0 oy
331 göst.
önce Aile kategorisinde (1,581 puan) tarafından

Kızlar eşiniz sizden değişik yemekler beklese ne yaparsınız? Mesela çoğunlukla hep aynı yemekler yapıyorum elimden bu geliyor tarif çok ama uğraşamiyorum bebekten önce değişik yemekler yapardım ama şuan çok zorlanıyorum öyle böyle değil öğlen yemeği bile yemiyorum çok zayıfladım stresten bebeğim çok hareketli ve durmuyor.

Eşime çok kızgınım ya,ben içli köfte yapmam hamur işi vs yapmıyorum bilmiyorum bide bebekle çok zor.
Şöyle bir karar verdim artık yemek bile yapmak gelmiyor içimden yapmak istemiyorum aklı başına gelsin:(siz olsanız ne yapardınız kızlar ne hissedersiniz ben 1.5 yıl olacak lohusalık depresyonundan çıkamadım çok kötüyüm ya kendimi eksik beceriksiz hissediyorum:'(

20 Cevaplar

0 oy
önce (1,581 puan) tarafından

En İyi Cevap

Güzel destekleriniz için teşekkür ederim kızlarım bir an korktum beni eleştiren olacak diye:'(

-Reklam-
+3 oy
önce (505 puan) tarafından

Gelir şimdi ben yaparcımlar :D

Vallahi yapsan da yapmasan da doymaz erkek gözü ile karnı bazen en iyisi bilmemektir. Ben yaparım eşim yemez sürekli et tavuk yemeği ister ben de usandım aynı yemekleri yapmaktan. Dediğim gibi bazen bilmemek en iyisidir 

Sorun yok kız helal olsun burdaki bacılara ama ben yapamıyorum:(
Et çok yaparım ama değişik yemekler istiyor artık
önce (505 puan) tarafından
Giysin önlüğü girsin mutfağa öğretsin sana bakalım sende yaparsın '))
+2 oy
önce (3,878 puan) tarafından
Eşim istiyorsa yaparım ki bazen bana instadan beğendiği şeyleri atıyor yapıyorum. İçli köfte ben de hiç yapmadım istese hazirini alırım :)
Yapmak sıkıntı değil saatler alır bebeğim durmuyor bunalıma giriyorum temizlik bebeğin yemekleri çok zorlanıyorum
önce (3,878 puan) tarafından
Daha basit güzel tarifler var
+1 oy
önce (11,144 puan) tarafından
yemek benim için zor değil, bilmediğim bir şey olsa bile yaparım ev işine yetemiyorum ben de o eksik kalıyor. insan hep aybı şeyleri yemek istemez. eğer depresyondaysan da psikolojik destek al, kendi kendine geçmez kolay kolay 
destek almalısın. karnımız ağrıdığında doktora gidiyoruz, ama ruhumuz dayanmayacak noktaya geliyor doktora gitmiyoruz.
bir sen değilsin yalnız hissetme kendini. hepimiz dönem dönem yaşıyoruz. çocuklu hayata alışmak gerçekten zor. mesela şu an hastayım, güç bela yemek yaptım, ama evimi tabiri caizse *** götürüyor. yapamıyorum
ha bu noktada el devreye girmeli, sana bir el atmalı. üstünden yükü biraz almalı
Kimse yardımcı olmuyor canım boğuluyorum artık,evlilik bebek çok zormuş öyle böyle ilerliyorum ama hasta oldum artık.
bu zorluğu da biz kadınlar yapıyoruz biraz. eşini bilmem ama çevremde ve burda gördüklerim, hepinizin eşi şanslı. maşallah padişah gibi bakıyorsunuz adamlara, bir eli yağda bir eli balda. kalkıp çay bile koymuyorlar. sonra kadınlar niye yıpranıyor.
en başından beri eşimin hep yardımcı olmasını istedim. yapabileceğim şeyleri bile. şimdi evde iş bölümümüz var. bazı işleri o yapar bazılarını ben. mesela çok uzun zamandır çamaşır yıkamıyorum ben.
Evet öyle gerçekten misal adam buram ağrıyor diyor masaj bile yapıyorum bazen o kadar soylim sana ben yaptıkça sanki hep herşeyin daha fazlasını istiyor
+1 oy
önce (2,617 puan) tarafından
İşte bizim en büyük hatamız adamları ilk başta alıştırıypruz sonra çocuk olunca el ayak çekiyoruz adam da en baştaki gibi olsun istiyor
Aynen öyle oldu canım ama beni anlayan yok destek veren yok:(
Eşim o konuda yardımcı kendi beğenir gelir beraber yaparız
Ama çoğu erkek öyle değil maalesef ki
Benimki de mutfağa girer yapar bazen ama benim yaptığımı da artık değişik istiyor
+1 oy
önce (11,475 puan) tarafından
O zaman bir zahmet çocuğu tutacak.
O gelmeden yemek hazır olur genelde ama elimden ne gelse onu yaparım,annesi de zaten hep değişik yemekler yapıyordu ona gelmiş bana ne diyor evin tüm sorumluluğu bende bıktım artık
önce (11,475 puan) tarafından
Tabi canım aaaa.anasinin evinde her gün dünya mutfagindan seçkin tatalar cikiyordu zaten.ginde beş öğün bulgur yemekten kabız olmuşlar .karıya gelince sen her gün aynı şeyleri yapiyorsun
+1 oy
önce (41 puan) tarafından
Çocuk yokken bende yapardım çeşit çeşit tatlılar yemekler doğumdan sonra oğlum 1 yaşına gelene kadar çok çeşit yapmıyordum sürekli basit kolay klasik yemekler yapardım tatlı yapmazdım binde bir canım isterse yaptırdım eşim arada laf vururdu ama eskiden böyle miydi çocuktan önce yapmaz mıydım derdim ama şu sıralar yapmaya başladım bir iştah geldi bana bende anlamadım çeşit çeşit şeyler yapmaya başladım buzluk için yapmaya başladım bu da bir dönem geçiyor sanırım sen kendini motive et salma kendini lohusalık döneminden çıkmaya çalış hem uğraş oluyor zaman geçiyor yaptıkça kendimi daha iyi hissediyorum ben bence sende eşin için değil çocuğun için kendin için toparlan canım 
Yapmadığım tatlı nadir di bekarken de hep değişik şeyler tatlılar yapardım ama evlenince değiştim beceriksiz biri gibi oldum teşekkür ederim canım ❤️
önce (41 puan) tarafından
Sakın öyle düşünme bu bir dönem atlatman lazım hepimiz bu yollardan geçiyoruz kolay değil ama üstesinden geliriz bu düşüncelerden çıkman lazım
İnşallah canım
+1 oy
önce (63 puan) tarafından
Yani benim eşim de ister çeşit çeşit yemekler annesinin tarzıyla benim bilmediğim şeyler birçok şey ister. Elimden geldiğince yapmaya çalışırım ama çocuklarla halimi görüyor ne olursa yiyor yani kabul ediyor bazen çok istediği şeyler olursa çocuklara iki kat çaba gösteriyor. Dursunlar güzel güzel yiyelim içelim diye. Büyük beklentileri varsa büyük destekler verecek ki gönülleri olsun. Senlik bir durum yok yani her şey internette yazıyor istesen şimdi 5 dakikada öğrenir yaparsın mesele yapmak değil.
Yemek ayrımı yapmaz yer ama değişik yemekler de yemek istiyor bende kendimi yetersiz hissediyorum yapamadığım için,mesele yapmak değil gerçekten çocukla zorlanıyorum ev konusunda yardımcı olmuyor ki
+1 oy
önce (732 puan) tarafından
Canım bnm eşimde ne kadar tatlı yapsam yemek yapsam yinede beni başkalarıyla kıyaslar daha fazlasını ister kaldı ki bnm özellikle tatlıların sonra yemeklerin hem anne hem baba tarafında meşhurdur ama kocama bu konuda yaranamıyorum bak sabah 7 buçuktan beri uyanığım hastayım dinlene dinlene temizlik ve yemek yaptım üç güne bi evi bal dök yala yaparım bugüne mantı yaptım yarın hastaneye ultrasona gidicem dışarda yicex ama nolur nolmaz yinede etli sebzeli nohut yemeği yaptım.Ama bn yemeğin yanında salatası yeşilliği turşusu ayranı turbu indirmek zorundayım anasının evinde öyle alışmışmış olmadı mı vıtvıt Allah yardımcımız olsun 
Benimki de anasının evinde çeşitli yememiş ki gelip benden istiyor,bekarken de yeni evliyken de yapardım ama şuan herşey çok zor geliyor
+1 oy
önce (1,218 puan) tarafından
Bebeğin ne kadarlık cnm eğer küçük ve yaramazsa böyle birşey istemesi yanlış ama pratik değişik şeyler yapabilirsin ne yemek yapıyorsunki
13 aylık çok yaramaz hareketli tuvalete bile gitmeme izin vermiyor:(
Klasik yemekler yapıyorum karnıyarık,kabak sandal,dolma,kuru fasülye, ıspanak yemeği,tavuk sote,pilav bulgur mercimek bu tarz yapıyorum.
Bir ara kremalı tavuklu sote yaptım damak zevkimize uymadı adam kusacakti az kalsa
önce (1,218 puan) tarafından
E yeter daha ne olsun bende çok farklı yapmam geçen patlican kabebı denedim harika oldu ama eşim patlican sevmiyor benim eşim pilav yayla çorbası taze fasulye pırasa sever patlican tavuk kabak fakan pek sevmez artık ne yaparsam onu yiyecek napim hevesimde kalmadı
Bende de ne heves kaldı ne birşey
+1 oy
önce (917 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Manevi destek bekliyorsun galiba. Eşinde  de bu yok anladığım kadarıyla o da fazla anlayışsız .yoruluyorsun başını yastiga koyup dinlenmek istiyorsun bazı şeyleri tek başına yapmak çok insan için gerçekten meşakkatli bir yol . Allah yardımcın olsun bacım ama yani bunu ona güzel bir dille anlat .sonucta mecbursun eşin için öyle söyleyeyim yani yemek yapma konusunda
Bu konuyu çok konuştuk ama bende çok yoruluyorum diyor hergun ah uh buram ağrıyor diyor adamın hali bu:) temizlikte yardımcı olmuyor sorumluluk herşey bende gücüm yok yapamıyorum yani bende de suç yok
Sen ben yoruluyorum dersen eşin senden daha çok yorulur ben bu bence Türk erkeklerinin geninde var ama sonuçta evlilikte iki taraflı olan bir şey o dışarıda yoruluyorsa sen de evde yoruluyorsun ki yani ev işi dışarı işinden kat kat daha zor Bir de bunun çocuğu var onun sorumlulukları var bunlar tek başına olan şeyler değil
+1 oy
önce (2,850 puan) tarafından

Bende ilk zamanlar çok yaptım değişik herşeyi denedim. 4 çocukluyum hâlâ da yapmaya çalışırım hani çevreme göre de hamaratım yemediği şeyleri bende yerler .ama bi sac böreği bi mantı yapamıyorum die eşime göre üşengecim:blink: napayım olduğu kadar.ama kızdım diede yemek yapmayı bırakmam okadarda ipleri koparmam yoksa çocuklarla bende aç kalırız :P

Erkekler de aynı kedilere benziyor ne kadar nankörler bacım sen ağzınla kuş da tutsan nankör her yerde nankördür o yüzden en iyisini yapmaya çalışma en iyisini yapsan da görmezler asıl mesele göremediklerinde
önce (2,850 puan) tarafından
Öyle canım valla yap yap 1 gün yapma beceriksiz olursun.çocuklar seviyor die hafta da 2 gün makarna yaparım ama muhakkak yanında bir yemek olur hani doyurucu bir sebze baklagiller yada köfte felan . Ama sorsan sürekli makarna yapıyorum dur.. yeme kocam ozamn sen bilirsin çocuklar istiyor dedim.
Çocuğa yapıyorum:) kendi aç kalsın biraz değer anlasın herşeyi ben yapıyorum yoruldum valka
0 oy
önce (1,524 puan) tarafından
Eşin evdeyken çocuğa baksın sende yap çokça hem buzluğa atarsın hamur işi olsun içli köfte falan 
0 oy
önce (16,682 puan) tarafından
Tarif bakıp yapmak zor değil her gün her gün menü çıkarmaktan bahsetmiyorum arada farklılık iyidir ben her gün düzenli yemek yapmayı sevmemekle beraber değişik şeyler denemeyi seviyorum ama bu dayatma ile olmaz sırf koca mutlu olsun diye kendimi ekstra yoramam çocukla yetebildiğim kadar 
0 oy
önce (2,348 puan) tarafından
Beğenmiyorsa kendi yapsın yada annesinde yesin yemek yap diyemi evlenmiş seninle bebek şe ev işi zaten kimse doğuştan yemek yapmayı bilip gelmiyor bebeğin büyüsün sende yaparsın çeşit çeşit eşim benim evlediğimiz sene bir kere karnıbahar istemişti ben bildiğim gibi yaptım oda başka türlü yermiş bende kızdım ona yedirmedim sonra üç sene eve karnıbahar almadım 
0 oy
önce (2,218 puan) tarafından
Ay bazen insanin yemek yapasi gekmiyor valla kim ne derse desin.esinde biraz anlayisli alobikir yqni.ben malzeme varsa yaparim ama bazen oluyormu gerckten icimden gelmiyor napalirim insanin her hali bir degilki.
0 oy
önce (277 puan) tarafından
Genelde eşim çocukla ilgilenir ben de o sırada yemeği yaparım siz de öyle yapabilirsiniz
0 oy
önce (4,152 puan) tarafından
Oldu canim değişik yemek bide bak bak bak. Bi ara benimki de diyodu eski lezzet yok diye. Benim de kizim bir yasinda. Evet ozensiz ve hizli yapmaya calistigim da oluyo. Ama bisey istesem veya canim yapmak istemiyo desem disardan soyleriz. 
0 oy
önce (1,440 puan) tarafından
Ben giğ6enelde cuma akşamları gün tabağı hazırlıyorum mesela börek içli köfte falan yapacaksam kocam çocuklara bakar ben hazırlarım ver bir kere çocuğu  değişik bişey istemez bir daha 
0 oy
önce (5,266 puan) tarafından
Oldugu kadar yapabildigim kadar. Begenmiyosa yapsin,siparis versin. Bizimkinin boyle istekleri yok sukur. Genelde ayni seyleri cevirip cevirip yaparim. Degisik tatlar arayan benim aslinda :D ama sarma,dolma,mevsim sebzesi,iclikofte ,bulgurdan farkli kofteler falan cok yaparim. Cunku ben seviyorum. Esime kalsa,et ,tavuk,manti ,kurufasulye falan yicez tum kis. 

Ayrica ben calisiyorum aksama yemek varsa sukrediyoruz. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 216 göst.
24 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Peripella (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
22 Ekim 2022 Aile kategorisinde Asli_eren_47 (937 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 184 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ikraybukem.23 (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 560 göst.