+1 oy
319 göst.
önce Diğer kategorisinde (166 puan) tarafından
Merhaba kızlar, İstanbul'da oturuyoruz kendi evimiz 2-1 şu an bize yetiyor ama asansörsüz 4. Kat olması bizi zorluyor. Memlekette bir dairemiz daha var, 12 bin lira kirasını alıyoruz. 2 dairemiz satıp 3-1 güzel bir daire almak istiyoruz ama bir yandan da araba borcu ödüyoruz. Fikirlerinizi merak ettim, siz olsanız 2 daireyi satıp güzel bir evde mi otururdunuz yoksa diğer dairenin kirasını almayı mı tercih ederdiniz? 

15 Cevaplar

+2 oy
önce (16,472 puan) tarafından
Ben kirayı almayı tercih ederim sanırım oturduğum ev bana yetiyorsa 
önce (166 puan) tarafından
İlk çocuğumuzu bekliyoruz, yetmesine yetiyorda hem biraz eski hem de asansör olmaması zorluyor
önce (16,472 puan) tarafından
Şu an çocuk geliyor ekstra bir masraf durumu olacak. Ben 90 m² bir evde oturuyorum şu an tek çocuğum var ikinciyi düşünüyorum çocuk odası yaptım ama ikinci çocuğa o odada yer yok :) olursa çocuk biraz büyüyüp ev bize dar geldiğinde satmayı düşünüyorum
önce (95 puan) tarafından
Sadece oturduğunu sat yenisini al borç bitince üzerine ekleyip
-Reklam-
+2 oy
önce (2,229 puan) tarafından
Ben yeni bina olan bir ev alırdım 
+1 oy
önce (8,829 puan) tarafından
Diğer dairenin kirasını almayı tercih ederim
Asansör olmaması çok zor
+1 oy
önce (225 puan) tarafından
Ben olsam suanki dairemi satar üzerine kredi çeker kirala krediyi öderim canım şuan faizker düştü bizde ev bakıyoruz nasipse alacağız da evlerin fiyatı gün gün artıyor seninde haberin olsun. Şuan bu devirde sattığının yerine koymak çok zor oluyor bizde arabayı sattık üzerine birikmiş vardı bir ev alacağız ama bulamadık daha 
önce (379 puan) tarafından
Ne kadara kadar kredi veriyolar şuan acaba bankalar, bende eşime diyorım da oralı olmuyo araştırmak istiyorum bende ya
önce (225 puan) tarafından
Kişiye bağlı canım ama benim eşimin Kredi puanı yüksek ona 1 milyona kadar veriyo esnaf birde üzerine dükkan var. Fakat geri ödemesi şöyle şuan 2.79 larda. Biz terar araba alıriz diye düşünüp araştırdık 500 çektin diyelim aylık 20 ödüyorsun ödeme planı bu şekildeydi 5 yıl sanırım 1.2 milyon falan geri oduyorsun
+1 oy
önce (1,372 puan) tarafından
Ben satmazdim 
+1 oy
önce (18,410 puan) tarafından
Ben dişimi sıkardim. Arabanın borcu bitince birikim yapıp şimdiki evi degistirirdim. Diğer ev dururdu 
+1 oy
önce (7,180 puan) tarafından

Millet maşallah iki ev birden alıp sonra satıyor :'(  benim gibi evsiz garibler napsın 

önce (1,372 puan) tarafından
Tek değilsin bacım bende varım ☹️
önce (7,180 puan) tarafından
:((((((((((
0 oy
önce tarafından

2 daireyi satıp 0 daire alırdım, ev ne kadar eskiyse değeri o kadar düşüyor :D

Sıfır bir daire almaya yetmez ama şu an oturduğumuz evden daha yeni ve daha büyük bir ev alabiliriz
önce tarafından
2 daire sarılınca mı sıfır daire almaz o para? :O
Şu an beğendiğimiz yerden 2 daireyi de satsak sıfırını alamayız ama 3-1 yeni bir daire alabiliriz
0 oy
önce (122,344 puan) tarafından
yenilik iyidir ben satar alirdim
0 oy
önce (9,524 puan) tarafından
Asansörsüz zor olur canım baska bir yere taşının kiraya çıkın? 
Bende eşime böyle dedim kiraya çıkmak için dğsen değiştiremem diyor
0 oy
önce (3,717 puan) tarafından
Sırf asansör için değil ama eski ve depremde yıkılma riski varsa yani binada dairede çatlak olur ya da kotu malzemeden yapılmış bir daire olur o zaman satmak isterim açıkçası daha güvenli bir yere geçmeyi düşünürum. Malesef bir deprem gerçeği var hatta sürekli söyleniyor hazırlıklı olun diye. Sırf bunun için sağlam bir yere geçmek isterim. 
Depreme karşı dayanıklı diyorlar numune falan alınmış
önce (3,717 puan) tarafından
Depreme karşı dayanikliysa güvende hissediyorsam satmam ben canım. Borcumu öder sonra birikim yaparım.
0 oy
önce (1,261 puan) tarafından
Geliriniz yetiyorsa kiraya çok ihtiyaciniz yoksa bence yeni ev daha iyi olur. Ben evciyim borcum olsun ama güzel evim olsun deyip 2 milyon borç yaptım. Eski evleri hiç borçsuz alabilecektik ama borcumu çalışır öderiz dedim 
Araba aldık onun borcunu ödiycez bir süre biraz kredi biraz altın borcu
0 oy
önce (882 puan) tarafından
Çift daıre satıp tek daıre almaktansa ıkı daıre fıyatına güzel bir dublex alın hep çocuklara güzel olur hem size yine de tercih sızın
Dublex çok zor değil mi canım in çık in çık
önce (882 puan) tarafından
Tam tersi daha rahat bence en azından çocukların odası yukarıda olsa aşağı birtık daha toplu alır gelenle gidenle daha mantıklı olur Ama bütçe olarak bilmiyorum tabii
0 oy
önce (1,396 puan) tarafından
Valla oturduğun evi satıp üzerine para ekleyip yeni eve geçmen daha mantıklı alınmış her zamna alinmistir yarın birgün bişe olduğunda en azinda emekli gibi maaş geliyor sna a
0 oy
önce (553 puan) tarafından
Ben olsam arabanın borcu bitince eve emlakçı getirip önce evin değerini öğrenirim sonra ona bu fiyatlarda istediğin özellikleri belirterek bir ev var mı diye sorarım. O fiyatlara yada çok az üzerinde bir rakamsa kredi çekerim diğer evden de gelen kira parası ile evi öderim

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 110 göst.
+1 oy
7 cevap 217 göst.
0 oy
14 cevap 420 göst.
26 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Bsrdrk (1,556 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 261 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,365 soru