0 oy
179 göst.
Aile kategorisinde (64 puan) tarafından
Her ne kadar ekran zararlı olsa da bu soruyu sormak istiyorum. Çizgi film izletiyor musun? 2 yas alti bebeklerinin icin soruyorum. Ne zamandan beri izletiyorsunuz günde ne kadar izletiyorsunuz. Ya da aranızda hiç ama hiç izlemedim sıfır ekran diyen var mı 

16 Cevaplar

+1 oy
(1,549 puan) tarafından
Ben 3 yaşa kadar hiç izletmedim. 2 hafta önce 3 yaşına girdi sınırlı süreyle babası ve benim kontrolümde izliyor. Her gün değil o da. Haftada 3-4 kez toplamda 1 saat 1 haftada. 
(64 puan) tarafından
Tebrik ederim sizi. Çok zor birseyi başarmışsıniz ne guzel
(1,549 puan) tarafından
Estağfurullah. Bir postta her ne kadar paparayı yesem de senden ben de kendimce iyi bir anne olmaya çalışıyorum :) Evde TV yok onun etkisi var. TV'yi iptal edebiliyorsanız edin o epey rahatlatır. Telefon da vermeyin ve onun yanında siz de bakmayın telefona. Ve son olarak eşiniz, onun da sizinle uyumlu davranması lazım. Ben eşimi ve bakıcımızı sıkı sıkı öğrettim ekran konusunda askerim gibiler, emre amade :) Allah kolaylık versin tüm annelere.
(64 puan) tarafından
Eşim de bende  beraber yesilcam filmleri izlemeyi çok seviyoruz. Takip ettiğimiz bazı belgesel ve araştırma kanalları da var. Birde kendisi vardiyalı çalışıyor. O sebeple birlikte en keyif aldığımız şey çocuk uyuduktan sonra tv karşısında biseyler izlemek. Ama eşim de ben gibi tv konusunda bebek uyanıkken hiç açmıyor. Hatta kendisi yemek yerken biseyler izlemeden duramazdı ama 1 senedir bu alışkanlığı yok etti. Misafirliğe vs gittiğimizde bile çocuk bakmasa da arkada açık olmasın kapatır misiniz diye kendisi rica ediyor o konuda şanslıyım eşimden yana :) bu arada gun içinde de oyunlarınızı tv siz odada oynuyoruz görmüyor neredeyse ama ben dediğim gibi tek başıma bakıyorum. Bazen gece de tek oluyorum eşimin isi sebebiyle. Ve acil bir durumda kriz anında cocugum bir türlü sakinlesmiyorsa mecbur kalıyorum. Bu dediğim şey bazı günler belki 5 belki 10 dk daha fazla değil. Ama rahat edemiyorum bu bile olmasa keşke. Sizinle ne zaman tartıştım bilmiyorum ama dediğiniz gibi hepimiz iyi anne olmaya çalışıyoruz, çatıştıgimiz ya da farklı görüşte olduğumuz konular olabilir :) bu konuda tebrikler. Dilerim bende başarıririm
-Reklam-
0 oy
(6,252 puan) tarafından

Bnm oğlum 8 aylık suan . Bazen reklamlar dikkatini çekiyor bakıyor.  Fazla izletmiyorum. Özellikle yemek yedirirken uzak tutmaya çalışıyorum 

(64 puan) tarafından
Bizde o uyanıkken hiç tv acilmiyor. 1 yasina girmesine 1 hafta var. Ama bikac haftadır kriz anında 10 dk izletmek zorunda kalabiliyorum ara ara. İstemiyorum ama mecbur kalıyorum.
önce (1,333 puan) tarafından
Kriz anında izletmek daha tehlikeli sonra krizleri hiç yönetemez olursunuz. Yaptığı davranışı pekiştiriyorsunuz ya da koşullu öğrenme gerçekleşecek bu durumda
önce (64 puan) tarafından
Haklısınız. Bugün itibariyle sıfıra indireceğim tekrar
0 oy
(2,236 puan) tarafından
Sıfır ekran değil malesef. Gün içinde arada izliyor şu sıralar baya azalttık biz günde toplam yarım saat izlemiyordur belkide. Ha ama çok izlediği zaman da oldu yani durduramadım izlettim falan. Yemek yerken izliyordu son zamanlarda özellikle. Bu hafta ona müsade etmedim hiç o da aramadı maşallah.

20 aylık 
(64 puan) tarafından
1 yasina 1 hafta var. Sonra günlerde kriz anında açmak zorunda kalıyorum. Bu zamana kadar izlemedik hatta eşim de bende o uyanıkken tv yi dahi açmadık. Yemek yerken de aynı şekilde hiç açılmadı. Ama son günlerde zorlanıyorum. 10 15 dk izletiyorum korkuyorum ama tek başıma baktığım için bazen çaresiz kalıyorum wc ye gitmek bile zor oluyor
(2,236 puan) tarafından
Kısa süre izliyormuş bişey olmaz o kadarcıktan bence. Oturup 1 saat kesintisiz izlese mesela tamam zararlı deriz de
0 oy
(913 puan) tarafından
Benim bebegim kucuk suan tv hep kapali ama yegenlerim var birsuru hepsi ara ara tv ekrani bakarak buyuduler abarti olmadigi surekli bakmadiklari yakindan izlemedikleri surece sorun olmuyor benim ablalarim is guc ani tvden onlara ozel olan muzikli seylerden acarlardi 20 30 dkka bakarlardi sonra ablamlar biz oyun oynardik konusurduk onun etkisi giderdi surekli olmazdi cogu yegenim buyuk benim en buyuk yegenim 12 yasinda hepsi gayet iyi saglikli okullarinda basarili dozu onemli
(64 puan) tarafından
Doktorlar ve uzmanlar bu konuda çok katı. Yani kesin ve net bi sekilde sıfır ekran deniyor 3 yasa kadar. İnsanın yanında bir yardım eden olsa aslında mümkün ama tek başına bütün gün bakarken imkansız gibi.
0 oy
(3,835 puan) tarafından
Yarali yerime dokundun yaa..

Kizim daha 3 aylik babasi aksamlar cizgi filme bakalim kizim diyo ..yahu 3 aylik bebek ne anlar cizgi filmden ..
(64 puan) tarafından
Üzüldüm:( ama eşinizin tv nin bebekler üzerindeki zararı, otizmi tetiklediği vs yönünde ciddi bir konusun naçizane önerim.
(3,835 puan) tarafından
2 dakka flaan bakiyorlar ..konusmam gerek artik sogru canim
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Bizde tv yok, ama tablet aldım ara ara video izliyor ordan. Ama genelde onu etkinlik için kullanıyoruz. Resim yapıyor, sayıları üstünden geçiyor, harfleri öğreniyor vs. Bunun gibi. Oyunlar oynuyor eglenceli. Günlük akşam yemekten sonra 1-1.5 saat kadar yatana kadar oynuyor. Ama tabi yemeklerini bitirirse:))3 yaşında kızım. 
0 oy
önce (900 puan) tarafından
4 yaşındaki oğlum için TV hep açık. Bebem de 10 aylık TV pek dikkatini çekmiyor 
0 oy
önce (573 puan) tarafından
Maalesef izletiyorum kısıtlama yok eşim asla tvsiz durmaz o yüzden hep açık çizgi filmede bakıyor yalana gerek yok izlemeyen nadirdir:D
0 oy
önce (9,803 puan) tarafından
Oğlum 11aylık, kızım 5yaşında. Bazen kızm izlemek için açar ama oğlum hiç oralı olupbakmaz :) 

Geneldr yaramazlık peşinde :D
0 oy
önce (2,684 puan) tarafından
Benim kizlar seçmiyor televizyonu 

Bazen mecbur kalırım çizgi film açarım umursamazlar bile
0 oy
önce (1,333 puan) tarafından
Ben bebeğim olduğu için yeni eve geçerken tv yi kurdurtmadım 3 sene kadar da kurdurtmucam. Evde abi var biz acmasak o açardı hem o da lgs yi anlatsın sonra alırız 
0 oy
önce (586 puan) tarafından
çizgi filme asla bakmayan çocuklarımı gözlerine dayaya dayaya alıştırdım desem burada taşlanır mıyım bilmiyorum ama yemek yedirirken tabiri caizse gözlerine dayayarak alıştırdım. hala tam dikkatle izlemiyorlar ama artık izliyorlar. 9. ayda izletmeye başladım ben ama izlemeyi reddediyorlardı odaklanmıyorlardı ekrana işte 10 aydır zorla alıştırdım azcık alıştılar artık bir kaç dadika odaklanabiliyorlar. sonra başka çizgi film açıp aa bak şapkası aa bak gözü diyerek bi daha odaklıyorum.
önce (64 puan) tarafından
Neden peki
önce (586 puan) tarafından
beslenme bozukluğu vardı anne sütü ve mama da veremedik. sonrasında ek gıdayı da reddettiler hala da zoraki yediriyorum. baktım herkesin çocuğu pür dikkat dalıp güp güzel yiyor. benimkiler de yer belki diye çizgi filmle yedirmeye çalışıyorum. başka türlü de yemiyorlar çünkü. tabi sadece çizgi film değil envai çeşit materyal deniyoruz. kevgirinden tut da cüzdanına kadar evdeki herşeyi kullanıyoruz
0 oy
önce (2,962 puan) tarafından
Yeni evime tv almadım çocuğum izlemesin diye, bazen arkadaşım zorluyor ama hayır almayacağım diyorum. Onlara gidince bakıyor çünkü ses oluyor vs diye maşa filan izliyor çocukları 
0 oy
önce (1,117 puan) tarafından
VAllh bizm TV üst kataydi doğumda kaç ay sonra eşim aşağı getirdi cnm sıkıyordu hep yotupdaydim ne yapim açık VAllh benim pederde var hep izliyor kizmda bazen dikatni çekiyor çizgi film açıyorum bide genelde mastr CHF açık yada komik filmler bazen yere koyunca dikatni çekiyor sonra kendi kendine oynuyor eşimde bazen diyor izlmesin ama bı evde TV oldmu mecburi izleniyor bende telefonda dansa tV'ye alışsın daha iy i
0 oy
önce (2,922 puan) tarafından
17 aylık oğlum rafadan tayfa ve Niloya bakar gerisi dikkatini çekmiyor okadar da baksın seviyor izlerken eğleniyor. Başka zaman dönüpte bakmıyor zaten TV ye

Telefondan vermiyorum ama yakın olduğu için. 
0 oy
önce (11,271 puan) tarafından
16 aylık izletmiyorum. gördüğü an hipnoz oluyor sanki, bu kötülüğü ona yapamam 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 224 göst.
16 Nisan 2022 Aile kategorisinde Esra & (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 338 göst.
24 Aralık 2021 Aile kategorisinde EmelSezer07 (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 276 göst.
5 Haziran 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde YeniiiAnneee (218 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 100 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Yasmin6547 (2,058 puan) tarafından soruldu

404,803 soru

12,126,303 cevap

36,488 kullanıcı

...