+1 oy
175 göst.
Diğer kategorisinde (419 puan) tarafından

Lütfen yardımcı olabilecek arkaslar yorumlarınız benim ıcın çok önemli.... 

Şöyle ki ; ben cocuklugumdan beri namaz kılıyordum. Hergün Kuran'ın kapagını açtım okudum zıkırler çekiyordum.... Kalbımde en ufak kin yoktu küsmek nedir bılmezdım, kalp kırmak nadır bilmezdim.... 

Ama geçmişte zor olaylar yasadım gerçekten artik dayanacak gücüm kalmamıstı. Çok yorulmuştum. Ben bu halde iken rabb'im neden bana yardım etmiyor beni ne zaman görecek  dıye sitem ettım  namazı bıraktım bır anda... 
Dört yıl geçti ogün bugündür namaza başlayamıyorum bir yıldır ıcımde yanıp tutusam namaz isteği var ama bır türlü gidemiyorum gitsem devamı gelmiyor. Kuran okuyamıyorum o an elîm kolum kalkmıyor.. Namazı bıraktım bırakalı kalbım katılastı kınım arttı hiçbirşeye tahamullum yok sürekli sinirliyim alttan almayı bilmiyorum ıcım daralıyor sureklı mutsuzum.   
Allah için takıp edeceğim bana rehberlik yapabilecek bır  sayfa olur instagramdan. Beni namaza tekrar teşvik edecektç bişey arıyorum. Olmuyor böyle. 
 Artık eski halıme dönmek istiyorum yardımcı olabilecek bişey arıyorum 

4 Cevaplar

+2 oy
(9,559 puan) tarafından
Hepimiz insanız eksiklerimiz, hatalarımız,üzüldüğümüz zamanlar olacaktır. Namazda Allah ile iletişimde olduğumuz için her ne eksiğimiz varsa ondan isteyebilir, hatalarımız için af dileyebilir ve üzüldüklerimiz için Allah’ta teselliyi bulabiliriz.Önemli olan günahlarınızdan yada kabul olmayan duanızdan(sebep her ne olursa olsun) dolayı umudunuzu kaybetmemek ve her seferinde Allah’a sığınmaktır. Allah kuluna kafi değil mi ? (Zümer/36)

Namazı asla ertelemeyin! Örneğin öğlen namazı vakti girdi ve namazı kılmaya üşeniyorsunuz. Yapmanız gereken şey aniden kalkmak ve abdest alıp namaz kılmaktır. Çünkü hareketsizlik bizi daha da hareketsiz olmaya iter, vakit kaybetmemize neden olur. Aniden kalkıp abdest almak üşengeçliğinizi kıracak, şeytanın sizi oyalamasına engel olacaktır. Yada çok yoruldunuz ve uzanıyorsunuz ama namaz kılmanız gerekiyor. Canınız namaz kılmak istemediği zaman kendinize sesli bir şekilde “ne yani Allah’ın emrettiğini yapmayacak mıyım?” diye bir sorun. Bu soruya “evet” diyemeyeceğimiz için büyük bir sorumluluk duygusuyla kalkıp namaz kılacaksınız. Bu sizi kendinize getirir.

Alıntı canım bunu oku 
(9,559 puan) tarafından
Rabb'im namaz kılmayı nasip etsin canım bak ne güzel kalbine huzursuzluk bile olmuş namaz kılmadıgın için bu büyük nimet farkına varman.. Namaz kılmaya kılmaya kalp zaten kararıyor o yüzden böyle olmuşsun bol bol zikir çek
(419 puan) tarafından
Allah razı olsun canım vol sagolasım uzun uzun yazmıssın....
Namaz kılmaya kılmaya kalbımın karardıgını biliyorum cocuklarımın sesıne tahamullum yok gerçekten çok istiyorum inşeallah yazdıklarını yapıcam
(9,559 puan) tarafından
İNŞA'ALLAH canım Rabb'im nasip etsın
-Reklam-
0 oy
tarafından
İkidir bu sayfada aynı şeyi goruyorum bu tarz postlar sanki işaret gibi cikiyo karşıma belki sevabını alırım sana özelden yaziyorum canm bı bak derim.
(2,620 puan) tarafından
Bende aynı durumdayım  . Napıcam
(2,104 puan) tarafından
Bende merak ettim canım. Yazar mısın bana da
(419 puan) tarafından
Bakıyorum xanım hemen allah razı olsun inşeallah
0 oy
(26 puan) tarafından
Oyy içinde halen o istediğin olması bile bir işaret merak etme rabbim bağışlayıcıdır sen yaptıklarından dolayı tövbe et Allah'ım affeder ayrıca birinin seni teşfik etmesine gerek bile yok senin kalbinde iman sevgisi Bez belli duruyor yaptıklarının pişmanlığı yaşıyorsun herşeyin farkındasın geçmişi sil bu dünyaya dört dörtlük yaşamaya gelmedik hepimizin kendince sıkıntıları var asıl onlar bir imtihan sıkıntılı zamanında rabbime hamd olsun demek lazım her zaman Allah'ım kimseye taşıyamayacağı yük vermez bu dünyada olmazsa ahirette mükafattını alacaksın kalbinde şüphe olmasın. Bugün sabah namazıyla başla mesela, tövbe et içini dök rahatla devamı gelecektir inşallah senin için dua edeceğim güzel kalpli kardeşim ❤️
(419 puan) tarafından
Duanda bana yer verdiğin için  nasıl mınnettarım bilemezsin. Belkı senın dılındem dokulen dua ile ben kendime geleceğim... Eskıden gunde beş altı cüz okuyan ben okudukça okumak isteyen ben sımdı bır sayfa kuran okumaya mecalım yok.. Namaz vakti gelsın de namazımı kılayım diye bekleyem ben sımdı ezanın sesını duymuyorum vakıtlerım saatlerini bilmemek nazıl zoruma gidiyor ah...
Rabbım gene benı huzuruna alsın inşeallah
(26 puan) tarafından
Amiinn inşallah doğru yolu bulacağına çok eminim içinden geliyorken bir adım at devamı gelir hiç merak etm e
0 oy
tarafından
Bende senin giviydin omrum kuran kurslarinda medreselerde gecti hatta hocalik da yaprim sonra gaflete dustum bi orucum kalmisti bide kafamin ustunde bi avuc türbanim onu da cikarmsk istedigim zamanlar olmadi degil Rabbime sukur o kadarini yapmadim ama evlendim coluk cocuk sahibi oldum dunya telasina daldim ahireti unuttum gibi hrp icimden evi bi tertemiz derin temizlik yspiyim oyle baslarim yok cocukls aktiviteler yapiyim oyle baslayim diye diye kendimi kandirirdim bi gun kafsm dank etti dedim su yasina geldin ne goturcen 5 dk sonra olsen napcsn kalktim bi abdest aldim oglumla birlikte onunda ellerini yikadim gittim en guzel elbisemi cikardim en guzel seccademi serdim hsngi vakitti hstirlamiyorjm namazımı kildim sonra dua ettim Rabbim ben zannettim ki ben kilmiyorum ama asil layik degildim Allah'm nasip ettim sukurler olsun kapina gelmis aciz gunahksr bi kulunum gunahlarimi bağışla brnu affet kapina geldim geri cevirme beni secdenden ayirma Allah'm ibadetimi artir eksiltme bu sefer kapinddn geri cevirme dedim bi de guzel agladim sonra Rabbim bi guc verdi hic bırakmadım once cok baslar birakirdim cok sukur birakmadim aksine kuran okumaya basladim her nsmazin pesine bi sure ekledim sabah sksam tesbihatlarini ekledim ilmihal calismaya basladim unuttugum sureleri tekrarladim cok sukur rabbim duami kabul ettigini gordum ve inanir misin temizlik tskintim vardi burds bile bana cok kizdilar bu kadar yaoma kendine zarar diye sonuc edkisi kadar yapmiyorum ama cst kapi gel gor evimi cicek gibi yemegim sabshtsn hazir olur cat kspi gelenim olsa envai cesit ikramim vardir buzlugumda cocugumla cok guzrl vakit geciririm esimle syni sekilde ve onceden saatlerce ağladığım seyler susn hic aklima bile gelmiyo inan rabbim kavustursun canim bi sonrski namazimda ssns ds dus etcem 
tarafından
InsaAllah canim dil bu elci bakma Allah soyletiyo seni davet ediyo beni vesile kilmis basina ne gelse kimseden degil Allahtan bil benim soylediklerimi o soyletti oyle dusun
(419 puan) tarafından
Haklısın yoksa nerden bılebılırdım aynı şeyleri yasadık geçtik...
Bu postu actıgımda o kadar emındım kı bana çok yardımı dokunacak arkadaşlar yazacak diye
tarafından
INSAallah faydamiz dokunmustur canim
(419 puan) tarafından
Dokunmaz olur mu Allâh razı olsun canım
tarafından
Senden de canim

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 198 göst.
0 oy
7 cevap 228 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (612 puan) tarafından soruldu