0 oy
96 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (447 puan) tarafından

Arkadaşlar selam herkese  herkes iyidir umarım. :)

Benım sorum şu hemen anlatayım

Benjm bır adet yavrum var şuan 17 aylık meme emıyor  benjm alakasız çok fazla iştahım acıldı  8 aylıkken  bende yedım  zamanla ıyıce ıstahım acıldı enerjım sıfır  neyse doktora gıttım  2 ay cektım öyle. Doktor bana şeker yüklemesi yaptı dedıkı sende hipoglisemi olmuşş yanı sekerın çok düşük tokken dahil.  Neyse bana dedıkı kesın emzırdıgın için. Çünkü böyle bır hastalıgım yoktur. Neyse bana dedı kı memeden kes  duzelır ama ana yüreği kurban olduğum allahın verdıgı minnoşa ben nasıl kıyarım meme bagımlısı aşk yasıyor memeyle mememı acınca bile kahkaha atan bir mınnos kesemedım  . Ve noldu ben 14 kılo aldım  yanı yaklasık 8 ayda fılan çünkü asırı sekerım düşüyor  günlük revanı bilmem ne yaparım  hemen bayılacak kadar güçsüz oluyorum  analar bacılar gardaslarım   ... Napacam ben böyle ıyı hoş tolere ettım bugüne kadar da ben oldum bir camış. Artık kılom benı agırlastırdı  çocuğu memeden kesmezsem ben kılo alacam çünkü tatlısız asla  yaşayamam  pis boğazdan degıl ha mecburum  .. 

17 aylık, memeye aşık benle yatıyor meme sabaha kadar agzında meme delisi. Güler böyle memeye. Ben nasıl kıyacam bu çocuğa sımdı ya  

Birde bırındedıkı artık 1 yasından sonra anne sütüne gerek yok faydası çok olmaz  onun için faydalı vıtamın olmazmıs artık dedı  uzun oldu ama okuyun lütfen  yorum bekliycem sızden  

5 Cevaplar

0 oy
(3,607 puan) tarafından
Benim oğlumda 20 aylık bizde aynı böyleyiz aşırı düşkün naptıysam bırakmıyor 
(447 puan) tarafından
Kılo aldın mı
(3,607 puan) tarafından
Yok almadım kilom sabit
(447 puan) tarafından
Pekı sende benım gıbı hep tatlı yıyon mu
(3,607 puan) tarafından
Hamur işi tatlı hergün yerim bende
(447 puan) tarafından
Kız ben nıye aldım o zaman
-Reklam-
0 oy
(20,067 puan) tarafından
2 yaş olsa anlatırsın biraz anlar da. Benim kızım da 17 aylık. Aynı senin dediğin gibi düşkün memeye. Senin durumun mecburiyet olduğu için dirayetli olup keseceksin madem. Konuş güzelce. Bundan sonra meme bitti. Benim sağlığım için de anlat. Artık sütü bardakla içeceksin de. Anlamaz daha da yine de anlat. Sonra da memenin ucunu bantla. İstediğinde bitti süt dersin. Gösterirsin gerekirse . Ağlar çok. Ama zamanla alışır. Yemeklerini yiyor mu nasıl 
(20,067 puan) tarafından
Benim şekerim düşmüyor dostum. Ama tabi normalden daha sık acıkma oluyor bı nebze. Yani sağlığın için tolore edilemeyecek bı durumsa mecbur biraktiracaksin. Ama acil değilse elleme biraz daha emsin.  Benim kız da hicbisey yemez. 8.5 kg ☹️
(447 puan) tarafından
Bıtanem 8.5 kg çok az nasıl rahat durabılıyosun   yemek yemesı lazım  doktor demedi mi kız 8.5 ne benimki de zayıf ama senın kı çok zayıf
(20,067 puan) tarafından
Ne yapabilirim sence peki. Yapabileceğim bişey varsa söyle de yapayım. Doktora gittim. Raporlu mama verdi. Onu bile içmiyor.
(447 puan) tarafından
Ferrıtın b12 D vıtamıni kaç.  Önce bunlar yukselmesı lazım bıde iştah acıcıdır demir ilacı zaten kansızlık bıterse iştah acılır
(20,067 puan) tarafından
Hepsi normal düzeylerde zaten . Kan tahlilinde herhangi olumsuz bişey çıkmadı.
0 oy
(299 puan) tarafından
Bende mama icin sorayım belki gören duyan olur 
0 oy
(187 puan) tarafından
Canım benimde kizim memeye cok düşkündü ve bende cok kilo aldim asiri yiyordum ustune bide emzirirken kizim 18 aylikken ikimciye hamile kaldim . Ve yine de emzirmeyi biraktirmadim doktorumun da kontrolu ile ilerledik. Tabi ki herkesin kendi karari ama 24 ay emme sureleri var sonra zaten mecbur kesiyoruz memeden. Ben 22. Ayinda azalttim iste anlatmaya basladim artık bardaktan sut icivez iste renk renk pipetler alicam sana istedigin gibi tavsanli mayvsanli bardaklar alicaz dedim 2 ay bu alistirma surdu ve 23. Ayin sonuna dogru artik kabullendi kendi anlatiyodu memede sut bitiyo az kaldi anne artik diye sonra bi gun hic emmeden uyuttum 3 gunde unuttu zaten isterse diye sabir tasi da aldim bak hasta olmus meme kizim dedim sut burda bitmis ama hadi.gel.mutfakta birlikte hazırlayalım dedim istedigi bardaga sicak cikolatali muxlu cilekli artik bebisim neyli isterse sut hazirladim her meme istediginde  keyifli bi sekilde biraktik memeyi zamaninda biraktik bide yani simdi ikinci kizim dogdu ilk kizim hala gelir arada sever memeyi.  Onlar seni buyuttu sut verdi sana derim simdi  dekardesini buyutsun yine kardesinde sen gibi buyuyunce onun icin de sut bitecek derim , hatta arada denemek icin sende memeden emmek ister misjn dedim yok istemiyorum diyo 31 aylilk kizim 3 aylikta kucuk kizim
0 oy
(5,592 puan) tarafından
Canim sana tavsiyem oncelikle baska doktora git. 

Sonra uzman bi diyetisyene ya da beslenme uzmanina git. 

Gunumuzde artik bebeklerin 3 yasina kadar emzirilmesi oneriliyo ve bi cok faydasi da var. 

Su kis gunu de memeden kesmek ikiniz icinde zor olur. 

Bu arada istahin yok yemek yemiyosan emzirme sonrasi tatli istemen cok normal. 

Ben 30 ay emzirdim. Tatli istegim donem donem oldu ama genelde duzgun kahvalti yapmayinca olurdu. Gun kurusu,hurma,kuru incir,kuru uzum,kuru erik falan yerdim. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 82 göst.
23 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Amour (1,005 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 911 göst.
12 Kasım 2019 Aile & Aşk kategorisinde Jkhjgjktdjjfg (318 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 51 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde Neyla (447 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 51 göst.
26 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gamzenur123 (240 puan) tarafından soruldu

410,897 soru

12,365,078 cevap

41,925 kullanıcı

Kategoriler

...