+1 oy
689 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Selamm lütfen bu fikrimden beni kötü anne olarak yargılamayın kızımı çok seviyorum ama kocamla zaman geçirmeyi daha çok:) 

3yaşında yılbaşını birlikte ailemizle karşılayıcaz ama daha sonra ikimiz tatile gitmek istiyoruz bakıcısı var ve kızımda Trabzona babaannelerine gitsim istiyoruz gözü gibi bakıcaklarına eminim zaten kızımız doğduktan sonra ilk defa birlikte bir yere gidicez ve en fazla 7gün olmayacaz 

Umarım bu beni kötü anne yapmaz dimi❤

36 Cevaplar

+4 oy
(20,453 puan) tarafından
Kötü anne yapmaz bu seni ama ben öyle tatili istemem ya çocuklarımın olmadığı herşey anlamsız :)
tarafından
Ona tüm tatiller feda olsun ama bizimde yalnız kalmaya ihtiyacımız var
(20,453 puan) tarafından
Doğrudur tabi
-Reklam-
+3 oy
(858 puan) tarafından
7 gün çok uzun. çocuk için durumu bilmem ama benim için çok uzun. ben maksimum 1 geceye tamamım şuan için. gündüz bıraktığım için bile beni sevmeyecekler diye korkuyorum. 1 hafta bıraksam beni unuturlar diye düşünürüm muhtemelen
(858 puan) tarafından
1 gece bi yere gidilemediği için ben hiçbir yere gitmemeyi tercih ediyorum işte ;)
cicikuş, valla işe başladığım günden beri beni sevmeyecekler diye korkuyorum. bazen bastırıyorum ama bazen depreşiyor bu duygu. eve gidince hiç sevinmiyorlar bazen. hatta bi gün hıh dedi arkasını döndü kızım çok üzüldüm. evden ayrılırken de hiç etkilenmiyorlar. ama babannesi dedesi bi yere giderken arkalarından ağlıyorlar. onlar gelince seviniyorlar. bazen onları daha çok seviyorlar beni sevmiyorlar diye düşünüyorum. o yüzden geceleri bari benimle yalnız olsunlar istiyorum. asla da bırakıp hiçbir yere gidemem sırf bu yüzden
tarafından
Benim kızım küsmüyor ki ama bizde çalışıyoruz ve bazen tatil bizimde hakkımız eskiden de gezen çiftdik ve bebek olduktan sonra değişmek istemiyoruz aynı kalalım
(858 puan) tarafından
tabi ki aile tercihi bu durum. ben çocuklarımı bırakıp 1 ay gitsem sanmıyorum beni arayacaklarını. zaten sorunum da tam olarak bu. ben bırakmam yoksa çocuk için sorun olacağını sanmıyorum
(3,165 puan) tarafından
Bu çoğu çocukta olan bir davranış inan. Ben çalışmıyorum ama dedesi uğrar onla gideceğim diye tutturur anannesine gidince de aynı şekilde. Bazen orda kalır almaya gittiğimde hiç gelmek istemez. Ben de senin kadar olmasa da bir ara taktım sonra dedim olabilir yani çocuk bu sonuçta evdeyken tamamen kötü bir gün geçirmiyoruz. Hepsinin mizacı farklı ama mutlu olduğu belli oluyor arada yaşanan krizler dışında:) eğer sen daha fazla olduğunu düşünürsen bir uzmana sorabilirsin bence ondan duymak daha çok rahatlatır seni. İnşallah hep iyi hissedersin
(858 puan) tarafından
mantıken ben de biliyorum daha önce psikoloğa da bahsetmiştim ama uzun uzun seans yapmadık tabi... evde başbaşayken çok çok iyiyiz ama dediğim gibi ayrı kalmak pek bana uygun değil ;) küçükken de annemi bırakmazdım belki de benim sorunumdur bu :)
+1 oy
(874 puan) tarafından
Kızımı seviyorum ama kocamla zaman geçirmeyi daha çok yazısından sonra okumadım ne yalan söyleyeyim . İyi annemisin kötü annemisin bunu bu isteğinden anlayamayız . 
tarafından
?? Nasıl yani
Bakın ben anne olmadan önce bir kadındım ve kocamıda çok seviyorum ki zaten kocamı sevmeseydim şuan mutlu bir ailem olmazdı
(874 puan) tarafından
Kötü birşey demedim iyi anne olup olmadığın bu isteğinden anlaşılmaz dedim . Herkes ister kocasıyla vakit geçirmeyi tabii normal birşey ama bunu istemek iyi veya kötü anne yapmaz bunu demek istedim
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Bir kaç günlük güzel olur ama 7 gün biraz uzun bir süre ama size iyi gelecektir. Siz ne kadar iyi olursanız çocuğunuza o kadar iyi anne olursunuz. Sanırım çalışan annesiniz bakıcısı falanda varmış güzel bir fırsat 
tarafından
Bence 7gün ideal gibi ne fazla ne az
Evet öğretmenim dersim  olduğu günlerde bakıcı bakıyor
(10,302 puan) tarafından
İlk ayrılık için bana göre 7 gün uzun zaten çocuk ozlemese aramasa aglamasa bile siz dayanamazsın.  Tabu benim fikrim böyle. Anın tadını çıkarın
tarafından
Bir kere bırakmıştım 1yaşındayken ama mecburdum eşim iş için gitmişti bende gitmek zorundaydım ama geldiğimizde yadırgamadı sadece kendi dilinde özlediğini söylüyordu
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Benim oğlum da 3 yaşında ama 7 gün bırakamam. Bu yüzden kaç tane yurt dışı seyahate gitmedim prim alacağım hâlde. En fazla 3 gün 2 gece ayrı kaldım ben. O da iş için. Daha uzununu istemem. 
(2,201 puan) tarafından
Mesele yanında kimin olduğu değil o kadar süre kimin olmadığı. Daha önce bıraktınız mı bilmiyorum ama başlangıç için 3 gün iyi. Sonra bir daha gidersiniz 4 gün olur o da.
tarafından
1yaşındayken bırakmıştım evet döndüğümüzde bizi çok özledi ama asla yadırgamadı
Sadece geride kalanlara kök söktürmüş
(2,201 puan) tarafından
Ben 7 günü uzun buldum. 7 yaşında falan bırakırım 7 gün anca. Şu an 3 iyi :)
(790 puan) tarafından
Bende bir psikologdan şey dinlemiştim çocuklar yaşı kadar çocuklar bizden o süre zarfı içerisinde ayrı kalabilirler diye dinlemiştim mesela çok haklı bence aylık olan çocuklar da 3 aylıksa 3 saat uzak kalabiliriz çünkü acıkıyorlar o süre zarfında işte 3 yaşındaysa 3 gün :)))
(2,201 puan) tarafından
Doğru bir yaklaşım bence de. 3 yaşında olabilir ama hâlâ duygusal olarak anneye ihtiyaç duyuyor. Benim aklım kalırdı.
0 oy
(5,976 puan) tarafından

ya niye bole sacma sapan vicdanlar yapilio ya benmi garibim acaba . ebmde dort tepiyorum bi firsat ciksa cocouari anneme kakalasam da kafami dinlesem bikac gun fiye. ne kotu annesi yaa :) sacma sapan vicdan yapmak aklimin ucundan gecmez ne alaka iskence edilen bir ortama birakmiyosin ki vocugu

(5,976 puan) tarafından
ben pisman:) ikinci cocugum kaza ile ildu basimdan assa kaynar sular dokuldu . tam rahaata ermisken ilkini anasinifina vermisken resmen sultanlik hayati yasiyordum falan . derim hep ya:)) aman napim beni de bole kabul etsin oglum:) bu arada ikinciye agitlar yaka yaka digurdum son gun hastaneye gderken bile belki bu bir ruyadir ve asla hamile kalmamisimdir diye bir umitle gttim falan ama sana bise diyimmi evlat ayrilmaz ama oglumu kizdan daha cok seviyorum yani kizim buyuk
diye sanirim 8 bucuk yas kizim oglan 30 aylik oldu . yeminle iyiki dogurmusum demesem bile asiri seviyorum
kizimdan daha fazla
tarafından
Ne yaşadığınızı bilmiyorum o yüzden yargılamak haddime değil
tarafından
Naz bennde yargilamak jcinn yazmadım takıldım arkadaşa o da fark etti zaten. Senin de tatile gitmekle kötü anne olacağını düşünmen yanlış ama cocugun çok küçükmüş biraz fazla gelebilir etklenebilir yine de herkesin anne bebek iliskisi farklı net bı cevap vermek yanlış olur.
tarafından
Yok zaten siz yargıladınız demedim kendi adıma konuştum ben
(2,201 puan) tarafından
Kız Casper deme öyle be, san fark etmezsin ama izi kalır çocuklarında. İstenmemeyi öyle bir hissediyorlar ki.
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Saçmalama ne kötü annesi, sonuçta çocuğunu yedi yabancıya birakmiyorsun ki babaannesi bakicak cocugun duracaksın bence git. Bizimde kafa dinleme hakkımız var valla oğlum bir kaç gün annemde duracağını bilsem bende kacardim bir yerlere :))
0 oy
(790 puan) tarafından
Eşlerimizle birlikte sakin ve baş başa  vakit geçirmek istemenin bizi kötü anne yaptığını düşünmüyorum . İnsan yoruluyor kafa dinlemek istiyor eşle olan ilişkiyi canlı tutmak istiyor bunlar gayet normal şeyler insani duygular yani ama 7 gün çok fazla . 
tarafından
Ama 2 3 gün kısa süre değil mi?
(790 puan) tarafından
Ben en fazla 4 gün kalırdım .
tarafından
:((anladım
0 oy
tarafından
7 gun cok degil mi canim 3 yas cocuk diyodun bi kac gun neyse de 7 gun fazla sanki ozler sizi 
tarafından
Canim gonul osterki gidelim 15 gun kalalim 1 ay tatil yapalim sen o kadar ayri kalabilecek misin cocugun yerine koy kendini anne yok baba yok ozlemez mi sizi yaninda neden goturmuyosun
tarafından
Gideceğimiz yerler onun için uygun değil ki küçükken daha kolaydı ama şuan büyüyor bazı şeyleri merak ediyor
01.01.2025 00:00birlikte olucaz zaten ya sabahı ya da 2ocak çıkıcaz
tarafından
Canim bisey diyemicem cok gitmek istiyosun galiba ben olsan gitmezdim sen bilirsin bu seni kotu anne yapmaz ama özlersiniz birbirinizi
tarafından
Ama siz böyle ben olsam gitmezdim dediğiniz için ben kendimi sorumsuz anne hissedicem:(
tarafından
Hayir dorumsuzluk degil oyle olsa guvenilir yere birakmazsin ama yanlis anlama sen beni ikna etmeye cslisiyosun suan brn tabiki de 7 gun degil 2 gun bile birakmsm hrlrki tstil için birskmam yani ama guvenilir bi yere birskip bi kac gun kafa dinlemek isteyene saygi duyarim senin verdigin sure bana gore brnim fikrimce tek soyluyorum bak brnim dusuncem benim cocugum da bende etkilenirim yani o kadar zaman cocuk bensiz nasil durur aliskinsa bi kac gun sonra sormaya baslar ozler shlar geri yokluguna bile alisir valla burda insan yorum yapmats bile cekiniyo ama brn sadece fikrimi brlirtiyorum ivin rahatsa git yani
0 oy
(3,165 puan) tarafından

Önce kötü anne lafını bir at istisnalar dışında kimse kötü anne değildir hatalar yapsa bile:) 

Evet çok özlersiniz bir birinizi ama benimki de 3 yaşında anne diye tutturmaz mesela. Seninki de öyleyse bir kafa tatili iyi gelir. 

Gün kişiye göre değişir aslında 3 4 gün bana fazlasıyla yeter. Günü geçtim bir akşam gezmesi bile yetiyor. Sen belki çok sıkılmış olabilirsin o yüzden az geliyor bence

tarafından
Malesef bize 1gün yetmiyor
0 oy
(4,091 puan) tarafından

Herkesin kendi kararı ben 10 günlük tatile çocuklarımla gittim baya eğlendik. Yorulduk ama yorulma sebebimiz çocuk değil gezmekti 10 gün boyunca yemekler dışında fıldır fıldır gezdik :D başta da dediğim gibi ama herkesin kendi kararı.

tarafından
Gideceğimiz yer ne kadar çocuk için uygun ki? Onunla da gideriz feda olsun ona ama biz baş başa olmak istiyoruz
(4,091 puan) tarafından
Size bağlı bizim gittiğimiz otelde alkol o bu her şey vardı lakin biz ailecek kullanmadığımız için onlarda merak etmedi. Başta da dedim karar sizin kararınız diye. Burada kim ne derse desin kar zarar ilişkisi yapıp kararı siz vereceksiniz
0 oy
(11,367 puan) tarafından
Kötü anne yapmaz tabi ki. Küçük kızım 3 yaşına girsin bizde düşünüyoruz ama 7 gün uzun bir süre gibi geldi ben dayanamazdım max 3-4 gün yeterli olur diye düşünüyorum ama benim sağım solum belli olmaz kızımı hiç bırakmadım daha önce 
0 oy
(12,533 puan) tarafından
Benim küçük olan 22 aylık oğlumu bırakırımda küçük bıraz zor. Dursa bırakırım yerinde olsam ama 7gun fazla. Psikolog ablama dediki her yaş için 1 gün diyoruz. İlk defa kalacaksa daha bile az alıştırmak için
tarafından
Gezmek için asla yalnız bırakmadık bir kere iş yüzünden zorunda kalmıştı 1yaşındaydı
(12,533 puan) tarafından
Anlıyorum canım senin tercihin tabiki ben bırakmaya karşı değilim bende çok isterim bırakmak ama 7 gün fazla geliyo şuan için sadece. Büyük 4.5 yaşında olacak benim mesela o bile 7 gün çok özler gibi geliyo bana. 3 yada 4gun kaçmayı planlıyoruz işleri ayarlayınca
0 oy
(51,324 puan) tarafından
niye kötü anne oluyorsun ki 7/24 yaninda olup döven bagiran anneler iyi anne mi oluyor 

ha ben birakamazdim ama zaten calistigin icin ayri kalmaya alisiktir nefes almakta iyi gelir calisan anne icin hem ev hem is hem cocuk cok yorucu oluyor 
tarafından
Yani fazla takılmıyor zaten o da Trabzona gidicek aile büyük onlara güveniyorum
0 oy
(417 puan) tarafından
Niye kötü bir anne olasınki çocuğunu evde yanlız bırakıp gitmiyorsun sonuçta ufak kaçamaklar illaki yapılır bence bir sorun olmaz 
tarafından
Umarım sorunsuz gideriz
(417 puan) tarafından
Herkes nerelere gidiyor Allâh aşkına bir hafta kendine zaman ayırman kötü bişey değil
0 oy
(2,577 puan) tarafından
Haftasonu olsa bence olurdu ama 7 gun 3 yasinda ki cocuk icin uzun bir sure. Sahsen ben kiyamazdim ben cocugumsuz tatilden zevk almam. Onunla birlikte ani biriktirmek ailecek daha hos olurdu gibi ama tabi ki secim sizin.
0 oy
(2,049 puan) tarafından
Yoo niye kötü anne yapsin ki bu seni. Bizim de dinlenmeye deşarj olmaya ihtiyacımız var. Ama 7 gün uzun bir süre bence .
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Kötü anne değil ama fazla rahat anne yapar bence. 3 yaş için mecburi durum yoksa brn 7 gün birakamazdim. Taş catlasin 3 gün 
0 oy
(4,380 puan) tarafından
3 yaş için 7 gün bence de çok uzun. Baş başa vakit geçirmek istemeniz çok doğal ki bizde arada gideriz ama bir iki gün. Ne kadar babannesini halasını dedesini sevse de sizi arar huzursuz olabilir.
0 oy
(7,719 puan) tarafından
Bir hafta uzun bir süre çalışan anne olduğunuz için çok bağlı değildir diye düşünüyorum.  Babaannesinde kaldığında sağlamayacağını biliyorsanız sorun olmaz. Benim kızım mesela 2 buçuk yaşında 1 saat bir yere bıraksam kıyameti koparıyor. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 99 göst.
27 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Masel (1,116 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 460 göst.
10 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 424 göst.
14 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aslıs (13,316 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 520 göst.