0 oy
954 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (40 puan) tarafından
Arkadaşlar evli birinin bir erkekle internet üzerinden sohbet etmesi aldatmaya girer mi? Geçen arkadaşım anlattı herkes birbiriyle konuşuyor böyle sohbet ediyorum sadece beni anlyan biriyle kocama karşı sevgim azalmıyor değişmiyor dedi. Garip geldi bana bilmiyorum 

34 Cevaplar

+11 oy
(4,906 puan) tarafından
Namahremle konuşmak

Kadınlar zaruret olmadıkça namahrem erkeklerle konuşamaz. Ramuz’un 469. sayfasında yazılı ilk hadis-i şerif şöyle:

(Ey kadınlar, ancak mahreminiz olan erkeklerle konuşun, mahreminiz olmayanlarla konuşmayın!) [İbni Said]

Hadis-i seriflede paylaşmak istedim
-Reklam-
+8 oy
(4,906 puan) tarafından
Aldatma olmasa da günah neden bır kadın değilde erkek.. Ne olursa olsun erkekle kadın arkadaş olamazzz  .. 
+6 oy
(694 puan) tarafından
Aldatma beyinde başlar.
+6 oy
(19,559 puan) tarafından
Allah zina yapmayın demiyor. Zinaya yaklasmayin diyor. Bana göre bu yaptığı da aldatmadir. Bunun bir adım sonrası fiziksel aldatmadir. 
+6 oy
(94 puan) tarafından
Bir erkek ve kadının normal bir arkadaşlık kuracağını ömrüm boyunca düşünmedim.olmuyor, erkek bir yerde kadın bir yerde yanlış anlar bence.evli veya bekâr farketmez karşı cinsle arkadaşlık dostluk olmaz.
tarafından
+++++++++
+5 oy
(6,675 puan) tarafından
Sevgilisi olmadığını ıspatlasın bakalım yapabilecek mi

Ayrıca onu bir kadında anlayabilir neden özellikle erkekle sohbet etmeyi tercih etmiş
+5 oy
(703 puan) tarafından
Aldatıyor sayılıyor canım 
+5 oy
(3,200 puan) tarafından
Acaba arkadaşın kocası internet üzerinden Kadınlarla sohbet etse ne düşünür çok yanlış bir davranış 
+4 oy
(12,683 puan) tarafından
ona masum gelen şey eşine de masum gelecek mi acaba? ya da tam tersi eşi bir kadınla böyle sohbet etse eşim beni aldatıyor demeyecek mi? 
+3 oy
(1,644 puan) tarafından
İlerleyen zamanlarda kocasına olan sevgisi azalır. 
(40 puan) tarafından
Ben de aynısını düşünüyorum tehlikeli sular bunlar kıyısında olman düşmeyeceğin anlamına gelmez
(1,644 puan) tarafından
Kesinlikle.
+3 oy
(2,210 puan) tarafından
Zamanla alışacak eşinden bikacak ne kadar arkadaş gibiyiz desede tuhaf ya 
+3 oy
(5,639 puan) tarafından
Şahsen eşi böyle birşey yapsa acaba o kabullenir mi çok yazık bence 
+2 oy
(4,394 puan) tarafından
Her türlü soruna yol açabilir. Bence uzak dursun başı belaya girer. Hadi hiç birşey hissetmedi arkadaşça konuştu diyelim eşi gördü ne diycek kendime kanka ariyodum mu diyecek. Empati yapıyorum eşim bunu yapsa ben olay çıkartırım.
+2 oy
tarafından
Eşinin haberi yoksa evet aldatma olur.

Onun haricinde haberi varsa arkadaşlık yapılabilinir. Herkes herkesle yatacak yada yatmayı düşünecek değil. 
(4,906 puan) tarafından
Şaşırdım bu yoruma
tarafından
Çalışan ablalarımız var yok mu illâ konuşma oluyor ? Çalışma hayatımda oldu yani düsturunca konuşulur.

Siteden tanış konuş o olmaz işte o bir arayıştır ve kesinlikle aldatmadır. Öyle değil mi Huzur91:)
(4,906 puan) tarafından
Zarurı durumlarda tabiki konuşulur ama arkadaşlık etmek bambaşka boyutta o yüzden şaşırdım ☺yoksa calısma ortamında bile dinimizde doğru olan helal daıresı cercevesınde çalışmak .. Erkek olan ortamlarda mecbur kalmadıkça çalışmak uygun degıl zaten
tarafından
Diyanette KKÖ olarak 3-4 sene çalıştım imam müftü vs gruplar oluyor illâ konuşuluyor. Aylık toplantılar. Yemekler , programlar. Kalabalık ortamlarda kadın erkek karışık konuşma sunumlar. Sırf bu sebepten doğru gelmediği için zaten sektörü bıraktım.
(4,906 puan) tarafından
En iyisi hocam çünkü doğru olan tektır Rabbım o kadınada doğru yolu göstersin
tarafından
O bir arayış içinde. Belki kendinde bir hissiyat yoktur da. Ayet varya konuşmayın kalbinde hastalık vardır diye.

(Peygamber hanımları için) kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz; eğer(Allah'dan) sakınıyorsanız, o hâlde (yabancı erkeklerle konuşurken) konuşmayı yumuşak(bir edâ ile) yapmayın ki kalbinde bir hastalık bulunan kimse tamah etmesin; ve (bir şey söyleyeceğinizde ciddiyetle) edepli örfe uygun söyleyin!
tarafından
Azhab Sûresi 32. Ayet
(4,906 puan) tarafından
Çok doğru arayış içinde olduğu eşinde bulamadığı sevgiyi belkide heyecanı bulmaya çalışıyo istemsizce gunaha yöneliyor maalesef.. Peygamberimiz ne güzel söylemiş hayatını örnek alarak yaşamayı nasip etsin Rabb'im..
tarafından
Amin amin. Bazen oluyor bak markete gidiyorum yada pazarda fiyat sorarsın ya şu kadar fiyatı da sana bu kadar olur diye yâ ifrit oluyorum. Anında uzaklaşıyorum. Bir daha asla gitmiyorum oraya.
(4,906 puan) tarafından
Zaten pazar yeri şeytan yeri boşuna demiyorlar ben genellikle markete giderim eşimle berâber zateb çoğu seyı saolsun eşim alır
+2 oy
(9,956 puan) tarafından
Tabiki de yanlış öyle şey mi olur dinende uygun değil 
+2 oy
(5,352 puan) tarafından
Duygusal anlamda aldatma bence erkek yapsa yerin dibine sokariz kadin yapinca farkli olmuyor 
+2 oy
(923 puan) tarafından
Tuhaf eşi aynı şeyi yapsa hoşuna gider mi arkadasinin eğer gidiyorsa devam etsin konuşmaya o zaman 
+1 oy
(1,784 puan) tarafından
Biz ilkokul çocuğu değiliz ki silgim yokduda istedim diyelim.Kinamiyorum lakin zinaya girer.
+1 oy
(130,289 puan) tarafından
o sohpet hosuna giderse sohpet aska donusurse bilmiyorum ama tehlikeli durumlar gelisebilir
+1 oy
(17,790 puan) tarafından
Ateşle barut yanyana asla olmaz bu sohbet içinde geçerli şimdi konuştukça alışacak bu kadın adama adamda kadına alışacak iş kötüye gidecek 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 860 göst.
17 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,474 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 330 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde 23Zeynep23 (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,024 göst.
23 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zynpmrt (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 246 göst.
11 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hiranur° (180 puan) tarafından soruldu

408,619 soru

12,279,577 cevap

37,850 kullanıcı