+1 oy
315 göst.
Aile kategorisinde (204 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar kızım 2 yasina girecek.Hamile olduğumu öğrendim dün .Henüz beklemiyordum ama sürpriz oldu.Cunku adetim gecikiyordu doğumdan 1 buçuk yıl sonra anca adet olabildim.Duzenli de değildi.Bir de Sadece eşim yardım ediyor bana .Kızımı büyütürken çok zorlandım hep ağlıyordu O ağladıkça ben de agladim.Esim de imam olduğu için vakit aralarında olsada faydası oluyor.Tabi ne kadar olacak erkekler bı sure sonra bebek  annesini istiyo diyolar : Kendi annem calisiyo.Kayinvalidem de köyde inekleri ,köy isleri vs .Aslında kimseden bı beklentim yok hatta doğum yaptıktan sonra bile kimsenin bı yardımı olmadı maddi manevi bilmiyorum çok garibime gidiyo bazı şeyler .Susuyorum.Konussam bizim için mi dogurdun derler belki de . Gerçekten hiç kimseden fayda yok .Bu hayatta tek başımayım.Simdi de 2.cocugum olacak yine tek başımayım kimsede bilmiyo eşimden başka .Doğum zamanıni bile düşünüyorum .Şimdiye kadar kimseye kızımı bırakmadım.Bazen bakıyorum bazılarının anneleri kızlarına ne kadar da yardımcı oluyolar .Her anlarında yanındalar.Bir mevlüt bile yapamadım .Şikayet etmiyorum .Sadece biraz yalnızlık var içimde ...

21 Cevaplar

+1 oy
(4,131 puan) tarafından
Ben kendim buyutuyorum valla kimsede yardim etsin istemem. Sonra ben yaptim sen yaptin olur. Arada sirada 1 2 saat bakmaya biraktigim olur ama genel olarak ben ilgileniyorum. Benim buyuk oglum 7 yasinda olacak o en buyuk artim. Kendi isini goruyo.
(204 puan) tarafından
1 2 saat bile bıraktığım olmadı .sadece gözlük almaya 15 dk gittim geldim ama aklımdaydı hep .zaten kızımda anne baba demeye başlamış biz gidesiye alışkın değil.bende büyüturum inşallah hayırlısıyla
-Reklam-
0 oy
(7,047 puan) tarafından

Allah kolaylık versin şimdiden.  Desteksiz bebek büyüten birsuru kadin var . 

Bende mevlut yapmadım. Bayramdan önce doğdu herkes hediye getirdi bayramda. 

(204 puan) tarafından
Kimsede bişey getirmedi arkadaşlarımdan başka  ya bilmiyorum niye böyle oluyo bıseyi mi yanlış yapıyorum.cok mu değer verdim naptım.Kimsenin de hediyesine muhtaç değilim herşeyi var çok şükür .yine de düşünmek için bile ufak hediye de olabilrdi .
Amin sağolun
(7,047 puan) tarafından
O değilde 2.gebelik plansız olduysa yarın birgun 3.gebelikte olur .sıkı korunmaniz lazım.  Bebek bakımı gerçekten çok zor.
0 oy
(2,004 puan) tarafından
Ben de tek başıma büyütüyorum. Doğum yaptım annem bir gece hastanede bir gece de evde yanımda kaldı sen kendine de bebeğe de bakıyorsun dedi evine gitti. Kaynanamla aynı apartmandayız 5 dakika bile tutmamıştır çocuğu bugüne kadar. Ben sezeryan oldum birde. Şimdi 2.5 yaşında çok hareketli ve yaramaz bir çocuk. 
(204 puan) tarafından
Aynen öyle kucaklarina alıp tuttukları bile olmadı .Halbuki bizi büyüturken hiçte zorlanmamislar birsuru insan birlikte yasiyolarmis konu komşu o şekilde büyümüşuz.simdi biz kime bırakalım acil bir iş olsa bile .kimseye güvenemem belki iş yapıyoruz diye çocuk ağlasa bile bakmayacaklar .böyle düşününce daha da kötü oluyorum .Hani torunlar çocuklarından bile tatlıydı
(2,004 puan) tarafından
Böyle daha iyi boşver. Zor ama daha iyi. Ben hep diyorum kimse benimle ilgili beklentiye girmesin ben kimsenin hicbir şeyini yapmam yapamam da diye. Kimsenin gıkı da çıkmıyor. Kovid in ilk başlarında biz karantinaya alındık 14 gün kayinvalidem bizi bırakıp tatile gitti. Bunlar ölür mü kalır mı diye yada bir şeye ihtiyacı olur mu diye hiç düşünmedi. Ben de onları düşünmüyorum. Kimse de bir şey diyemiyor
0 oy
(13,639 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hayırli olsun sağlicakla kavuştursun inşallah 

Kizim 18 ayliktı oğlum doğduğunda, annem ülkede gelmesi söz konusu değil 

Kayınvalidem kizim doğduğunda kırk gün kaldım çok güzel bakti. Bu sefer de bizde kal dedi kizimin odası ayrıydı düzeni bozulsun istemedim eve geldim 

Bir gece olsun yanımda kalan olmadı 

Oğlum kolik çiktı 

Şükür oturmaya başladı geçti emekleyince çok rahatladım şimdi yaşina girecek her yere tutunup duruyor yürüse dahada rahatlayacağım inşallah 

Beraber yemek yiyorlar, oyun kuruyorlar, kizim sebepsizce gidip gidip sarılıyor 

Ikisını ayni giydirıp çıkıyorum dişarı çok şükür bu günleri nasip etti 

İlk başta illa zor olacak ama bi düzen oturacaktır önemli olan her şeyi bırakıp çocuklarla ilgilenmek tadını çikarmak 

(204 puan) tarafından
Asya tarafındansiniz sanırım gözler çekik çekik :) maşallah Allah bağışlasın çok tatlılar
Bende sırf kızım yalnız kalmasın ona bu haksızlığı yapmayim diye 2.çocuk fikrini hemen kabullendim .Yeterki birbirlerine bağlı kardeşler olsunlar.biz abimle çok bağlı değiliz birbirimize ayrı gayrı büyüdük anne baba boşanması sebebiyle .anne babalar şuan yine evliler zaten başkalarıyla .hatta keşke bir kız kardeşim bile olsa diyorum . dertlesecek iki laf edecek kimsem yok. Gerçekten evle hiç ilgilenmiyorum nerdeyse kimseyi de cagiramiyorum misafirliğe  yetemiyorum yetişemiyorum hiç birşeye
(13,639 puan) tarafından
Çoçuğum olmuyor denmişti yıllarca , kizim sürpriz oldu çok istedim oğlum da olsun nasip oldu şükürler olsun
Evet Özbek’im :)
Misafır almam hiç almiyordum görümcem evlendi isteme nişan benim evde yaptık öyle komşu akraba gel git yapmam
Canımmi sıkıldı alirım çoçukları avmye yada oyun alanı olur park olur kafe olur ikisini ayni giydirırım çikarım
Kaynanama giderdim çok eşimle tartıştılar eşim istemiyor çocukları da yollamıyor eskisi gibi
Yani hep biz bizeyiz ama mutluyum böyle

Yaş farkı az olunca kıskançlık hiç yok sizinde öyle olur inşallah
Allah gönlünüze göre versin
(6,583 puan) tarafından
Aynı unisex kıyafetleri nerden alıyosun canım
(13,639 puan) tarafından
Son zamanlarda LCWndan alıyorum canım en son Galatasaray takımı aldım ikisini aynı
(6,583 puan) tarafından
Anladım canım
0 oy
(1,103 puan) tarafından
Bende yanlız büyütüyorum kızımı annemler memlekette kayınvalidem çalışıyor kimseye de kızımı bırakmıyorum işim olsa da eşim yardımcı oluyor ve zaten kimsenin de yardım etmesini istemem işler tersine döndü araya bir kötülük girdiğinde ben olmasam bakabilecekmiydin kelimesini duymayı hiç istemiyorum yada bizde baktık söz hakkımız var kelimesini duymak istemiyorum o yüzden böyle iyiyim 
0 oy
(658 puan) tarafından
Ben tek başıma büyüttüm kızımı 4 buçuk yaşında şu an. Oğlum da 2 buçuk aylık onu da tek büyütüyorum . Biraz zorluğu var ama olsun kimseye muhtaç olmaktansa ben zorluk çekerim daha iyi
0 oy
(379 puan) tarafından
Bu hayatta annene bile muhtaçlık duyma şimdi değil ama ilerde bız baktık bız ettık derler anne bile olsa tırnağın varsa başını kaşı canım... Çocuklarını kendım büyüt. Kendinden ödün vereceksin belki zamanın olmayacak kendıne evıne ama çocuklarını sen büyüt... Çocukların büyüdüğü zaman bir tek seni bilsinler kimseyi değil ıkı çocuğum var bır kızım ve oğlum var eşim üçüncüyü istiyor ben ısteksızım ilerde diyorum ama coxuklarım buyunusken yapmaya karar verdım Allâh nasip ederse. Ama kım yardıma gelir yardım eden olurmu diye asla düşünmedim ben yeterım cocuklarıma 
0 oy
(1,702 puan) tarafından
Ohoooo gel halimi gör. 20 gün önce dogum yaptım 2

.çocuğum oldu. Sezeryan oldum mecburen. Ve evde 1 taş çorba yapanım olmadı. Kimsemiz yok. Eşimle ben 20 gündür kahvaltı ediyoruz. Üzerine hepimiz hasta da olduk. Resmen ruh gibiyim. Memem yara. Halsizim . Eşimin aileside sapasağlam insanlar 1 gün yardımları dokunmadı. 
(204 puan) tarafından
Allah muhtaç etmesin hiç birimizi kimseye . Gerçekten zor bı durum.Yine de karışan ,sürüşen olmaz bir işinize .Kendiniz yapar yersiniz .şimdi evde biri olsa Belkı de rahat edemeyeceksin sezeryanli halinle .en azından yemek gonderseler evler uzak değilse ona bile raziyiz
0 oy
tarafından
Tek başıma sayilirim çünki tek yardimcim eşim

Bazen zor geliyor ama boyle mutluyum ..
0 oy
(9,649 puan) tarafından
Cogumuz yanlızız canım o gorduklerin nadir kişiler. Yalnız basına daha iyi ıdare edersin benim dogumumda sagolsun ablam geldi ama 15 yasındaki oglunu da aldı getirdi yegenım orası ayrı ama gelmeyip babasıyla kalabilirdi. O evde oldugu ıcın bir hafta boyunca yatak odasında emzırmek zorunda kaldım kızımı. Ardına hemen kaynanam ve kayınpeder geldi. Onlarda bir hafta kadar durdular gitsinler diye bekledim odadan cıkamadım cunku. Sonra onlar gitti büyük kızımı anaokuluna birlikte bırakmaya gittik daha 13 14 gunluktu hiç kasmıyorum valla dogdu Allahın ıznıyle buyuyecek 2.5 aylık oldu bile. Maddi olarak ailem sagolsun ablalarım abım ceyrek taktı annem ceyregın buyugu taktı kaynanam bır ceyrek esımın ıs yerı bır ceyrek ve alışveriş yolladı yenidoğan setı bez ıslak mendil bıberon emzik ıkı tane beslı hastane çıkışı anne bebek cantası vardı 
(204 puan) tarafından
En azından maddi yardım olmuş yardım edecek kimselerinde var gibi şükür buna da .Biraz da birilerinin varlığı bile kasmamaniza ,rahat olmanıza yetiyordur
(9,649 puan) tarafından
Yok bebegım ya hepsi sehır dısından geldi ben gurbetteyim. Ev işini deet etmiyorum mesela yapabiliyosam yapıyorum yoksa yapmıyorum. Yemegımı yapabilirsem yapıyorum yapamazsam dısardan söylüyoruz. Ama tabi ilk zamana göre bu azaldı
0 oy
(1,053 puan) tarafından
Bende kendim büyütüyorum canım yani kendimize güvenerek doğurduk sonuçta ben birde çalışıyorum üstüne bakıcıya birakiyorum 6 saat kadar .eşimden başka kimse yok .çalışmıyorsan evdeysen daha kolay zaten işler .ama şu da var doğum zamanımı düşünüyorum diyorsun ya annen çalışıyor kaynana köyde işleri var diyorsun eğer doğum zamanında gelip sana ve diğer çocuğuna en azından 5 6 gün eve çıkıp kendini toplayana kadar yardım etmeyeceklerse ben olsam o annelerle selamı sabahı keserim kimse kusura bakmasın .hayatta işten önemli şeyler var izin alır bir hafta veya diğeri köy işlerine ara verir sana yardımcı olur yoksa sende gitme gelme arama .onlar çocuğunun zor zamanında gelmiyorsa sende evlatlık yapmayi bırak .

Bu konuda çok katı yımdir ben .ihtiyacım olduğunda yanımda olmayan aileyi tanımam bir daha 
0 oy
(4,918 puan) tarafından
İki ay ablam baktı kızıma doğunca ondan sonra benle eşim bakıyoruz ama eşimin hakkı kızımda daha cok
(204 puan) tarafından
Ablan olması bir bakıma da sşans
0 oy
(1,597 puan) tarafından
Eşim imam 2 bebeğimiz var biri 15 diğeri 4 aylık destek verenin yok eşim oğlana ben kıza bakıyorum annemler gideriz harçlığını verir kıyafet alır bez oyuncak alırlar belli yazdan sonra tahammül edemeyebilirler.yapicak çoksa birşey yok Hazirana rahatlarim diyerek ömür geçiyor 
(204 puan) tarafından
Yine de iyiymiş bize şimdiye kadar bişey alan olmadı :) kalsın da zaten kimseye muhtaç olmasin çocuklarim yeterki
(1,597 puan) tarafından
Annemler alırlar saolsunlarda siz nerde görevlisinin
(204 puan) tarafından
Kastamonu
(1,597 puan) tarafından
Oralimisin
(204 puan) tarafından
Evet oraliyim
0 oy
(1,917 puan) tarafından
Doğum yaptım kaynana evine gittim annem gelemiyor diye kaynana yanına gittim evim ısınmıyor büyük diye kaynana yanına gittim 2 hafta durdum sadece kan sulandırıci iğne için sağlık ocağına gitmem lazımdı 1 saatliğine kaynana bıraktım eşimle birlikte gittim sadece o gün tek bıraktım kızımı sezeryanliydim zor yürüyordum o yüzden götürmedim sonra kendim baktım hep şimdi 3 yaşında disarda karda olsa kışta olsa birlikte çıkar geliriz 1 saatlik isim kızımla 3 saatlik iş oluyor genede çıkıyorum kaynana yakında evde gün boyu bırakıp çıksam çıkarım ama yapasım yok  şimdi 2.olsa bu sefer kendim yapacağım herseyi gerek yok kimsenin yanımda olmasına olduda ne geçti elime daha beter oldum ben o yüzden gönlün rahat olsun 
(204 puan) tarafından
Böylesi daha iyi o zmn
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Bende iki çocuğumu tek başıma büyütüyorum 

Eşim yoğun çalışıyor

Buyuk kızım ana okuluna gidiyor 

Kucuk 16 aylık idare etmeye çalışıyorum

Çünkü kimseden fayda yok ha sagolsun kendi anneme birakiyorum arada isim olunca ama kaynanama asla güvenmiyorum 
0 oy
(309 puan) tarafından
Ben üç çocuğumu tek başıma büyütüyorum eşim çoğunlukla işte olur en büyüğüm 3 yaşını doldurdu ortancasi iki yaşını doldurdu aralarında 10 ay var. En küçüğüm de 11 aylık gurbetteyim kimsem yok eşimin iki kardeşi var ama evlendiğimden beri kapımı acmadillar bir sokak arkamda otururlar doğuma bile hep tek gittim hiç unutmam o günlerimi iki normal bir sezaryan doğumum var son doğumda annem geldi 10 gün kalıp gitti saolsun onun dışında kimsenin ne maddi ne manevi hiç bir desteği yok inanki markette bile gidemiyorum evden çıkamıyorum çok zor oluyor ama biz anneler herşeyin üstesinden gelmek zorundayız rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah 
(204 puan) tarafından
Aynen öyle bir şekilde ayakta durmak zorundayız Allah yardımcın olsun kardeşim
0 oy
(6,583 puan) tarafından
3 çocuğum var bende tek bakıyorum canım 5,3 ve 5. Ayında bebeğim var

Annemlerle yakınız oturmaya vs giderim annem yaşlı artık bakamıyor ama hastane vs işi oldumu bırakırım oraya onun dışında tek bakarım
(204 puan) tarafından
Allah yardımciniz olsun
0 oy
(637 puan) tarafından
Canım bu zamanda kimsenin kimseye faydası yok  herkes ayni durumda bende oğluma tek bakıyorum eşim aksqmdan akşama eve gelse o  hoş kahveye gider  haftanın en az 4 günü kapı çalan bile yok anneme ayda 1  giderdim  3 gün kalır donerdim. İki aydiir u****olduk. dışarı bile çıkmıyoruz doğru düzgün sütten  açtım  kimsem. Yoktu şimdi tuvalet eğitimine basliycam yine kimsem yok eşimin yardımını bile beklemiyorum artik
(204 puan) tarafından
Bende aynı şekilde sütten bile kesemedim daha uyumak istemiyor başka türlü dediğiniz gibi bir de tuvalet eğitimi var .bu devir her bakımdan bence daha zor .Herkes eskiye zor diyoda o zmnlar komsuya bile güven varmış çocuklar güzel vakit geciriyodu yani biz oyleydik .şimdi dışarı çıkarmaya bile korkuyoruz
0 oy
(966 puan) tarafından
Benimde ilk çocuğum henüz yeni 3.5 aylık bebeğim var doğumda annem vardı kayınvalidem az durdu gitti doğumda. Sonra kayınvalidemle 2 gün kaldı annem 1 hafta sonra gönderdim kendim bakarım diye gerçekten kendin bakıp yestiştirmen daha iyi herşeye karışılıyor öyle yapma şöyle yap sürekli bebekten daha çok yoruyorlar halada kendim bakıyorum böyle çok iyi canım. Ama bazen tabiki insan yorulunca keşke biri gelsede baksa diyor zor annelik Allah yardımcımız olsun güç kuvvet versin bize. Maddi bakımdanda iki taraftan da destek yok kendimiz alıyoruz bebek araç gereçleri bile kendimiz aldık yani kimseden fayda yok 
(204 puan) tarafından
Tabiki de karışan eden olmuyo o bakımdan iyi.Yok yaa bize bı oyuncak bile alan olmadı .Zaten almasinlarda sonra yüzümüze vururlar en iyisi böyle galiba .Yemek yaparken bazen zorlanıyorum kucak istiyo kızım hamile olunca da insan korkuyo tabi o an bı yemek yapanim olsa diyorum
0 oy
(1,821 puan) tarafından
Aynı beni anlattın bende tek başıma büyütüyorum hastalandığımda özellikle çok zorlanıyorum çok zoruma gidiyor ama hiç takmıyorum artık ya 

İlgili sorular

+1 oy
41 cevap 661 göst.
11 Mart 2022 Diğer kategorisinde Susam (4,358 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 192 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Bbsbsb (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 221 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Bevarin (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 612 göst.