0 oy
116 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Kızlar benim bir tane 3 bir tane de 1 yaşında oğlum var büyük 22 aylıkken kardeşi doğdu ama aralarında hiç kıskançlık olmadı desem yeridir kardeşini hep benimseyen bi abi oldu yavrucuğum :) ama etrafımda hep kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklar var bunun sebebi aile mi acaba diye düşünüyorum sizce nedir görümcemin oğlu vardı üstüne kız oldu herkes kızın üstüne düştü oğlan unutuldu resmen çocuk çok huysuz ve aksi bir çocuk oldu bebekten önce çok sakin uysal bi çocuktu aslında ben bu durumu gördüğüm için büyük oğlumun yanında hep kardeşiyle ilgilenmesini sağladım mesela üstünü değiştirirken kardeşinin üstüne ne giydirelim banyo yaptırırken hadi sende su dök emzirirken hadi memeyi verelim hadi kardeşinin beşiğini sen salla gibi gibi şeyler söyledim o uyanıkken çok sevmedik yanında hiç birimiz uyuyunca öpücüklere boğduk tabi ki o mis gibi cennet kokusunu ciğerlerimize kadar soluduk onu da asla ihmal etmedik yani zaten gece 3.4 e kadar uyumazdı bol bol sevişirdik ama dediğim gibi büyük uyanık olunca onla beraber yapardık yani hadi kardeşini kim kocaman öpecek derdim mesela şimdi mesela kendisini öpsem anne kardeşimde istiyor onu da öp çabuk diyor asla kardeşi olmayınca  keyifli olmuyor bi yere gitse kardeşiyle gitmek istiyor her şeyi onla yapmak istiyor yani küçüğe hamile olduğumu öğrenince çok korkmuştum daha doğrusu korkutulmuştum çocuğu döver boğazını sıkar işte bizim bi komşu vardı da çocukları böyle senin yaş arası gibiydi çocuğun ağzına küçük oyuncak vermiş annesi görmese çocuk gittiydi gibi bir sürü şeyler anlattılar çok şükür öyle sorunlarım olmadı hiç  sizde durumlar nasıl peki :)

2 Cevaplar

0 oy
(1,048 puan) tarafından
Benimkilerin arası tam 2 yaş. Küçük olan 9 ayı bitirdi. Birbirlerini göremeyince arıyorlar, dediğiniz gibi keyifsiz oluyorlar. Küçük olan artık oyuncaklara ortak olmaya başladı. Büyük olan bunu henüz tam anlamıyla hazmedemiyor. Kıskançlık aşırı derecede yok ama var. Kardeşi ile oynamak istiyor ama onun küçük olduğunu unutup, kendi yaş grubu gibi, koşsun, yakalasın istiyor ya da sert seviyor bazen. Ama ikisinden biri uyumuş olunca diğeri sıkılıyor. 
tarafından
Evet kesinlikle aynı durum işte bizim ekstra büyük her şeyin farkında olan her şeyi söyleyen bilen  bi çocuk oldu çıktı başımıza mesela kardeşinin küçük olduğunu ve yürüyemeceğini biliyor ya da konuşamayacağını ara ara anne kardeşim yürüyemiyor ya çok yazık diye de ekliyor hatta hahahaah
(1,048 puan) tarafından
:) her şeyi biliyorlar. Benim küçük olan yürümeye başlayınca daha iyi olur diye düşünüyorum.
-Reklam-
0 oy
(2,950 puan) tarafından

Benim ikizlerim var kiskaniyorlar birbirlerini 

Oyun kurarken diğeri gelip bozuyor biri birşey aldı mı diğeri gelip hemen elinden aliyor yani bizden Kaynaklı değil ikisi de en gözde bebek olmak istiyor ama ikisini de seviyoruz yani birbirlerini de ararlar yoldaşlar birbirlerine ama işte bu oyuncak kavgası vs başladı bizde 15 buçuk aylıklar ikisi de küçük doğal diye düşünüyorum  

Mesela biri daha uzun yürüyor bazen diğeri goruyor yürümek istiyor yuruyemeyincr üzülüyor filan. Rekabet de var bizde:) diğeri yürümedigi için ikizi de emeklemeyi tercih ediyor çoğu zaman :D heryere ikisi saldiriyor kucağıma ikisi bir geliyor herşeyi ikisi birden istiyor :)))  elimizden geldiğince eşit olmaya çalışıyoruz o an ki ikisinin duygu durumuna göre.
İkisi de farklı karakterde biri kız biri erkek bu da etken tabi ikisi de duygularını farklı ifade ediyor 
tarafından
O zaman benim büyük olan abiliği çok benimsediği için mi böyle acaba ya hahahah çevremde kardeşlerini hep döven buran çocuklar var bu kıyamıyor anne o küçük yazık ya falan diyor arada vana hahaagag
(2,950 puan) tarafından
Seninki buyuk bizimkiler ikiz normal ama büyüklerde de kıskançlık oluyor bence bu normal zamanla öğrenecekler her çocuk farklı sonuçta bazı çocuk çok sakin olur kimisi çok hırçın hareketli karakterleri de öyle yani
Biri büyük biri küçük olunca nasıl olur bilemedim bizde küçükken öyle birseyimiz yokmuş mesela bende ikizim ikizimle öyle çok itişip kakişmazmişiz ama abilerimdr vardı benm
Küçükken öyle değillermis ama buyunce de ergenlikte çok kavga ettiler

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 332 göst.
21 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Defne_batuhan (3,354 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 494 göst.
15 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeyylop (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 315 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,798 soru

12,396,554 cevap

44,197 kullanıcı

Kategoriler

...