0 oy
102 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (45 puan) tarafından
Herkese merhaba,

Hamilelikte 33.haftama giriyorum. Yurtdışında yaşıyorum, eşim sabah-akşam normal mesai yapıyor. 

Burada yalnızız ama kendi başıma işlerimi yürütebiliyorum temizlik yemek vs bir zorluk yaşamıyorum şu anda. Ayrıca yalnız olmayı da çok seviyorum, başkası evimde olunca rahat edemiyorum. Örneğin rahatça tuvalete giremiyorum, duş alamıyorum, bazen sessizliğe ihtiyacım oluyor ama evde başkası olunca konforum düşüyor baya. 

2 aydır görümcem bizdeydi. Gerçekten çok zorlandım, çoğu konuda moralimi bozdu. Detaylara hiç girmeyeceğim. Bir iki güne görümcem gidiyor ve bana şöyle laflar söyledi; sen şimdi yalnız kalacaksın, senin stres yönetimin yok hamileliğin ilerleyecek ağırlaşacaksın evde yalnız kalabilecek misin, sancıların ağrıların başlayacak dayanamazsın korkarsın ne yapacaksın vs gibi laflar etti. Kendime çok güveniyordum ama beni korkuttu. İlk hamileliğim. Doğum zamanı yaklaşınca evde tek olur sancılarım başlarsa ben bunu yönetemez miyim arkadaşlar gerçekten tedirgin oldum. Dayanılmayacak ağrılardan mı bahsediyoruz? Kendi annemi çağırsam uzun süre yanımda kalamaz zaten soğukkanlı bir insan değil benimle o süreci yönetemez. Kayınvalidemi çağırsam hamileliğim boyunca hiçbir desteğini aramasını sormasını görmedim karışmak istemiyor, onunla da kendimi rahat hissedemem. Ben bu aşamada aslında yalnız kalmak istiyorum ama nasıl ağrılar yaşanıyor ki evde tek kalmam tehlikeli mi? En kötü başıma bir şey gelse eşim işten gelesiye kadar komşuya gidip söylerim diye düşünüyordum. Kız beni psikolojik olarak gerçekten bitirdi. Ağrı acı eşiğim yüksektir bu arada dayanırım. Ama öyle bir anlatıyor öyle bir konuşuyor ki sanki evde tek kalmak çok tehlikeli ağrım başladığı anda sanki bilincimi kaybedeceğim. Bu konuda desteğe ihtiyacım var. Şu anda gayet iyiyim bir problemim yok. Ama doğum yaklaştıkça ne yaşayacağım bilmiyorum gerçekten çok zor bir süreç mi, yalnız kalmamam mı lazım tecrübeleriniz nelerdir?

Mental olarak bitik durumdayım. Kendime çok güveniyordum ama şimdi aklımda bin tane soru.

Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

4 Cevaplar

0 oy
(4,248 puan) tarafından
Sancı başlar başlamaz doğum olmuyo ki yonetilemiycek ne varmış 
(45 puan) tarafından
Ben de anlamadım stres yönetimi yokmuş ben de. Ki tam tersi çok iyi stres yönetirim soğukkanlı kalmayı başarırım. Su gelirse bile zamanım var daha diye biliyorum doğuma. Anlamadım bunda dayanılamayacak ne var
(4,248 puan) tarafından
Doğum yavaş yavaş basliyo üstelik ilk doğum daha da ağır ilerliyo yani senin elini ayağına dolastiracak Bi durum yok hemde şiddetli sanci doğuma yarım saat kala basliyo o zamana hastaneye gidersin zaten
(45 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyordum teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(129,283 puan) tarafından
hepsini okumadom hangi ulkedesin
(45 puan) tarafından
Fransa
(129,283 puan) tarafından
haah bak ayni sayilir belcika deseydin iyiydi ama neyse sorun yok sanci baslayinca hemen dogurmuyosun zaten ilk bebekse bekle sanci sıklasirsa mesela 10 dk bir falan girerse gir dusa sicak su tut beline dayanamadin noktada al cantani git hastaneye orda sana bebege bakar gibi bakacaklar dogumdan snr dusunu yaptirirlar sacini kuruturlar hic dert etme eve cikinca zorlanirsin
(45 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından

Sen ayni bensin sanki .Ben de yurt dışındayım ve hamileligimi yalnız gecirdim .İlk baslarda dogumdan korkuyordum . Çünki çevrem dogura bilcekmisin diyordu .Ama ben korkumu yavas yavas yenmeye calisdim . YouTube'dan Ayşe Dumanın videolarını izledim.Kolaay doğuma hazirlasim kendimi .Etraftaki kimseyi dinlemedim .Hamileligim sonlarinda da evde yalniz hic zorlanmadim ..hatta daha kolay oldu ..bende yalnizligi seven biriyim çünki.

Ve gəldi çatdı doğum günü.Hic korkmadim dogumdan ..ve çok güzel cok kolay dogumum oldu
Unutma önemli olan senin psikolojini normal ve kolay dogum yapicagina alistirman 
(45 puan) tarafından
Ben de Ayşe Duman'ı izliyorum.  Ya millet ne bayılıyor kötülük senaryoları yazmaya. Sonuçta bir şekilde bebek doğacak ve ben bu acıyı çekeceğim. Öyle bir konuştu ki sanki ben evde bilincimi kaybedeceğim bayılıp gideceğim gibi. Psikolojik olarak gerçekten çok iyiydim aşırı kendime güveniyordum zaten sürekli YouTube tan pozitif doğuma hazırlık videolarını izliyorum kötü doğum hikayesi dinlememeye çalışıyorum ama kız beni bitirdi ya.
tarafından
Yok yok sen bos ver onu ..banada cok diyenler vardi ..ama dinliyor gibi yapiyordum hic oralı olmuyordum inan ..34 haftadan sonra hurma ye her gün seker riskin yoksa 4 tane gunde ..summes sebile yesserah zikrk cek kolay dogum için.
İnan ben yurt disindayim ve hastane bile bilmiyorduk dil bilmiyorum ustelik ..o kadar kötüydü ki..farz et artik sancılarım 3 dakkaya inmis biz hala hangi hastaneye gitcegimizi dusunuyoruz ..en son ciktik yola esime dedim evde dogurucam bilmiyom bul bir hastane gidelim iste ..
Eşim garibim o kadar caresiz diki ..ama ben hic korkmuyordum bunca seye ragmen ..
Rabbim yardimcim oldu bu kadar aksilikler yasamamiza ragmen ..dogumum cok kolay oldu
(45 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
tarafından
Rahat ol sen canım benim dusunme kötü :)
İnşallah benim dogumun gibi kolay olsun dogumun :)
Ben hamileyken kolay doğum hikayeleri okumayi severdim ..O yüzden bende her yerde anlatiyorum kolay doğumumu☺️☺️
0 oy
(11,818 puan) tarafından
Öyle sancı başlayınca beş dk doğum olmuyor .türk filminde onlar.hem ağrı da öyle bir anda gelmiyor.yavas yavaş artıyor.millet bu ağrı başlayınca kalkıp evi silip süpürüp duş alıp kuran okuyor sen neden yapamayasin ? O vakite kadar kırk kere kocan gelir.bakma o gitmen istememiş de sana yolunu yapıyor seni korkutuyor ki kocana aman gitmesin kalsın diyesin
(45 puan) tarafından
Çok tatlısınız :) yok zaten gidecekti işi var gitmesi gerekiyor da sanırım beni korkutmak istedi ya da bana güvenmiyor.  Allah'ım hamile hamile neler yaşıyorum ya komedi
(11,818 puan) tarafından
Yok be canım işte gene gelebilmek için yapıyor.kendisi nerde yaşıyor?
(45 puan) tarafından
Yurtdışına taşınıyor o da türkiyeden geldi, iş buldu aynı ülkeye yerleşiyor bizimle
(11,818 puan) tarafından
Eyvah eyvah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 208 göst.
0 oy
5 cevap 288 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 62 göst.
9 Mart 2023 Diğer kategorisinde 3prensannesi (1,518 puan) tarafından soruldu
0 oy