0 oy
194 göst.
Diğer kategorisinde (26 puan) tarafından
Niye buraya bunu yazıyorum inanın bilmiyorum ben 2 yaşındayken annem bıraktı gitti babaannem büyütmüş beni annemi yolda görsem bile tanımam babam daha sonra 2 evlilik yaptı 2 üvey annemden de şiddet gördüm daha sonra babam uzak bir şehirde kendi hayatına baktı ben de babaannemin yanında kaldım 5 yıl yurtta kaldım lise okurken sırf babanneme yük olmak istemediğim için... 19 yaşında eşimle tanıştım ve onunla evlenmek istediğimi söyledim babam bana maddi yönden yardım yapmak istemediği için sürekli bir problem çıkardı tabii onu etkileyen insan üvey annemdi. Sonra ben de yaptığımı  kesinlikle savunmuyorum eşimle kaçarak evlendim şu an iki çocuğum var eşimle çok mutluyum Allah ondan razı olsun ama babam ve bütün akrabalarim bana sırtını döndü.yaptigimi savunmuyorum dediğim gibi ama babam bana hiçbir zaman babalık yapmadı zaten küçüklüğümden beri abimin aldı gitti ben hep dışlanan taraf oldum şimdi gurbetteyim kimsesiz doğum yaptım eve geldim kimsem yok benim adıma sevinen bir insan dahi yok annemin yaptığını savunmuyorum ama anne üvey olunca baba da ona uyuyor annem öz olsaydı belki de çoktan barismistik hayatım çok farklı olmuştu.hayat yapacak bişey yok Rabbime şükrediyorum ki eşimle mutluyum babamın yanına 15 tatilde bile gitmek isterdim yalvarirdim en sonunda gel tamam derdi oraya giderdim üvey annem sürekli iş yaptirirdi evden dışarı bile cikamazdim babam da ağzını acmazdi babamın evine sigamadim hiç ama evlatlarıma o kadar güzel anne oldum ki kendimle gurur duyuyorum ben ne annemin ne de babamın yaptığı hiçbir hatayı yapmayacağım en azından annelik konusunda.kusurum varsa affola!iyi gecelerr (dertleşmek istedim))

8 Cevaplar

+2 oy
(974 puan) tarafından
Ana analık olunca baba babalık olurmuş canım
(3,082 puan) tarafından
Bende bizzat yaşadım bu kelimenin açılımını
(974 puan) tarafından
Rabbim iyiki var kulu unutsa Rabbim unutmaz o yüzden belki bu dünyada oh deme diye günaha girme diye göstermez ama ahirette elbet yaptığının karşılığını fazlasıyla alacak
(1,783 puan) tarafından
Bu hanımın anlattıklarını okurken aklımdan geçen tek cümle buydu..ana kartal gibi  kanat acmazsa baba babalik oluyo evet..
-Reklam-
0 oy
(3,082 puan) tarafından

Çok şükür Rabbim güzel bir eş 2 de yawru bağışlamış sana . Arkana hiç bakma .anı yaşa evinde mutlu olmaya bak .. bende doğum yaptığımda hep yalnızdım eşim vardı sadece . Annem vefat etti babam başkasıyla evlendi farkımız yok fazla . Napalım bizimde kaderimize düşen buymuş bu dünyada . Bende 19 yaşında ilk gelen dünürcüyü kabul ettim 2 ay içinde evlendim . Şimdi mutlumuyuz mutluyuz ona bakalım. Rabbimize binlerce şükür ve hamd edelim:)

0 oy
(1,704 puan) tarafından
Allah gercek ailenle seni sen yapan yuvandan huzuru eksik etmesin...

sana yapilanlarin hicbir aciklamasi bahanesi olamayacagini anliyosun anne olunca. Ben anne olduysam benim basimdaki anne -baba vasfindaki insanlar sadece birer insanmis onu anliyosun. 

Amacim dert yaristirmak degil ama annemde benimle 3aydir küs babam desen aramasam aramiyor. Bazen yanlarinda buyümekkte o bağı kurmak icin yeterli gelmiyor inan. 

Bende kendimi aileme ait hissetmiyorum artik inan

Rabbimin bizden isyan etmeden gecmemizi istedigi sinavimi bu demek. 
0 oy
(138 puan) tarafından
Çocuklarında ana baba üzerinde hakkı vardır hadisi şerif  bu dünyada soramazsın belki hakkını ahirette sorarsın.oyle çocuklar bize emanet emanete nasıl davrandığın senin insafına kalmış Allah sormayacak  mı.gecen hoca anlatıyordu tartıya alınacak seni üzen ağlatan kalbini kıran insan orada hesap verecek sevapları sana verilecek sevabı yok mu senin günahların ona verilecek diye sen dua et Allaha evine huzur versin gerisini bosver ilk önce Allah yanında olsun sonra esin çoluğun çocuğun gerisini de bosver
0 oy
(1,694 puan) tarafından
Senin burda bir suçun yok yaptığın şeye mecbur bırakılmışsın doğumda yalnızdım dediğinde içim gitti insanin en ihtiyacı olduğu sıra rabbim senin eşinin ve çocuklarının yüzünü güldürsun dert yüzü görmeyin bolluk bereket içinde yaşayın içten dua ettim senin için bir hamiş duası rabbim senin yardımcın olsun canım benim 
0 oy
tarafından
Anneni bulmak istedinmi canım hiç  yada bulamzmisin rabim yardımcın olsun
0 oy
(567 puan) tarafından
Ah burçin ah... 
0 oy
(17,886 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yani böyle bir durumda babam bana küsmüş küsmemiş çokta umrumda olmazdı senin ona evlatlık borcun varsa ( ki var mı o da tartışılır) onunda sana babalık borcu var. Anne- Baba olamadıkları için kötü geçen çocukluk borcu var. Rabbim şimdiki ailene dirlik düzen huzur mutluluk versin 

Bazı anne babalar yaptığıyla bazı anne babalar da yapamadığı ile iyi ebeveyn nasıl olur konusunda örnek oluyorlar maalesef :(

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 216 göst.
0 oy
2 cevap 154 göst.
12 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (2,560 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 590 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (14,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,474 göst.
11 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,340 soru

12,267,695 cevap

37,513 kullanıcı

Kategoriler

...