+1 oy
797 göst.
Diğer kategorisinde (17 puan) tarafından
Merhaba kızlar 

Öncelikle aşı yaptiranlar lütfen beni eleştirmesin ben buraya eleştiri almak için yazmadım Hepimiz bebegimizin iyiliğini istiyoruz secimlerimiz farklı herkes kendine doğru gelen şekilde ilerler. 

Çok kararsız olarak 9. Ay aşımızi yaptirmadim kızıma red dilekçesi verdim. Son zamanda bebeklere yapilan yanlış aşılar yenidoğan çetesi amerikan pediatrisi derken aşı yaptırmak istemedim.

Bugün grip olduğu için 10 aylık kızımı Dr. Götürdük fakat aşı reddimi gören doktor tarafından hem asagilandim hem kovuldum bir daha bana gelmeyin bakmam dedi bizde çıkıp geldik eve. 

Bi doktor nasıl oluyorda benim çocuğumun asisina karışıyor hiç bi yerde böyle bi muamele görmemisken benim anneligime laf ediyor aklım almıyor gururum kaldırmıyor. 

Beynini yikamislar bunun diye arkamdan bağırıyor kocama o kadar moralim bozuldu ki buraya yazdım 

35 Cevaplar

+6 oy
(2,201 puan) tarafından
Direkt şikayet et. Ben de vaktiyle COVID aşısı olmadım diye çok zorbalık gördüm ama şu an iyi ki diyorum. Bana zorbalık yapanlar da bin pişman. Oğlumun tüm aşılarını yaptırdım, yine olsa yine yaptırırım ama yaptırmak istemeseydim de hakkımdı. Kimse bana bu muameleyi yapamaz. Derhal şikayet et olay soğumadan. 
-Reklam-
+1 oy
(2,569 puan) tarafından
Herkesin kendi tercihi ben bütün aşılarını yaptırdım çocuklarımın karşı da değilim doktor bu şekilde tavır göstermek yerine aşının faydalarını anlatsa size daha etkili olabilirdi belki düşünceniz değişir güvenirdiniz
(17 puan) tarafından
Bende normalde yaptiriyordum aşılardan sonra kızım hep hastalandi bronşiti çıktı astım çıktı aşılar çok ağır geldi 2 defa hastanede yattık çok çektik ve aylar sonra kızım toparladi sağlıklı bu yüzden yaptırmak istemedim.  Eğer gerekirse ilerde yapilabiliyorsa buysesi kuvvetlenince yaptiririz dediğiniz gibi en azından ılımlı yaklaşım bi doktor olarak görüşünü bildirse kararim degisebilirdi çünkü çok kararsizim bu konuda
+1 oy
(15,632 puan) tarafından
Ben iki kizimda yaptirmadim. Şimdiye kadar hiçbir doktordan bu sebepten dolayı kötü muamele görmedim. Yasal hakkını kullanıyorsun kimse karışamaz. Muayene etmiyorum demeye hakkı yok. 
(17 puan) tarafından
Bende bunu anlamıyorum bizim aşı reddi gibi bi hakkımız varken bi doktor git gelme bi daha bana ben aşısız hasta bakmıyorum diye bağırıp çağırması çok ağır geldi benim içime sinmiyor bu sorumluluğu ben bi anne olarak almışım şimdi benim çocuğum aşısız diye her yerde böyle muamele mi görecek ilerde??
(926 puan) tarafından
Doktorun da hasta seçme hakkı var!
(17 puan) tarafından
Bu çok yanlış bi hak o zaman öğretmenler de öğrenci seçsin bu çok saçma
(15,632 puan) tarafından
Doktorun sadece mesleki ve şahsi husumet olmasi durumunda hasta reddetme hakki var. Aşisiz çocuğu muayene etmiyorum diyemez.
(10,221 puan) tarafından
Doktorun hasta seçme hakkı yok ama hastanın doktor seçme hakkı var. Sağlıkçıları şakşaklıycaz diye hepsini tepemize çıkardık. (işini hakkıyla yapanları tenzih ediyorum) görüyorsunuz işte yeni doğan çetesi pisliklerinden tutun da post sahibinin yaşadığı duruma kadar...
+1 oy
(3,165 puan) tarafından

image

Çok üzücü bir doktor olarak yaptığı asla doğru değil 

İlave ödeme almaları için yapmaları gerekenler bugün kaydetmiştim bunu da acı ama gerçek :)

(3,082 puan) tarafından
Ayy şuna bak ya niye bukadar sağlık ocağı nda ısrar edip arka arkaya aradıklarını anladım şimdi
(740 puan) tarafından
Bunu nerden buldun cnm
+1 oy
(16,446 puan) tarafından
Şikayet etme hakkınız var 
+1 oy
(3,452 puan) tarafından
Herkesin kararı kendisine cnm ama doktorun yaptığı yanlış bence 
+1 oy
(1,654 puan) tarafından
Şikayet edin böyle mualeme yapmaya hakkı yok isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz.
+1 oy
(17,884 puan) tarafından
Bence şikayet oluşturun sonuçta yasal hakkınız var buna hakaret etmesi kesinlikle kabul edilir değil aşı karşıtı değilim normal aşklarında hepsini yaptırdım ama sonuçta öyle bir hak varsa kimse neden kullandın diyemez
+1 oy
(874 puan) tarafından
Hemen şikayet et olayın üzerinden geçmeden 

. kendini bilmez hadsiz . Kesinlikle bir dakika durma şikayet et . Herkesin kendi tercihi. Bende bunca zamandır yaptırdım bundan sonra olan aşıları kesinllikle istemiyorum yaptırmıyorum 
+1 oy
(3,082 puan) tarafından
Ben 6 aya kadar yaptırdım 9.ayda okadar ısrarla arayıp msj attılarki en son ben engelledim . Sonra eşim gitti kağıt imzalamak için yaptırmak istemiyoruz dedi. Ebenin dediği bu İsrail savaşından sonra aşılara karşı güven azaldı evet demiş  .. 

Bence hemen şikayet et cimere yaZ. Yada sağlık bakanlığı na
(17 puan) tarafından
Bizdede aynısı oldu ben aşı yaptırın diye ısrar beklerken direk elime dilekce verip imzalattilar şaşırdım oraya çok kararsız gitmiştim net bi kararım yoktu içime sinmiyor aşı yaptirmak dedim direk red mi vereceksin dedim evet dedim çıktım eşimin bile fikrini almamıştım henüz
+1 oy
(7,714 puan) tarafından
Terbiyesiz beyin özürlü okumuş eşek dedikleri bu oluyor rabbim muhtaç etmesin bu mandalara . . Direkt başhekime gidin şikayet edin cimere yazın asla sessiz kalmayın 
+1 oy
(119 puan) tarafından
Merhaba, yaşadığınız durum beni gerçekten çok üzüp, moralimi bozdu. Benim ve kızımın sağlığı ile ilgili verdiğimiz kararlar bizim seçimimizdir ve bu konuda kimsenin saygısızca bir tutum sergilemesi kabul edilemez. Doktorun yaptığı davranış, profesyonellikten uzak ve oldukça kırıcı. Bir ebeveyn olarak çocuklarımız için en iyisini yapmak istiyoruz. Herkesin sağlık kararlarına saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.
+1 oy
tarafından
Senmi söyledin asi reddeini normalde goremiyorlar
tarafından
Nasıl görmeyecekler daha önceden e nabız vs. Onay verdiyse görüyordur
tarafından
Yoo gözükmüyor benim.oglum hastanede yattık ona rağmen görmüyorlar
Kaç kez gittim. Hiçbirinde böyle.bir sorun yaşamadim sadece bir tanesinde ben yanlış anladım soruyu aşı yok dedimde öyle tartistik
(17 puan) tarafından
Hayır girip bakti son aşısını yaptırmadım ben dedim o sırada sistemden kontrol ediyordu kızamık aşısını yaptirmamissin falan diye bağırmaya başladı
tarafından
Öyle birsey olduğunda bu benim.kararim yaptırmam veya yaptirmamam sizi ilgilendirmez.siz kendi işinize bakın de
Ben herseyin farkındayım bütün sorumluluğu kendim alıyorum diceksin
+1 oy
(9,677 puan) tarafından
İlk kızımda 9.ay asısı sonrası red verdim bende canım. Ikıncı yavrumda dogumda dahil hic bir asısı yapılmadı imzamı attım ama hala hemsıre tarafından bari hepatit yapılsaydı 20 yıllık aşılar onlar dedi ama artık hic bişeye güvenmiyoruz aşı içerikleri felan emin olamıyoruz kaldı ki cogu kullandıgımız ilacta bile tuhaf seyler var o sebebten doktoru şikayet edin kimse sizi sorgulayamaz. Onlar aşılanıyosa korkmalarına gerek olmaması gerekir mantıken. 
+1 oy
(3,355 puan) tarafından
Şikayet ettin mi etmediysen hemen şikayet et böyle bir hakkı yok onun promosyon alıyor ya sen red verince kesinti olmuş ondan böyle yapıyor ben doğduğundan beri aşı yaptırmıyorum böyle birşey başıma gelmedi gelse ağzının payını da alır 
+1 oy
(577 puan) tarafından
Hekimlerin de hasta seçme hakkı vardır
0 oy
(2,724 puan) tarafından
Sanane deseydin ağzının payını verseydin keşke 
(17 puan) tarafından
Hiç tepki vermedim şoka girdim eşim de aşı reddi verdiğimi bilmiyordu döndü onu dolduruyo bide bu çocuğun hakkına giriyo diyo falan ben o an sadece kızım hep böyle bi tepkimi alacak geçti içimden başka bişey düşünemedim eşimde doktorun ağzının payını verirdin sen noldu sana falan dedi zaten annelik çok farklı biseymis kendini savunmaktan bile önce geliyormuş çocuğun
0 oy
(9,916 puan) tarafından
Bu doktorlar ne yiyip iciyo acaba senin gene asi için kızmış bizim foktor oğlumun ismi yüzünden bizi kovmaktan beterdi reçeteyi yüzüme attı 
(9,916 puan) tarafından
Oğlumun adı efraim tuturdu yahudi ismi diye bende Hz yusufun oğlunun ismi dedi Yusuf yahudi değil miydi birşey bilmiyorsun dedi saydırdı bende dedim Allah'ın peygamberiyfi insanları tek Allah'a inandırmaya çalışıyordu dahada öfkelendi sen ne anlarsın dedi reçeteyi yüzüme attı
(3,082 puan) tarafından
Farzedelimki Yahudi ismi ona neymiş. Buda herkesin hür iradesi. İster hristiyan ismi koyar ister müslüman. Yani doktorum die herşeye karışma hakkı yokki
Dün annem Ankara diziisini izledim oradaki doktarda 41 yaşında hemde şeker hastasısın senin neyine çocuk doğurmak dio. Ama cevabınıda aldı :))
(9,916 puan) tarafından
Bare ismi normal olsaydı kendisi yarası varmış ondan o kdr kudurdu adı hayatım boyunca duyduğum en saçma isim doktorun adı (kuvan)
(3,082 puan) tarafından
Bende ilk defa duydum :)) Güldür Güldür de isim mağdurları skece konu olucak isimmiş ha :))
(9,916 puan) tarafından
Haahaaa :)
0 oy
(3,894 puan) tarafından
Sende susmadin dimi ? Direk şikayet et kardeşim ne hakkı var onun seni aşağılamaya 
0 oy
(4,250 puan) tarafından
9. Ay asisi zaten zorunlu degil takviye bir asi. Eger bolgenizde salgin varsa istege bagli yaptirip yaptirmiyosunuz. Ben ikinci oglumda 9. Ay yaptirmadim, ebe de o sekilde bilgi vermisti. 12. Ayda ayni asilari oluyolar. Genel olarak yaptirip yaptirmamaniza bisey diyemem, sizin karariniz. Doktorum tavri da yanlis ancak cok fazla bilgi kirliligi ve yanlis bilgi dolasiyor ki muhtemelen tepkisi ona. Tabi tavrini mesrulastirmaz asla. Usulunce bilgi verip anlatabilirdi. Bas hekim ile gidip konussaydiniz direk keske.

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 625 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Oglumalis (1,133 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,192 göst.
3 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde 525253 (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 908 göst.
24 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Herhangi biri (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 107 göst.