Herkese merhaba,
Hamilelikte 33.haftama giriyorum. Yurtdışında yaşıyorum, eşim sabah-akşam normal mesai yapıyor.
Burada yalnızız ama kendi başıma işlerimi yürütebiliyorum temizlik yemek vs bir zorluk yaşamıyorum şu anda. Ayrıca yalnız olmayı da çok seviyorum, başkası evimde olunca rahat edemiyorum. Örneğin rahatça tuvalete giremiyorum, duş alamıyorum, bazen sessizliğe ihtiyacım oluyor ama evde başkası olunca konforum düşüyor baya.
2 aydır görümcem bizdeydi. Gerçekten çok zorlandım, çoğu konuda moralimi bozdu. Detaylara hiç girmeyeceğim. Bir iki güne görümcem gidiyor ve bana şöyle laflar söyledi; sen şimdi yalnız kalacaksın, senin stres yönetimin yok hamileliğin ilerleyecek ağırlaşacaksın evde yalnız kalabilecek misin, sancıların ağrıların başlayacak dayanamazsın korkarsın ne yapacaksın vs gibi laflar etti. Kendime çok güveniyordum ama beni korkuttu. İlk hamileliğim. Doğum zamanı yaklaşınca evde tek olur sancılarım başlarsa ben bunu yönetemez miyim arkadaşlar gerçekten tedirgin oldum. Dayanılmayacak ağrılardan mı bahsediyoruz? Kendi annemi çağırsam uzun süre yanımda kalamaz zaten soğukkanlı bir insan değil benimle o süreci yönetemez. Kayınvalidemi çağırsam hamileliğim boyunca hiçbir desteğini aramasını sormasını görmedim karışmak istemiyor, onunla da kendimi rahat hissedemem. Ben bu aşamada aslında yalnız kalmak istiyorum ama nasıl ağrılar yaşanıyor ki evde tek kalmam tehlikeli mi? En kötü başıma bir şey gelse eşim işten gelesiye kadar komşuya gidip söylerim diye düşünüyordum. Kız beni psikolojik olarak gerçekten bitirdi. Ağrı acı eşiğim yüksektir bu arada dayanırım. Ama öyle bir anlatıyor öyle bir konuşuyor ki sanki evde tek kalmak çok tehlikeli ağrım başladığı anda sanki bilincimi kaybedeceğim. Bu konuda desteğe ihtiyacım var. Şu anda gayet iyiyim bir problemim yok. Ama doğum yaklaştıkça ne yaşayacağım bilmiyorum gerçekten çok zor bir süreç mi, yalnız kalmamam mı lazım tecrübeleriniz nelerdir?
Mental olarak bitik durumdayım. Kendime çok güveniyordum ama şimdi aklımda bin tane soru.
Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.