Doğum sonrası desteksiz ve yalnızım, ne yapmalıyım?

+1 oy
394 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (299 puan) tarafından

2 ay oldu dogum yapalı eşim resmen zorla depresyona soktu yarim yamalak yardimlarinda devamli yorgunum uykusuzum diye kavga cikartti sonunda delirdim bende sabahtan aksama kadar hic oturmuyorum 5 yasinda cocugum var bi onun pesinde bi bebek ev bide uzerine devamli gergin bi koca o halimle onu idare ettim gercekten son 1 haftadir bende delirdim artik yardim et biraz anladan kavga etmeye basladik ve bana ben sogudum senden dedi o kadar agrima gitti ki. Hayatim boyunca hep kendi basimin caresine baktim azicik destek beklemek benimde hakkım değil mi? 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (37 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım ben de boşanıp kurtulacak inşallah postlarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın 

önce (299 puan) tarafından

Ay okudum kurtulmuşsun canım. allah bundan sonra yollarını cicek bahcesine cıkartsin. Bide evlenme kız ilerde bi daha cekilmez bu erkekler en iyisi bile baş ağrısı sebebi. Hicde uzulme bi pislik cıkmis hayatindan sevin

-Reklam-
0 oy
önce (375 puan) tarafından

Allah'a sığın cnm sürekli zikir Çek ve dua oku benzer durumu bende yaşadım annem iki sokak ötede olmasına rağmen gelmedi 40 in çıkınca geldi yalandan oturdu gitti kayınvalide gelmedi eşimde sürekli kahveye gitti zaten evde olsada sürekli uyuyordu benim tek suçum ramazan ayında doğum yapmışım ama emin ol ki geciyo herşey sadece ilerde tahammülsuzlesiyosun çocuklarına istemsizce bağırıyorsun o zamanların şeyi ilerde çıkıo ama geçip gidio benim kızım şuan iki yaşında oğlum altı yaşında çok şükür tabi çok zor geçti desteksiz ama Rabbime sığın başka çaremiz yok çok şükür 

Fiziksel degil ruhum yoruldu cocuklardan başka kimseye guler yuz gosteresim falan yok herkese destek oldum herkesin sıkıntısında yaninda oldum ama 1 kişi bile demiyo bu kizada yazık diye gercekten herkese o kadar kırgınım ki. Bunlar gececek cocuklar buyuyecek ama ben bunu hep hatirlicam. 

0 oy
önce (829 puan) tarafından

Sende deseydin ya ben bu çocukları babamın evindenmi getirdim tek başıma mı yaptım 

Valaha bnde yeni doğum yapmış 1 ay oldu  Bi yandan 4 yaş çocuk Bi yandan bebek Bi kaç gün göğsüm mast olmuştu evi temizlemedim eşim baktı ben yapamıyorum bugün komple temizlik yaptık Vala söylene söylene yaptı bende biraz kızdım falan Bi şekilde yaptık ortak çocuğunuz sonuçta herşeye tek başına yetebileceğini düşünmüş bence evin pisliği tepesine atsa bile sen çocuklarla ilgilen gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki seni  kocam bişey yapsa illa söylenecek ha yoksa yapmaz zaten bende hazır bomba gibiyim Bi yandan bebek Bi yandan çocuk desteksiz büyütüncede ayrı Bi psikolojik oluyor zaten  Allah yardımcımız olsun inşallah ne diyim 

Valla en cok onlar hasta en cok onlar yoruluyor ne deyim valla bilmiyorum. Bide 2 ay once dogum yapmis kadina sogudum senden demek ne demek ya o kadar kirginim ki. Yardim falanda istemiyorum artik naparsa yapsin

Malesef canım erkekler iyi bilir nereden vuracağını  bnm kocam eskort msj atmıştı fiyat konuşmuştu öylece dondum kaldım inan hiç bir şey demedim o kadar uykusuz yorgunum ki düşünemedim bişey demeyi o gece sabaha kadar uyuyamadım  kaç ay çalışmıyordu o kadar çok üzülüyordum ki gece gündüz duua ediyordum  şimdide çalışıyor cebine 2 kuruş girdi banada bunu reva gördü Bi türlü toparlanamadım ama geçecek bu günler inşallah 

Ay gencecik neşe dolu kadinlarla evlenip sonra üze uze solduruyolar boyle. Sonrada yenisini ariyolar allah ıslah etsin ne diyim valla bilmiyorum

Valaha öyle  

0 oy
önce (46,925 puan) tarafından

Bir kaç gündür bizde de durum bu şekilde yok çok yoğunum yok çok çalışıyoruz yorgunum vs diyerek işten gelip yemek yiyip uyuyor 2.5 yaş ve 9 aylık bebegim var gün içinde yoruyorlar gece küçüğüm uyumuyor zombi gibiyim üstelik bugün pazar ve evde diye seviniyordum işe gitmiş yeni haberim oldu deliriyorum akşam ne olur bilmem heralde bir savaş çıkacak 

Ay çıksa nolcak ki anlamayan anlamiyo valla kavge edecek bile enerjim kalmadı yemin ediyorum. Bu erkekler niye boyle anlamiyorum ya

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğum sonrası desteksiz ve yalnız kalmak psikolojiyi nasıl etkiler?
Doğum sonrası desteksiz kalmak, annede kronik yorgunluk, uyku yoksunluğu ve lohusalık depresyonu riskini ciddi oranda artırır. İlk 2 ay gibi hassas bir dönemde bedensel ve ruhsal toparlanma süreci sekteye uğradığında, kişi kendini tükenmiş ve çaresiz hissedebilir. Uzun süreli yalnızlık, duygusal tepkiselliği artırarak aile içi çatışmaları tetikleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İki çocuklu anneler ev işleri ve bebek bakımında nasıl denge kurar?
İki çocuklu annelerin evde denge kurması için mükemmeliyetçi yaklaşımı bırakıp öncelik sıralaması yapması gerekir. İlk adım olarak ev işlerini minimuma indirin ve sadece temel ihtiyaçlara odaklanın; bebeğin uyuduğu saatlerde iş yapmak yerine mutlaka dinlenmeye çalışın. Mümkünse yemek gibi günlük rutinleri basitleştirerek enerjinizi çocuklarınızın bakımına ve kendi ruh sağlığınıza saklayın.
Eşimle doğum sonrası yaşanan tartışmalar lohusalıkta normal mi?
Doğum sonrası dönemde yaşanan yoğun stres ve uykusuzluk, eşler arasında iletişimsizliği ve çatışmaları artırabilir. Erkekler genellikle bu dönemdeki fiziksel değişimi ve bakım yükünü tam olarak kavrayamadıkları için yüzeysel tepkiler verebilirler. Bu noktada net ve suçlayıcı olmayan bir dille beklentilerinizi somutlaştırarak ifade etmek, duygusal mesafe oluşmasını engellemek için kritik bir adımdır.
Yalnız bir anne olarak kendime vakit ayırmak için ne yapabilirim?
Yalnız bir anne olarak kendinize vakit ayırmak için günde en az 15-20 dakikalık 'mola' zamanları oluşturmanız ruh sağlığınız için zorunludur. Çevrenizden destek göremiyorsanız bile, çocukların güvenli bir alanda olduğu kısa zaman dilimlerini sadece nefes egzersizi veya dinlenme için kullanın. Kendinizi ihmal etmenin uzun vadede hem çocuklarınıza hem de evliliğinize zarar verebileceğini hatırlayarak küçük molaları bir lüks değil, ihtiyaç olarak görün.
Doğum sonrası süreçte aile desteği alamayınca kimden yardım istenebilir?
Aile desteği olmayan anneler için en sağlıklı çözüm, profesyonel destek kanallarına veya sosyal dayanışma gruplarına yönelmektir. Eğer ciddi bir tükenmişlik yaşıyorsanız, bir psikologdan destek alarak duygusal yükünüzü hafifletebilirsiniz. Ayrıca belediyelerin sosyal destek birimleri veya aile danışmanlığı hizmetleri, zor süreçlerde profesyonel rehberlik ve kısa süreli bakım desteği konusunda size yol gösterici olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 859 göst.
10 Eylül 2018 Diğer kategorisinde Dilara (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 762 göst.
20 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Bencee (1,235 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 366 göst.
0 oy
6 cevap 317 göst.
27 Mart 2026 Diğer kategorisinde Asabii (1,473 puan) tarafından soruldu