+1 oy
637 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,065 puan) tarafından
2 hafta önce 4 aylık aşıyı oldu. O günden beri sürekli huysuz sürekli atesleniyor. 2 gün iyi olduysa üçüncü gün ateşi çıktı . Şuan da ateşli bu sefer ateş düşürücü de etki etmiyo dünden beri kaç kere verdim ateşi düşmüyor.. duş falan aldırdım ılık kompres hepsini yaptım. Gidicem hastaneye bugün öyle gorunuyor. 

Ne oldu çocuğuma anlamıyorum. Hafif öksürüğü var gibi ama o kadar çok ağladı ki günlerdir boğazı tahriş oldu diye düşünüyorum ☹️ evde yapabildigimi.yapmak istedim doktorlar bu aylarda zaten bir ilaç vs bişey yapıp vermiyo. Ama aşıdan sonra böyle olunca içim gerçekten şüpheye düştü hadi bir iki gün olsa anlarım ama iki hafta oluyor ☹️

27 Cevaplar

+12 oy
önce (263 puan) tarafından
Aşıyla alakası olsaydı bütün bebekler öyle olurdu kızım 16 aylık oldu bütün aşıları yaptık ateşi bile olmadı şükür şimdi 1 buçuk yaş aşısı olucak
Kızlar hepinize katılıyorum ilerde Allah korusun menenjit su çiçeği falan olunca anlarlar
önce (2,065 puan) tarafından
Aşı karşıtı değilim kızıma bende hepsini yaptırdım. Ama son zamanlarda o kadar çok şey duyduk gorduk ki aşı karşıtı doktorlar bile çok fazla. Aşıdan sonra böyle denk gelince acaba mi dedim. İnsan ister istemez diyor
Bebeğinin zaten hasta olduğu ana denk gelmiş sadece
Üzgünüm ☹️
önce (2,774 puan) tarafından
Normalde hasta çocuğa zaten aşı yapmıyorlar iyileşmesi gerek diyorlar. Dün 9. Ay aşısını yaptırdım ateş olabilir dedi ateş filan olmadı hiç
-Reklam-
+5 oy
Kendin aşı yapmıyorsun yapanlara saygı duy cahil diyemezsin kimseye asıl sen cahilsin bu bir biride folik asit ile ilgili saçmalamış arkadaş folik asit bebegin beyin gelişimine destek veriyor 6 yıl tıp okumuş doktordan daha iyi mi biliyorsunuz siz
önce (788 puan) tarafından
Folik asiti bn yazdım folik asiti kestim çünkü doktorun verdiği dozu çok fazlaydı faydadan çok zarar verdi karaciğer enzimlerim tavan oldu artı vitaminde öyle.onlari kullandığım dönem bebeğin gelişimi bi hafta gerideydi 9 haftalıkken tüm ilaçları kestim şusn 18 haftalık hamileyim geçen cuma hastanedeydim maşallah diyim doktor bile kitap gibi çocuk bakmışsın günü gününe uyuyo.Folik asit sadece hapta yok bn vitamini de folik asiti de magnezyumuda zartı da zurtu da doğal yollardan aldım.Herguün yoğurdumu kefirimi leblebimi cevizi bademi fındık fıstık kuru incir pestil avakado sade soda kaşar peyniri ne meyveler tahıllar ne gerekiyorsa tükettim tüketiyorum çay kahve kola şekerli paketli ürün hiçbiri de aylardır yok sağlıklı beslenirsen Allah'ın izniyle takviyete gerek yok
önce (2,774 puan) tarafından
Tüm ilaçları eksiksiz kullandım 2 hamilelik geçirdim ikisinin de gelişimi öndeydi 36. Haftada erken doğum yaptım çok şükür küvezde de kalmadı. Bünyenizin verdiği tepkileri ilaçlara bağlamayı ne zaman keseceksiniz çok merak ediyorum.
Bqlkaymak zaten bir yorumda biriyle konuşmuşsun o cahil demiş bizlere
Dediğim gibi geçen cuma doktordaydım o bile ilaç içme dedj bana
Busrabetul ilaç sana yaramamış ama herkes sizin gibi sağlıklı değil şeker tansiyon hastaları bu dediklerini tüketemez maalesef mecbur folik asit vitamini ilaçlardan alacak
+4 oy
önce (1,142 puan) tarafından
Bazı arkadaşlar yok aşı yaptırmadım çocuğum hasta olmadı yok aşı olanların çocukları hep hasta nerden biliyorsunuz herkese sordunuz mu genelleme yapanlara deliriyorum ya 2 çocuğum var biri 1 buçuk biri 2 yaşında bütün aşıları da tam çok şükür burun akıntısı dışında hastalıklarını görmedim aşı ateş de yapmadı bagisikliliklari çok iyi kan ilaçlarını da kullandım huysuzluk olmadi kendiniz aşı yaptirmiyorsunuz ya millete de laf etmeye çok meraklisiniz herkes kendi adına konuşsun yaptırmayana da yaptırana da saygım var ama millete gelipte ay aşi yaptıranların herkesin çocuğu hasta huysuz demeyin. Sana gelelim canım demekki çocuğunda enfeksiyon vardı aşı yaptırınca vücudun birkaç gün bagisikliligi düşük oluyor hastalıklara karşı mücadele için o arada da bu gün yüzüne çıktı damaklarina bak diş de çıkarıyor olabilir doktora git Allah'ın izni ile ne olduğunu o söyler. 
önce (9,803 puan) tarafından
Değil mi ya bir de yukarıda resmen bize cahil demişler şu halk gözünü açsa Keşke demişler ya madem yaptırmıyorsun ne diye yaptırana çamur atıyorsun bıktım bu aşı karşıtlarının görüşlerinden ve saçma düşüncelerinden
Saygı duyan bir insan cahil değildir o yüzden kesinlikle üstüme alinmiyorum ben. Ağzı sürekli akıyor ama 2 aydır zaten akıyor anlayamıyorum bir türlü sağolasın canım amin
önce (3,230 puan) tarafından
Onlar birer zavallı
Aşı her zaman iyidir
Asıl aşı yaptırmayan anne bir cahildir
Bilinçsiz insanlar bunlar
Eskiden eşi olmadığı için kaç bebek öldu
Su çiçeği kızamık bilmem neyden
önce (1,142 puan) tarafından
Ağzı akiyorsa demekki yavaştan diş dönemine girmiş 3 4 aydan sonra ağrılar başlar damak ağrıları ağrı kesici verebilirsin eğer rahatliyorsa bil ki diş yada elini kulağına atıyorsa aşıdan dememek lazım tesadüf de olabilir enfeksiyon varsa tetiklemis de olabilir herşey olabilir damaklarina bak doktora da gitmeyi ihmal etme
+3 oy
Şimdi beni linçler ama ben guvenmiyorum aşılara asla aşı yaptırmicam
Peki ilk bebeğinde hepsini yaptırdın madem
Demek ki hiç birinde böyle ateş olmadıysa
Boğazı tahriş olmuş niye buna vermek yerine aşıya verdin
Aşıdan sonra huysuzlugu oldu ateşle birlikte ağlamaktan oldu oda. Yazdığımı okursan en başında desemki boğazından suphelendim tamam
Aşı ile alakası yok
Diş yada başka bir derdi var çocuğun
Aşıya bağlama artık şunu
Aç ağzını diş etlerine bak
Yahu sen hasta mısın arkadaş :D yok banane illa aşıdan oldu pis kaka aşı
Anlaşılan aklın hâlen yerinde değil
+3 oy
önce (1,573 puan) tarafından
Akıllı başlı bir ebeveyn çocuguna aşı yaptırmaz net! 
önce (4 puan) tarafından
Bende o yüzden soruyorum ebeveynleri neye göre zan altında bırakıyor. Gerçekten de merak ediyorum hangi makale hangi bilimsel açıklama okumak bilgilenmek isterim. Zira Alişan yıldıran, Ümit Aktaş, canan karatayı bizde biliyoruz. Genelde dillerinden bu isimler dökülüyor. Hak da verebilirim bu arada coronodan sonra her şeyi sorgular olduk ama nasıl ki biz aşı yaptırmayanlara saygı duyuyorsak onlarında bize saygı duyması lazım. Bu devirde kimse kolay anne baba olamıyor kim ister evladına zarar versin. Rabbim herkesin evladını korusun kimseyi sınamasın inşallah. Ama yine de ısrarla bir kişiden makale istiyorum ya okumak istiyordum bilgilenmek istiyorum. Hangi makaleyi okudunuz da aşı yaptirmamaya karar verdiniz
önce (184 puan) tarafından
Deyimleri bile doğru bilmeyenden tez bekleme :D
önce (9,053 puan) tarafından
Valla üşeniyorum tekrar tektek bulup indir at yapmaya zaten arastirisan bir ton şey çıkıyor önüne.bir zahmet girde kendin bak.oglum 3.bucuk yasinda aşısı yok bir elin parmağını geçmemiştir hastalığı
Okula başlayınca görüşelim tekrar Esma
önce (9,053 puan) tarafından
Görüşelim :)
+3 oy
önce (2,938 puan) tarafından
Aşı yazıyorsa bir postta kavga edenler dolu demektir 

Herkes özgürdür ne yaptıran nede yaptırmayan kötü anne baba değildir

Çocuk bizim çocuğumuz üzerinde haklarda bize ait tir

Ben 6 ay aşısını yaptırdım en son sonra kağıt imzaladım başka yaptırmak istemiyorum diyerek kimsede bişey diyemez

Buda sizin kararınız madem içinize kuşku düştü araştırıp sizde kendiniz karar verin
Evet düştü düşmedi desem yalan olacak çünkü. İnsanın kafasını karıştırıyorlar. Ama yaptırmasam da içim el vermeyecek.
+2 oy
önce (308 puan) tarafından
Aşı huzursuzluğu bir iki günde geçer canım başka bir şey olabilir sen yine de doktora götür
Götüreceğim bugün başka yapacak bişey yok.
+2 oy
önce (516 puan) tarafından

Oğluma 1 yaşından sonra asi yaptırmadık aşı karşıtıyım isteyende linclesjn ;)

önce (3,319 puan) tarafından
Bende ikincisine yaptırmadım ve hep çok şükür diyorum evladimda büyüdüğünde teşekkür edecek bana
önce (516 puan) tarafından
Tabiki de. Madem aşılar iyi gerçekten. Neden vurulduktan sonra çocukları ateşlendiriyor. Neden hastalaniyor, aşılar artık para tuzağı oldu. Pandemi döneminde gördük zorla yaptırdıkları aşılar kaç kişinin ölümüne sebep oldu kalanların da aşıdan sonra kemikleri ağrıyor
+2 oy
3. Günden sonra çıkan ateşin aşı ile ilgilisi yoktur. Geçmiş olsun.
Sağolun
+1 oy
önce (6,479 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım Rabbım acil şifalar versin inşallah 
Amin Allah razı olsun ☹️
+1 oy
önce (317 puan) tarafından
Hasta olmuştur. Aşı en fazla 2 gün etkiler. Aşıya bağlamayın bence bir doktora gösterin
Götüreceğim bugün. O günden sonra düzelmedigi için acabaya düştüm.
+1 oy
önce (30 puan) tarafından
Canım aşıdan önce Doktor kontrol etmedi mi bebeğin herhangi bir ciğerinden ses geliyor mu Ya da boğaz enfeksiyonu var mı ya da grip başlangıcı var mı Hani normalde fark etmezsin ama çocuk gribe başlıyordur o an belirti vermez ama aşıdan sonra bağışıklığında verdiği şeyle beraber birden böyle sorunlar çıkabilir Normal şartlarda aşı olmadan önce Çocuk doktoruna götürüp bir kontrol etmen gerekiyordu Ben de çok korkuyordum 4 aşısından Ben doktora götürdüm o sırada Grip de doktor aşısını yapabilir dedi fakat ben yine de bir hafta bekledim Yani daha Allah korusun yükselebilir diye çok şükür Bir sıkıntı olmadı Aile hekimine de sordum Ona da kontrol et dedim Daha sonrasında Hatta ateş düşürücü istedim aşçılar artık Ateş yapmıyor dedi bana ki çok şükür ateşi falan yükselmedi maşallah şimdi 6 ay aşısı şeyini çekiyorum Yani aslında yaptırmak istemiyorum ama
Hasta değildi ki zaten olsa söylerim kızımda hep hastalık olurdu çünkü kış bebegiydi o zaman derdim hep şuan hasta diye ona göre bir zaman ayarlayıp yapardilar. Enfeksiyondan suphelendim bende. Gideceğiz akşam bakalım.
İşte olsun gene Kasım ayı varsa okuyan çocuğun çocuklar okuldan geliyor eşin isten geliyor e 4 aylık bebek öpünce sevince bir şekilde bir şey bulaşıyor
Haklısın canım kızım okula gitmiyor henüz ama eşim servisle gidip geliyor nerden ne kapacagi belli olmuyor bunlarında.
Öyle işte sağlıkla büyüt
Amin canım
+1 oy
önce (140 puan) tarafından
Ay bizim de bikac gun sonra 4 ay asisi var korktum simdi
Korkma canım inşallah sıkıntı.olmaz sizde
+1 oy
önce (16 puan) tarafından
Benim de bebeğim bugün 18 aylık oldu.18 ay aşısını yaptırmak istemiyorum.Eskiden aşı yaptırmak istemeyenlere kızıyordum ama haklı olabilirler mi diye düşünüyordum.Rota aşısına kadar her aşısı tam .Ama bu 18 ay aşısı hakkında hep kötü şeyler duyuyorum.Bilmiyorum ya
İnsanları nasıl bir ikilemde bırakıyorlar dimi.
önce (16 puan) tarafından
Aynen öyle.Yaptıranlar da haklı,yaptırmayanlar da kendine göre haklı.
+1 oy
önce (3,343 puan) tarafından
Aşı ile ilgisi yok, saglik ocağında hasta olan kişilerden mikrop kapmistir canim. 
Ah o sağlık ocağı...
önce (3,343 puan) tarafından
Malesef hiç gitmek istemedigim bir yer bizimde başımıza geldi gittik kontrolumuz vardı çocuğum ertesi gün hasta oldu
+1 oy
önce (9,803 puan) tarafından
Aşıyla alakası yok. Denk gelmiş tesaduf olmuş. Oğlum 11 aylık şimdiye kadar bütun aşılarını yaptırdm ve hiç birinde ateş dahi yaşamadık elhamdulillah.

Ama bundan 2 hafta once ailecek hepimiz hastaydık ateş halsizlik boğaz ağrısı öksuruk. Ve 2 haftadan fazla çektik geçmedi, hatta bana en son penisilin yaptılar. Doktorlar salgın var dedi ve gerçekten hırsını almayınca geçmiyor bu salgın, belki 1 ay bile sürebilir.

Velhasılı kelam aşıyla ilgisi olduğunu hiç düşünmuyorum, en ufak bi sorunu sıkıntıyı aşıya bağlamayın..☺️
Normalde bağlamam ama ondan hemen sonra böyle olunca ve devam edince uzun süre insan kuşkuya düşüyor
+1 oy
önce (3,755 puan) tarafından

Büyük ihtimalle çocuğun enfeksiyonu var hastaneye gidin aşıdan olduğunu düşünmüyorum 

Ay Büşüm enfeksiyon aklıma gelmedi değil elleri ayakları buz gibi ama ateşi var karnı gurul gurul bağırsak enfeksiyonumu.dedim bir an
+1 oy
Çok şükür ki aşılara karşıyım bende ilk oğluma iki yaşına kadar yaptım ama hep korkarak ve çocuğum sürekli hastaydı hatta bülbül gibi şakıyan çocuk konuşmayı unuttu kekelemeye başladı o zaman anladım aşılardqn olduğunu şimdi ikinci oğlum 7 aylık ve aşisiz çok şükür maşallah sağlıklı gerçekten ikisi arasında çok fark var ve ben  niye daha önceden araştırma yapmadım diye pişmanım inşallah bu olayda sizin gözünüzü açar ve çocuğunuza aşı yaptırmaktan vazgeçersiniz zararın neresinden dönerseniz kârdır 
İnsan karar veremiyor bence doğru olan ne
Doğru olan çok açık aslında
+1 oy
önce (1,583 puan) tarafından
Aşıyla alakası yok bence. Aşıdan olsa en fazla 2 gün sürer ateş . Bence sen doktora götür canım 
Götüreceğim canım inşallah
+1 oy
önce (209 puan) tarafından

Yorumlar yine içler acısı. 

.... 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 63 göst.
15 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anneymben (573 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 446 göst.
0 oy
2 cevap 60 göst.
3 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 257 göst.
27 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mürüş (60 puan) tarafından soruldu

404,868 soru

12,128,410 cevap

36,491 kullanıcı

...