+1 oy
391 göst.
Diğer kategorisinde (657 puan) tarafından
10 yıldır evliyim 2 kızım var biri 9 biri 4 yaşında. Eşim son 2 yıldır çok değişti asabi bağıran çirkin bir insan oldu. Hem boşanıp gitmek istiyorum hem çocuklarım için kalmak istiyorm. Hemde gitsem annemin evi asla nurdan daha iyi bir yer değil çok zor kötü gunlerim olacak eminim. Ama buraya da sığmıyorm. Napcam bilmiyorum. Çocuklarım babasına çok düşkünler. İyiyken çok iyiyiz ama kotuyken ikimizinde tahammülü kalmadı. Karakola bile şikayet ettim ceza yazdırdım esime. O kadar saygısızız artik. Ne yapardınız siz benim yerimde olsaniz. Ha annemin evinde de erkek kardeşim var subay. Ve senelerdir onunla konuşmuyoruz düşman gibi küsüz. Annemle babam ayrı. (Babamla 1 kere görüştüm konuştum diye bana düşman oldu)

9 Cevaplar

0 oy
(19,495 puan) tarafından
Çift terapisine gitseniz iyi olur bence 
(657 puan) tarafından
Hiç dusunmedik böyle bir çıkış yolu aslında
(19,495 puan) tarafından
Değerlendirin bence . Aslında herkesin gitmesi gereken bir yer bence.
(657 puan) tarafından
Çok dogru aslında çok yerinde tespit
-Reklam-
0 oy
(609 puan) tarafından
Bir yardım alın Canım eğer şiddet yoksa bazen oluyor erkeklerde  yada biz kadınlar da bile asabi dönemlerimiz oluyor. Evliliği bitirmek kolay tekrar söylüyorum eğer şiddef , aldatma vs. yoksa . En son gerçekten düzelmiyecekse o zaman bitirin derim. Annenjn evine gitsen orada çocukların ve sen daha rahat edebilecekmisin. Şahsen ben annem babam ayrıydı babam yoktu . Annemin evi vardı ama çocuklarımla orada daha zorlanacağım için gidemedim. Eşimle 19 sene oldu evleneli çok zor günler geçirdik ama çok şükür bir düzen oluşturduk eşim bana ben eşime evliliğimize sabırla katlanarak bu günlere geldik. 
(657 puan) tarafından
Hayır annemin evinde asla kocamın evinden daha rahat olamam buna çok eminim. Hem geçim hem de huzur olarak çok perişan olurum orda. Ama burda da sanki beni zorla tutuyorlarmis gibi hissediyorum. Eşimi seviyorum eşimin de beni sevdiğine çok eminim. Ama birnirmize iyi gelmiyoruz. Sebebini bile bilmiyoruz. Aldatma yok şiddet de 10 yıldır 1 kez tokat attı geçmiş postlarimdan bakabilirsin dünyasını dar ettim mahkeme avukat süründü perişan oldu. Çocuklarına çok düşkün mükemmel bir baba. Aslında bana karşı da iyi ama huzursuz olduğumuz şey ne inan adını kıyamıyoruz ikimizde. Bencillik yaptığım konulardi fark ettiğim an bıraktım bencil olmayi. Ama inanki bilmiyorum ne olacağız bilmiyorum
(657 puan) tarafından
Yatakları da ayırdık o konuda da soğudum sohbet ederken de sogugum. Sorunun çok büyük bir kısmı benimle alakalı sanırım. Ben cok düşünüp çok abartan biriyim en başta kendimi yenilemem lazım ama eşim böyle devam ederse de kendimi yenilemenin ne almanı olacak
(609 puan) tarafından
Evlilikte soğukluk bence herkeste zaman zaman yaşanıyor. Ben eşjme Aiel Terapisi ne gideljm dedim , eşim yoğun çalışıyor pekte istemediği için kabul etmedi, ben 5 aydır Terapiye gidiyorum, ve aşamadığım yerler olduğunu kendimde çocukluğumdan kalma o kadar yaralarımla yüzleştimki bu evimize , evliliğimjze bjle yansıdı. Değiştirmeye önce kendinle başlamalısın , Sen Değisirsen Dünyan Değisir.
(657 puan) tarafından
Peki eşinle arandaki soğukluk düzelmeye başladı mı daha mutlumusun
(609 puan) tarafından
Ayrıca yorumlardan okuduğum kadarıyla eşin çok zorlu süreclerden gecmiş ki bunu ben birebir yaşamış biri olarak eşini çok iyi anlayabiliyorum sana şöyle anlatayım. Bundan 5 sene önce annem demans hastası olarak geldi anneme baktım öncesinde annem evlendi , eşiyle birlikte bize hırsızlık la sucladılar, sonrasında eşim annemj zorla kabule etti baktık ama gel bana sor annem bildiğin 2 yaşında çocuk gibi oraya buraya kaçar , alır başını gider, sonra altına kaçırmalar, daha sonra yatalak oldu bu esnada ben Hamile kaldım kızıma , annemin altını alıyorum mide bulantılarım , lohusalık üstüne tekrar hamile lik evimjn düzeni alt üst oldu. Bulantılardan aylarca yemek yapamadım , annem mideden beslendi makineye baglı şekilde hergün hem lohusalık hem hamilelik üstüne hergün acaba annem yaşıyormu diye psikolojim alt üst oldu. Oğluma 5 aylık hamileyken annem vefat etti. Bir tarafta kızım 1 yaşında kucağımdan inmiyor öteki tarafta karnımda oğlum annemin cenazesi derken ben 14 aydır yeni yeni toparlanmaya başladım. Bu esnada eşim benim çok agresif ve sinirlj hallerime sab8r etti. Bırak beni git ben iyi değilim diyordum boşanalım diyordum , o kadar yükü kaldıramadığımda makineyi yumrukladığımı biliyorum. İnanki çok zor bir sürec ama eşin düzelecektir İllaki .kendimden örenk verdimkj belkj eşini daha iyi anlars8n.
(609 puan) tarafından
Evet düzeldi ama ben değistikce düzeldi , terapi aldıkça ben açıldım algılarım değisti
(657 puan) tarafından
Gerçekten cok üzüldüm adina. Umarım birdaha aynı seyleri benzerlerini hiç bir gün ne sen nede evlatarin insallah yasamaz. Umarım çok iyi günlerin olur. Eşimde çok benzer şeyler yaşadı birçok şey üst üste geldi. Demekki eşim benden destek beklemis. Öfkesini bana kusması da nazinin geçmesi gibi sığınma gibi bir şeymiş o halde öyle degilmi. Eğer öyleyse ben çok büyük hatalar yaptim. Belki kendimi de dağıtmak yerine esimi daha hızlı toparlardim :(
(609 puan) tarafından
Eşini bir süre kendi haline bırak , çünkü eşinin canı çok acıyor bu acıyı dindirmek kolay değil sadece yanında ol, işine bak, yoluna devam et. Diğer arkadaşlar ın dediği gibi evinde dinlensin huzur bulsun. Diğer türlü onun duyguları kendi içinde yaşıyacak bir süre sonra toparlanacak , eşinjn bunları yaşamasındada mutlaka bir hay8r vard8r sonras8 sizin için İnşallah daha iyi olacak. Kendinizde niye öyle niye böyle davrandım diye suçlama , farketseydin öyle yapardın, ama insanız herşeyi bilemeyebiliriz, sen bundan sonraki sürece odaklan Canım . Daha güzel günleriniz olur Allah'ın izniyle
(609 puan) tarafından
Eşinin öfkesini sana yöneltmesi evet nazını sana yaptığı için ve ne yapacağını bilemediği için oluyor. Ben hiç unutmuyorum yolda arabada giderken insem bu yolda koşsam koşsam nereye kadar koşabilirsem avazım çıktığı kadar bağırsam arabamı çarpçak ne olursa olsun dediğimj bile hatırlıyorum, Rabbim kimseye yaşatmasın ama bazı imtihanlar insana deliriyormuyum bile dedirtiyor
(657 puan) tarafından
İçimi rahatlattiniz aydınlık verdiniz bana çok teşekkür ederim çok haklısınız söylediklerinizi can kulağı ile not ettim
0 oy
(606 puan) tarafından
Benim çocuğumda babasını çok seviyor sabah kalkıyor babam bugün izinli mi diye soruyor adamın çalışma günlerini takip ediyor 5 yaşında. Çok bunaldığım aşırı soğuduğum günler oldu ama çocuğuma kıyamadım zaten tek başıma gücümde yok. 

Ona bu rahat hayatı tek başıma yaşatamam. Ama şimdi ne isterse babası alıyor çocuğum mutlu rahat yaşıyor şükür. Boşanmak konusu çok güçlü bi psikoloji istiyor ve maddiyat. İyi düşün taşın bu adam düzelir mi aile danışmanı bulsanız nasıl olur
(657 puan) tarafından
Çok rahat iletişim kurabiliyoruz eşimle gayet açık çekinmeden konsusabilir birisi bu konuda çok şanslıyım. Terapiyi de kabul eder muhtemelen. Çünkü bu senenin başında ofkemiz için psikiyatri önerdim anında kabul etti ilaç kullanmaya basladik. Ama ben hala devam ediyorm eşim bıraktı ilaci
(606 puan) tarafından
İletişim kurabiliyorsanız halledersiniz o zaman. Eşin doktora sormadan mı bıraktı eğer öyleyse tekrar gitmesi lazım.
(657 puan) tarafından
Evet sormadan bıraktı ise yaramadığını düşünüyor. Doktor ayrıca öfke kontrolü yapamadığı teshisini koydu
(606 puan) tarafından
Diğer yorumu okudum eşin üstüste çok stres yaşamış altından kalkamamış eve yansıtmış süreç zorlu olunca bütün aile etkileniyor. İlişkiler de bozuluyor. Allah yardımcın olsun sakin kafayla konuşun
(657 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim çok sağolun umarım güzel günlerimiz olur
0 oy
(31 puan) tarafından
Yani çirkin bir insandan kastınız nedir bilmiyorum ama boşanmak zor iş gerçekten iyi düşünmek lazım maddi özgürlüğünuz yok anladığım kadarıyla anne evini düşündüğünüz için bu kanıya vardım.bu yüzden de bosanamiyorum mecburum diye bakarsanız o düşünce sizi daha da baskılar maddi ozgurlugunuz olsa da farketmez siz hayat arkadaşınızın iki snedir neden bu duruma geldigini anlamaya çalışın çözmeye çalışın belki sebebi vardır sorunu vardır erkekler açılmaz pek siz deneyin açmayı.
(657 puan) tarafından
Yo eşimle çok rahat iletişim kurabiliyoruz. Her konuyu ince ince konuşabiliyoruz. Eşimin işi battı iflas etti 2 yıl once. Sonrasında gelen iş arama bulamama şehir değiştirp taşınma birsuru şeyler oldu bunlarin yanında babasıyla düşman oldu. Kardeşi defalarca eşinden şiddet gördü. Psikolojik olarak çöktü ve bunu her seferinde bana yansıttı tüm sinirini bende çıkardı. Bağırdı hakaretler etti defalarca yemek masasını dağıttı defalarca durduk yere tartışma çıkardı. Neden bulaşık var neden ev supurulmedi gibi. Bende alttan almayı bi zaman sonra bırakıp cevap vermeye tartışmayı büyütmeye başladım. Böyle bir kötü duzen oturdu yani
0 oy
(687 puan) tarafından
Anlattıklarına göre eşin de zor durumlardan geçmiş ailenin yanına gitsen daha kötü olur dediğin gibi. Yuvani kurtarmaya bak canım. Asilamayacak sorunlar değil anlattığına göre. Eşinin desteğe ihtiyacı var senin de bir çift terapisti ne gidin pes etme canım boşanmak kolay zor olan aileyi ayakta tutmak.
(657 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim aslında bende gitmek bitirmek istemiyorum. Çıkış yolu arıyorm sanırım. Baştan sona okudunuz mu herseyi. Dışardan bakınca sorun bende nerde gözüküyor. Ben neyi tamir etmeliyim mesela ben biraz bencil davrandıgimi düşünüyorum ama başka göremedigm mutlaka vardır bir şeylerim sizin fark ettiğiniz var mi.
(687 puan) tarafından
Canim zor zamanlarinda belki de senden destek beklemistir eşin. Sen de bunaldin belki hakli olarak. Önce sen git istersen bı yardım al kendinde ne eksik ne fazla hepsini görürsün. Sana tek tavsiyem mutlaka git ama git faydasını çok göreceksin sen kendinde de hata görüyorsan önce kendini iyilestir sonra eşinle de konuş o da yardım alsin. Göremediğimiz bizim de okadar çok hatamız var ki.
(657 puan) tarafından
O kadar haklısıniz ki. Mutalaka gideceğim esimide götüreceğim ikimizde gidicez çok sağolun teşekkür ederim
(687 puan) tarafından
Rica ederim ne demek Allah yardımcınız olsun.
0 oy
(105 puan) tarafından
Ne güzel eşimle her şeyi en ince ayrıntısına kadar konussbiliyorum diyorsun inan bunu yapmak isteyip yapamayan çok çift var ve eşin çok zor dönemlerden geçmiş kolay değil bir erkek için iflas etmek güzel güzel konuş canım yuvanı yıkma hele baba evin daha kötüyken kızların da babaya düşkün sabret dua et yumuşak davranmaya çalış düzelir inşallah 
(105 puan) tarafından
Geldiğinde evi derli toplu bulaşıkları temiz görsün canım bazı erkekler bizden daha çok önem verir evin düzenine falan. Eve geldiğinde çocuklar sarılıp yanına koşsun hemen sende güler yüzle karşıla evinde huzuru mutluluğu bulan erkek koşa koşa evine gelir bende önceden sürekli zitlasirdim ama baktım iş kötüye gidiyor ben sert oldukça o kırıp döküyor evin eşyasına kadar düzelttim kendimi  oda düzeldi benimde iki kızım var babaları gelince koşun hoşgeldin diyin sarılın evde neşe oluyor kahkaha oluyor o şekilde
(657 puan) tarafından
O kadar haklısın ki. Şuan yuzlestim kendimle. Ben ne zamanki alttan alıp stresimi yönetmeyi biraktim. Sinirine sinirle cevap verdim herşey o zman bozulmaya başladı. Aydınlandim resmen şuan yuzlestim bununla senin yorumun ile aaaaa inanmıyorum
(105 puan) tarafından
Olabilir canim bizde insanız bizde sinirlenip kizabiliyoruz önemli olan biri ateş iken öbürünün su olabilmesi ama şuan o sıkıntı altında senin desteğine ihtiyacı var. Rabbim evine huzur mutluluk kursun canım
(657 puan) tarafından
Aminnn hepimizin inşallah Allah'ım hepimize versin huzur mutluluk. Çok teşekkür ederim coook
(105 puan) tarafından
Rica ederim ♥️
0 oy
(152 puan) tarafından
En azından konusabiliyorsunuz  bu çok önemli bizde konuşma da yok hep kendi hakli aile konusundada benzer durumdayım malesef benim kizimda cok düşkün babasina ama eşim sorumsuz bir insan gerçekten hep o hakli hayatta empati yapmaz çoğu kişi çocuklar yüzümden bir arada emin ol elbette herkesi demiyorum malesef hayat öyle kolay değil hemen boşan git çalış çocuklarıma bak diyenlerde var ama işin içine girmeyince kimse anlamıyor işte 
(657 puan) tarafından
Bence boşanmak evli kalmaktan çok daha zor. Hele ki çocuk varsa çok cok daha zor. Eşim hep ben haklıyım demez dinler düşünür hak verir ama bildiğinden de asla geri kalmaz. Ben mi çok büyütüyorm acaba ya keske bir gözüm daha olsa da kendimi dışardan görsem ah :(
(152 puan) tarafından
Bak eşin ne güzel dinliyor düşünüyor senin kendini sorgulamanda Güzel bişey aslinda zor tabi cocuklarin düzeni var sonuçta baba evinde o düzen olmaz asla örnek vereyim geçen anneme doğumda yanımda kal dedim bana biraz bakarsın dedim bana dediki ben senin evindeekalam bişey yapamam mutfağın küçük rahat edemem falan filan bı kere cevap vermesem hemen yüzüme vurur aradım açmadı n der bunun lafını yapan bana yarın herşeyin lafını yapar ona rağmen yine en iyisi insanin basındaki çatısı bizde normalde iyiyiz ama kavga olur birşey olur eşim bambaşka biri sanki
(657 puan) tarafından
Ya çok haklısın çok hak veriyorum sana suan. Bir çok dusuncemden arındım çok iyi geldin ya. Farkında bile olmadan şuan 2 küçük çocuğun araya sıkışmış bir kadının hayatına donundun. Rabbim güzellikler versin önüne
(152 puan) tarafından
Amin canım hepimize inşallah hiçbir kadin uzulmeyi incinmeyi haketmez ama hayat işte napalim düşüşlerde oluyor bazen iyi kötü bir düzenimiz var sonuçta en çokta çocuklarımızın inan senede bir anneme giderim en fazla 3 gün kalirim kızım asla kalamiyor bende öyle kendi duzenimize alışmışız sonuçta anne baba evi bile olsa kendi evindeki kuru ekmek onlarin kral sofralarından daha iyidir emin ol canım
(657 puan) tarafından
Çok doğru gerçekten çocuklarımizin duzenine yazik
0 oy
(7 puan) tarafından
Canım birincisi eşinle kavga dahi etsen yatak ayırmak doğru değil mesela sana sesini yükselttiğimde ona taviz vermesen bana sesini yükseltme gibi yada ona baskınlık kurmasına fırsat vermesen itici hareketince yüzüne vursan kendini bu konuda düzeltmelisin desen boşanmak 5 dakka ya kurmak zaten yıllarını vermişsin okadar çabanı boşa harcama hep yanlışlarında önüne geç
(657 puan) tarafından
Bana dokunmasını istemiyorum ama. Sanki vücuduma diken batıyor öyle rahatsız oluyorm suan. Ne kadar uzak o kadar iyi ayrı yatsın
0 oy
(401 puan) tarafından
Önce yardım almayı teklif et konuş eski günlerinizi anlat neden böyle olduğunu anlamaya çalış , zaten aldatma vs olsa anlardın ve bu yüzden değişti derdin ama o yok , düzenleyecek gibi ise sana da zarar vermezse ayrılınca boşan yani cocuklar bu şekilde daha çok yıpranıyor ve büyüyünce bile asla bunları unutmuyorlar , sizin için katlandım dersiniz ama katlanmasaydin derler , çünkü çocuklar sizden daha çok mutsuz olur , bende ayrıldım kızım bir buçuk yaşındaydi 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 295 göst.
0 oy
9 cevap 136 göst.
0 oy
5 cevap 235 göst.
0 oy
22 cevap 939 göst.

408,402 soru

12,270,146 cevap

37,572 kullanıcı