+2 oy
403 göst.
Diğer kategorisinde (734 puan) tarafından
Dört yaşında kızım Kur'an kursuna gidiyo. İlk zamanlar eve geldiğin öğretmen yaramaz çocuklara ceza veriyo mutfakta bekletiyo benide mutfağa koydu dedi. Sonrada durunca cagiriyomuş. Bugünde almaya gittim öğretmen bana kızın cok su iciyo bende evet bebeklikten Berk seviyo içmeyi dedi.. oda çok tuvalete gidiyo o yüzden günde bı kere gidebilirsin dedim suyla çok oynadığı için. Kizimda altima edecem demiş oda tamam altına yal dedim dedi. Bende şok oldum. Kızım anneme şikayet edeceem demiş ogretmene ogretmende bana suyla oynaması. Diye öyle yaptım dedi. Ben bişey demedim ama moralim bozuldu eşime anlatınca oda çok kızdı okuldan alsam mo sizce kızımı devam mı etsin. 

15 Cevaplar

+6 oy
(4,958 puan) tarafından
Malesef orası okul değil ve o da öğretmen değil. Pedagoji eğitimi bile olduğunu düşünmüyorum o kadının. 
(734 puan) tarafından
Büyük ihtimalle öyle ama çok sakin bı hoca çocuklar kizmasi fln yok ama bu disiplin etme yöntemide hoşuma gitmiyo tabiki
(4,958 puan) tarafından
Ben olsam çocuğumu ordan almıştım,belki de hayatı boyunca hiç sevmeyecek okulu. Bunu çocuğuna yapma
-Reklam-
+4 oy
(1,021 puan) tarafından
Kur'an kurslarında çalışanlar öğretmen değil malesef bu bilinçle göndermek lazım oralara 
+2 oy
(3,554 puan) tarafından
Yaptığı doğru bir davranış değil, ileride okula başlayınca öğretmenlerinden korkacak, verdiğiniz yer zaten okul değil çocuk eğitiminden anlamadığı belli 
(734 puan) tarafından
Bende bundan korktum ilerde tuvalete gitmeye cekinip altıma yapıyım der mi diye.
(3,554 puan) tarafından
Olabilir canım aklına bu ögretmenin dedikleri gelir ve çekinir ayrıca korkar. İleride arkadaşlarının yanında altına yaparsa onun için hiç iyi olmaz.
+2 oy
(1,695 puan) tarafından
Kuran kurslari cocuklarin uzun süre egitim gorecegi temel yer olmamali canim cogu arkadaş yazmiş. Orada calisanlar çocuk pedogojisini ve gelisimi bilmeyen sadece kuran egitimini bilem insanlar. Bu yaştaki cocugun yeri okuloncesi egitim kurumlaridir. 

Tabi agac yasken egilir benimde hep kuckken ogrendigim dualar aklimda kalan ama günde en fazla 1saat gitse yeter. 

Yani ogretmenden dert yanmak yerine gonderdigin yeri gozden gecirmeni tavsiye ederim 
(2,099 puan) tarafından
En mantıklı yorum. Kadın kuran mı öğreticek bir çocuğun tuvaleti ilemi ilgilenicek sürekli. Birde tuvalet yerinin  mesafesi varsa birşey olsa hadiiii çocuk ara birde...
(734 puan) tarafından
Bende yuvamız İstanbul'a vermek istiyodum ama orası almadı devlet okuluda beş yaş aliyo.kizim çok istiyo diye gönderdim. Saatleride çok değil üç saat kaliyo.
+1 oy
(734 puan) tarafından
Biraz karışık yazmışım öğretmen kural koymuş sadece bı kere tuvalate gidebilirsiniz demiş. Kızım ikinciye gidicem diyincede altına yaparsan yap demiş. Sorun bu.
(4,096 puan) tarafından
Çocuk gün içinde suyu çok içtiği için sürekli tuvalet ihtiyacı geliyor öğretmen de sürekli gitmesin suyu az içsin diye sadece 1 kere tuvalete gidebilirsin diye kural koymuş böyle anladım öğretmenin yapmak istediği sürekli dersten çıkmasın ve suyu çok içmesin derdi bu bence
(141 puan) tarafından
Biraz sert bi cevap olmuş ama ağaç yaşken eğilir ilerdede çünkü bir kere tuvalete gitme hakkı oluyor belki biraz hani sorumluluk alsın diye yapmış olabilir biraz bekleyin tekrar olursa böyle ters bişi ona göre hareket edersiniz
(4,096 puan) tarafından
Bilemiyorum öğretmen direkt veli ile konuşmuş olsa suyu çok içiyor sürekli dersten çıkması gerekiyor geri kalır falan dese bu şekilde yaklaşsaydı daha hoş tavır olurdu bence
(4,223 puan) tarafından
Yani uslubunuz veya yonteminiz hos degil diyebilirdin. Neden sustunki? Karsindaki de maasli bi calisan. Bi daha tekrarlanirsa bu konuyu mudure tasiycam diyebilirsin. Hemen almana gerek yok bence. Bunda tabi cocugun istegi veya isteksizligi onemli. Bi de insallah kizin yaninda degilmistir siz konuşurken. Cocuk sana guvenmis anneme soyliycem demis sen de susmussun ogretmenin karsisinda. Baska bi olay olsa yine susar veya degisen bisey olmiycakki diye sana anlatmiycak belki. Anlik olaylar cocuklarda cok farkli yorumlanabilir
(7,227 puan) tarafından
Bizimkinin de sulugu eğer doldurmadilarsa onlar, aynı şekil içilmemiş duruyor
+1 oy
(926 puan) tarafından
Ben böyle şeyleri sevmiyorum ya kurallar 1 kez tuvalet hayırdır yani nedir bu ceza sistemi 

Şimdi bu çocuk tüm eğitmen öğretmeni ya böyle kötü sanarsa
(734 puan) tarafından
Benden ondan korktum altına yap dedi diye yapadabilirdi. Yada ilerde demek ki altıma yapabilirim diyede bilir.
+1 oy
(5,143 puan) tarafından
Bir egitim kurumu olmadigi acikca belli konusma tarzindan ben olsam bu tarz yaklasim olan hocaya çıkışırdım bir 
(734 puan) tarafından
Devlete bağlı normalde bide hocada çok sakin çocuklar güzel konuşan biri o yüzden durdu bende ama böyle devam ederse Alicam çocuğu
0 oy
(7,227 puan) tarafından
Bu senenin hocaları vallaha bi timarhanelik (bazıları) 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Ysni ben olsam orda o sözde öğretmen bozuntusunu altına işetirdim ne demek altına yap o zaman demek bence direkt kızını ordan almalısın psikolojik açıdan hiç iyi bir şey değil ki su içmeyi sevebilir isterse günde 20 bardak su içer sudan yararlı bişey mi var ysni ona ne 
(734 puan) tarafından
Kızım anneme soylicem demese bilmicektim büyük ihtimalle. Başka yer bulursam almayı düşünüyorum
(1,020 puan) tarafından
Yani bencede söylicem demeseydi eminim sizin bilginiz asla olmayacaktı
0 oy
(6,994 puan) tarafından
Ben sizin yerinizde olsaydım çocuğu alırdım göndermezdim. Bu durum sadece sübyan okullarında olmuyor maalesef devletin okullarında da daha kötüsünü duyuyoruz,görüyoruz. Allah evlatlarımızın karşısına iyi insanlar çıkartsın.
(734 puan) tarafından
Amin canm kızım çok severek gidiyo ondan dolayı biraz daha beklicem baktım devam ediyo Alicam
0 oy
(1,470 puan) tarafından
Küçük çocuğa böyle mu eğitim vermeye kalkmış dengesiz.. kizsana şikayet et 
0 oy
(223 puan) tarafından
Kurumun adı?.toplu şikayet etmek gerek böyle yerleri ve böyle igretmen görünümlü canavarları! Ne demek günde sadece 1 kez hakkı var? Bunlar daha 3 4 yaşında cocuklar ayrıca bol bol su içmeleri için teşvik edeceğine yasak mı koyuyor şaka gibi ya. Bence kesinlikle ilişkinizi kesin bakın bu yaşlar çok önemli dönemleri kapsıyor çocuğunuz hem okul hayatına hem de dinine karşı ciddi olumsuz düşüncelere girebilir.  Bu kişilerin gerçekten pedagojik eğitim aldığını düşünmüyorum çocuk gelişimine dair bir bilgileri yok belli ki. 

(734 puan) tarafından
Aynen cnm kızım bide çok su içen biri bebekliginden beri öyle. Durmayan çocukları mutfakta bekletmesine bişey demedim kızım felaket yaramaz olduğunu bildiğim için ama tuvalet işi duşundurdu. Başka bı okul kreş bulsam hemen cikaricam kızım çok istiyo çünkü gitmeyi
(223 puan) tarafından
Mutfakta bekletmekte doğru değil ona da bir şey demeniz gerekir. Ne kadar yaramaz olursa olsun böyle bir şey olamaz ya bu çocuk 4 yaşındaymış ve kendiniz diyorsunuz aşırı yaramaz diye. Hadi bir yolunu bulup bıçak catallara ulaşsa? Sandalyelere çıkıp tezgah üstüne çıksa düşse vs yani mutfak bir binada olan en tehlikeli bölümdür çocukları nasıl orada bekletirler bu nasıl bir kafa yapısı ya
0 oy
(2,744 puan) tarafından
Yaptığı hiç hoş değil o öğretmen denen arkadaşın şikayet et bacım 
0 oy
(4,768 puan) tarafından
Yapmayın canım yaomayin neyidi belirsiz yerlere vermeyin yavrunuzu bir ay çalıştım sübyan kursunda arkama bakmadan kaçtım yazık günah ordaki yavrulara inan yazik
(734 puan) tarafından
Öğretmeni çok sakin kibar duruyodu çocuklarla güzel konuşuyo diye duşunuyodum öğretmen hiç kizmiyo bize flnda diyo kızım ama bu cezaları soğuttu beni. Neden kactiniz siz kötü mü davraniliyo
(4,768 puan) tarafından
Yani oldukça kötü davraniliyordu yemekler çok kötüydü yemeyen çocukların agzina zorla tikiliyordu sizin yavrunuz gibi mutfakta ceza sistemi vardı üstüne çiş yapan çocuklar ailesi gelinceye kadar tuavlette bekliyordu
0 oy
(5,350 puan) tarafından
Canim cocugun bilissel gelisim olarak zaten dini bilgileri anlayacak yasta degil. 11-12 yasinda anca soyut islemler donemi basliyo. 

Sen evde dogruyu,iyiyi,ahlakli olmayi vs kendin ogret. Bu tarz kitaplar falan oku. 

Cocugunuda ozel veya devletin okul oncesi egitim kurumlarina gonder. 

Orada ki gorevlinin yaptigi cok yanlis bak ogretmen bile demiyorum gorevli diyorum. Ayrica sikayet et. 

Cocugunu da bidaha gonderme bundan sonra ogretmenlere karsi onyargili olabilir.
(734 puan) tarafından
Aslında ben yed bulamadığım için gönderdim kuran kursuna normalde kreş gibi yer bakiyodum devletinkii almadı ozellerdd çok pahalı geldi. Kizimda çok istiyo diye bari buraya gonderiyim dedim. Oda çok severek gidiyo olmadı günler bile gitmek için agliyo o yüzden kararsizim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 255 göst.
0 oy
15 cevap 434 göst.
12 Ekim 2022 Aile kategorisinde gazli_bebek (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 772 göst.
17 Eylül 2024 Diğer kategorisinde LMihrace (7,674 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 271 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hayaldunyasi04 (54 puan) tarafından soruldu