0 oy
351 göst.
Diğer kategorisinde (5,333 puan) tarafından
Bugun çocuklar ve ben bi yere gidecektik araç ile gitmem gerekiyordu. İki üç yerde erkek sürücüler tarafından zorbalığa uğradım ve ilk defa araba kullanmaktan tiksindim. Birinde kirmisi isiktayken arkama bir servis durdu dönüş yapacağım mecbur onumdekini bekliyorum aracı henüz kaldırmadı arkamdaki dat dat basiyor kornaya. Ben anlamıyorum yollar tek onlara mi ait. Önümdeki arabanın üzerine mi cikayim. Bı yerde de geçiş hakkı bana ait değil mecbur ana yoldan gelen araçları bekliyorum arka arkaya geliyor yine arkamdaki araç başladı kornaya. Ya sabir dedim devam ediyor. Lanet olshn araya sıkışıp gececem artık dedim bu sefer o sürücüler haklı olarak önlerine çıktığım için kornaya basıyor. Nedir bu erkek sürücülerin zorbaliklari. Kadınlar onlar gibi küçüklükten bu yana araç kullanmıyor. Ve gayet kurallara uygun biçimde kullanıyorum ehliyetimi de alalı çok olmadı henüz. Ama bıktım bu durumdan. Sizde yaşıyor musunuz bu durumları?

22 Cevaplar

+1 oy
(1,616 puan) tarafından
Sen kurala uygun doğru olanı yapıyorsan korna basmalarına takilmayacaksin. Mecbur bekleyecek ezip geçecek değil ya
(5,333 puan) tarafından
Sonuçta usta bir şoför değilim ama onlardan çok kurallara hakimim. En önde ben varım düşünün arkamdaki kornaya abaniyor ama yol hakkı diğer arabaların sırf o an stres yaptığım için geçmek istedim artık arabada çocuğumda var bu sefer yol hakkı olanlardan korna yedik haklı olarak bıktık bunların bu zorbalığı dan
-Reklam-
+1 oy
(3,143 puan) tarafından
Camdan nah yap geç :)
(5,333 puan) tarafından
Yapsan ne ki adam bı geçiyor yanından seni yicek düşün arabanin içinden bı de el kol yapıyor ne diyor ne soyluyorsa
0 oy
(2,230 puan) tarafından
Erkekler umurumda olmuyor da kadınların yaptığı trafik barbarlığı zoruma gidiyor. İnsan hemcinsine bu kadar düşman olmamalı. 
(2,168 puan) tarafından
Aradığım yorum
(5,333 puan) tarafından
İnanın benimde umrumda olmuyordu taki bugüne kadar. Bıktım bunlardan. Arabanın içine bakiyorki baktılar ki kadın başlıyorlar zorbalık yapmaya
(2,230 puan) tarafından
Ben hiç üstüme alınmıyorum. Bana da korna yapıyorlar ama sanki hiç orada değilmişim gibi devam ediyorum yoluma :))
0 oy
(217 puan) tarafından
Belki senin önündeki araca basmıştır hadi diye sizlik değil ama ablam direksiyon öğretmeni çoğu bayan cesaret edemediği için trafiği kitliyor 
(2,354 puan) tarafından
O kişilerden biri de benim :( her gün öyle izliyorum uzaktan uzaktan
(5,333 puan) tarafından
Aracı gayet güzel kaldırıyorum şeridinde giderim sadece önümdeki araç çok yavaş ise sollama için kullanırım sol şeridi onun dışında çok sürat yapmadığım için sağdan giderim. Mecburum cesaretli olmaya ki cesaret işi zaten. İlerde musait bı yerden sollarken adamın yanımdan geçişini gormeliydiniz beni yiyecek gibi ve arabada çocuklarımda var
0 oy
(2,354 puan) tarafından

Eşim bir iki kere arabayı verdi biz bayanlar kurallara uyduğumuz için bana dio ki kurallara uyarsan sana kaza yaptırırlar dedi maalesef araba kullanmaktan vazgeçtim :'(

(5,333 puan) tarafından
Bu trafik magandalari cidden araba sürmekten sogutuyorlar insani
(3,188 puan) tarafından
Ay hayır amaa benim kurs hocam da aksine sen kurallara uyarsan hiç bir şey olmaz derdi. Trafik saatleri dışında çıkmaya çalışarak devam edin bence. Evet varlar maalesef ama alışınca kulağın duymuyor.
Laviniacım sen de takmamaya çalış o an stres olmamalısın gerçekten çok sabırsızlar sanki hayat kurtarıyorlar
(5,333 puan) tarafından
Benim yaşadığım şehirde aşırı trafik yok acikcasi. Zaten henüz çarşı vs yerlere girmiyorum serilik isteyen yerler orası. Kurallara uydugumuz için ve taciz etmedigimiz için bunları yaşıyoruz.
(2,354 puan) tarafından
Adana gibi yerden görseniz hele sabah iş saatinde kural ne bilmiyorlar geçen oglumu okula bıraktım eve döncem yemn ederim 4 araba üst üstte kaza yapmaktan son anda kurtuldu yol vermek yok soldaki sağa sağdaki sola deli gibi sürüyorlar benimde arabayla oğlumu bırakmak gözümü korkuttu ilk başta yaparım dedim sonra baktım zaten maddiyat sıkıntımız var üstüne bunlar vazgeçtim şuan o kadar üzülüyorum ki kendime eşim canı sıkıldıkça arabayı alıp giderken ben evde oyle tek başıma geçiriyorum araba özgürlüktür biliyorum ama nasıl yapamadım bilmiyorum
0 oy
(13,568 puan) tarafından
Bana 1 kere kornaya bastılar o da haklı olarak kırmızı ışıkta kalkarken stop ettirdim arkadan da tir geliyordu hızını kesmiş oldum adamın onun dışında sorun yaşamadım ben de acemiyim arada bi stop ettirebiliyorum
(5,333 puan) tarafından
Olabilecek bı durum bu trafikte tek kendileri yok. Bunu kabullenemiyorlar. Usta sürücüler de var acemi sürücülerde. Araba bı kaç saniye geç kalksa nolur sanki ve yahut bekle öndeki gidemiyorsa bişey var kornaya niye abaniyorsun
0 oy
(672 puan) tarafından
Genelde ufak tefek yaşıyorum ama Bi kez bayağı Bi yaşadım. Dar yoldan gidiyorum arkamdan kırmızı  tofaş yaklaştı dediğin gibi kornaya basıp duruyor. Kenara çektim yol verdim az ileri gitti (yanımdan geçerken arabaya baktı kadın olduğumu gördü). Yolu kaplamış önümde duruyor. Başka geçmeye yer yok mecbur kornaya falan bastım. İlerledi ben de biraz bekledim bayağı gitsin sonra giderim diye. Bu az ileri gitti yine durdu, baktı ben geliyorum tekrar ilerledi. Kımıl kımıl gidiyor yol vermiyor. Sollayacağım tam geçicem önüme kırıyor. Bi de yama çıkıyoruz. Neyse ben solladım öne geçtim. Basıp gidicektim. Arkadan sıkıştırmaya başladı. Arabayı kaldıramam sandı sanırım. Çünkü dik yokuş vites büyütmek zor oluyor. Birde gidiyordum zaten, attım ikiye baktım yoluma. Dar yoldan çıktık ana yola geçtim peşimden geliyor falan. Sonra ben kalabalık Bi yere girdim o ara gitti peşimden. Ayy nasıl korkmuştum. Allahtan az da olsa sürücülüğüm iyi yoksa o gün ne olurdu bilmiyorum Bi de arabada kızım vardı 
(5,333 puan) tarafından
Boyle yapanlar ne geçiyor eline inanın anlamıyorum. Hani millet keyfinden araba sürmüyor mecbur bı yerden bı yere gitmek için. Yarışa veya rahatsızlık etmeye ne gerek var
0 oy
(584 puan) tarafından
Canım arkandaki servis senin için kornaya basmıyor. Bazen ışıklarda kişiler telefonu ile oynuyor. O yüzden ışığın yandığıno fark etmiyor. Işıkta ilk bekleyen için basıyor. Üstüne alınma. Hiçbirini takma hatta. Yoluna bak. Kimseyle sakın tartışma
(5,333 puan) tarafından
Şöyle ki geçerken beni solladı musait bı yerde gozleriyle beni yiyor resmen o yüzden çok rahatszi oldum
0 oy
(5,040 puan) tarafından
Ben kullanmıyorum ama eşim yokda gıderken bı surucuye kızsa bakıyor sonra hee kadınmıs zaten dıyıp gecıyor sınır oluyorum. 
(5,333 puan) tarafından
Bunu kendi çevremizde de yapan var kucumseyince ellerine ne geçiyor ki
0 oy
(3,225 puan) tarafından
Canım ben yaya olarak bile zorbaliğa ugruyorum ki sen şoförken :) 
(5,333 puan) tarafından
Kadın olmak çok zor
0 oy
(1,530 puan) tarafından
Gecen  gun bende kendi aracimiz arizalandigi  ici  annemlerin arabasi ile bebegimj yenodogan kontrolune goturdum

Hastane donusu kirmizi isikta ve orta seritte bekliyorum. Bir tane vidanjor kaldirim kenarindaki arabalardan kirmizi isiga yanasamadigi icin deli gibi havali kornasina basti  ve camdan esimle tartistilar. Adamjn tipi gecememe sebebini anlatsan anlaycak gibi degildi. Oluyor trafikte bu tip olaylar
0 oy
(6,896 puan) tarafından
Valla umrumda olmaz herkes beklesin ben nasıl bekliyorsam eşim de bu yüzden bana pek araba vermiyo :D önünü arkanı bı düşün diye ama kimse düşünmüyo
0 oy
(737 puan) tarafından
Kadın olarak her yerde zorlanıyorum sokak market trafik iş yeri banka postane pastane diye sayar giderim .. Bu ülkede kadın olmayacaksin. Az şansımız olsa zaten erkek dogardik :) ben de bu sebepten girmiyorum trafiğe. Kasap gibi insanlar. Benim eşimde çok dikkatli kullanır. Sende bir sorun yok adamlar gerizekalı. Kasap gibi kullanılıyor Türkiye'de der
0 oy
(11,455 puan) tarafından

Fazlasıyla hemde el kol yapanmi dersin öküz gibi bakanmi özgüveni kırılıyor insanın 

0 oy
(7,719 puan) tarafından
Bunları bende yaşıyorum ama bunları eşim de yaşıyor aynı zamanda. Yani kadına özel olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar sabırsız,acelecim kurallar umurlarında değil. Ben açıyorum müziğimi asla tınlamıyorum korna sesini. Bakıyorum bi sorun mu var diye yoksa şarkımı söylüyorum. Bu arada belirtmeliyim ki İstanbul'da araba kullanmaktan nefret ediyorum her an her yerden araç çıkıyor 
0 oy
(912 puan) tarafından
Keşke sadece kullanırken olsa eşim yazın kayınvalidemgilin evinin orda çok güzel bir ara sokak var 3 araç sığar yan yana orda araba kullanmayı öğretiyordu yanımızdan geçen komşuları durdu öğretme öğretme trafikte yeterince canavar var dedi. kendininde 3 kızı vardı yarın bi gün muhtaç olurda kızlardan biri hastaneye götürse dersin abi boşuna dalga geçmeye çalışma dedim ben şaka yapıyorum diyor. Erkeklerin şakayla karışık böyle şeyler ima etmesi bile beni delirtiyor şahsen. Kaza yapanların çoğu erkek trafikte kurala uymayanların insanları riske atıp kendine aşırı güvenenlerin de çoğu erkek ama sorsak harikalar her konuda olduğu gibi 
0 oy
(129,502 puan) tarafından
ben olsam kapatirim kontagi ararim.polisi
0 oy
(4,174 puan) tarafından
Uğramiyorum çünkü zaten İstanbul da trafik sıkıntısı var kadın olmasamda herkesin acelesi var gibi bunalmış  sinırlı bana özel yapildigini hiç düşünmüyorum.Bariz bir müdahalede bulunursa ben ne yapıyorsam aynısını devam ediyorum.Mesela arkamdan sıkıştırıyor resmen tamponu dayayacak  (ama haksız karşı taraf) ağırlaşıyorum ne yapabilir en fazla küfür ederek beni sollar önüme kırar bende korna ile aynı şekilde karşılık veririm.Hic olmadı yan seride geçer camını açar saydirir  bende hemen cami indirir ağzının payını veririm

Zaten haklıysa ya elimi uzatır ozur mahiyetinde davranırım hemen aksiyon alırım
(4,174 puan) tarafından
Kadın olduğum için zorbaligina zorbalıkla cevap vereceğimi düşünmez korkacagimj düşünerek yapar

Allah kazA bela vermesin Rabbim korusun 2005 den beri araba kullanıyorum ben İstanbul da onu öyle Bi korkuturum ki feleği şaşar.
0 oy
(9,590 puan) tarafından

Malesef oluyor ışıklarda acelecilik kırmızı yanmadan başlıyorlar kornaya

Bende sinir olurum bir kaç denk gelmisligim var 

O yüzden anlayışlı bilinçli sürücülere burdan kocaman alkissssss:)

0 oy
(1,731 puan) tarafından
Bunun bayan olmanla alakası yok ki beklemeyi sevmiyor bazı sürücüler partik olmani istiyorlar o yüzden basıyorlar. Takilmayacaksin yoksa zorbalık heryerde tek trafikte değil 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 462 göst.
2 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Minel (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 716 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,429 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 464 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 354 göst.