0 oy
142 göst.
önce Diğer kategorisinde (48 puan) tarafından
2. Doğumun olck cati muanesini sevmiyorum ilk de normal oldu 2. De de yapılıyor mu cati muanesi

13 Cevaplar

0 oy
önce (1,432 puan) tarafından
Bilmiyorum ama açıklık için yaparlar diye düşünüyorum.
-Reklam-
0 oy
önce (1,571 puan) tarafından
Çatı muayenesi doğumdan önceki haftalarda beden kemik yapısı vs normal doğuma uygun mu değil mi diye yapılıyor. Daha önce normal doğum yaptıysanız tekrar yapmazlar. Doğum esnasında kaç cm açıklık var diye alttan yine muayene edilir ama o ayrı bir durum
önce (48 puan) tarafından
Sevmiyorum doğum anı ayrı zaten utanmak aklına gelmiyo ama cati muanesi beni delirtiyor .
0 oy
önce (1,142 puan) tarafından
Saçma bence yapılmıyodur sonuçta bir kere doğurmuş bidaha doğurur. Ben 37 haftalığım yapalım diyen olmadı ilki de normal doğumdu
Bencede ya yapılmasını hiç istemiyorum
0 oy
önce (2,538 puan) tarafından
Bana hiç yapmadılar bazı doktorlar yapıyor bazıları yapmıyor 
Teşekkür ederm canim
0 oy
önce (15,346 puan) tarafından
Farklı bir doktora gidiyordum ben, yani ilk doğumda gittiğim doktorada başka doktor. İlki normal olmasina rağmen ikincide de çati muayenesi yapmıştı. Zaten son haftalarda açıklık muayeneside yapıldı. 
0 oy
önce (110 puan) tarafından

Valla ne ilkte ne ikinci de yaptılar ilkte şöyle ilk zamanlar özele gidiyordum çevrem şehir hastanesi çok iyi doktorlar var oraya git dedi gittik doktor son ana kadar yapması gerekeni yaptı fakat bebek artık 41 haftalık oldu nst de sancım yoktu sıfırdı en son korktum ilk gittiğim doktoruma özele  gittim öyle çatı muayenesi yaptı doktorum sonra yatışa geçtim 4 cm açıklık vardı ikinci de hiç şaşmadan özeldeki doktoruma gittim hep ama çayı muayenesi hiç yapmadı son kontrole gittiğimde ultrasonda bebeğin baş tarafında ışık gözüküyordu artık doğum yaklaşmış ışık görünmeye başlamış dedi çatı muayenesi yapmıyorum zaten bir kaç güne doğacak dedi öyle de oldu perşembe günü gittim pazartesi doğdu :) bence doktora bağlı bi durum dediğim gibi ilkte hiç yapılmadı son ana kadar ikinci de doğum masasına kadar hiç alttan muayene olmadım 

Teşekkür ederm canım:))
0 oy
önce (14,678 puan) tarafından
İlkte yapmadı ama ikincide 37 de yaptı 
0 oy
önce (2,330 puan) tarafından
Normal doğumlar da genelde yapılıyor. İlki normal olması bir şey değiştirmiyor diye biliyorum. Her bebek farklı sonuçta.
0 oy
önce (9,901 puan) tarafından
Yapılır büyük ihtimalle 
0 oy
önce (767 puan) tarafından
Açıklık var mı diye bakarlar ama çatı muayenesi yapmazlar çünkü zaten pervis geniş ki ilkini normal doğurabildin ikinciye yapmaları saçma olur 
0 oy
önce (13,556 puan) tarafından
Doğuma yakın yapılacak normal için müsait mi diye 
0 oy
önce (467 puan) tarafından
Bana ikincide yapmadılar canım ama ilk bebeğin kilosunuda özellikle soruyo Dr tekrar tekrar belki bir bağlantı vardır bebek kilosu ile çatı muanesi arasında benim dikkatimi çekmişti çünkü 
0 oy
önce (4,693 puan) tarafından
Normal doğum ise evet yapılır canım ama sezeryan ise gerek olmaz

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 48 göst.
0 oy
16 cevap 478 göst.
26 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anne-bebek (791 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 143 göst.
14 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 144 göst.
14 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

404,854 soru

12,127,981 cevap

36,491 kullanıcı

...