0 oy
400 göst.
Diğer kategorisinde (150 puan) tarafından
Merhaba anneler derdimi anlatack kimsm yok kime desem kendin ettin kendn buldn derler iki buçuk yaşında kızım var beş aylık gebeym ikinci kızım olucak bildiğiniz gibi değil çok zor şartlar altında evden ayrildik sonra eşimin askerliği derken ev borçları yaklaşık 400 bin TL borcumuz var eşim de amele yedi aydr asekerdn gelmiş bir ay kalip Antalya'ya çalışmaya gitti yaklaşık dört aydr calsiisyor bu aralar günde bir defa arar sorar hiç ilgilenmez bir eksiğinnz varmi sormaz ben isteyince para gönderir bebeğimin cinsiyetini bile sormadı bende söylemedm acaba borçlardan maddi olarak sıkıskda ondan mı öyle çok duggusalim gebeliğim riskli sıkıntılı daha 22 yaşındaym atlatılır mi durum herseydn biktm çok yorgunm yoruldm

11 Cevaplar

+1 oy
(1,859 puan) tarafından

Eşininde yaşı küçük eşinin yaşıtları üniversitede gezip tozarken çok büyük sorumluluk yüklenmişsiniz hata etmişsiniz, bir de erkekler daha geç olgunlasiyor maalesef, e adam Antalyaya gitmiş yani ne diyelim inşaallah vicdan merhamet sahibi biridir de eşine çocuklarına sahip çıkar.

Sende hamilesin kendini üzmemeye çalış çocuklarına ve kendine odaklan
-Reklam-
0 oy
(698 puan) tarafından
Ahhh be canım ya. 22 yaşındasın daha. O kadar borcun harcın yalnızlığın içinde neden ikinci çocuk :((
(150 puan) tarafından
Adet düzensizliğim vardı kızımdan sonra bir defa hasta olmamdan sonra düzensiz dedim 11 haftalıken çok kanamam olmuştu gittiğimde 11 haftalık dediler bazen kendimi öldürmeyi bile düşünüyorum ne yapsam geçer
0 oy
(723 puan) tarafından
Ahh güzel kardeşim keşke bu kadar borç varken biraz erteleseydiniz çocugu artık olan olmuş bu saatten sonra önüne bakacaksın takmayıp
(150 puan) tarafından
Bazen tek çare ölüm geliyor bna başka çaresi yok gibi ilk kızımda da hiç bir şey alamamistm ona iki takimi vardi birini bugün giydirrr öbürünü aksam yıkayıp sobanin yanında kurutrdm burdan hülya abla duygu ablaya çok teşekkür ederim kızıma kıyafet gomdermslerdi
0 oy
tarafından

Canım kardeşim şimdi söylesem zoruna gidecek bak hem yaşın küçük hem de onca borç zaten geçim zor neden 2. Çocuk deryacim neden sana da karnındakine de yanındaki yavruna da yazık değil mi çok üzülüyorum inanki Rabbım feraha çıkarsın :'(

(150 puan) tarafından
Hülya abla boğazıma düğümleniyor cümleler ikinci çocuk hiç bilmiyordm nasl oldu öğrendiğimde 11 haftalikti şimdi 24 haftalık daha kanamalarm bitmiyor her gün progestan pskljim bozulmuş önereceğiniz bişey varmi ne yapsam da çıkar aklımdan böyle şeyler kuran okuyorm ama namaz kılmıyorm bir hafta önceden kömürden dolayı az daha benle masal ölüyodk
tarafından
Offff derya offff vallahi çok üzülüyorum bak bunu cani gönülden söylüyorum aşırı üzülüyorum
Keşke korunsaydiniz keşke ama olan olmuş isyan etme Rabbım büyük inşallah en kısa zamanda feraha çıkarsınız eşine de Rabbım hidayet versin
Dikkat et bak gece komur mu kullanıyorsun ☹
(150 puan) tarafından
Evet kulanmasm sabah ev buz gibi masalda bronşit daha iyilemedi doktor üşütme dedi  bende bazen erken yatıyorm tek parça kömürle biz yatinca rüzgar gelmiş gece bir gözümu açtm ev Duman doluydu masal etkilendi çok ben değil inşallah geçer bunlar da abla dua edn
tarafından
Dua ederim tabi canim sen yine de dikkat et Rabbım korusun sizi odun yok demi gece odun kullansan gündüz kömür kullansan
Kafanı dağıtacak bir şeyler yap sakın aklından geçenleri düşünme gerekirse sen ara eşini konuş güzellikle başka ne yapacaksin Allah korusun sana bir şey olsa o yavruların ne olacak Rabbım seni onlara onları da sana bağışlasın her şey geçer bak emin ol kimse dört dörtlük değil Rabbım feraha çıkarsın inşallah
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Sabret Allah büyüktür bizde ev yaptığımız için borçlardan da eşim şehir dışında şuan çalışır hiç aramaz sormaz ihtiyacımız var mı yok mu demez bile ben ararım ben konuşurum doğumda bile yanımda olamicak şuan ev çocuk hamilelik hersy üstümde yük hastanede kaç kez yattım kızım annemlerde kaldı durmadı mecbur hep erkenden çıktım yani bakınca eşim hastanedeydim bile aramazdi etmezdi 

Şuan hem biraz sorumsuz olmaları hemde işten dolayi borçlardan o psikolojiyle umursamıyorlar

Takma kendini üzme sen ara sen konuş bende öyle yapıyorum 
(150 puan) tarafından
Tamda seninle aynı durumdyz benimde plasneta içi kanama çok var bende hep kızımı annemlere bıraktım hastanede yatm hiç arayıp sormuyor gebeliğim cok riskli köyde yaşıyorum soba kömür en ufak rüzgarda evin içi dolu kömür dumanı cesme evdekiler Aralık'ta donar dışardaki çecme evden baya uzakta hiç bir şey çözüm değil buna bir tuhafiycle anlastm burda lif patik yaptm satım daha parami bile vermemiş maddi manevi çöktüm babamın evinde cüzdanım dolu paraydi şimdi kuruş sayıyorum
(2,021 puan) tarafından
Vallahi aynıyız bende evlendim şuan bir TL bile benm için çok önemli eşim 2 haftadır para gondermemiş bugün yazdım sabret pazartesi diyor dün annem yine meyve sebze almiş iki haftada bu ne yer ne içer demez
Annem herşeyimi alır ekmeğime kadr şükür diyorum ailem bana yakın yoksa evde açlıktan ölürdüm eşimin ailesi durumları çok iyi ama kimsenin Hayri yok onlar ancak eşim geldiğinde bize mangal yap der gelip yer içer giderler şuan eşim yok diye kimse gelmez bile
Sabret mecbur bende taktım çok üzülüyorum ama olan bana bedenime oluyor kimsenin umrunda olmuyor
Allah büyüktür ben hep eşim bir gün düzelir diye umut ediyorum inşallah da düzelir sende sabret dua et
(150 puan) tarafından
Benim kayinvaldemlerle hiç aram yok 12 görümcem var eşim evin tek oğlu olmasına rağmen kayinpederjm babama verdiği başlık parası için bizi evdn kovdu annem de hep yüz iki yüz lira verir gizli gizli
0 oy
tarafından
Annen ailen yok mu canım
(150 puan) tarafından
Ben kaçtım evlendim eşim 23 yaşında  konusururlar benimle ama en ufak sıkıntıda kendin etin kendin buldn diyorlar
0 oy
tarafından
Ben sana neden diye şuursuzca bir soru sormayacağım nedenini bilsen zaten burada bu şeyleri yazmazdın. Herkesin bir hayatı bir imtihanı vardır bizim başımıza Allah on yazdığından başka hiç birşey gelmez. Kendini bırakma sen bir annesin evet seni çok iyi anlıyorum gelecek kaygısı eşimden görmediğin ilgi karnında ki bebek kucağında ki bebek çıkmazını çok iyi anlıyorum ama çıkmazdan çıkaracak Allah var sen sadece ona güven olmazları oldurur bitmezlerdi bitirir bunun için tam olarak bir teslimiyet gerekiyor. Sana ihtiyacı olan bebeklerin var ölümden bahsediyorsun ama geride kalan çocuklarına ne olacak. Bir yorumda yazmışsın ki kızımın iki takımı vardı sobada kurutuyordum diye sen olmazsan kim yapacak kim bakacak çocuklarına. Olan olmuş artık olanlara neden keşke demek yerine önüne bak. Sen bir annesin ve anneler herşeyi başarır. Kaymakamlıklara git belediyeye git yardım iste ne bileyim örgü ör yapabiliyorsan sat bileklik yap sat. Yani beni yanlış anlama bu uğraşlar senin hayata tutunmana destek olur. Eşinle güzelce konuş evet bir bataktayız ama biz ikimiz hallederiz de ona da destek ver anneler toparlar yaşın daha çok küçük 
(150 puan) tarafından
Üç yıldır gecicek diyorum geçen tek şey zaman örgü örüyorum aslında tuhfiyeye bıraktım daha alan olmamış ağrı diyadindeym burdaki belediye yardm vermiyor sadce kömür yardımı alırız ayda bin ikiyuz TL alıyorm oda anca eve alabildiklerimi alıyorm
(1,809 puan) tarafından
Ağrı yi biliyorum maalesef orda hayat daha zor seçeneğin yok. Mesela buyuksehir de olsan seçenek daha fazla sen iste yeter ki. Şimdi bebekler büyüyene kadar sabret sonra sende eşinin yanına gitmeye çalış. Eşinden ayrı kalma arayı soğutma. Sağlık ocağından da korunma vs sağlık ile ilgili konularda da bilgi al öğren. Gebe okulu açılıyor oraya git. Oralarda seni kimse umursamaz oraların normali bu pespese
(1,809 puan) tarafından
Pespese çocuk olması normal geliyor herkese, hatta korunma düşünen yok.  Seni kadını çocuğu düşünen pek yok ne diyeyim zor şartlar.  Hatta oralarda en kabullenmediğim şey adamların kadını çocuğu bırakıp uzak şehirlere yurt dışına çalışmaya gitmesiydi bence olmamalı, çocukların yükü sadece annede oluyor
0 oy
(18,234 puan) tarafından
Bu kadar borcun altında yaptığı işi de düşünürsek çok yoğun ve yorgunda olabilir sende hamilesin diye ekstra hassassın. Bence 
0 oy
(14,692 puan) tarafından
Hep mi böyleydi şimdi böyle oldu 
(150 puan) tarafından
Ne kadar borcumuz çoğaldı o kadar değişti paramız yoktu evin hepsini borçla yaptk eskiden öyle değildi aslında iki ayda calsiir gelirdi şimdi dogumuna da gelemem diyor kurban bayramna kadr
0 oy
(4,677 puan) tarafından
Duygusal olman çok normal gebelikten olabilir eşinde borçları düşündüğü için belki pek sormak aklına gelmiyordur güzel bir dille açıkla ona o zaman anlar bence 
0 oy
(580 puan) tarafından
Maddi sıkıntılar olduğunda erkeklerin psikolojisi bozuluyor. Hem maddi sıkıntı hem askerlikte bozulan psikolojisinden dolayı böyle olmuştur. Çocuklarini düşün sen olmazsan onlara kimse bakamaz her şey zamanla düzelir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 275 göst.
23 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Fatma Dinc (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 249 göst.
19 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tubaka (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 416 göst.
0 oy
6 cevap 410 göst.
6 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Zoze49maho67 (1,232 puan) tarafından soruldu

410,340 soru

12,340,420 cevap

39,629 kullanıcı

Kategoriler

...