0 oy
257 göst.
önce Diğer kategorisinde (920 puan) tarafından

3 yaşındaki kızım için bugün uzmanla pedagogla falan görüştüm yeni yeni kararlar aldım hatalarımı gördüm derken eve geldim meyve suyu istedi evde yoktu ve bebegim olduğu için alacak halde değildim..ve kızım krize girdi meyve suyu diye..bana vurmalar iteklemeler kendini sikmalar bas bas bağırdı saatlerce agladi..komşu geldi meyve suyu getirdi vah vah tüh tüh dedi çok ağlıyor sana çok çektiriyor diyerek gitti iyice deli oldum..sonra kızım günde 6 7 kez çişe gidip biraz kaçırıp külot değiştirene kadar ağlama faslını yaşarken artık cinnet geçirdim kulodunda bisey yok ama değiştir diyor degistirmedim..tamamen çıkardı öyle dolanıyor evin içinde..ben de çok bağırdım ağladım bırakıp gitcem seni dedim h.yvan gibi bağırıyorsun insanlar kapımıza dayanıyor bıktım senden dedim artık senin annen değilim dedim kal öyle kıçın başın açık dedim..karsimdaki büyük adammiş gibi saydirdim.. o da çok korktu çok agladi aglamaktan kustu iyice bağırdım artık deliye döndüm çaresizlikten..bütün apartmanı ayağa kaldırdım çünkü artık psikolojim bozuldu ve doktora bile gidemiyorum bebeğimi bırakacak kimse yok etrafımda.. bu günler geçecek mi nasıl geçecek kardeş kıskançlığı mi ne bu allahim delirtiyor cocuk beni..şu anda da aşırı pişmanım elim yüzüm yara oldu stresten sedefim arttı:(

12 Cevaplar

0 oy
önce (253 puan) tarafından
Allah sabır versin bacım çok zor o bebege de yazık ya korkuyordur
önce (920 puan) tarafından
Allahtan henüz anlamiyor ablası bağırdıkca oyun sanıp gülüyor..ablası bu sefer de bana bakmasın bana gülmesin diye bir saat agliyor
-Reklam-
0 oy
önce (5,852 puan) tarafından
Psikolojik destek aldinizmi kendiniz için 
Online almaya çalıştım ama teoride iyiyim uygulama kısmında patlıyoruz..kızım cok çok zor bir çocuk.. her an her koşulda bir kriz çıkarabiliyor
önce (5,852 puan) tarafından
Allah sabır versin. Pespese olduğu için cocuklariniz kıskanmış olabilir .çünkü oda daha çok küçük
Amin teşekkür ederim..Evet o da daha bebek..:(
0 oy
Geciyor mu bunlar acaba aynı durumu yaşayıp şu zaman geçti diyen var mı aramızda.. ya da akıl verebilecek biri:(
önce (1,922 puan) tarafından
Yok Allah korusun Allah olmayana versin ben 1.cocukda pes ettim birde geç evlendim zaten 39.umda anne oldum ben kafa kaldirmiyor..kendisi oyun kurmaz kursada en fazla 10 dk benim annem.yanimda olduğu halde zorlanıyorum ben valla sizin birde ikinci çocuk Allah yar ve yardımcınız olsun
Aynen bizler yaptık önüne gecemiyoruz ...ben arada bağırıyorum travma bağırmayla olmaz... çocuğa şiddet olursa yada çok etkilenecek bir durum olursa travma olur
önce (117 puan) tarafından
Baksanıza yeni nesile asla terbiye yok ne küçük sayıyorlar ne büyük dil pabuç mutsuz mız mız su oyuncaklarin kaç tanesini gördük asla mutlu olmuyor benim kızım memnuniyetsiz sürekli ağlama modunda istediği olsun diye bir saniye beni rahat bırakmıyor hep yakamda bin tane oyuncağı var oynuyayim demez gelir ağlar yok yani olan bize oluyor bence yinede dozunda kalarak disiplini elden bırakmamak lazım
Ünzile aynen disiplin ve kuralı bilmeler yoksa afedersiniz a....s....hiç taviz vermiyorum ben kafasına sokuyorum çünkü düzgün insan olacaksın kendin için diye...bana bile faydası dokunmasın benim beklentim yok kendisi için sağlam güçlü bir birey olsun gerisi gelir...
0 7 yaş çok önemli bir insan 7 sinde neyse 70 inde ordan geliyor...buda bizim elimizde...anlamıyor çocuk demeyin şuan bir insanın beyninden 100 milyon hızlı çalışıyor tazecik beyin...
önce (117 puan) tarafından
Evet öyle malesef biz yapıyoruz bnce sürekli simarikliklara bı bahane buluyoruz kıskandı öyle yaptı atak haftası büyüme sendromu vs eskiden bir odada 5 kardeş buyurlermis onlarjn atakları kıskançlıklari yoktu Galiba ben gerektiğinde sesimi yükseltiyorum vicdan azabida çekmiyorum onun gelecegi için yanlislarina gulmuyorum doğruyu yanlisli bilsin diye
0 oy
önce (3,705 puan) tarafından
Bence çok abartmissin yani karşında bir çocuk olduğunu unutmuşsun. Bu kadar sinir hem sana hem onlara zarar canım. Ayrıca bir antidepresan sanki iyi gelicek gibi bir psikiyatristle gorussen iyi olur bence. 
0 oy
önce (1,622 puan) tarafından

Yani bu kardeş kıskanmaları ve ilerde başlıcak olan aralarındaki kavgalar emin ol bitmicek :) kendimizden biliyorum. Ama belli bi süre sonra ailecek alışcaksınız ve bu yorucu hayat enerjik bi şekilde size normal gelcek . Şuan senin sinirlerin yıprandıgı için patlama yaşamassın olabilir keşke olmasaydo ama olmuş bunu emin ol her anne yaşıyo biz bile küçükken yaşadık . Yani kuzum sana tek söyliyeceğim şey cok kafana takma 

0 oy
önce (550 puan) tarafından
İkinci çocuğun istemeden mi oldu çünkü bazı kişilerin psikojisi kaldırmaz bu kadar yüku sen bunları yaşarken eşin nerdeydi neden sana destek olmuyor ?
İsteyerek oldu ikincim ve Allaha şükür hiç pişman değilim.. onun hiçbir zorluğu yok zaten uykusuz kalmak sürekli taşımak falan beni yormuyor..beni yoran şey büyük kızımın anormal derecede ağlaması gece gündüz inatlaşıp ağlayacak bir şey bulması..eşim hep çok destekçi.. ama tabii işe gidiyor
0 oy
önce (541 puan) tarafından
Seni gerçekten çok iyi anlıyorum bazen ne yaparsak yapalım o noktaya geliyoruz istemeden 3 yaş sendromu yaşıyor büyük ihtimalle bide kıskançlık var tabi işin içinde Allah yardımcın olsun bu günler de geçer elbet ama nasıl geçtiğini bir sen birde Allah bilir bol bol sabır diliyorum 
Cok teşekkür ederim
0 oy
önce (976 puan) tarafından
Kızınızı kreşe yazdırmayı düşündünüz mü? 
8den 12ye kadar gidiyor..zaten kreşe başladıktan sonra böyle oldu..orda içine kapanık kendini ifade edemiyor eve gelince patlama yaşıyor
önce (976 puan) tarafından
Hmmm evde de yapması için masa etkinlikleri alabilirsiniz. Bambu çubukları, mini legolar, boru legolar, Tübitak dergileri (çok uygun bu arada Tübitak sayfasından inceleyebilirsiniz) bunları alabilirsiniz. Tabi çocuğu da bir psikologa götürmelisiniz
0 oy
önce (7,591 puan) tarafından
Gel sarılalım (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) Allah yardımcın olsun aynısından bir tane de bende var 5 yaşında üstelik . Küçükken beterdi şimdi daha beter . Beni üzmek için seni sevmiyorum diyor bende artık keyfin bilir diyorum napayım bu çocuklar insanı hasta eder dil papuc bir aglamaya başlasın saatlerce devam . İnsanın ne kafası dayanıyor ne psikolojisi . Beni gören iyi sabırlisin ben olsam dayak manyağı yapmıştım diyor . Yatıp kalkıp rabbim güzel ahlak versin diyorum. Günün sonunda en çok beni seviyor, bana kalpli resimler çiziyor bana sarılıp uyuyor . Minik tatlı canavar bunlar :) kısaca ömür törpuleri (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
Ahh ahh Allah yardımcımız olsunn
0 oy
önce (262 puan) tarafından
Esin yardımcı olsa sen bebekle ilgilenmek zorundasın ama diğeri de bebek daha , onunla da babası ilgilenme biraz vakit geçirse, zamanın oldukça ilgilen ona bebeğin sana muhtaç olduğunu anlat zamanla yavaş yavaş anlar belki dikkat et bebeğe zarar vermek istemesin , bebeğe beraber bakmayı teklif et kardeşi ile bağı olsun, benim kız on yaşında bebeğim on aylık , kızım bu yaşta bile kıskanıyor çaktırmadan 
Eşim hep yardımcı oluyor her fırsatta çocuklardan biri onda oluyor ama kızımın ağlama krizleri onu da çok yıprattı..kizsak olmuyor sussak olmuyor kafa beyin kalmadi
0 oy
önce (9 puan) tarafından
Canim venim kızımda 1 yasinda bazen ben de bağırıyorum seninki kadar degil ama zordur tabi anlıyorum senide allah kolaylik verir inşallah bu günler geçer bazı çocuklar gercekten cok zor ama sen yinede sakin kalmaya calis oda çocuk bebek kiskaniyorudur sen böyle yaparsan daha cok  kıskanır allah korusun bebege bisey yapar aklı ermez onada vakit ayir bosver evi yemeği cocuklarinla ilgilen inan buyukle ilgilenirsen daha güzel olacak hersey tatli tatlı konuş. Boya resim vs vakit geçir onunla 
0 oy
önce (325 puan) tarafından
Canım o da küçük kardeşi var diye asla büyük muamelesi yapma lütfen ☹️ kıskançlıktan ilgi istiyor
Evet..o da benim bebeğim..hep bu kafada yaklaştım zaten..hiç sen büyüksün sen dur falan demedim ama olmadı işte beceremedim ben bu işi..bu çocuk bizim aynamiz..bir yerde hata yaptık belliki..ve bu hatayı duzeltemiyoruz iyice bocaliyoruz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 94 göst.
21 Eylül 2024 Aile kategorisinde Casper (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 456 göst.
24 Ekim 2022 Aile kategorisinde Ege'nin annesi❤️ (2,574 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 136 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 61 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Nevbahar21 (627 puan) tarafından soruldu

403,331 soru

12,080,858 cevap

36,354 kullanıcı

...