0 oy
78 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,109 puan) tarafından
Şuan 11 haftaliğım özel bir kurumda öğretmenim. Hamileliğimi kimse bilmiyor acaba ne zaman söylemeliyim sizler çalıştığınız yere ne zaman söylemistiniz

3 Cevaplar

0 oy
önce (1,943 puan) tarafından
3 aydan sonra söyledim ben çevreme hem nazar olmaması durumundan hemde düşük falan olursa diye Allah korusun 
önce (1,109 puan) tarafından
2 hafta sonra randevum var. Randevuyu beklemeli miyim o zaman 13-14 haftalık gibi olmuş olacagim. Yoksa geç söylemenin de kanunen ellerinde bir suçu olmuş oluyor mu ki
önce (1,943 puan) tarafından
Söyleyin en azından acil bir durum olursa sorun olmasın yani bilmiyorum haklarınızı tabi sorun olabilir
Teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
önce (2,289 puan) tarafından
Ben öğrenince hemen söylemiştim
Zaten herhangi bir şey yapamazlar değil mi hamile kişiyi işten çıkarma gibisinden. Öyle bir kurum değil çalıştığım yer ancak ister istemez tedirgin ediyor bu durumda insanı. Normalde hamile kişiyi çıkarmak yasak diye biliyorum ancak bir kılıfa uydurup
önce (2,289 puan) tarafından
Sigortalı isen çıkartamazlar yasak benim sağolsun işverenin çok iyi bir insandı 6 ay çalıştım sonra kendi izin verdi maaşımı da yatırdı seninkiler de öğle ise sorun olmaz
Sigortaliyim canım sınıf öğretmeniyim orada. Şükür idare ile kurumum ile aram iyi. Gebe kalan arkadaşlarda 32ye kadar çalıştı daha sonra rapor ile ayrıldılar insalllah bende sikintisizca onlar gibi olurum
0 oy
önce (12,583 puan) tarafından
Ben devletteki öğretmenim eylülde bildirdim ders ona göre planlandı. 28. Hafta içindeyim. Bildirin derim
Zaten herhangi bir şey yapamazlar değil mi hamile kişiyi işten çıkarma gibisinden. Öyle bir kurum değil çalıştığım yer ancak ister istemez tedirgin ediyor bu durumda insanı. Normalde hamile kişiyi çıkarmak yasak diye biliyorum ancak bir kılıfa uydurup
Canım işten çıkarma hamilelik sebebiyle olmaz ama istiyorsa çıkarmayı başka kılıf bulur. Sözleşmen de mühim ben dershanedeyken gebe kalmama planlamama şartı vardı. Bir de 11 haftalıksın 26 hafta daha çalışabilirsin. 6 ay kadar yapıyor bu da. Eğer tyt ayt ise grubun son ay olmaman sorun olabilir.
Yok canım ben sınıf öğretmeniyim kurumda. Okulumuzda gebe kalıp da 32nci haftada gidenler oldu hep . Sozlesmede bu tarz durumlar yazmıyordu bizde hiç. İnşallah bende de bir sorun olmaz diğer arkadaşlarımın ki gibi
Olmaz canım o halde bildir sen gebeliğin ama. İşten çıkarma sözleşmede yer almadıkça yapamaz
Teşekkür ederim canım benim❤️

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 41 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde esrausen676 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 281 göst.
0 oy
2 cevap 202 göst.
17 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (11,414 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 98 göst.

403,637 soru

12,093,135 cevap

36,386 kullanıcı

...