0 oy
540 göst.
Diğer kategorisinde (1,160 puan) tarafından
Kaç milyonuncu affedişimiz büyüğümüzdür diye bilmiyorum. Ama bugün evlerine gittik daha doğrusu oğlum(4,5yasinda) okulda rahatsizlanmis ögretmeni aradı eşimde oğlumu annesigile getirdi işe geçti. Kendim ise özel bir kurumda öğretmen olarak çalışıyorum ve bugün eve gelmem akşam 6 yı buluyordu. (Bir de hamileyim ve inanın bilen bilir çok zorlaniyorum)... Bugün sabahtan bu yana ekstra bir sancım vardı kasık ve bel sancımdan duramiyordum mide bulantımdan çıkartıyordum gerçekten çok kötüydüm. Oğlumu almak için kayınvalideme gittiğimizde hayatımda ilk defa arka odaya geçip biraz uzandım. İş cikişi da eşime ağlamıştım çok sancım var diye. Kayınvalidem ben orada uzandım diye duyacağım sekille eşine diyor " evin içine sı...tınız,oğluma da topla şu oyuncaklari diye bağırıyor. Ardında da bı yorulan hasta olan o oldu sanki bende yatmasını bilirim diyor"... Bugüne kadar ne saygıda kusur etmisligim oluyor ne laf demişliğim ama ailemden eşimden evladimdan kendimden tutun sürekli hakaret duyuyoruz. İlk hamileliğimde burnumdan geldi erken doğuma alındım sancılandım,bunda da burnumdan geliniyor. Günahsız yere eşime bağırıp çağırdım yoruldum karnimdakininde günahına giriyor bugüne kadar ben ne zaman yattimda hiç mi sancidan yorgunluktan anlaşılmaz diye. Kayinvalidemle çok sıkıfikiyken 1 yıldır yapmış oldukalrindan dolayı her ne kadar her hafta gidip geldemde o samimiyetim kalmadı. Ve bundan dolayı mı böyle yapıyor bilmiyorum. Ağlamaktan sancımdan iyice duramıyorum :(

19 Cevaplar

+1 oy
(4,374 puan) tarafından
Yanlıs anlama beni bacım, kendi ayakları uzerinde duran öğretmen olan kac cocuğa eğitim veren kişisin kayinvalidene karsi bu hassaslik neden ? Versene cevabini biraz daha güclü olabilirsin ona karsi ya 
(1,160 puan) tarafından
Sırf Allah korkusu inanki bu yüzden saygısızlık etmiyim diye. Ama ben bu şekil oldukça daha çok yüklendi. Önceden sıkı fikiyken son 1-1.5 yıldır her hafta gidip gelsem dahi çok muhabbet etmiyorum ( daha 1 haftalık kanser haberini aldığım aileme hakaret etmeye kalktı sadece ömrümde ilk defa o gün kendisi ile tartıştım gözüm döndü ve birdaha anne demeyi de bıraktım sıkıfıkılığımıda mesafe koydum). Sırf mesafeliyim diye daha çok kendince sinir oluyor bana, sırf eşim arkamda duruyor diye bana daha çok ofkeleniyor. Beni tek bulduğu anda lafları sokuyor geçiyor. İnanın çok günahıma girdi. Şimdide doğmamış çocuğumun günahına giriyor. Eşimin üzerine gitmek de istemiyorum huyunu biliyor arkamda duruyor ezdirmiyor da ama sanırım günah olayını ben fazla abartiyoeum :(
-Reklam-
+1 oy
(14,714 puan) tarafından
Merhameli insan olsa böyle davranmaz 

Yani sıkı fıkı olmakla bunun alakası yok

(1,160 puan) tarafından
Bı bana değil herkese bu şekilde yapiyor ama onunla konuşan kesim onun gibi de çenesi olan kesim olduğu için cevabı direk söylüyorlar. Ama ben böyle büyümedim beni annem babam böyle egitmedi :( kimseye kötü söz söyleme, kimseyi hor görme, kalp kırma, büyüklerine saygıda kusur etme vs vs ben hep böyle sözlerle büyüdüm. Bazen diyorum ki keşke kalp kıran da olsaydım keşke bazen bende ağzıma geleni soyleyebilseydim kendim üzülüyorum diyorum:( ama sonra işte günahtır diye başlıyorum
+1 oy
(1,097 puan) tarafından
O anda çocuklarını alıp gitmeliydin yoksa daha fenasıni yapıyorlar en büyük hatamız tepksizlik ben de dahil 
+1 oy
(2,559 puan) tarafından
Hakaret duyduğum yere bir daha uğrayarak kendimi harap etmem. Sizde uzak durun huzurunuz bozulmasın
+1 oy
(18,362 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yerinde olsam kalkar Hadi oğlum gidelim der alır giderdim kendi evimde dinlenirim dinleneceksem de 
+1 oy
(4,551 puan) tarafından

Öncelikle çok geçmiş olsun rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah cnm 

Beni yanlış anlamak isteyen anlaya bilir ama şunu bilinki büyüktür annedir babadır kardeştir diye bu şekilde devam edildiği sürece mutsuz olmaya kendinizi mahkûm ediyorsunuz 

Kirmak mi gerekiyor kırın abi cevapmi verilmesi gerekiyor cevabınızı verin boşuna kendinizi sitrese sokmayın 

+1 oy
(11,927 puan) tarafından
İyice kes.bunlari eşine soyle yüzünü görmek istemiyorum de ve kes görüşmeyi

Yazıktır be sende cansın.gebesin karnında bir masum var.ben komşum gebe diye gelen bebek odasını sildirmedim kıza eğilip kalkmasın diye .birde o kadının karnındaki senin torunun be insafsız kadin
+1 oy
(1,957 puan) tarafından
Deli misin nesin o öle yaptıkça daha iyi davran pek bilir bunlar.... Evladına bagrtirma ben geberdim açıdan şahin gibi 1bucuk yaşındaki cocugumlaydi son ana kadar 2 saat sonra doğurdum tek başıma suyum gldi çocuk korkmasın diye oynadım onla...kimseyi Gali alma az dik dur!!
0 oy
tarafından
Bebeği düşün öyle gereksiz insanlar yüzünden moralini bozma hem çalışmak hem çocuk ve hamilelik hepsi zor geliyor o yüzden bir yardımcı al benim fikrimce bazen o yakın bildiğimiz adamlardan hiç tanımadıklarımız daha iyi çıkıyor
(1,160 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. İçimi dökünce bı rahatlama biraz da olsa oldu. Daha 4 aylığım ama ilk gebeliğim erken doğum olduğu için şuan bunda da riskli gebelikteyim. doktorum stres yorgunluk uzak durmalisin yoğun bir iş ortamın zaten var bu da erken olur  yoksa diyor ama maşallah kimse umursamıyor. Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin huzurla inşallah
tarafından
Ya ne güzel? Cinsiyeti belli mi peki?
Kusura bakma ben birazcık meraklıyımda
(1,160 puan) tarafından
Estağfurullah canım. O günde de yine bu tarz durumlardan dolayi stresle gidince hastaneye bebeğin vücudu sıkışık kendini büzmüş bir durumdaydı canım ve asla göstermedi de doktor ne yaptıysa ettiyse olmadı . Hatta doktorum kendi sonra dedi de stresin vs varsa uzak dur bebek etkilenir diye nasıl anladı tesadüf mü bilmiyorum da. 10 gün sonra tekrar kontrole gideceğim o zaman gösterir belki . Sağlıklı olsunda inşallah en önemlisi o
tarafından
Tabiki sağlıklı şekilde kucağına al inşallah❤
(1,160 puan) tarafından
Amin canım inşallah çok teşekkür ederim♥️
0 oy
(234 puan) tarafından
Kendine gel canım oğlunu düşün karnındakini düşün güçlü ol kımse seni üzemez sen izin vermedıgın sürece koy mesafeni eşinlede aranı güzel tut 
(1,160 puan) tarafından
O kadar yoruluyorum ki sabahtan akşama kadar ayakta durmaktan okulda :( bugünkü sancım çok kötüydü eşime sürekli bugün çok kötüyüm diye bilgi veriyordum. Ama kendimi geçtim artık karnimdakinin vebalide mi düşünülmüyor :( nasıl olsa affediyorum nasıl olsa sessizim diye niye 6 yıldır zulüm yapıyor yemin ederim bilmiyorum :( eşimin arkamda olması zoruna gidiyor, çalışmam zoruna gidiyor, hamile kalıp bir de oraya uzanmam ile kendinden geçti :( ama cidden Rabbim biliyor hasta oğluma bile bakamadim annecim çok kötüyüm diye öyle yattım. Eşime arabada o kadar bagirmisim ki ağlaya ağlaya patlama noktası yaşadım galiba:( hem huzurumu etkiliyor hem bebeği hem stres
0 oy
(1,381 puan) tarafından
al cocugunu git evine vallla daha az aci cekerdin boyleleriyle muhatap olunmaz cocuga bagirmak nedr 
(1,160 puan) tarafından
Eşim wcdeydi bunları derken. O duyamaz diye söyledi söyledi wcden çıkınca da eşime ' eşini kaldır da hadi çay içsin ' dedi. Yanıma geldiğinde hepsini söyledim zaten beni götür buradan istemiyorum çayını diye. Eşimle o an tartışmadim çünkü sevinecekti duysa biliyorum eşimin arkamda durduğunu gördükçe de iyice saracakti bunuda biliyorum. Yarım saat sonrada kalktık. Ama arabada da eşime patladım :(
0 oy
(2,640 puan) tarafından
Kapısından dahi geçme hak ediyor
(1,160 puan) tarafından
Ahh yapabilsem, ahh şu kalbimde merhamet bu şekilde olmasa.. böyle olmaktan hep kendim üzüldüm acı çektim zaten o kapıda:(
0 oy
(3,315 puan) tarafından
İşte fazla sıkıfıkı olunca kusura bakma da suyunu çıkarıyorlar. Ama az Bi mesafe koysanda senden kötüsü yok. Kaynanaları anlamak güç. 
(3,315 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Dua et ki eşin anlıyor. Birde gizliden yapanı oğluna iyi gözüküp olayları çarpıtanı da var
(1,160 puan) tarafından
Allah bin kere razı olsun eşimden zaten o arkamda durmasaydi ben bu ailede ezilip giderdim bu sessizliğim ile :( ama huzurunu etkiliyor mu etkiliyor işte yapmış oldukları. Çünkü huzurlu olmamızi istemiyor resmen yüzümüze dediginide biliyorum bosanirsaniz bosanin diye.  Allahım ellerine düşürmesin Rabbim benim eşimi de önümden eksik etmesin :( sağlıklıca yavrumuzudw kucağımıza alalim sancım varken iyice mahvoldum
(3,315 puan) tarafından
Boşver kız takma hiçte. Öyleyse mesafe koy koyabiliyorsan eşine anlat güzelce. Çocuğunun sağlığı için. Bak unutma hamileyken çok etkileniyorlar, çocuğundan farklı şekilde çıkmasın. Allah sağlık sıhhat versin. Duyma onu hiç bence
(1,160 puan) tarafından
Haklısın canım ilk gebeligimi bu yüzden erken doğum yaptım:( hastaneye gelip ağlattı hem sütüm kesildi hem ailem anlamasın diye sancım var ondan ağlıyorum dedim kendime boş yere serumlar taktırttım :( karnimdakine etkileniyor sancım daha da çok artıyor bu durumlarda agladigimda farkındayım :( Allahım sağlıkla yavrumuzu kucağımiza alalım huzurluca inşallah en önemlisi bu doğru bizden önemli değil kimse
(3,315 puan) tarafından
Ne kadar kötülük etmiş Allah iyi etsin onu da
0 oy
(154 puan) tarafından
Ne anlayişsız insanlar var bu hata helede kaynana öyle kıskanc ruhlular hep bı acı bulma derdinde ne olmuş uzandıysan torunu değil mi az daha baksın hemde iki canlısın aksıne onun hata sana demesi gerek uzan dinlen bi ihtiyacın var mı canın bi şey cekiyor mu hazırlıyım annem yengeme hep öyle oldu. Ama bnde malesef kaynanamdan öyle bi anne şefkatı bulamadım. 
(1,160 puan) tarafından
Ben asla böyle bir ilgi hiç görmedim. Tam tersi eşim arkamda diye, çalışıyorum diye benimle düşman olan birini gördüm :( benim annem abimgile hep derdi ki aman oğlum eşinle aran iyi olsun da ben o zaman iyi olurum biz ikinci planın olalım öncülüğün eşin evlatlarin olsun derdi. Hanımın çalışıyor yoruluyor yardimini et camını sil bayanın bünyesi hassas olur üzme onu oldu 12 yıldır ben annemgilin ağzından abimgile bunu duyarım. Böyle olduğu içinde yengemgil annemizden bile daha iyisin derlerdi benim anneme... Ama benim kayinvalidemde iki canlı misin çalışıyor musun eve yardımın mi oluyor banane mantığında. Oğlu bir tane yemeğimi begendigini söylesin gelir onunla kavga eder . Yaa neler neler inanın bunlar en basiti :(
0 oy
(23 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum hamileyken ben de özel sektörde öğretmendim. Ekstra yoruculuğunu yaşadım. Kayınvalide konusunda ben de muzdaribim sırf eşimin ailesi diye sesimi çıkarmıyorum ama onlar yokmuş gibi yapıyorum. 1 aydır yüz yüze görüşmüyoruz mesafe ne güzel şeymiş diyorum. Siz de gelip gitme işini biraz azaltabilirsiniz torunlarını görmek istiyorlarsa onlar gelsin mesela siz gitmeyin belki huzurunuz için daha iyi olur
(1,160 puan) tarafından
Ben 6 yıllık evliyim canım 4 yılım çok sıkıfıkı şekilde geçti üzülsem de aglasamda belli etmedim bu durumu yine hep güldüm. Ama 2 yıl önce annemin kanser haberini yeni alıp içim parcalanirken bana annemi de konuşmaya başlaması benim ona anne dememin bitiş noktası oldu( nedeni de yıllar önce dogumumda hastanede annem yanımda kalmış  neden bu kalmamıs, ya bunun sırası mi ben kanser haberi almışım içim yaniyor kalbim yaniyor) . İlk defa o an kendisi ile tartıştım ve o günden beri de anne diyemiyorum kendisine. Her hafta git gel yapsam da sıkıfıkılığım bitti yerini mesafe aldı. (Anne örneğim tek örnek inanın değil,yüzlerce bu ve bunun katını her hafta yaptı eşim arkamda olmasa çoktan boşatmıştı). Bu seferde eşim arkamda diye huzursuzluk yaratiyor beni koruyor diye ya da ben mesafeli olduğum için iyice bı çıldırmaya başladı . Kendisi ile sıkıfiki konuşmuyorum diye kendi kendini yiyip bana iyice saldırıyor cidden ki. Ben son zamanlar annemgile gittiğimde de bitkin oluyorum kayınvalideme has yaptigim bir durum inanın değildi bugünkü sancım çok fazlaydı ve aşırı yorgundum hem veli sorunu oldu hem başka bı öğrencim kaşını yardı hastane ile uğraştık ve ekstra en çok dersimin yoğun oldugu gündü sancımdan dayanamadım diye yarım saat bı uzanmak istemiştim :( Allah biliyor ama gerçekten
(23 puan) tarafından
O kadar ortak noktamız var ki yazdığını okurken gözümde canlandı. Ben de 5.5 yıllık evliyim. 4 yıl önce babama kanser teşhisi kondu sürekli hastaneye götürüp getiriyordum. Kayınvalidem de ayağını yakmıştı onunla ilgilenmiyorum diye trip atmıştı. Ben yine de gidip destek olmaya çalışmışken. Evde onunla ilgilenecek bekar oğlu da var. Geçen ay o oğluyla yani eşimin abisiyle ufak bir tartışma yaşadım. eşim de beni savundu bunu hazmedemediler. Anneme gidiyorum onlara gitmiyorum diye şikayet etmişler eşim yine beni savundu. Sonuçta onlara eşimle birlikte gidiyordum onlar da bize geliyordu işte anneme gitmemi kıskandılar. oturduğumuz ev kendilerinin ya çıkın ya da kira verin dediler. Bu benim için son nokta oldu. Onlar benim için yoklar artık. Daha bir sürü sıkıntı yaşadım saygımı bozmadım eşimi anne babasından da koparmadım ama kendimi de çektim artık böylesi daha iyi olacak diye düşünüyorum. İnşallah senin için de her şey çok güzel olur. Ne şanslısın ki eşin arkanda evinizin huzurunu bozmasına müsade etme. Her şeyin fazlası zarar merhametin de. O yüzden çek kendini geri bebişlerin de mutlu huzurlu yuvada büyüsün
(1,160 puan) tarafından
Yaa cidden ne kadar aynı hikayemiz, ev durumu aynı bizimde oldu biliyor musun resmen aynı. Rabbim ıslah etsin Allahım eslerimizi önümüzden eksik etmesin
0 oy
(174 puan) tarafından
Allah hidayet versin kardeşim böyle anlayışsız insanlar var maalesef eşine boştan yere yüklemişsin onun kabahati yok bence 
0 oy
(887 puan) tarafından
araya mesafe koy uzun süre gitme anlar hatasını bence
0 oy
tarafından
Direk çocuğu alıp çıkacaktın ordan. Bu Kaynanalar kızları onunda köpe.k oluyorlar. Bize de böyle yaparlar. Benim kaynanam da aynı böyle hiç sevmem.  
0 oy
(8,275 puan) tarafından

Genelde böyle olaylarda olan önce kadına sonra erkeğe yani eşine oluyor arada kaliyor :/

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 80 göst.
0 oy
10 cevap 606 göst.
5 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,206 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 1,011 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 365 göst.
25 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,781 soru

12,360,966 cevap

41,533 kullanıcı

Kategoriler

...