0 oy
196 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (163 puan) tarafından
Merhaba hanımlar oğlum 2 buçuk yaşında doğru düzgün konuşmuyor ama mesela renkleri biliyor üçgen kare daire falan biliyor alfabedeki nerdeyse yarı harfleri tanıyor 10 a kadar sayıyor ve yazı olarakta okuyor bütün ****** sesleri kulak burun göz vs. Biliyor ağlama kızma  gülme taklidi falanda yapıyor ama baba dede nene su ceviz buraya gel nerdesin konuşması bu kadar sizce Çokmu geride konuşma olarak

5 Cevaplar

+1 oy
(4,132 puan) tarafından
Okuyor sayıyor renkleri biliyor dediğinize göre bunları söylüyor olmalı bu yaptıkları söyledikleri kelime olarak sayılmıyor mu? Zaten daha küçük geç kalınmış değil 
-Reklam-
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Bnmki de aynı yaş daha kötü durumda konuşması sadece anne meme su ve al bu kadar.ama büyük cisinin geldigine kadar biliyor herşeyi kuran harfleri sayılar hayvanlar renkler kendini zorlamıyor biraz ona bagliyorum
tarafından
Her çocuğun gelişimi farklıdır canım en iyisi kafana takma bile mesela büyük oğlum 15 aylık yürüdü aynı yaş kuzeni aralarında 3 hafta var o 10 aylık yürüdü ikinci oğlum 13 aylık olacak hala yürümek için hevesi yok
(1,019 puan) tarafından
Gelişimi becerileri farklı farklı cocuklarin
0 oy
tarafından

Dediklerine göre bence sorun yok benim oğlumda şubatta 3 yaşına girecek 2.3 aydır nerdeyse her şeyi biliyor söylüyor söylediğim kelimeleri unutmayıp bi anda söylüyor mesela sakin ol tamam derim bazen geçen markete giderken hadi biraz hızlı dedim tamam sakin ol anne dedi şok oldum kıyaslama yapmak için değil yorumum ama oğlumda bi anda başladı bütün kelimeleri söylemeye 2.3 ay öncesine kadar çok konuşmuyordu mesela Normal bence 3 yaşında susturamazsın :) bi yönden bu konuşmanın zararı da var ya hahaha mesela bazen kızıyorum akşam babası gelince ben böyle böyle yaptım annem kızdı diye şikayet ediyor bazen yapmadığım şeyleri de annem yaptı diyerek söylediği de oldu bir kaç defa :) 

0 oy
(2,165 puan) tarafından
Benimkiyle aynı daha bunların yarısını yapmiyo daha ne desin çocuk 
0 oy
(18,339 puan) tarafından
Endişelenmeni gerektiren ne acaba

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 154 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,254 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 137 göst.