0 oy
204 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (754 puan) tarafından
Kzlar geçen otizimle ilgili post açmıştım oğlumu  anlattm bence herkes degl vs dedi ama bugün cock gelişimine gittik. Tek oynamayı seviyor bana bakmıyor bir kere dedi baktı 2. De bakmadı sürekli ismini soyledi oglm normalde de biraz utangaç bende utangacdir dedim. Utangaç olsa bu oyuncaklarla oynama dedi ama çocuk bu oynamaz mi çekinir dedi.bizm yakınımızda ikimizin de ailesi yok komşuluk vs bitmiş durumda oğlum yaşıtları yok dışarı çıkarıyorum ama yaşıtlarıyla uzun süre oynanması önemli asıl bende ilgileniyorum TV günde 3 saat açık genelde oda yemek yerse isjm olursa hemen iki dk acarm toplam o şekilde. Her kelimeyi diyor cümle kuryor ama cümle az. Anne bak kamyon anne bak bu tren vs diyor sizinkiler nasıl 30 aylık benm ki

5 Cevaplar

0 oy
(2,352 puan) tarafından
Yani çocuk gelişimci ne dedi tam olarak onu anlayamadım anormallik var mı dedi yoksa otizm değil mi dedi
(754 puan) tarafından
Şüphelendim dedi emin de değilim dedi. Ama ismini soyledi baktı. 2 ve 3 kez bakmadı. Ben ne zama. İsmini desem bakar eşim annem kardesm vs .  Tel oynar genelde ama bende oynasam rahatszda pek olmaz bazen istemese de.
-Reklam-
0 oy
(1,010 puan) tarafından
eğer çocuk gelişimci şüphe var dediyse. hiç dillendirme ama sanki otizmmiş gibi müdahale et bence. "benim çocuğum hasta değil" düşüncesi gelişimi geriletiyor. otizm değilse bile atıyorum sosyalleşme eksikliği varsa ona da müdahale etmek gerekiyor ki çocuğun özgüveni falan iyi olsun.

bu arada otizm teşhisi konsa dahi bence en yakınların dahil olmak üzere kimseye hemen söyleme önce tedaviye başla bence. insanlar engelli etiketi yapıştırınca çocuğa davranış biçimleri de değişiyor
(754 puan) tarafından
İlk otizm Dr gittik o bence bişey yok ama çocuk helsmcmz gorsn dedi bu yazdigm cock gelsimci canm
(1,010 puan) tarafından
belki hafif bir benzerlik vardır küçük bir ilgiyle gelişecektir
(754 puan) tarafından
insaAallah oda degldir canm ne olur dua et.
(1,010 puan) tarafından
inşallah değildir tabi ki ama olsa bile ucunda ölüm yok iyi eğitim ve ilgi ile geçip giden çok sıkıntı var
0 oy
(16,484 puan) tarafından
Cocuk gelişimci ne dedi önemli olan o 

El çırpma etrafında dönme isme dönmeme oyuncak sıralarına boyuna göre dizme durduk yere gülme zıplama parmak ucunda yürüme. 

Sarılmak öpmek ten rahatsız olma toprak toz iyun hamuru saç tarzı şeylerden tiksinme.

Dönen seylere uzun süreli bakma 

Uzun süreli dalma ve çağırdığında dönmeme uzun süreli göz teması kurma bakınca gözünü hekeb başka yöne çevirme.

Oyun kuramama oyuncak işlevlerini çoğunlukla bilmeme.

Takıntılarınin çok fazla olması vs vs vs bunlar otizmin en önemli unsurları çocuğu en iyi annesi tanır. Nasıl mı ? Bı anormallik var yahu var diyorsan eğer o zaman biseyler.ters gidiyordur ve başkalarına sormak yerine iyice aratirma üzerine düşecek ve psikiyatriye gotureceksinz
(754 puan) tarafından
Arabalarını dizer
Oyuncak işlevlerini bilir
Bana sarıltir kendini
Oyun hamuru vs sever oynar aksine
(16,484 puan) tarafından
Bi kaç doktora daha götür o kar test falan yapio
(1,391 puan) tarafından
Yazdiklariniz sadece otizim belirtisi değil yanlız Cocuğu cok yakin tarihlerde 3 farkli doktor tarafindan gozlemlenmis bir anne olarak söylüyorum
Post sahibi oglunuzda Dehb de olabilir
(16,484 puan) tarafından
Evet dehb de aynı belirtiler gözükmekte
0 oy
(885 puan) tarafından
Eğer içinde şüphe varsa hiç geç kalmadan bir psikiyatriye gitmeni öneririm. Benim oğlum 2 2,5 yaşındayken ben şüphelendim götürmedim çünkü bazı hareketleri normalde bazı hareketleri normal değildi konduramadım geç kaldık biraz geçenlerde götürdüm psikiyatri oğlum otizm dedi özel eğitime başlanacak dedi özel eğitime götürüyorum şu an fakat oğlumun otizm değil uyaran eksikliği olduğunu öğrendim ikisi zaten birbirine çok yakın olduğu için belirtileri karıştırılabiliyormuş en azından sen de götür geç olmadan daha yaşlı da küçük zaten ileride pişman olmamak adına. Ekranda 3 saat veriyorum demişsin galiba yanlış okumadıysam hiç açma telefonu televizyonu
(274 puan) tarafından
Merhaba belirtilwriniz neydi acaba ? Cevap verirseniz çok mutlu olurum
(885 puan) tarafından
Oğluma şuan uyaran eksikliği tanısı koyuldu ve otizim ile çok benziyormus özelikleri. Oğlum konuşuyor kelime haznesi çok fazla fakat üçlü ikili cümle vs yoktu . Dediklerimizi anlıyor tepki veriyor komut alıyordu . Ama oyuncakalr ile oynaması gerektiği şekilde değilde yan yana dizerek oynuyordu. Çocuklar ile ablası kuzenleri dışında kimseyle iletişimi yoktu . Tekrarlayan hareketleri vardı tek noktaya bakma kendini kasma vs . Dışarıdan baktığında bir sorunu olduğu anlaşılmazdi yani . Ve benim oğlum haddinden fazla ekrana maruz kaldı inkar edemem bunu çok fazla izledi çoklu dillere maruz kaldı . Hocamız çok umutlu 1 haftadır özel eğitime gidiyor . Otizm içine girmeden bu durumdan kurtulcaz inşallah
(274 puan) tarafından
Sizinle biz çok benziyoruz. Bizde 1 haftadır ozel eğitime gidiyoruz. Psikiyatri otizm riski var ama izlem yapalım dedi 3 aylık ozel eğitim ve oyun grubu önerdi. Ozel eğitime gittik orda da değerlendirme yaptılar bu çocuğun hiç birseyi yok istesem 20 ders yazarım ama gerek yok dedi. Yinede geri kaldığı bir kaç konuda ozel eğitime başladı bireysel egitim ve ergoterapi alıyor. Sonra otizm merkezi var uskudar da oraya götürdüm orda da doktor uyaran eksikliği dedi. Sonra başka doktor gördü direkt otizm dedi.. Yani anlayacağınız o kadar kafam karışık ki. Oğlumun göz teması ortak dikkati sese bakma var sadece yan bakma dizme dönme gibi davranışları var onun dışında sosyal olarak çok iyi oyunlar oynar komut alır.. otizm öyle birsey ki kan alıp bakılan birsey değil herkes başka birsey diyor çok yıprandım gerçekten. Moral arıyorum forumlarda kendime. Birde kime götürdünüz İstanbul ixindeyseniz ve neler yapıyorsunuz, ekstra olarak ozel eğitimde hangi dersleri alıyor
(885 puan) tarafından
Öncelikle kendinizi toparlayın . Moralinizi yüksek tutun . Bende ilk otizim denildiği zaman çok ağladım ne yapacağım dedim. Daha sonra özel eğitimde ki hocamız uyaran eksikliği diyince ondanda detayları duyunca çok rahatladım. Şuan aşırı rahatım oğlum konusunda eminim yaşıtlarını yakalayacağız. Benimde oğlumda tek noktaya bakma ve arabaları oyuncakları dizme var . Onun haricinde komut alma var beni anlar dedigmi yapar . Benim oğlum çok ekrana maruz kaldı ondan kaynakli olduğunu düşünüyorum kendi dunyasina kapandi . Hocamız çok umutlu oglumdan ve bende şu 1 haftalık süreçte oğlumda ister istemez ufak değişimler görünce çok umutlandim . Adana'da yaşıyorum . Bu tarz çocuklarda yapmamız gereken tek şey ilgi ve alaka doğru eğitim . Özel eğitimde hocamız birebir ilgeniyor . Kulaklık ile müzik dinletiyor sesli konuşuyor dikkatini çekmek için uğraşıyor . Dil gelişim uzmani aynı zamanda 26 senedir bu işin icerisnde ve hocamızın öğrencilerinin velileri ile konuştum otizmli çocuklarda bile büyük ilerleme olmuş . Bizim cocuklarimiz düzgün ilgi ve eğitim ile çok çabuk duzelcektir sende buna inan
0 oy
(4,025 puan) tarafından

O 3 saatlik TV yi de kapatın. Sürekli muhabbet edin sevgi gösterin dışarı market için de olsa beraber  çıkın.

Gerçekten otizm olanlar kendi anne babasıyla bile zor iletişim kurar. Göz  teması sevgi gösterme gülümseme bile hiç olmaz hemen hemen.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 274 göst.
+2 oy
13 cevap 303 göst.
0 oy
2 cevap 113 göst.
+1 oy
10 cevap 347 göst.

409,792 soru

12,319,987 cevap

38,933 kullanıcı