0 oy
132 göst.
önce Aile kategorisinde (1,416 puan) tarafından
Benim çocuğum cilt hastası özel bakımları var aşırı kuru cildi ve dökülüyor dışarıdan belli oluyor tabi neyse 4 6 yas sübyan okuluna gönderiyorum ablamın kizi ile aynı siniftalar geçen yaz 5 gün gönderdim gitmek istedi geri aldım öğretmen yaşı küçük normaldir eğer isterse Eylül de tekrar gönderin dedi neyse Eylül ben çocuğumla konuştum okulu istiyorum dedi alışverişe beraber gittik ilk bir ay yine sıkıntısız gitti sonradan anne ben gitmek istemiyorum kuzeni onun yanında oturmuyor muş kimse benimle oturmuyor diye ağlamaya başladı öğretmeni de bana söyledi kuzeni onu dışlıyor diye ablamda bende konuştuk sorunu duzelttik bu defa diğer arkadaşları için şikayet etti bana söyledi şöyle de düşünüyorum bu çocuk hayatı boyunca bununla yüzleşecek hep ben cözemicem çok üzülecek bu konuda nasıl davranmam gerektiğini de hiç bilmiyorum dün akşamda bana okulda herkesin yüzü güzel yumuşak benimki çok sert ve pis kimse benimle oynamak istemiyor dedi ben kahroluyorum böyle konuştuğu zaman daha 4 yaşında 2 sene sonra 1 e gidecek acaba şimdi den alsam mı okuldan iyice soğumadan çünkü her gün yalvar yakar gönderiyoruz okula ne yapacağımı bilemiyorum okuldan alsam iyi mi kötü 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (1,290 puan) tarafından
Ah ya kıyamam benim de bazen egzamam olur elim kötü görünür kafaya takarım tokalasmak istemem falan. Çocuk için üzüldüm ama nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda bence psikolog desteği alın yavaş yavaş alışması lazım ya da zamanı var der belki. Tıbbi konuda zaten gerekeni yapıyorsunuzdur diye düşünüyorum 
önce (1,381 puan) tarafından
Kesinlikle uzman desteği alınmalı. Öte yandan öğretmene de iş düşüyor diğer çocukların velilerini uyarması konusunda. Sınıfta durumu özel bir öğrencimiz var lütfen çocuklarınıza tatlı dille anlatın gibisinden. Ya da öğretmen kaynaştırmalı diğer çocukları. Rabbim hep yardımcısı olsun, çocuklar bazen çok acımasız gerçekten.
önce (1,416 puan) tarafından
İlk okul günü toplantı oldu ben orada tüm velilere söyledim herkes kendi çocuğuyla konuşsun diye öğretmende destek verdi bende cocuklara bu gibi durumlari hikayelerle anlatmaya çalışacağım diye konuşmuştuk
önce (1,416 puan) tarafından
Tıbbi yönden bakımını yapıyorum çok iyi şekilde hemde doktor muayenesinde doktorlar bile çok iyi durumda olduğunu söyler hep ama bu defa devletten pisikolojik destek istiyecem yoksa özele gücümüz yok maalesef
-Reklam-
0 oy
önce (1,122 puan) tarafından
Almak çözüm değil canım 1. Sınıfta yine aynı şeyler yaşanacak. Özgüvenini toplamadı lazım. Arkafaşlarıyla arası düzelsin diye acaba minik bi hediye paketi hazırlayıp herkese vermesinimi isteyebilirsin. Yani arkadaşlarıyla arasını düzeltmek için çabala yoksa okulu hiçbir zaman sevemeyecek
0 oy
önce (520 puan) tarafından
Tüm aıle kendı çocuğuna bunu ogretmenı bır insan görmeye bilir bır ınsanın kolu olmayabilir Bor çocuğun rengı başka olabılır yüzünde  bırsey olabılır ama o insan onlarla konusabılırız dıye. Kızım bırıncı sınıf ve çok güzel arkadaslıkları var. Bence olay aılelerde ama çocukluk donemı acımasız bır dönem maalesef sen ona  farkı olmadıgını anlat arkadasın dedıgı gıbı çocuklar yıyecek ve hedıyeleeı sever durumun varsa onlara hedıye küçük hedıyelee dagıtsın bırseyler versın boylelıkle onu yüzüyle yargılsmayı bırakırlar   . Bıde teşekkür ederler kendısjds sevinir 
0 oy
önce (522 puan) tarafından
Bence okuldan alma alırsan daha ozguvensiz olur sadece özgüvenli olması eeektigini Öğrt malesef zor bir süreç okuldan alırsan içine iyice kapanır 

Biraz öğretmeni de ilgilenmeli
0 oy
önce (255 puan) tarafından
Zorbalığa karşı taktiklerim var adlı kitabı alıp okuyabilirsiniz bu konu ile ilgili birkaç kitap daha var. Mutlaka bir uzman görüşü alın nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda. Birkaç kişi küçük hediyeler dağıtsın demiş ama ben katılmıyorum. Hayatı boyunca insanlara birşey vererek kendini seveceklerini kodlayabilir kendinde. Siz işin psikolojik tarafıyla ilgilenin öğretmeni de diğer çocukların ailelerine bilgi versin. Veli grubunuz vs varsa orda bu durumu paylaşabilirsiniz. Aileleri çocuklarıyla konuşunca süreç daha rahat geçer. Maaelesef akran zorbalığı zor bir süreç bende yaşadım, kızımın görme problemi var muhtemelen o da yaşayacak o yüzden 3 yaşında olmasına rağmen psikolojik destek almaya karar verdim önümüzdeki yıllarda nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek için en önemlisi de kızımın özgüvenli bir birey olması için.

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 626 göst.
+1 oy
3 cevap 124 göst.
29 Eylül 2024 Aile kategorisinde Ebruliiiiii (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 593 göst.
0 oy
18 cevap 920 göst.
22 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,619 soru