0 oy
397 göst.
Diğer kategorisinde (246 puan) tarafından
Kızlar ben geçen sene ev yaptırdım eşimde kaynımdan 100 milyar borç almış kayım babamda 1 hafta önce herkesin hakkına düşen tarları verdi bize 6 dönüm düştü eşimde kaynıma 100 milyar karışılığı 1 dönüm tarla vermiş benden habersiz hiç sorma gereği bile duymadan fıstıklı bir tarla 100 milyara verilir mi ya

16 Cevaplar

+3 oy
(1,139 puan) tarafından
Şimdi geçen seneki 100 binle şuan ki 100 bin arasında değer farkı var bnce..Adam iyilik yapmış size bn olsam sorun etmem kaldı ki babasının malı bnm de dedemden kalan tarla payım var kimlikte dedemin kızıyım olurda bana payımı verseler alır hepsini babama veririm kocamda bişi diyemez 
-Reklam-
+1 oy
(3,578 puan) tarafından
Babasının malı karışamazsın 
(3,578 puan) tarafından
Haa birde gecen sene 100 milyar nerde şimdiki 100 milyar nerde onu düşün belki gecen sene 100 milyara 90 tane gram alacaktın ama bu sene o parayla anca 30 tane alırsın belki alamazsında
+1 oy
(124,712 puan) tarafından
enoste gerekeni yapmis helal olsun adamlik budur
0 oy
tarafından
Oha kavga sebebi ayıp etmiş
0 oy
(15,523 puan) tarafından
Birlikte çalışıp almamışsınız, babasi vermiş oda satmış. Ben şahsen bişey demezdim satmasına. Tabiki ucuza vermiş o ayrı mesele. 
(246 puan) tarafından
Ya allah aşkına insan bi söyler fikrimi alır bu tarla verilmişse senin hakkın benim hakkım yok evlilikde kimin neyi varsa eşittir bence
(514 puan) tarafından
Miras mal paylaşımına girmez. Dinen de hukuken de
(15,523 puan) tarafından
Aynen boşanırken bile kime aitse onda kalıyor miras malı.
(124,712 puan) tarafından
defneye katiliyorum ayrica gecen yil alinan 100 bin tl ile bu seneki 100 bin tl ayni degerde degil esiniz hakkinin karsiligini vermis
0 oy
(12,226 puan) tarafından
ne kadara gider bilemem ama kardeşine borcunu ödemiş. ha başka verirse sıkıntı 
0 oy
(4,916 puan) tarafından
Kız  100 milyara iki  burma bilezik gelmiyor aklı ona ne demis satarken o tarlanın fiyatı daha çok 
0 oy
(17,451 puan) tarafından
Sanki biraz kardeşine iltimas geçmiş ayrıca yüz bin tarla satmadan ödenmez miydi ama geçen sene alınan yüz binde bu sene yüz ödenmez gibi düşünüyorum borça karşılık olmasa büyük sorun benim için bu şekilde de birbirimizin arkasından iş mi çeviriyoruz derdim 
0 oy
tarafından
Cinnet sebebi iyi kandırmış kaynın
0 oy
(1,702 puan) tarafından
Evlilikte her şey ortak ama çalışıp kazanilip alınmamış sonuçta miras bu isterse hepsini bağışlar isterse borç öder. Eşisin böyle böyle bir düşüncem var diye sana danisabilirmis. Ama o kadar büyütüp kıyamet koparacak mesele değil bence. 100 bin de ucuz gitmis
0 oy
(3,578 puan) tarafından
Eltilerin savaşı başlıyor sende 7 tarla bende 5 tarla :)) 
0 oy
(3,048 puan) tarafından
Niye belki kaynin o parayi bankaya yatiracakti 

Borsaya yatiracakti

Yada ev tarla arsa alacaktı 

Suanki parayla o zaman ki para bir değil ki 

Kaynin o zaman borç vermiş ama eşin kardeşinin önünü kesmiş 

Suan eşin vermekle doğru bisey yapmış 

Öyle şey mi olur kaynin o parayi size vermeseydi o zaman belki de alacakti bi arsa tarla suan kat kat kar yapmış olacaktı 

Ama size verdiği için yapamadi 

Tabiki de verecek 
0 oy
(1,048 puan) tarafından
6 dönüm diyorsun daha fazla etmesi lazım beleşe vermiş resmen
0 oy
(1,196 puan) tarafından
Elde o parayı verebilecek imkan yoksa bu taktik mantıklı. 
0 oy
(13,521 puan) tarafından
1 dönüm için az para evet ama delirecek bisi yok ki esin tarlayı parayla almamış ele de satmamis. Ha sana haber vermemesi doğru değil elbette ama bu kadar sorun etmezdim ben olsam
0 oy
(19,231 puan) tarafından
1 dönüm fıstıklı tarla tabi ki 100 binin kaç katı eder. Yani size verdiği 100 bin tl nin kat kat fazlasını vermiş. Bence vermesi yanlış. Ama ben fazla tepki vermezdim sanırım. Bir iki kızar susardim

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 430 göst.
4 Ağustos 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 307 göst.
5 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,853 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,309 göst.
12 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 200 göst.