0 oy
121 göst.
Diğer kategorisinde (2,688 puan) tarafından
10 aylık mama içiyor ayakda sallarım yinede bırakınca uyanıyor nasıl vazgecirebilirim kızlar

6 Cevaplar

0 oy
(14,854 puan) tarafından
Şuan çok başındasınız pışpış yaparak yanına uzanarak uyutun ilk başlarda sonra giderek kendi uyumasını sağlarsınız 
(2,688 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(2,647 puan) tarafından
Bir hafta sizi zorlar ama dayanırsanız alışır. Fakat çocuğun eşiğini iyi anlamak gerek. Eğer kucakta pış pış yaparken ağlama eşiğini çok aşarsa zorlamayın iz bırakır 
(2,688 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(993 puan) tarafından
Salla bırak taktigi var ben onunla bıraktım 4-5 ay oldu galiba. Sonra da desteksiz uykuya alistirdim simdi kendi uyuyor 1 yaş benimde. Salla bırak taktiği ayakta sallamayi bırakmak için birebir. Bende pusette salliyordum hep. Birde 25 dakika taktiği var özellikle yarım saat uyuyup uyanan bebekler için 5.aydsn sonra yapabiliyorsunuz. Ben özellikle dış dönemleri yapıyorum bunu. Gece kesintisiz uykuya da destek oldu. 
(13,814 puan) tarafından
25 dakika taktığını açıklayabilir misiniz lütfen
(636 puan) tarafından
Bana da bildirdim gelsin
(993 puan) tarafından
25 dakika taktiğinde özellikle bu 30 dk uyuyup hemen kalkan çocuklar için. Uzun uyuması için yapılıyor 5.aydan itibaren yapılabilir. Bebeğiniz uykudan genelde uyku atagi üzerine kalkıyor buna büyüme atağı gaz sancısı dahil. Özellikle atak haftalarında yapılmalı kolay atlatilmasini sağlıyor. Uykuya daldıginda 25. Dakikada ufak dokunuyorsunuz kıpirdiyor. Ben genelde ayağına dokunuyorum uyanmasın diye. Bu şekilde uyku atağını atmış oluyor. Bebeğim dokununca uyaniyor diyorsanız veya gazlı bir bebekse yan da çevirebilirsiniz. Çok basit bir taktik ama bebek bakımında çok yazdım çok işe yarayanlar oldu. Özellikle gece uykusunda. Bana da uyku danışmanı söylemişti onlarda böyle uzun uyku sağlıyorlarmis. İnşallah size de yardımcı olur. Salla birakta da bir hafta içerisinde bırakıyorlar ilk gün 010 dk sallayipybir dk duruyorsunuz mesela. İkinci gün 5 dk sallayıp iki dk duruyorsunuz pispis yapıyorsunuz. Bu şekilde bebeğinize göre sallandığı süreyi azaltarak durduğu süreyi arttiriyorsunuz. Tamamen durmaya başladığınızda yine bir kaç gün güvende hissettiği ayakta uyuyor sonra yatağa geçiyor. Ama bunlarda uyku hijyeni çok onemli. Her gün pijama giymek büyükse diş fırçalamak uyku müziği açmak(her gün aynı müzik) mümkünse uyku arkadaşına alışması onemli
(636 puan) tarafından
Sağol canım açıklama için bi kısmı bana uymuyo benim bebeğim ayakta da uyumak istemiyor. o sık uyanma ataklarını bi tık atlattık bizde keşke daha erken bilseydim çok işime yarardı ☺️❤️
(2,688 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(935 puan) tarafından
Yanına uzanarak uyut canm çok zorlanırsınız ilerde 
(2,688 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(636 puan) tarafından
Hemen hemen 1 haftaya yakın uğraşıyorum ninni açıp yanına yatıp fln 1:30 saate döne döne uyudu bi kaç gün. 10 dk - 10 dk öne geliyo. Değirmen taşı gibi kendini ordan oraya vuruyordu şimdi daha azaldı dönmeleri.  dün 1 saatte uyudu bakalım canım gerçekten sabır işi vazgeçmeyi düşünüyordum dedim o kadar çektim geri dönemem alışıyo ama gerçekten 13 aylık bu arada oldu olası uyumamak için çok direnen bi bebek
(2,688 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
(636 puan) tarafından
Rica ederim canım 40 dk da uyudu bu defa ☺️
0 oy
tarafından
Ayakta sallamak bela bisey sallarsin uyutursun 10 15 20 dk yeri gelir huysuz olur 1 saat sallarsin ama buna bi alistilar mi offf offf atak zamanlari ayaginin uzerinde uyumak ister ben oglumu 2 yasina kadar salladim diyim 15 gun vardi dogum gunune oyle dusun 4 8 10 1 yas 18 ay hepsinde burnumdan getirdi gunduz zaten ayagimin ustunde uyurdu hep biraktigimda uyanirdi bebekliginde de bende aman yerko uyusun gelisimi etkilenmesin diye kalkmazdim beklerdim zamanla kilo aldi gunduzler yetmedi o aylar da geceleri de istemeye basladi gecelerce sabahlara kadar ayagimin uzerinde bi yandan sallardim bi yandan otururdum oyle uyurdum ayaklar sallaniyo esim sesleniyo futmuyorum agzin ayriliyofu boagim kuruyodu dusun bi kere annemlerde kaldim orda da oyle yapti salonda uyuyoruz tabi babam sabah isten geldi bi bakti agzim ayrik guluyo bana bende sesine uyandim dusun halimi sabah kalkiyoduk ayaklarim yan basiyo 14 15 kilo olmustu ssbahs kadar nolcak bu surecte 3 kere yanina yatip uyutmayi denedim ciglik kiyamet geri salladim en sonuncuda artik bitlikte oyun kurup oynuyoduk hadj benim cok uykum geldi beni uyut dedim yattim oyun ssndi beni pispisladi pispisladi sikildi saga dondu sola dondu bi bsktim uyumus hic bozmadim hala oyle uyuyo 
(2,688 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 114 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (701 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 85 göst.
0 oy
8 cevap 180 göst.
+1 oy
4 cevap 109 göst.