+1 oy
1,139 göst.
Diğer kategorisinde (441 puan) tarafından
Kızlar 2 bebegim var biri 20 aylik diğeri 3 aylik. Tek başıma bakıyorum ama baş edemiyorum artık. Balkondan kendimi atasım geliyor. İlki küçük 2. Neden yaptın demeyin isteyerek olmadı. Evet varlıklarına bin şükür ama artık ben eski ben değilim. Sinirliyim, yorgunum, bamimsizim ve bedenimi kilomu sevmiyorum. İşin kötüsü gün boyunca oturmadigim halde çocuklarla yeterince ilgilenmiyormus hissinden kurtulamiyorum. Büyük oğlumla oyun oynuyorum diğeri ağlıyor onunla ilgileniyorum emziriyorum derken büyük oğluma yemek yapmam gerekiyor. Eşim haftanın 7 günü çalışıyor maalesef esnaf akşam geldiğinde 2 saat ilgileniyor çocuklarla kendine vakit ayır diyor ama onda bile bulaşık diz, çamaşır at katla evi topla böyle geçiriyorum. Psikologa gitmeyi düşünüyorum ama ona bile gidecek vaktim yok. Eşimle aramızda zaten romantiklik adına bir şey kalmadı. Çocuklar uyuyunca direkt bizde uyuyakalıyoruz.  Hiç bir aktivite yok dizi film kitap ne bileyim bazen boş boş oturup duvarı bile seyretmek istiyorum ona bile vaktim yok ..

28 Cevaplar

+3 oy
(2,489 puan) tarafından
3cocugum var ilk 2si pes pese oldu ve bende desteksiz annelerdenim canm cok zor hemde cok anltamam suan 7 ve 9 yasindalar en kucu 17aylik 2si buyuynce anca raht ettm derken bu seferde baska dertler cikihkr yani anlican hic bir zaman rahata eremiyorsn.bosuna dememisler cennet annelerin ayaklari altinda diye.yapacak bisetimz yok canm onlarin sagligina sukredp bi sekilde yetismemiz gerekiyor yoksa biz bakmassak kim bakar.ama bi sekilde oluyor canm hele kisin daha zor evin icine tikiliyorsn insan dahada bunalima giriyor.seni cok iyi anliyorm canm.ev islerini bolum bolum yapmani onerirm bugun supurup siliyorsan yarin mutfak bunun gibi hepsini bir arada o 2bebkle yapmak seni cok yiparatir.tabi yapabiliyorsan oda var bide.yani bizde insaniz napalim bi sekilde sabretcez moralini yuksek tut canm.birazda sabret elbet buyucejler evet buyuduklerindede dert oluyor ama en azndan kendi ihtiyaclarini gidermeye basladiklarjnda birazda olsn rahatliyorsn 
(441 puan) tarafından
Onlar buyurken valla benden geriye bir şey kalmayacak. O kadar bunaldım yoruldumki,  bazen evden koşarak uzaklaşmak istiyorum
(574 puan) tarafından
2 çocuğun arasında kaç yaş olmalı sizce?
(2,489 puan) tarafından
Bence fit 6 7 yas olmali oglum dogdugunda kizlarim 5 ve 8 yasindaydilar ve hic sorun yasamadim ne kiskanclik ne baska bisj cok rahattm acikcasi
-Reklam-
+3 oy
(129,442 puan) tarafından
biri subatta 5 yas olcak digeri martta 3 yas olcak aralarinda 2 yas 1 ay var suründum kafayi yedim gunde kac kez agladigimi bilmiyodum halen rahatlamis defilim hafta ici 2side okulda ama inanki gene herseye yetisemiyom haa eskiye gore bi tik daha iyi ama cokda iyi degil cennet neden analarin ayaginin altindaymis cok iyi anladim en zor sey annelik geliyo geciyo ama delip geciyo bakara suresi ac evde varsa uzerlik otu yak 
ceylanda geldi
(562 puan) tarafından
Heee ceyloşun geldi
eskiden ceylosumdu artik siradan ceylansin
(562 puan) tarafından
İkiside değilim aslında
tm ceylan
+2 oy
(1,783 puan) tarafından
Dur bakalım  biri 15 aylık biri 4 aylık daha yeni bezelyesiydi maruluydu soganiydi..ekdim eve gel ev işi iki bebek adamın her gün ütüsü var merak etme bahara o kadar bunalmayiz benimde destek vermenin yok .
(441 puan) tarafından
Valla ne yapacagim bilmiyorum duvarlar üzerime üzerime geliyor
(482 puan) tarafından
Araların da 1 yaş bile yok. :o  Allah yardımcınız olsun inşallah. :(
(1,783 puan) tarafından
Kız benimde canım var benimkiler in arasında bir yaş yok destek çık yok eviisi tamam bide kendime ufak hobi bahçem var marullarim var.. yıkılma hemen  bahara bezelye ekdim beraber yeriz ne bunalıma giriyorsun
(7,712 puan) tarafından
Anaaa ikinci gebeliği öğrenince naptın
+2 oy
(1,178 puan) tarafından
Ailen destek olsa imkanın varsa birini yarım gün destek al bacım zor benmki birisi 4 bucuk yasında biri 9 ben bile dayanamıyorum senin işin cok zor bir yıl destek alsan sonra baya düzene girer
(441 puan) tarafından
Aileler başka şehirde maalesef
+2 oy
(5,781 puan) tarafından
Cnm  bnm oğlumda olduğunda kızım 18 aylıktı aynı esnaf kocam senin gibiydim vallahi gecicek şimdi oğlum ocakta iki uadinda girecek kızım üç buçuk yaşında birlikte oynuyorlar bnde yemek olsun temizlik olsun yapıyorum sadece duşu eşim gelince yaparım fırsatım olmaz birlikte uyut o düzeni oturttsan tamamdr 
(441 puan) tarafından
Herkes böyle diyor valla iple çekiyorum o günleri tabi o zamana kadar delirmessem
(5,781 puan) tarafından
Daha çok delircek günler oluyor cnm sürekli sabır çek gecicek inşallah
+2 oy
(482 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Psikiyatriste gitsen ilaç kullanamazsın emziriyorsun diye. Psikoloğa gitsen diyeceği şey "kendine vakit ayır" olacak. Eşin en azından haftanın 1 günü tatil yapsa, evde dursa olmaz mı? Bir çok esnaf haftada 1 gün de olsa tatil yapıyor. 
(441 puan) tarafından
Çok teşekkürler,  maalesef tatili yok. Anca cocuklar doktora gidecek ya da çok önemli bir işimizi olacak 1 2 saatliğine çıkıyor sonra yine aynı
(482 puan) tarafından
Üzüldüm. :( Allah yardımcın olsun inşallah canım.
(3,284 puan) tarafından
İlaç verirler sadece mg düşük doz veriyor
Az da olsa sütüne geçiyor
Eger kullanırken cocugunda aşırı uyku olursa gel diyor
Ama piskologa gitmesinde fayda var bence
+2 oy
(17,914 puan) tarafından
Kimse neden yaptın demesin zaten ama iki küçük bebekle her şeye yetişebilmen zaten mucize olurdu evin işini çocukların bakımını halledip hem kendine hem eşine zaman ayırmayı başarabilen yoktur. Mutlaka birileri eksik kalıyordur. Sen hangileri öncelikli hangileri değil kısmını düşün ev işlerini günü kurtaracak kadar yüzeysel yap. Ve en önemlisi bunun geçici bir süreç olduğunu ama bir süre böyle olacağını kabullen 
(441 puan) tarafından
Evet haklısınız zaten temizlik öyle aman aman yapamıyorum. Bunalıma girdim ama nasıl çıkacam bende bilmiyorum
(17,914 puan) tarafından
Maddi durum iyi ise ara da yardımcı falan çağırsan veya yemek işini biraz dışardan yeme şeklinde yapsan belki çözüm olur
+2 oy
(575 puan) tarafından
Benim de öyle kızım 30 aylık oğlum 14 aylık tükendim eşim sabah altıda gidiyor gece 11 12 de geliyor izin gününde bir faydası yok bende artık aynı zamanda unutuyorum yemeğimi yapıyorum uyanıkken beraber çamaşırları at topla katla bulaşık flan yapıyorum beni en çok onlarla ilgilenememek üzüyor kızım oyun oynayalım diyo getiriyor oğlum izin vermiyor mesela sürekli birbirlerine zarar veriyorlar ev almış başını gidiyo yetişemiyorum... Ama geçecek inşallah 
(441 puan) tarafından
Evet herseye yetişmeye çalışırken çocuklara hep eksik kaliyormusum hissi beni yiyip bitiriyor. Allah kolaylık versin..
+2 oy
(20,453 puan) tarafından
Yorulmuşsun ama çok normal dur sakin ol küçük bebekler arka arkaya olunca zor oluyor bende öyle büyüttüm çok zorlandm ama büyüdüler zaman hızlı geçiyo seninde elbette büyücekler sakın kendini yetersiz görme akışına bırak olduğu kadar bak ne güzel eniştede yardım ediyomuş siz birlikte herşeyin üstesindden gelirsinz yeterki sakin ol bak gör oh be geçti diyeceksin birgün bol bol Allahım bana yardım et sabır ver de Allahtan yardım iste herşey kolaylaşır ❤️
(441 puan) tarafından
Çok sagolun , Allah razı olsun. Sürekli sabır çekiyorum zaten, vallahi çok zormuş iki bebek
(20,453 puan) tarafından
Evet zor ama Allah var gam yok inşallah hep kolaylık sağlar sana ❤️
+2 oy
tarafından
Benimkiler de öyle tek başımayım sakin ol gececek
+2 oy
(93 puan) tarafından
Geçecek canım seni çok iyi anlıyorum çok zor ama bitecek. Bırak ev dağınık kalsın bırak bazı şeyler zamanında olmasın. Sen çok güzel bir annesin her sıkıntının sonu ferahlıktır yarın çocukların büyüyüp sana kocaman sıkı sıkı sarılınca unutacaksın tüm dertlerini sen koskoca bir yanlızlık içinde kaybolmuşsun sebebi mükemmel bir anne olman kendine gel canım 
tarafından
Sen toprak olabilir misin :) Allah'ım o gelene kadar herkese sorarım artık ya
(93 puan) tarafından
Toprak kim bilmiyorum ben o değilim ama toprak kalbinde ne güzel bir yere sahip çok şanslı:)
tarafından
Yaa evet ben eski hesabı silerken sildi gitti çiçeğim umarım döner:)
+2 oy
(398 puan) tarafından
Bir süre böyle olacak sana tavsiyem işi gücü çok kafana takma. Çıcuklar uyur uyumaz bir kahve yap kendine iç uzan dinlen. Başka türlü olan sana olur. İmkanın varsa bir robot süpürge al o çalışsın iyi kötü idre eder seni. Yemek yapmayı da ihmal etme onun dışında çok bunaltma kendini bırak bir süre dağınık kalsın. Biraz büyüyünce geçiyor. 
+2 oy
(26 puan) tarafından
Ben tek bebekle deliriyorum bazen.Çok zor ya
+2 oy
(817 puan) tarafından
Bende bir tane çocuk var aynıyız seninle yalnız değilsin bacım anamdan emdigim sütü burnumdan getirmeye yemin etmiş olarak geldi bu dünyaya 2yasinda ve çok yaramaz akşam olunca un çuvalı gibi oturduğum yerde uyuya kalıyorum ve dinlenemeden güne devam etmeye çalışıyorum zor bir süreç Rabbim sabir versin canları sağ olsun sağlıkları yerinde olsun da şükürler olsun gene ne diyelim 
+2 oy
(3,084 puan) tarafından
Bu zamanlar hiç geçmez hep böyle olucak gibi geliyor ama geçiyor hemde çok hızlı.. benimkiler 12 10 8 yaş yanıma bile gelmiyorlar çoğu zaman odalarında takılıyorlar. Derslerde birbirlerlerine yardım ediyorlar beraber oyun oynuyorlar tabi artık bizimkiler LEGO kutu oyunları felan oynuyor. 

Bende yemek çamaşır onunla uğraşıyorum 

Akşam film dizinin alasını izliyoruz hatta çok zevkli oluyor mısır cips çay çekirdek yorum bile yapoyoruz karşılıklı. Sabret kuzum tadını çıkar her ay her yaşın tadı farklı 
+2 oy
(642 puan) tarafından
Daha çok küçük canım normal boyl olman zamanla 2 cocugaDa alisaccak onalda göre duzen kuracaksın edinlede normal inan yeni yeni esimle rahatım 19 aylık olacak sağlık olsun canım her şey hal olur 
+2 oy
(540 puan) tarafından
Lohusa sonrası hemen spriyal taktırdım 2. Çocuğu düşünmüyorum şuan ilerde ne olur değişir mi fikeim bilmiyorum ama korkuyorum vallahi bende bu şekil olmaktan
(699 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsın canım en iyisi akıl sağlığını korumuş oluyosun kendine yavruna ayırıcak vaktin olur
+2 oy
(5,022 puan) tarafından
Maddi durumunuz nasıl, haftanın üç günü yarım gün bi yardımcı alsan. Ev işlerini o yapsın çok rahatlarsın.
+2 oy
(400 puan) tarafından
Benım eşimde esnaf sabah cıkar gece gelır pazarımız yok her gün böyle... Seni çok iyi anlıyorum senın tahamulsuzlugun sebebi kendinsin canım yetemıyorsun şuan... Uyku problemi de varsa bu sorunları yaşaman normal... 

Esnaf eşi olarak  senı cok ıyı anlıyorum ama sen kendıno sevmezsen kimseyi sevemezsın kendıne tahamülün olmazsa kimseye tahamulun kalmaz.. Önce kendını sevv.. 

Cocukların küçük ve ıkısıne ortak olan yap oğlun daha küçük öğlen uyku saatı varsa bebegınıde o saatte uyut o an kendıne iyi vakıt ayır bırak bulaşığı camasırı sen ıyı olursan zâten onları yetıstırrsım 
+1 oy
(9,676 puan) tarafından
Cocukların daha küçük böyle hissetmen normal sadece kendine sunu de hayatımın 3 senesi böyle gececek ya da bes senesi sonrasında rahatlsyacagım bu bır donem geçecek de. Yardım alabilirsen yardım al ailenden felan kımse yok mu arkadasın vs 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 527 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Viyanaltinn (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 154 göst.
13 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 223 göst.
13 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde SERPIL_CULHA (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 873 göst.
25 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gamzelilrr4 (17 puan) tarafından soruldu

408,435 soru

12,271,399 cevap

37,603 kullanıcı

Kategoriler

...