0 oy
38 göst.
Diğer kategorisinde (141 puan) tarafından
Oğlum 7 aylık ve İlk günden beri bebek egzemasi var yanakları pütür pütür kızarıp kaşınıyor dökülüyor cildiye teşhis koydu iki çok pahalı krem de yazdı ama nafile geçiyor tekrar tekrar çıkıyor artık illallah ettik ne yapmalıyım özele mi gotursem bana dedikleri tek şey 2 yaşa kadar devam eder bol bol nemlendirici sür ama bi ise yaramadı tekrar tekrar çıkıyor sizin de basiniza geldi mi neler yaptınız 

4 Cevaplar

0 oy
(5,577 puan) tarafından
Egzamanin en buyuk sebebi besin alerjisidir. 

Uzmanlik alani alerji olan bi doktora goturun. Bosuna krem vs surmeyin gecici cozum ya da cozum bile saglamiyo.
-Reklam-
0 oy
(1,423 puan) tarafından
26 aylık oğlum bizimde 5 6 aylıktan beri var geçmedi yazın azalıyor kışın çoğalıyor ilk etapta küçük diye doğal içerikli ecowell losyon kullandım memnundum ama belli bir yerden sonra rahatlatmadı sonrasın bioderma atoderm intensive baume kullandım nemleniyor ama kızarıklık hep var geçmiyor. Geçen kışta la roche posay lipikar baume AP kullandım çok memnun kalmadım açıkcası bioderma ve ecowell daha iyi benim oğlum için her cilde her krem iyi gelmiyor tabii

Ama hala var hiç biri geçirmedi alerji testide yapıldı bişi çıkmadı biraz daha büyüyünce başka test yapacağız dediler bakalım 
0 oy
(4,532 puan) tarafından
Maalesef yok. Şöyle ki, 5.5 aylıktı sanırım bizde ilk çıktığında. Alerji testi yapıldı hoş egzaman dışında hiçbir belirtisi olmadığı için (kusma, mukuslu dışkı vs.) doktor besin alerjisi olduğunu düşünmüyorum dedi ama kontrol amaçlı yapıldı. Temizdi sonuç, o dönemlerde zaten alerji testleri yanıltıcı da olabiliyor. 1.5 yaşa kadar sürekli tekrarladı. Pamuklu ve terlemeyecek şekilde giydirdik. Kat kat ve dar giysilerden kaçındık.(Asla kilotlu çorap tayt vs giydirmedik) Hergün düzenli kremledik. Sıcak suyla değil, ılık suyla banyo yaptırdık hep. (En iyi krem Eubos tavsiye ederim.) Yazın mutlaka bol bol denize sokun, deniz suyu iyi geliyor. 1.5 yaştan sonra baya azaldı. Şuan 3.5 yaşında neredeyse. Sadece kış aylarında kuruluk oluyor, o yüzden hergün kremlemeye devam ediyoruz akşamları. Zamanla azalacak ama tamamen geçip geçmeyeceği zamanla belli oluyor maalesef. 
0 oy
(4,350 puan) tarafından
Egzamayi tetikleyen durumu bulman gerek. Benim oglum 5 yasina kadar ara ara bacaklarinda puturluk cikar kaybolurdu. Cildiyeye goturdum hemde iyi bi uni hastanesine ilk urederm verdi gecmedi, sonra la roche marka vardi o bi nebze nemlendiriyodu ama o olusum gecmiyodu ve kasiniyodu da. Kasidikca yara yapardi. Seboroik dediler egzama dediler. En son vucudunda boyle sivilce gibi biseyler cikti. Ozeldeki cocuk doktoruna goturmustuk dedi alerji testi yapalim. Coklu besinle beraber butun alerji testlerini yapti ve 3. derecede toz alerjisi cikti. Suan raporlu alerji ilaci kullaniyo ve hic oyle kabarma cikmadi. Kasinmasi gecti. Evet cildi kuru yapisal nemlendiriyorum ama egzama tarzi cikmadi. Bence sizdeki durumda besinlerde egzamasini tetikliyor. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 357 göst.
0 oy
7 cevap 223 göst.
29 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mina (2,705 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 430 göst.
10 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde seoz (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 763 göst.
26 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aliye (3 puan) tarafından soruldu