0 oy
277 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (162 puan) tarafından
İkinci bebeğim olduktan sonra anneliğin ne demek olduğunu anlamak ile birlikte vicdanımda Bi o kadar acımaya başladı ilk oğlumu hiç anlaysmamışım hem tecrübesizlikten hemde aşırı derecede aylarca lohusa depresyonundan çıkamadım doğum yaptığımda ilk oğluma istememişim çocuğu hayatımın bittiğini fln düşünmüştüm şimdi oğluma bişeyler vermeye çalışıyorum yanlışları düzeltiyorum çok mu geç kaldım bilmiyorum 4 yaşında ama ikinci bebeğime böyle olmadım piskolojim de iyidi ben ikisinide tek başıma bakıyorum asla kimseye vermedim hiç kimseye bırakıp kendi keyfime bakmadım bakımlarını en iyi şekilde yapmaya çalıştım benim gibi yaşayan oldu mu dertleşelim 

15 Cevaplar

+3 oy
(2,814 puan) tarafından
Ben şöyle düşünüyorum, ilk çocuk her zaman acemilik geliyor ilk çocuk olan kime sorsan benzeri hikayeler anlatıyor aslında. Bazı şeylerden kacamiyoruz ama 1.cocuklarim da bir çok avantajı oliyot bence. Mesela tüm ilginin tek çocukta kalması, herkesin neyi var neyi yok ona harcaması tüm vaktini ona vermesi. Sadece kendisinin sevilmesi herkesin her zaman sadece ona dikkatini vermesi falan gibi. Bu neredeyse hiçbir 2.cocugun yaşayamayacağı durumlar. O yüzden ikisinin de şartları farklı iyi tarafları da var kötü tarafları da var kendini üzme 
-Reklam-
0 oy
(2,432 puan) tarafından
İkinci çocuğum yok henüz ama şöyle düşünüyorum bende çok zor atlattım ama biz bunu bilerek yapmadık, yeri geldi çocuğumuza zor dedik yeri geldi tecrübemiz yoktu ama emin ol yine olsa yine aynısıni yaşarız o yüzden haksızlık olarak bakamam benim elimde olan bı durumda yoktu çünkü herşeyi yaşayarak öğrendim
(162 puan) tarafından
Evet birde pandemi vardı o beni mahvetti piskolojim yerle bir olmuştu ama vicdanım beni bırakmıyor birde oğlum öfkeli inat tavırları olunca bazen diyorum ki acaba sevgi veremedim mi yeterince kucağıma alıp okşamadımmıki diyorum
(2,432 puan) tarafından
Bende çok düşünüyorum canım o dönemi yani yaklaşık bir buçuk yılı çok zor atlattım hâlâ vicdanım sızlar neden o kadar çok yıprandık neyi vardı diye ama dediğim gibi yine olsa yine aynı şeyleri yaşarım muhtemelen, çünkü o an içimde şunu yapmadimda öyleydi dediğim hiçbirsey yok , sende canını sıkma bak çok şükür büyümüş sana arkadaş olmuş yetmedi abi olmuş:) inşallah bende ikincide senin gibi hissederim yaa
(162 puan) tarafından
Hissedersin daha bilinçli daha rahat oluyosun
(2,432 puan) tarafından
İnşallah canım ya , sırf aynı şeyleri yaşarım kızımı da etkilerim diye düşünemiyorum
0 oy
(2,565 puan) tarafından
İlk çocukta siz de tecrübesizdiniz o yüzden kendinizi suçlamayın. Şuanda onu ne kadar çok sevdiğinizi hissettirin yeter zaten
0 oy
(874 puan) tarafından
Bende benzer duygularla boğuştum boğuşuyorum. Çocuklarım arası 18.5 ay fark var oğlum daha bebekti kızım doğduğunda diyebilirim. Hamileliğimde hareketli olması çok zorladı tükenmiş hissediyordum. Zaten ilk doğumdan sonra ne vücuduma ne içinde bulunduğum duruma adapte olamadım. Üstüne birde çok sevdiğim dedemi kaybetmiş lohusa olduğum için cenazesine bile gidememiştim. Hepsi üst üste gelince anneliğe kötü başlamışım diyorum. Tecrübesizlikte cabası. O yüzden çok vicdan muhasebesi yaptım. Beni ne beklediğine dair en ufak fikrim yokmuş meğer anne olmadan önce. Çevremizde gördüklerimiz gibi olmuyomuş. Osmanlı tokadı gibi çarpmıştı bu gerçek yüzüme. Bunu da oğluma yansıttım yansıtmışımdır yani bilerek isteyerek değil elimde olmadan. Zor zamanlardı hatırlamak bile istemiyorum umarım oğlumda hatırlamıyordur
0 oy
(789 puan) tarafından
suan hamileyim 7 aylık 3 yaşında kızım var buda erkek kızıma aldığım yaptığımdan fazla bişey yapasım gelmiyo hatta bazen cümle içinde bile diyorum kıza almamıştık bundada olmasın 
(162 puan) tarafından
Annelikte vicdan hiç bitmicek sanırım  inşallah iyi anne baba oluruz yanlışlarımızı görür düzeltiriz incinmesinler
(789 puan) tarafından
amin inşallah bazen kızım gelip diyo sen düzel annesin ama komşu çirkin anne diyorum neden diyo sen tamam annecimmm kızım diyosun oo çirkin bakıyo bağırıyo şu ćümleyi duymak bile insanın içini rahatlatıyo demek ki ona hakettigi değeri verebiliyorum diye
0 oy
(1,732 puan) tarafından
Bunu bende bazen düşünüyorum özellikle kızdığımda bağırdığımda ama kendime de yüklenmek istemiyorum çünkü bende senin gibiyim tek başıma büyütüyorum bunaldığım zamanlar oluyor biz ne kadar evlatlarımızın hatalarını düzeltip onları dosdoğru yetiştirmeye çalışıyorsak aslında onlarda bizi büyütüyor ben şahsen bunaldığım zamanlar için oğlumdan anlayış bekliyorum. Çünkü bende insanım
0 oy
(15,634 puan) tarafından
Bende tam tersi ya. İlkine tecrübesizliğime rağmen çok iyi baktım ama ikincisine bakamıyorum gibi hissediyorum. 
0 oy
(51,334 puan) tarafından
ben kendim ikinci cocugum arada abimin hakkina girmisim gibi konusurdu annem hem yapmislar hemde benden biliyodu emememis oğlu ben gelmisim diye 
0 oy
(9,677 puan) tarafından
Aynısını bes yas kızımla yasıyorum cocugun psikolojisi alt üst durumda dehb var bir de hastaneden dogum yapıp geldiğim ilk günler sanki aramızdaki bağ kopmus gibi hissedip aglamıstım hamılelıgımın son gunune kadar dısarı cıkarmıstım peşinde dolasmıstım bi anda kesildi düzelecek ama yapacak bişey yok 
0 oy
(881 puan) tarafından
Maalesef aynısını yaşadım. Henüz 2. Ye hamileyim ama şimdi den bir farkındalık yaşıyorum. Oğlumla ilk 4 5 ay aşırı zorlandım. Ben de çok stresli geçirdim hamileliği lohusaligi bunlar da kolay geçmedi bebeğimin en güzel zamanlarını berbat etmişim gibi. Hep çocuğa zor dedik uyumuyor sürekli ağlıyor VS. Dedik halbuki hepsi benim stresim yetemeyisim ve etrafın baskısı yüzündenmiş. 2 buçuk yaşında oldu daha tek 1 gece bile bende başka kimse bakmadı tek bir gün birine bırakıp bir yere gitmedim zor oldu ama sonradan fark ettim. Şimdi diyorum inşallah kızımda öyle olmam ikisine de yeterim . 
0 oy
(318 puan) tarafından
Oğlum 15 aylıkken plansız bir şekilde hamile olduğumu öğrendim çok vicdan yaptım hamileligim sıkıntılıydı kusmalarım doğuma kadar sürdü üstüne nefes almadan sıkıntı yaşıyordum doğumda oğluma vakit ayırırım diye düşünürken aksine onu çok ihmal ettiğimi düşünüyorum ki bu hala aynı küçüğüm 10 aylık sürekli ağlayan kucakta olan bir bebek ikisini bir kucağıma aldığım oldu üstelik küçüğümğn uyku problemi var ciddş anlamda ama gücüm yok artık ne kendime bakımım ne evime ne eşime ne de büyük oğluma... araları tam 2 yaş ikisi de şubat doğumlu büyüğüne haksızlık kendisi daha bebekken yeni bir bebek gördü onunla gelebileceği sinemaya oyun alanlarına yemeğe gideceğim vakitten ne yazık ki benimle aynı sıkıntıları yaşıyor onun için çok üzülüyorum ve bugünlerin geçmesini diliyorum 
(162 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun bu böyle kalmıcak ben araları dört yaşken aşırı zorlandım unutmayalım zaman çabuk geçiyor geçicek bu günlerde
(318 puan) tarafından
İnşallah canım inşallah
0 oy
(13,709 puan) tarafından
Kizim iki buçuk yaşında oğlum bire girecek. Kizim ilk torun , kardeşi doğana kadar sık sık babaannesinde kalırdı. Oğlum doğdu yine bizde kal ben bakayım dedi kaynanam, düzeni bozulsun istemedim kizimin odası ayrıydı bizim ev geniş müstakil 

Eve geldim oğlum doğduktan sonra bir gece bile yanimda kimse kalmadı ikisinde tek baktım şükür bakabildim 

İlk başlarda zor oldu tabi gün geçtikçe düzen oturdu özellikle kırkı çikinca 

Rutinler oluşturdum yeniden, her öğlen uykusundan sonra dişarı çikartmak, gece uykusundan önce duş ve masaj gibi . 

Dediğiniz olay ayni tarif ettığınız gibi ikinci doğunca oldu şimdi kalmaya gitmiyor istemiyor evi kardeşini istiyor gündüz oturmaya gidiyoruz anca. Ayrı kalınca hemen özlüyorum ikisini de ay çok tatlı oldular şükür nasip edene 
0 oy
(857 puan) tarafından
Ben ilkine öyle ozenliydim ki 3 yaşına geldiğinde bu kardeşi oldu hep o ilgi alaka özeni aradı ama ikinci olunca ilkyle daha az ilgilendiğim için kıskançlık yaptı hala da var herşeyin fazlası zarar 
0 oy
(4,248 puan) tarafından

Valla bende tam tersi ikinci çocuktan sonra hayatımın bittiğini düşünüyorum :D İlk çocuk hiç biseymis 

0 oy
(17,916 puan) tarafından
Bende ilk defa anne oldum onun ilk çocuğum olmasının doğal sonucu bu bile isteye ayrım yapmadıysam sorun etmem mesela bazen maddi durumlar da yetersiz oluyor ilk çocuğa çoğu şey yapılmıyor ikincide de şartlar değişti ise bunu da dert etmem çünkü iki durumda da elindekinin en iyisini vermişimdir tabi farazi konuşuyorum benim tek çocuğum var ama bu dert edilecek bir şey değil 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 119 göst.
18 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 678 göst.
22 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde Güneşim (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 184 göst.
16 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 484 göst.