+1 oy
524 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,407 puan) tarafından
Suriye afrine vermişler kızlar ocakta gidicekmis ve daha yeni haberim oluyor o halde de eşim yine görevde pazar gelicek daha bir yandan orası ana baba günü gibi herşey çok kötü gideceği yer pkk alanına cok yakın o kadar kötüyum ki şans mı desem ne desem bilmiyorum kafam çok karışık önceki sene ayrı kaldık 3 ay psikolojim alt üst oldu kaynanamda kaldım dünyanın saçmalığı oldu evini bize yakın yere koyariz dedj sonra eşyalarını taşırız bizle yaşarsın dedi kandırdı onların yüzunden evimi topladim geri evime dönemedim aileme gittim yine aynı sorun ailem benden yemeye bayilir gidersen elim boş olmaz ailemin hepsine birşey almak yapmak zorundayım derler orda olsam beklerler hep ben para vereyim hep degilde beklerler yani nefislerine pisler.birinde kalayım desem yok  Max kalacağım 2 hafta annemle hemen tartışmaya başlıyoruz babamda en güzeli kendi evin kizim diyor ben gelmen için can atıyorum ama önceki sene sen yaşadın bende seni düşünüyorum dedi ama tek başıma ben burda gurbet elde napicam nasıl yol izlesem ocakta kız kardeşim gelicek 1 aylığına sonrasinda neler yapabilirim hadi hastalandik arabam var ama kızım için kendim.hastalansam kim beni goturucek kim kızımla ilgilenecek burda tek kaldım diyelim apartman kavgaya yer arıyor esimde anlarlar yok hemen başlarlar rahatsiz etmelere mesela bulaşık yıkarim karsininda tezgahlar bitişik olduğundan o da hemen takır tukur ses çıkarır yatak odasına gelirim kızım konuşur hemen yan komşu öksürmeye başlar böyle bir apartman herkes herkesten nefret ediyr hem çok kötüyüm travma yaşattılar bana önceki sene ağlıyorum ya kimseyede birşey diyemiyorum beynim durmus gibi sadece size danışmak istedim o kadar yorgunum ki.

15 Cevaplar

0 oy
önce (197 puan) tarafından
Canım önce bı sakin ol bı inşirah oku.. kaç aylığına gidiyor 6 mi ?
önce (1,407 puan) tarafından
Evet 6 aylığına gidiyor ocağın 5inden temmuzun 5ine kadar
önce (9,143 puan) tarafından
7 aylık oluyor
Esma :)) 5 ay 28 gün olmasın.
Nalancim sayılı gün çabuk geçer biraz daha sabırlı olup evinde bekle hastalık için zor günler için temkinli ol dirayetli ol arasıra ailelere gidip kafanı dağıt ama çok kalma kendine ve çocuğuna iyi bak elbette geçer gider komşuyu onu bunu dert etme kolay değil ekmek parası ama eşine destek olmaya çalış.
Sağol nur çok teşekkür ederim canım ya zaten komşulari taktiğim yok ama burdanda çıkmak için gün kolluyorum gerçekten tek ben değil yani herkes herkesten şikayetci öyle yapicam ya o günler nasıl geçer diyorum gözümde büyüyor kış geçiyor yazın ortasında geliyor diyorum bir sürü soru kafamda sizede sorduğum için çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun içime su serptiniz ya buraya demeseydim kime diyicektim aileme desem beb sizle kalmak istemiyorum diye olmaz kaynanam gillerde öyle ondan çok sağolun
-Reklam-
0 oy
önce (40 puan) tarafından
Gel özele bacı
0 oy
önce (3,644 puan) tarafından
Eşimde 3 aylık iş için yurtdışına gidiyor hep bulunduğum şehirde ailelerimiz yok, 2 çocukla yalnızım.. Anneler güçlüdür dert etme kendine pozitif düşün başarabilirsin..
Sizinde Allah yardımcınız olsun zor gerçekten bende 3 ay 1 ay simdi 2 hafta oldu tek.kaldim ama dayanamiyorum.artik az oncede 6 ayı duyunca zor 1 hadi 3 ayı yaptim 6 ay nasıl olucak dedim Basaricam öyle ya da böyle ama öyle birşey ki eşim harici siginacagim tek dal yok kime gitsem herkes bir çıkarın peşinde bende 6 ay tek başıma kafayi yermiyim nasıl idare ederim gurbet elde napicam hiç bilmiyorum
Allah büyüktür elbet meşgaleler çıkar zamana bırak dertlenme şimdiden içini karartma, kendine teselli ver nereleri atlatmadım ki bu da geçer de.. Ailelere de belli etme minnet etme bacım.. sadece çocuğuna odaklan
Sağol canım benim çok teşekkür ederim sanada iyiki burdayım ve sizlere danisiyorum minnet etmek istemiyorum bir ara yine gitti gelin yanıma dedim gelmediler tek yaparsın dediler ondan sizde gelmeyin bende gelmeyeyim dedim herkes evinde mutlu olsun dedim minnet etsem gitsem neler Yaşarim kim bilir neler ama isterdim biri bari bana destek olmasını ama yoklar yapıcam inşallah ya hakikaten neleri atlatmadim ki buda gelir geçer
Aynen öyle mümkünse sen evini değiştirmeye odaklan boşver diğer düşünceleri , farzet ki bu hayat yolunda yalnızsın öyle düşün ilerle
0 oy
önce (113 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun 
Sağolun Allah razı olsun
0 oy
önce (524 puan) tarafından
Bence öncelikle bulunduğun yerden daha güvenli huzurlu bir yere taşın ve düzenini kur en iyisi kendi evin merak etme kendi ayaklarının üzerinde durursun asker eşi olarak durmak gerekiyor ayrıca kötü düşünme olumlu düşün olumlu olsun 
Öyle yapıcam eşime söyledim herşeyin stresi yetmiyor gibi birde bunlar şuan bile kızımla tekim evde konuşuyoruz yatak odasında adam öksürmeye başlıyor yani o kadar cinslerki vursan yeridir yani mutfağa gidiyorum bulaşıkları yıkıyorum hemen diğeride başlıyor takır tukur seslere ne var yani dertleri ne onuda anlamıyorum sabirliyim evet ama psikolojim bozuldu birine gidip kalmayida istemiyorum aslında ama hasta oldum birşey oldu kime ne diyicem kim hemen gelirki yanıma komşularim var ama sadece komşular birşey olsa ksupta gelmezler
0 oy
önce (4,623 puan) tarafından
Evinde kal apartman eşin evdeymis imajı yarat akşam olunca eşinin ayakkabısını kapının önüne koy örnek veriyorum çaya gelcez dediklerinde eşim var evde müsait değilim de :)
Öyle gelmiyorlar ama beni görünce sorarlar hemen abi nerde diye bende işte akşam gelicek derim ama yemezler hep göreve gittiğini biliyorlar ayakkabıda koyuyorum ama ses yalıtımı yok binada ondan eşimin varlığı yoklugu dkda belli olur bende mesela karşı komşunun eşi evdemi degilmi anlarim
0 oy
önce (3,467 puan) tarafından
Canım baban calışmıyorsa yanına gelsin ne güzel seni düşünüyor Allah yardımcın olsun inşallah 
Amin canım Allah razı olsun.
Babam çalışıyor canım ya önceki senede evini tut demişti bana eşin nerdeyse senin yerin orası demişti o şekilde ev tuttum yoksa bu oeda bı burda eşimle boşanma aşamasına geldik ailemde konteynerde bu arada yani para mevzularınida geçtim kendileri zor sığıyor birde
O zamn hiç gidip stres yapma evinde dur canım ama apartmanda kimseye deme gittigini o kadar uzun süre kimseye guven olmaz kızın var sanırım sana en iyi arkadas arabada olucak zaten gezersiniz avmye oyun yerlerine götür kendin için kursa git kızında dursun yanın öyle gelen cok var
Allah korusun boşanmış olsaydın nolucak tı ailenin yanında sürekli durabilecek miydin hayır   Allah başımızdan eksik etmesin eslerimizi bende ailemde duramıyorum hiç
Amin ya gerçekten ailem iyi ama uzaktan yakinlarjna gitsem bilmiyorum neler olur eşimde göreve gidiyor kötü biri olsa aman gidiyor ne güzel der sevinirdim ki herkes öyle olurdu öyle biride değil kızım sürekli baba diyor her geldiğinde gideceğini biliyor gibi sarılıyor herseyide geçtim olan çocuğa oluyor aşırı özlüyor çok canı sıkılıyor dışarı götürup istediklerini de alsam yok bide bir süre sonra bende hep ilgileniyorum diye bunaliyorum tek kalmak istiyorum eşim evde olunca ona bırakıp bı kahvede olsa tek iciyorjm o kadar iyi geliyor ki 3 umuz içinde en güzeli hayırlısı neyse o olsun inşallah gider hemende gelir ya Rabbim o Sabri versin şuan nefes bile almak istemiyorum gerçekten orda napicak diye düşünüyorum sürekli bunun iyisi kötüsü var aklıma herşey geliyor
0 oy
önce (1,055 puan) tarafından
Şartların Uygun değl eşin niye gitmek istemiş ki bu isteğe bağlı dıye biliyorum eşim arkadaşına hatta haber etmişti listede adın var diye eşim yazmıyor her yazana bıle çıkmıyor benm bildim bu zor Allah kolaylık versin apartman sorunlu olmasa evnde kal derdim kaç aylık bu görev ki
İsteğe bağlı değil Suriye görevi. Diğer yurtdışı görevleriyle karıştırıyorsunuz.
Ayrı ise bilemem  eşim gecen konustı o yüzden öyle sandım farklı olduğunu bilmiyordum. Allah kolaylık versin yapacak birsy Yok artık kötü de olsa evinde dur bence Cok bunalırsan otobüs e bin gt geri evine gelirsin
Canım il il mecburi isteğe bağlı değil batida isteğe bağlı gidebilirsin ama doğuda emir geldiyse gidersin şuanda afrin bölgesinde Bitlis il jandarma komando kaliyor biz şuan vandayiz ocakta Van gidicek yani sıra sıra her 6 ayda bir doğudaki farklı illere gidiyor mesela Van'dan sonrada Hakkari gidicek deniliyor
İlk defa duyuyorum eşim 7 yıldır Diyarbakır da komandodaydı  hiç duymadım bide onu orda kaldıramazdım vallahi   zaten evde yüzünü gören cennetlik di kurtulduk Şükür darısı size
Gecen eşimbi listeye baktı aradı arkadaşını istiyormş mesela parası için gitmek isteyenler de oluyor öyle sandım hakkınızda hayırlısı olsun yapacak birsey yok bu meslek böyle bir yerden hayattan çalıyor bnm eşim3 yıl üs bölgesindeyi  3 yıl nişanlı bekledim  Cok zor şartları vardı
0 oy
önce (2,320 puan) tarafından
Gülüm benim canım kardeşim üzülme çok stres yapma derin nefes al Bismillahirrahmanirrahim de Allah büyüktür hiç bir dert kalıcı değildir uğrar bir müddet kalır sonra gider asıl önemli olan senin sergilediğin tavırdır sabırdir bol bol zikir çek dua et namaz kıl kur an oku Allah'tan başka kimimiz var ki dimi şimdi biraz sakinleş olur mu güzelim 
Ayy Allah razj olsun hepinizden içime su serptiniz şuanda da öyleyim evde tekim kızımla iyiyim ama nasıl olsa birksc güne gelicek diyorum 6 ay olunca gözümde büyüyor kıştan yaza kadar ne demek diyorum hadi 3 ay geçti ya kalan 3 ay diyorum eşim napicak orda şansımıza savaş bizi buldu ona daha ayrı üzülüyorum bide yanimda  iyi kimsede yok herkes banane diyip geçiyor kaynanam gel diyor ama kaynanamlada yapamam o da dışarıdan iyi önceki sene 1 ay evlerinde kaldım kayinbabam içeri girdiğinde merhaba bile demiyordu
Anlıyorum seni ama inan ki zaman su gibi akıp gidiyor bı baktın ki eşin yanında sabret dua et rabbim elbet bir çıkış yolu gösterecektir sana
Amin inşallah ya Rabbime sonsuz güveniyorum demek kaderde vardı gorucektik bakalım neler olucak daha neler gorucez dualarım hem eşimle hem tüm askerlerle hemde benim gibi herkesle gerçekten çok zor bir sınav biraksa olmuyor bırakmasa daha zor bilmiyorum Allah yardımcımiz olsun sanada çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsun
Amin amin amin kardeşim benim bide ne demek sen iyi ol yeter canısı ❤️
0 oy
önce (45 puan) tarafından
Benden sana abla tavsiyesi evinden çıkma ne ana ne baba ne kaynanan otur çocuklarına bakk..
Degilmi bende öyle yapıcam kimse anlamazki halden psikolojiden herkesin yeri rahat nasıl olsa benide dusunmezler kızımda ben nereye gitsem istahtan düşüyor ilgilenemiyorum cocugumla konuşması biraz geride arada götüreyim diyorum gelişsin diye ama fazlada gitme yanlısı değilim .
Otur kocanın parasını ye kimseye derdini anlatma
Öyle yapacağım zaten abla ya yani kimseye de derdimi aslında anlatmıyorum ama anlatmasam bile millete bir merak var kendileri zar zor öğrenmeye çalışıyorlar şimdi de eşim Suriye'ye gidecek diye diyorlar bak ne güzel maaşınız yükselecek işte iyi olacak ben de dedim ben maaşında değilim zaten yanımda olsun dizimin dibinde olsun ben maaşsızlığa bile razıyım teyzem arıyor sen sürekli benim aklımdasın işte sen orada tek başına ne yapıyorsun hasta olursun psikolojin bozulur yani bunlar insana destek olacağına köstek oluyorlar iyice moralimi bozuyorlar
Bosver canım kac çocuğun var bilemem insanın en rahat evi . Evlenince el olursun kimseden be bir yardım ne bir kuruş
0 oy
önce (9,529 puan) tarafından

Canım benim eşimin ilk görev yeri Afrin di orası temizlendi diye biliyorum tabi ki riskleri vardır ama çok çok tehlikeli bir bölge değil eşime de sordum da oda aynı şeyi söyledi . Allah yardımcın olsun 2 yıl bekledim hep sınır hattı ve Suriyedeydi çok çok zor yüreğin ağzında beklemek 

Allah yardımcıniz yardımcımız olsun gerçekten o kadar zorki sqbah uyaniyorum tekim akşam yatıyorum tekim bilmiyorum artık ruhum çekilmiş gibi sanki içimden o heyecanli hallerimi çekmişler gibi benimde eşimin ilk gideceği dış görev noramlde il içi sürekli gidiyordu ama şimdi olduğu birlik komple gidicekmis siz peki bana ne önerirsiniz ben napsam 3 yaşında bir kızım var evimdemi dursam gitsem mi o kadar kafam karışik ki
Canım benim ailem İstanbul da ben Maraş a gelin geldim 2 yılda eşimden ayrı kaldım ziyaretler dışında kendi evimde yalnız kaldım çocuğum yoktu ama etrafında eşinin ailesinden kimse yoksa gitmeni öneririm benim eşimin ailesi yakın sayılırdı arada gidip gelirlerdi komşu vs de yaptım derken evimden ayrilmadim ama ailen ve eşinin ailesi uzaksa durma derim yalnızlık zor çocukla :) benim eşim görevi bıraktı bu arada artık yanımızda çok şükür birde kızımız oldu teyzesi 11 aylık olcak ❤️☺️
Ayy maşAllah barekAllah yaa sizin adınıza çok sevindim darısı bize gerçekten o kadar istiyorum ki saglam bir işi olsunda taşınıp gidelim bir yere kalıcı yerleselim diye o da nasıl olucak nasıl ilerliycez hiç bilmiyorum kaynanam eşimi başka işe sokmak istiyor yine memur olarak ama bizle aynı ilde yaşayın diyor bende bir ev alıp oraya taşınalım diyorum çünkü kiralar 30 40 bin yani gücümüz ne ki şimdilik arada aileme gidicem arada diyorum tek başıma zor gibi tek sıkıntı annem parayı cok sever benjm cebimde kalsın benim kızım ödesin herşeyi der bende kiradayim ve kredi borçlarımız var onların umrunda bile olmaz eşimin ailesi cok uzakta uçak fobim var birde binipte gidemem oraya valla bir garibim bakayım nasıl olucak gidişat sanada çok teşekkür ederim bu arada gerçekten iyiki bu postu açmışım
Rica ederim canım ❤️ eşim Suriye harekatı başladığında göreve başlamıştı Suriye nin her noktasında bulundu nerdeyse o kendi memleketi gibi biliyor bende onun sayesinde biliyorum :) 5 yıl hep Suriye ve sinir hatlarında görev yapti komandoydu hiç batıya gelmedi eğitim için geldi 1 sefer sadece onun harici hep dogudaydi. Canım kal evinde arkadaşım in eside asker ailesi istanabul da koca tarafı Denizli de o İzmir'de 2 yıl yalniz kaldı yeni doğmuş kızıyla en fazla 5 6 ay sonra gelir zaten Allah'ın izniyle
0 oy
önce (510 puan) tarafından
Canım taşınma imkanın varsa güvenlikli bi site icine taşın yakınında parkı marketi yakın olan hem kendini daha güvende hissedersin 
Canım olduğum site güvenlikli binaya kartla giriyoruz şifre bile yok ki kimse giremesin diye herşey ayağımin altında aslında market manav fırın tek sorun apartmanin içi geceleri bazen banyolarindan ses geliyor temizlik sesi telle heryeri ovuyor uyuyamıyoruz karşı komşum da da mutfaklarimiz bitisik o da hep huzursuz ediyor beni yerim güzel de işte şimdide lojmana başvuru yapmis eşim inşallah hayırlısıysa eğer çıkar da belki daha iyi yerdir bir nebze iti gelir bana ya da daha kötüdur bilmiyorum hayırlısı olur inşallah ya
önce (510 puan) tarafından
İnsallah orası hayırlıysa orası cıkar böylede huzursuz oldugun yerdr kalman iyi olmaz bide yanlız kalıyorsun cogu zaman en iyisi baska yere gecmen
0 oy
önce (1,630 puan) tarafından
Ben sana gorumcemi anlatayım eşi deniz astsubayı göreve gidiyor 3-4 ay yok, görümcemde iki çocuk bar ikisini de tek başına hastaneye gidip tek başına doğurup eve geldi kaynanasiyla anlaşamıyor kendi babası huysuz annesini bırakmaz biryere, gkrumcem 11 senelik evli 11 senenin 3_4 senesinde kocam vardı gerisinde yoktu der. 

Sana diyeceğim şu arabayi da kendi kullanır heryere gider gelir hastalanır bir şekilde halleder hastanede yattığı da oldu çok sıkıştı ben gittim çocuklarına bakmaya, ama noldu valla aslanlar gibi halletti herşeyi başının çaresine baktı, kocası çalıştı para biriktirdi dubleks ev aldı iki çocukla tek başına taşıdı evi hatta kendi annesi bile gitmedi yardıma kocası zaten yoktu. Ve kadın ilkokul mezunu 16 yaşında evlendirmisler yaşı daha küçükken bunları yapıyor tek başına sen mi yapamayacaksin kendine güven biraz...
0 oy
önce (3,927 puan) tarafından
Şu an Suriye çok rahat pkk yok Esad yok kötü düşünmeyin Rabbbime emanet edip bol bol dua edin. Rabbim esirgesin ecel gelecekse yanınızda da gelir.
0 oy
önce (302 puan) tarafından
Allah tez vakitte kavuşmayı nasip etsin inşallah 

Ama burda bizler hem eşinin psikolojisini hemde kendini dik tutman lazım 

Bnm eşimde 6ay Vietnama gitti uçakta korona kapti gitmesi gereken yere değil başka bir yere götürdüler ve ülkedeki ilk omicron kendiydi hapse girme ihtimali vardı 

Vietnam o kadar sıkıyor ki birine korona bulastirirsan hapse ariomus bzde orda öğrendik 

Tekim 1yasnda oğlum var düşün neler yaşadım ama hep onu motive ettim hergun konustm telefonu kapatınca sessiz çok agladm ama dua ettim 

Snde öyle yap sakinliğini koru ama eşinin haricinde ona ulasabilecegin bir numara dha al arkdsimin vs ki aklın kalmasin 

Bn hep öyle yapiom kalbini güzel tut ki güzelce şu gbi akip geçsin günler 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 416 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Alfa anne (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 497 göst.
24 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Miniktirtil (1,630 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.
30 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy