından
'' Allah razı olsun, benim iyiliğimi düşünüyorsunuz ama öyle ya da böyle ikisine bakmak zorunda kalınca. Hem büyük olanın küçüğüne alışması lazım. Henüz ufak ama küçük gelince beni gönderiyor hissine bile kapılabilir. İki çocukla yemek yapmak zor olur. Bir kap yemek benim bütün yükümü hafifletir, '' diyebilirsiniz. 
0 oy
(16,491 puan) tarafından
Hayır iki çocuğuma da bakabilirim kardeşine alışması lazım. Kardeş kıskançlığı olmaması için ikisine de vakit ayırmam lazım eve yeni bebek gelmişken onu gönderirsem başımdan attığımı düşünür.
0 oy
(2,048 puan) tarafından
Hem alismasi lazim de hemde gozumun onunde olmayinca özlüyorum, icim rahat etmiyor de
0 oy
(1,666 puan) tarafından
Bahane bulmam istersen bir ton var. Ben olsam derdim. Şimdi bebekte oldu. Kızım kendini dışlanmış hissetmesin o yüzden yanımda kalması daha iyi. Kardeşi geldi beni istemiyorlar diye düşünür dersin 
0 oy
(680 puan) tarafından
Bebeğe alışması lazım kaynanama güvenmiyorum seni kirmazdm de bence herkess kendini bilsin
0 oy
(561 puan) tarafından
Yani kardeşi benimleyken o dışarı giderse sizinle kendini dışlanmış hisseder ve kardeşine zarar vermeye kalkabilir ben o riski göze almak istemiyorum evde kaynaşırlarsa kendini dışlanmış hissetmez dersin olur biter 
0 oy
(315 puan) tarafından
Bu durumda kayınbabanı kırmadan nasıl söyleyeceğini düşünmek yerine.. Böyle birşey yaparsan 16 aylık bebeğinin psikolojisinin nasıl etkileneceğini düşünmelisin. böyle durumda kendini dışlanmış, istenmiyor olarak düşünür. Bebekle ve sizinle olan bağı zedelenir. Bu durumu anlatırsanız oda anlayacaktır
0 oy
(388 puan) tarafından
Ayy pardonda kırılıyorsada kırılsın 9 ay karnimda tasimisim evladimi ona veriyim kimden alayım kimse kisura bakmasjn
0 oy
(145 puan) tarafından
O kırılmasın, bu kırılmasın derken belimizi doğrultamaz olduk. 
0 oy
(3,221 puan) tarafından
Ben olsam derim ki kızım bu sefer yanlış anlar kardeşim olduğu için beni gönderiyor en iyisi siz bize gelin 2 saat bizde oynayın hem dışarısı da soğuk derim 
0 oy
(10,389 puan) tarafından
Alismam lazim baba diceksin mantikli olan bu her zaman size gonderemem gondersem niye ikinciyi dpgurdum o zaman bi tane neyime yetmedi diye de kaynanama soylerdim esime soylerdim o da yok gerek yok desin derdim ven olsam 
0 oy
(392 puan) tarafından
Canım bende yeni dogum yaptım kayınvalidem bakmak için geldiğinde ben küçüğü emziriyorum uyutuyorum büyük oglumla parka gidiyorum 1 saat oynuyor geziyor küçük uyanmadan da eve geliyoruz. Guvenmiyorsan yollama tabi hem psikolojik olarak etkilenir kardeş geldi annem beni istemiyor artık gönderiyor diye düşünebilir o yüzden doğum yaptigimdan beri büyük oğlumu tek gondermem küçüğe karşı kinlenmesin diye 
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Benimde annem istedi 16 aylık oğlumu bakar güvenirim ama bırakmam bırakmadım çünkü o bebeğinde psikoljisi var kendisini dışlanmış horlanmis hissedebilir. Ben evde pasaklı oldum yinede ayirmadim yanımdan sende kibarca bu şekilde anlatabilir sin

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 115 göst.
18 Eylül 2024 Aile kategorisinde Yagmur01 (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 201 göst.
11 Şubat 2024 Aile kategorisinde Ferdahannnn (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 817 göst.
6 Mayıs 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 251 göst.