0 oy
49 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (17 puan) tarafından
12 haftalığı geçiyorum doktor perinatoloji bölümüne yeşil alan açtı randevu almam gerekiyordu Bir haftadan fazladır randevu bulamıyorum. Açıkçası bu testlerde yanılma payı çok yüksek olduğu için yaptırma taraftarı da değilim bir yandan. Çoğu hastanede ikili tarama testi hizmeti verilmektedir ama detaylı ultrason yoktur yazıyor yani sadece kan mı alıyor ultrason yapmıyor mu anlamadım onu da. İkili tarama testi yapmayan var mı gebeliğinde gerek duymayan. Devlette randevu bulamıyorum ona göre özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum.

4 Cevaplar

0 oy
(1,794 puan) tarafından
Ben kızımda yaptırdım şimdi 7 aylik hamileyim bunda hicbirsey yaptirmadim istemedim herşeyi bile bile yaptırmaniz gerekiyor bı sıkıntı çıksa aldırmayacaksan 9 ay boyunca düşünmekten sıkıntı stresten bebeğe bile bakamiyor insan oyuzden ben gerek duymadim
-Reklam-
0 oy
(510 puan) tarafından
Perinatolojiye gittim ultrason ile baktı her sabah 10 sisteme gir randevu oluyor doktor bana dedi ki kan vereceksin sonuç kötü olursa aldıracak mısın sonra karnından sıvı alacağız onun sonucuda 30 haftalık olunca çıkacak aldırır mısın ona göre alalım bende hayır dedim aldırmak istemiyorum sadece iyi mi diye geldim kan fallan vermedim dedi ben bi sıkıntı görmedim sağlıklı zaten çok stresliyim sonuçlar da bilmek istemedim sağlık ocağında ki hemşireye söyledim dedi ben hamileyken yaptırdım down sendromu dediler aldırmak için izin istediler yok dedi doğurdum sağlıklı oldu 
0 oy
(35 puan) tarafından
Bende yaptırmadım daha doğrusu yaptırmam gereken haftayı geçmişti gittiğimde o yüzden yaptırmadım ama doktor ultrasonda burun ucunu ve ense kalınlığını az da olsa görüp tahminde bulunabiliyo kan alıp baktırmakta daha garanti oluyo
0 oy
(418 puan) tarafından
İkili taramanın yanılma payı çok çok yüksek ben çevremde çok duyduk hasta dedikleri bebekler gayet sağlıklı doğdu. Benim doktorum bı sıkıntı olsa  aldıracak misin bebeği diye sordu bende hayır dedim o zaman yaptırma dedi boşuna kafan karışıyor psikolojik olarak etkileniyorsun ben sadece detaylı yaptırdım 2 gebeligimde de 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,212 göst.
14 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Linazey (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 125 göst.
28 Aralık 2023 Diğer kategorisinde glsm_12 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 321 göst.
27 Aralık 2023 Diğer kategorisinde ceylancan (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 422 göst.
12 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Bir erkek annesi (659 puan) tarafından soruldu

406,442 soru

12,188,024 cevap

36,700 kullanıcı

...