0 oy
401 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,081 puan) tarafından
Şöyle ki benim eşim güvenlik görevlisi ve vardiyalı çalışıyor dolayısıyla evliliğimiz süresince toplam 2 keredir yeni yılda evde oluyor vardiyasına denk gelince çalışıyor. Bu sene evde olduğunu öğrenince sevindik çarşıda bardaklar gelmişti üstünde iyi yıllar yazıyordu 60 TLye düşmüştü aldık işte zaten oğlum yılbaşı ağacı diye tutturunca küçük bir ağaç almıştık süsleriz dedik işte eşimde masaya çerezimizi çayımızı kahvemizi koyar güzel güzel müziği dinler eğlenerek gireriz yeni yıla dedi. Arkadaşım bardakları görünce bana gülerek gavurlaştınız mı dedi biraz kızdım ona ama samimi bir arkadaşım olduğu için çok bişey demek istemedim. Ya biz gidip mekanlarda laylaylom yapmıyoruz yada evi baştan aşağı süslemiyoruz karı koca herşeyin eğlencesini severiz sevgililer gününüde kutlarız mesela.. güzel yemekler yapar yer sonra çerezimiz çayımız neşemize bakarız yahu :D bu kötü bişey mi anlamıyorum :) 

18 Cevaplar

+11 oy
tarafından
Yok canım kutlamayız dinimiz İslam da yılbaşına yer yok ❤️
tarafından
Naz canım isteyen kutlar istemeyen kutlamaz kimse kimseye sen kutladın günahkarsin artık diyemez zaten hani bir laf varya ilk taşı günahsız olan atsın diye buda öyle birşey ben kutlayana da saygı duyuyorum kutlamayanada bu yüzden birbirimizi kırmaya hiccc gerek yok ❤️
(2,255 puan) tarafından
Beyaz gelinlik, pasta kesme, çiçek atma hepsi katoliklerden gelme. Ama sorsan burada yılbaşı kınayan pek çok bacım bembeyaz gelinlik giymiştir hem de en kabarığından ;) Hem de en belden oturtmalısından :)
tarafından
Herkesin fikrine saygı duymak isterim ama bazıları saygı duyamıyor malesef
(3,329 puan) tarafından
Noel 25 i, 25 aralıkta burada her yer kapalı. Bizde 2 aile dostumuzla mangal yapacağız muhtemelen çünkü diğer günler iş yüzünden denk gelmiyoruz. Bir arada olmak için bu Hristiyan ülkelerde de bu tarz günleri bekliyoruz mecbur. Bir arada olmak güzeldir. Her zaman dozunda.. İçki, çalgı cengiye karşıyım ama yapana da saygım var eleştirmeye hakkım yok.  Daha çok tartışmalar çıkar maalesef, mesela babam da yılbaşında hindi alır. Bu zamanlar da daha güzel satılıyor canım istiyor der, amcamlar da aynı şekil. Yani Hristiyan bayrami hemen kutlayalım tarzında düşünce de değil hiçbiri namaz niyazında insanlar :)
tarafından
Dün bayram demişim dinsizmi oldum yoksa "gavur"mu:))
Saygı güzel şeydir
Ben içki tüketiyorum eşimde aileden bazı üyelerde ama tabiki dozunda tüketmeyene de cahil demem hakkım değil zaten
Bazıları hep yas havasında olmak istiyor yok o günah bu günah Allah bilir o herşeyi günah sayanların bu hayatta nasıl hataları var
-Reklam-
+6 oy
(7,195 puan) tarafından
Arkadaşının tabiri çok yanlış böyle bişey söyleyemez müslümansa. İslamiyette buna izin yok yani dinden bile çıkabilir Allah korusun. Uyarı bu şekilde yapılmaz en azından.Soruna gelecek olursak biz kutlamıyoruz o güne özel hiç bir şey almayız yapmayız doğru bulmuyoruz. 
(6,081 puan) tarafından
İşte bizde tam tersi eğlenmeyi seviyoruz kendi içimizde
+4 oy
(2,195 puan) tarafından
Kimseye gavur demek haddime değil. Lakin çam ağacı süslemek de kimin adeti orası da belli cnm. Kutlamadım ,kutlamam. 

Eğlenmeyi seviyoruz demişsiniz kandillerde de böyle aktiviteler yapıyormusunuz? Mesela mevlid kandili. Peygamber efendimiz doğmuş yada Miraç kandili? 

Asıl yapmamız gereken şeyleri yapmamışız hep birlikte bizi kandırmışlar , başka şeylere heves eder olmuşuz. Yanlış anlama bende içinde. Rabbim hidayet nasip etsin inşAllah bizlere
+2 oy
tarafından
Yılbaşı ile Noel birbirinden farklıdır; fakat Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.

Din kitaplarında buyuruluyor ki:

Noel günü ve gecesinde, kâfirlerin paskalya ve yortularında, onlar gibi bayram yapan küfre girer.

"Kim bir topluluğa benzerse o da onlardandı" hadisi Şerife 

Biz kutlamayiz canim benim esimde guvenlik o da evde olsa da bir olmasa da biz gunluk rutinimizi yapar yatar uyuruz. Yilbasini kutlayacagiz diyosun ha ickili ortamda olmus diskolarda kalabalik yerlerde ha evinde kalben yeni yila girdik diye heyecan duymaktan bile haya ederim mumkun mertebe erken uyumaya calisirim ki o ani yasayip kalbim kipirdamasin diye kutla kutlama demem herkesin tercih meselesi ama bildigimi soylemek zorundayım canim yanlis anlama yukardaki hadiste acik net Efendimin de razi olmadigini Rabbimin de razi olmadigini anliyorum umarim kirici mamisimdir hayirli geceler 
(6,081 puan) tarafından
Çam kesmedik. Noel kutlamadık hiç yeni yıla girerken mutlu giriyoruz onlar kavim değil Allahın yarattığı dine inanan insanlar kitapları değitiştirilmiş vs vs kısmı onların ilgilendiği kişiler hıristiyanlık bir dindir. Ben Müslümanım bir kavime benzeme çabam yok eşimle eğleniyoruz üstelik harama bulaşmadan kimse bana bunun yanlış olduğunu kanıtlayamaz. :)
+2 oy
(923 puan) tarafından
Biz kutlamiyoruz onlarda bizim bayramlarımızi kutlamazlar genellikle 
(6,081 puan) tarafından
Kimler kimin bayramı? :D yeni yıla girerken eğlenerek iyi dileklerde bulunarak girmenin nesi yanlış
(923 puan) tarafından
Canım herkesin kendi düşüncesi farklıdır siz. Dememkki eğlenmeyi seviyorsunuz bu şekilde herkes bir olacak aynı olacak.diye.bir.kaide yok biz kutlamiyoruz yıl başını dinen uygun olmadığı için hristiyanlards kurban bayramını kutlamiyorlar ya ondan bahsetmiştim
+1 oy
(791 puan) tarafından

Bizde kutlamalarda kutlarız yılbaşını da kutlayacağız ben kurabiye yapacağım çerez cips içecekler maksat eğlence bütün özel günleri de kutluyoruz çünkü eğlenmeyi seviyoruz hediyeleşmeyi seviyoruz küçük dahi olsa mesela eşim doğum günüm de bir gül aldı bir de telefon kabı beğenmiştim onu aldı herkes bütçesine göre elbet ben çok seviyorum eğlenmeyi çünkü ailemden öyle gördüm yılbaşı da bizim için eğlence ağaç süsleyeceğiz yiyecekler yemek içecekler çerezler oturacağız film izleriz müzik dinleriz :) 

(6,081 puan) tarafından
Evet bizde öyleyiz işte insanlara garip geliyor özellikle tesettürlü olduğum için aslında biz eğlenmeyi seviyoruz çocuğu uyutup oyun oynuyoruz 3e 4e kadar mutlu oluyoruz valla
(791 puan) tarafından
Kimsenin ne düşündüğü umrumda dahi olmaz şahsen kimse için yaşamıyorum kendi mutluluğum için ailem için yaşıyorum takma sen de boşver
+1 oy
tarafından
Yılbaşı kutlamak "gavur mu?" alt tarafı eğleniceksiniz ve hakkınız 
(6,081 puan) tarafından
İşte bu beni üzdü biz eğlencesindeyiz işin ya oğlum mutlu olsun biz mutlu olalım bukadar
tarafından
Ya boşverin insanları neden dinliyorsunuz?
Şerefsizlik yapan, insan öldüren vb günah işlemeyecek ama eğlenmek yılbaşı kutlayan cehennemde VİP yer alıcak kusura bakmayın ama çok saçma..
(19 puan) tarafından
Bunu çok yadirgiyorum ve ayipliyorum gavur kelimesi ne kadar kötü bı kelime bence kutlama herşeyi kutlarsin eşini sevdiğin için kutlarsin evlendigin için kutlarsin çocuğun için kutlarsin herşey için kutlarsin bir kadın mutlu olmak için herşeyi kutlar neden evinde yuvasında huzurlu olsun die ama böyle saçma sapan insanlar insanın canını sıkıyor  sen kutlarsin kutlamazsin beni alakadar etmez ama dönerde kutluyorsunuz gavursun derlerse orda bı dur derim o yüzden biz mutlu olmayı hak ediyoruz ve herşeyi kutlarız ki mutlu olabilmek güzel vakitler geçirmek için
tarafından
Haklısınız zaten olması gereken o ama bazı insanlar gerçekten saygısız ve bunu din altından yapıyorlar
(19 puan) tarafından
Onlar işine geldiği gibi yorumluyorlar bana göre bı baksınlar bakalım hiç mi günah islemiyorlar da ney mis yıl başı  gavurlar kutluyor onlar kutluyorsa ben ne yapım kutlarlarsa kutlasinlar banane ben dinimi biliyormuyum evet ve islamdada eslerinizi mutlu edin diyor mu bu da evet ee o zmn herkes işine geldiği gibi bence hicc bakma onun bunun dediğine cnm
+1 oy
(3,938 puan) tarafından
Hayır canım arkadasin senin hayali zehir etmeye çalışıyor. Yılbaşı ve noelin iki farklı şey olduğunu bile sana öyle demez. Bizde kutlarız yemek yaparım eşimde bende normalde içkide içeriz ama uzun zamandır icmiyoruz bizim için sıradan bir gün evimizde oturur çayımız cerezimizi meyvemizi yeriz. 
(6,081 puan) tarafından
Ben tesettürlüyüm eşimde bende alkol tüketmiyoruz sadece yeni yıla girerken güzel anılar oluşturmak istiyoruz :D derdimiz o
(3,938 puan) tarafından
Ne güzel işte size çocuğunuza güzel bir anı kalır canim. Arkadaşını umursama yaptığın yanlış değil. Ailenle vakit geçireceksin.
+1 oy
(4,097 puan) tarafından
Eşim vardiyali çalışıyor evlendiğimizden beri daha beraber girmedik :D 
(6,081 puan) tarafından
Sjsjsjs bizde 2. Kez birlikte yeniyıla gidicez 5 yıldır evliyiz :D vardiya denk gelince sevindirik oldum sjsjsjs
(4,097 puan) tarafından
Benimki 4-12 de çalışıyor olacak geçen sene de öyle denk geldi :D gece 1 de evde oluyor
+1 oy
(4,745 puan) tarafından
Kutlamaya bilir kutlayana hakaret etmesini gerektirmez keşke söyleseydin en yakın arkadaşın olması hakaret derecesinde konuşmayi kendine hak bilmesi demek değil 
(6,081 puan) tarafından
Evet işte oda biraz kızdırdı beni beni kırdığını düşünmemiştir kendince şaka yaptığını sandı
(4,745 puan) tarafından
Şaka anlayışı tuhaf o zaman yine kutladığınızı söyle yine aynı tepkiyi verirse kırıldığını belirt bence
(6,081 puan) tarafından
Tabiki söylerim o başka :D beni tanıyan bilen birisi ben kalkıp dünya erkek çocukları gününde oğluma pasta yapıp üfletmiş kadınım sırf mutlu olsun diye :D eğlenmeyi seviyorum yahu
+1 oy
(12,615 puan) tarafından

dışarıda sevmem. gereksiz kalabalık ve yılbaşı diye ekstra ekstra pahalı ama evde kutlarız. bu sene kızım için ağaç da süsledik. güzel sofra hazırlarım, yeriz içeriz. tv başında laylaylom:D ha bazen birilerini çağırırız ya da biz gideriz eve ama dışarı değil 

(6,081 puan) tarafından
Yok bacım bizde evdeyiz biz kocamla kalabalığa girince geriliyoruz sjsjjsjs ama evde kendi kendimize eğleniyoruz :D
+1 oy
(19 puan) tarafından
Cnm sen sağa sola bakma niye biz esimizle özel bı gece geçirmek için özel bir gün mu ayarlıyoruz sizde güzel bir gece geçireceksiniz ha o yıl başına denk geliyorsa buda bı sorun teşkil etmez ki bizde eşimle o günü güzel geçirmek istiyoruz ki senemiz güzel geçsin Allah'a dua ediyoruz Allah'ım ağız tadimizi bozmasın kötüler bizden uzak yuvamizda hayırlı bereketli günlerimiz olsun diyoruz yiyoruz cerezimizi kolamizi müzikle güzel bir gece geçiriyoruz hangi kadın eşiyle güzel bir gün geçirmez ki bu ister yılbaşı olsun ister yılsonu ister doğumgünü istersende sevgililer günü 
(6,081 puan) tarafından
Evet işte bize biraz bahane lazım :D eğlenmek için Hahaha :D
(19 puan) tarafından
Aynen öyle eğer böyle olmazsa hayat geçmez ki sanki her insan dört dörtlük mu
+1 oy
(348 puan) tarafından
Biz her sene kutlarız benim ailemde bir de :) benim ailem içer onun ailesi sofi 
(6,081 puan) tarafından
Yok bizde içki vs yok :D çay kahve
+1 oy
(418 puan) tarafından
Kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle yap iki agaç süslemekle dinden çıkacak değiliz sonuçta bende çok severim kutlamaları bence eğlenceli ve insan kendini arada eğlendirmeli
(6,081 puan) tarafından
İşte bende öyle diyorum böyle mutlu oluyoruz biz müzik dinleyerek çerezimizi yiyip çay içecez :D
(418 puan) tarafından
İstersen içki iç kimseyi ilgilendirmez ki insan mutlu olduğu gibi yaşamalı bence keyfini çıkar
+1 oy
(11,836 puan) tarafından
Niye kutlanmasin ? Yani bu kadar mı bu toplum yıl başı ile noelin ayrımını yapaz? Noel nedir h İsa bin doğumu.ne var onlar Noel yemeği yesin sen Hz isaya aç bir yasin oku ne olacak ? Bizler her peygamberin var olduğuna inan miyor muyuz ? Ve yıl başında Noel değildir.yeni yılın gelmesidir.
(6,081 puan) tarafından
Hristiyanlık dinini kabullenmeyen bir toplum oluştu onlara kavim diyorlar :D mükemmel bir Müslüman değilim ama okuyor ve araştırıyorum elimden geleni yapıyorum bu konuda eşimle evde eğlendim diye sorun olacağını düşünmüyorum ya :D
+1 oy
(24 puan) tarafından
+1 oy
(1,337 puan) tarafından
Valla ben her yılbaşını eşimle kutlarım bu konuda da kimse bana bişey diyemez arkadaşım bile olsa sonuçta ben de kimsenin kutlamamasına bakmıyorum ki kutlama da alkollü mekanlarda göbek atan dansözleri izlemek değil o ses türkiyeyi izleyip çekirdek kola cips ıvır zıvır bu ysni ki bence bunda anormal bişey yok 
+1 oy
(3,339 puan) tarafından
Heeer yıl başında buralar karışıyor hiç girme o konulara bence içinden geleni Yap bizde dediğin gibi yapıyoruz her yıl yeni bir yılın gelişini kurtluyoruz 24 ve 25 aralıkta ki Xmas ı değil insanlar onu karıştıyor 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 493 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde My life (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 369 göst.
19 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Lale030507 (271 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 330 göst.
21 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde SymtFD (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 210 göst.
28 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Hilalasya1212 (1,916 puan) tarafından soruldu

408,433 soru

12,271,224 cevap

37,597 kullanıcı

Kategoriler

...