0 oy
224 göst.
Diğer kategorisinde (78 puan) tarafından

image

Anneler iki gün önce doğum yaptım böyle kusuyor biraz da gazlı bir bebek normal mi rengi bana biraz değişik geldi yarın doktora da soracağım ama korkulacak bişey mi ben mi takıntı yaptım 

12 Cevaplar

+1 oy
(2,620 puan) tarafından
Kızımda bu renk kusuyordu zamanla beyaza döndü. Benim bildiğim kolastrum sütü bu renk olduğu için böyle kusuyor. Ama yinede bi doktora götür yanlış yönlendirmek istemem 
-Reklam-
0 oy
(717 puan) tarafından
Enfeksiyon cnm yarını bekleme acile git
(78 puan) tarafından
Şimdi eşim işte gelince götüreyim neden oluyor acaba ciddi bişey değildir inşallah
(717 puan) tarafından
Yenidoğan olduğu için enfeksiyonun bir sürü nedeni var detaylıca test yapılacak ona göre hangi türde enfeksiyon olduğu belli olur benden tavsiye sana giderken yanında emzik götür kan alınırken çok aglıyor bebekler
(78 puan) tarafından
Yaaa Allah'ım korusun yatirmazlar değil mi bugün oldu ilk kez bı yerde süt rengi dönene kadar normal vs diyordu
(717 puan) tarafından
Korkma cnm her enfeksiyon kötü değildir yenidoğan her bebekte görülür
0 oy
(78 puan) tarafından
Post çıksın 
0 oy
(4,248 puan) tarafından
İlk süt yağlı olduğu icin mi acaba 
(78 puan) tarafından
Sürekli emmek istiyor bende kiyamayip veriyorum sarılık da olmasın diye, gazı var çıkartıp yatirsam da sürekli meme arıyor enfeksiyonda meme reddi yaşanıyor diyorlar bende korktum yarın iki günlük kontrolü var orda soracağım çocuk doktoruna
0 oy
(336 puan) tarafından
Normal değil rengi.
0 oy
tarafından
Canım ağız sütü geliyor mu hala senden çocuğu çok fazla beslediğinde mide artık sütü kabul etmez ve yemek borusunda o süt birikir haliyle çocuk kustuğunda da direkt süt olarak kusar yani kesilmiş peynir kıvamında değil de direkt süt olarak 

İkinci sebep ise enfeksiyon olabilir ki bu yeni doğanlarda görülen ama hiç istenmeyen bir durumdur enfeksiyonun derecesine bağlı olarak yatış bile verilebilir mesela benimkine verildi ben de benzinde hafif kan fark ettim idrarda ve kanda yüksek derecede enfeksiyon çıktı hem de bayağı bir yüksek derecede 11 gün yattık yoğun bakım 3,5 derecede tabii hafif enfeksiyonlar içinde farklı yollar vardır mutlaka ama bana göre ilk ihtimal daha kuvvetli bunu anlayacak tek kişi de doktor bence ihmal etmeden acile götür çocuğun kana bir bakılsın İnşallah temiz çıkacaktır diye düşünüyorum ben dediğim gibi ilk ihtimal daha kuvvetli geliyor
(78 puan) tarafından
Şimdi baktim kendi sutumun rengine kustugu ile birebir aynı
tarafından
O zman süt olma ihtimali daha da kuvvetli canım yinede bir Dr görmeli doğru sonuç için farklı birşey söyleyecegini sanmam ama tedbir amaçlı işte
0 oy
(577 puan) tarafından
Meme ucunda yara var mı canım?
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Kizm ilk dogdugunda daha hastaneden cikmadan boyle kusuyordu meger pisligini yutmus dogmadan. aldilar hemen doktrlar midesine agzindan ve burnundan hortum sokup temizlediler canm.seni korkutmak istemem ama bi acile gitsen iyi olur.
(78 puan) tarafından
Hastanede gün aşımı olunca doğum yaptım kakasını yapma ihtimali var mı bilmiyorum ama suyumu vs orda patlattılar kaka yapmış olsa farkederlerdi
0 oy
(13,095 puan) tarafından
Kolostrum gibi geldi bana
(78 puan) tarafından
Şimdi bı arkadaşım dedi sütünü sık bak diye birebir kustugu renkle aynı çıktı
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Normal değil . Aynı sorunu ben de yaşadım 3 gün günde 1 defa küstü polikliniğe götürdüm günde 4-5 defa olmadığı sürece korkulacak bir şey yok dedi. Benimki azdı sızıntı şeklinde oldu. 
(78 puan) tarafından
Bı hemşire arkadaşım sütünün rengine bak bı dedi birebir bu renk sütüm yine sorcam ama enfeksiyon olsa başka belirtiler eşlik etmez miydi
(1,057 puan) tarafından
Ateş falan var mı diye soruyorlar.
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Hastanede anlamadılar mı bebekte bişey olduğunu acaba anlasalar taburcu etmezlerdi siz bence şimdi gidin hastaneye ne olur ne olmaz 
0 oy
(4,915 puan) tarafından
Canım daha iki günlük bebeğin ihtimal ağız sütü bu çok emiyor ise hazmedemigini kusuyor enfeksiyon olsa bebeğin emmek istemez 4 çocuk büyüttüm bu bildiğin ağız sütü 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 184 göst.
0 oy
5 cevap 98 göst.
10 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde EsleminAnnesi (3,100 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 87 göst.
9 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mevs (182 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 349 göst.

408,336 soru

12,267,612 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...