0 oy
331 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (320 puan) tarafından
2 ci çocuğu düşünüyorum ama bi yandan da korkuyorum 1 oğlum var 5 yasına giriyo ocakta ikinciyi düşünüyorum ikisine yetebilirmiyim icimde korkularda var ne zaman doğru zaman bilmiyorum 2 cocuk duşunen doğuran arkadaşlar kardesi olsun düzelir diyenler hala aynımı cocuklarınız degisen bisey varmı benim oglan kardeş istiyo sürekli.

19 Cevaplar

0 oy
(5,976 puan) tarafından

kardes ister sonrada tel eski resimlere bakip kardesimin olmadigi gunleri cok ozluyorum gozumden yas geliyo keske zaman makinasi olsa diye ahlar. emin ol  buna yasadim . akli olan ikinciyi asla yapmaz hem ke dine hemde ilk cocuga en buyuk haksizlik bu du yada ikinci vovugu bile isteye yapmak bence nacizane fikrim.

mesela ananesi okuldan alsin daha vok istiyir. vunku ben almaya gidersem kardesi de gelecek. ben bebek arabadini oglani zor zapdediyirum 30 aylik kardes kiz da 2. sinif. her anne vocugu oluldan alinca ilgileniyus ben goktugula ilgileniomusm:)) atlama otur o bu bebek arabasini anca zapdediyirum . ilki yetim gibi kalio mesela. bugun esim yok anneme divem okuldan sen al diye mesela
(320 puan) tarafından
He valla benimde o zorluğum olacak benimkide durmuyo yerinde
(616 puan) tarafından
Zor okudum zor anladım bu nasıl anlatış kız :)
(5,976 puan) tarafından
aman  nebilim benim esek sipasi uzerime tirmaniyordu sanirim o sira:))
-Reklam-
0 oy
(858 puan) tarafından
iki çocuğun tek çocuktan daha kolay olduğunu düşünüyorum. ikizlerim var birbirleriyle oynuyorlar da kavga da ediyorlar. ama biri uzun uyuyacak olursa öteki tepemden inmiyor o saatleri zindan ediyor asla yerimden kalkamıyorum. ama ikisi bir olunca ben mesela karınları tok ve keyifleri yerindeyse yemek pişirecek zaman bulabiliyorum (kısa da olsa). kısmetse üçüncü için dua ediyorum şu sıra
(1,178 puan) tarafından
Yok canım herhalde istiyormuş galiba ama 3 ü
(1,178 puan) tarafından
Büyükse biraz bence 2 yapılmalı maddi imkanın varsa psikolojik olarak da anne hazırlanmalı ama rahata alışınca zor geliyor başta afallıyorsun ama öldürmeyen acı güçlendrrmiş 2 oğlum var tek cocuk cok takıntılı oluyo ya 2si bir olsa böyle mi olurdu acaba:D
(2,201 puan) tarafından
Ben fiziksel şartları olduramadım. Evimiz sıkıntılı. 2+1 ve taşınma ihtimalimiz yok. Büyük bir gider artışı olacak taşınırsak. O yüzden vazgeçtim ikinci çocuktan.
(1,178 puan) tarafından
Dogrudur taşınmak baya zorluyor biz de yazın yaşadık bebekle cok zorlandık
(858 puan) tarafından
indigo teşekkür ederim :) 3. daha çok yeni inşallah herşey yolunda giderse. bugün 4+1 o kadar yeni hatta. sevda01, canım ben zaten ikizler küçük diye istedim hemen. 1 yaşındayken istiyordum hatta ama eşim istemedi 1 buçuğu bekledik. 2ye bakan 3e de bakar diye düşünerek çıktım bu yola. ikizler kız. bu da sağlıklı olursa inşallah bakılır giderler. 5 sene sonra da gezer tozarım. çocuk defteri bi an evvel aradan çıksın istedim de
0 oy
(4,250 puan) tarafından
Iki cocugumun arasi 5 yas tam ideal zaman. Hic korkma o kadar guzel oluyo ki tamamlanmis gibi hissediyosun. Tabi basta bocaliuosun ama yeni duzene herkes alisiyo. Dengeyi kurarsan da cocuklar arasinda sikinti cikmaz. Cok sukur ben hic pisman olmadim.
(320 puan) tarafından
Evet suan bizimkide dogdugunda 6 yasinda olacak tam ideal diye düsünüyorum
0 oy
(9,677 puan) tarafından
Her cocuk farklı bes yaş kızım var ıkı bucuk aylık kız bebegım şimdilik iyi ama ılke bı sure yetemıyosun
(320 puan) tarafından
İlk zamanlar cok zor olacak baya benide zorlar kesin benimki kıskanır kesin
0 oy
(1,729 puan) tarafından
Bende ikinciyi düşünüyorum yetememek falan değil de doğduktan sonra her türlü bakarım beni hamilelik korkutuyor ilkinde sezeryan oldum ikinciye hamileyken ya sezeryan yerim açılır yirtilirsa falan diye çok korkuyorum bir de ilkinde birşey bilmeden yattım o ameliyat masasına ikincide acısını bilerek yatacağım o yüzden korkuyorum 
(320 puan) tarafından
Bende amaliyatta acı cektim kestiklerini hissettim benimde o korkularım var bi  yandan
0 oy
(557 puan) tarafından
Yapma sakın canım çok zor iki kızım var 3 ve 1 yaş kafamı usuttuler ne uyudugumu ne yediğimi biliyorum yardım edenim yok tek başıma bakıyorum 3 yaşındaki kızım çok yapışık bana her an ağlıyor beni bitirdi 
(320 puan) tarafından
Benim annem yanımda benim o kadar zorlugum olmaz belki annemle yan yana oturuyoz
(557 puan) tarafından
Anne kadar kimse yorulmuyor canım en başa dönmek istiyorsan yap ne diyim lohusalık filan zor küçücük bebeği  büyütmeye çalışmak ben 1 yaşına getirene kadar vücudum bitti
(320 puan) tarafından
Ôyle valla o günlerde aklıma geliyo geliyoda başa gelen çekilir ne diyelim :⁠-⁠)
(1,178 puan) tarafından
Seninkiler çok küçük cok normal doğum yapana Cocuk u yaş olacak gündüz ful okulda olacak zaten
0 oy
(790 puan) tarafından
Ben geçen gün farkettim evde kuşumuz var ben onunla ilgilendiğim zaman oğlum kuşa kin besliyor bebek olsa müsade edilse kesin yer yutar parçalar kendinden küçüklerle oynamayı da hiç sevmiyor ama senin oğlun istiyormuş sen kendini sorgula bunun gazı var koliği var dişi var sütü maması bezi her şeyi baştan yaşamaya psikolojin müsaitse ve destek alıyorsan eşinden daha kolay geçer 
(320 puan) tarafından
Kız ilk cocuk cok zor gecti sarılık gecirdi amaliyat oldu panik atak gecirdim 4 aylıkken emzirmeyi bıraktırdım ilac kullanmaya basladı psikolojim bozulmuştu amaliyat kotu gecti hersey üst üste gelince kotu oldum ben korkularım cok var o yönden
(790 puan) tarafından
Her bebekte aynı şeyi yaşayacaksın diye bir kaide yok elbet sende travma kalmış bazı şeyler anlayabiliyorum seni de sen ne zaman kendini hazır hissedip kötü şeyleri aklından çıkarırsan o zaman düşün çünkü doğurdun mesela lohusa psikolojisi artı bu kötü düşüncele kendini yer bitirirsin
(320 puan) tarafından
Öyle valla
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Oğlum üç yaşında korunmayı bıraktım. Olsun istiyorum bu tamamen ikinci çocuk isteyip istememekle yani annenin ruh hali ile alakalı ben tek kalsın istemiyorum oğlumun kardeşi olsundan öte bir evladım daha olsun istiyorum tekrar anneliği yaşamak istiyorum çok fazla yaş olmasını da istemiyorum açıkçası kuşak farkı olmasın aralarında birbirlerini anlayıp dinleyebilsinler istiyorum.
(320 puan) tarafından
Bende aynı şekil düsünüyorum 1 kardesi olsun tek kalmasın istiyorum
(17,884 puan) tarafından
Zaten bir süre sonra okula gidecek ha çocuktan çocuğa değişir bu kardesim oldu beni gönderdiler diye de düşünüp kıskançlık yapabilir ama bence gerekli hep bebek kalmayacaklar sonuçta bizden sonra canı kanı kök ailesinden bir bağı olmalı bence
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Sana şunu söyleyeyim. Ne yap et. Oğlunun 1. Sınıfına denk getirme . Kafayı yersin yoksa. Çocuğun çok çalışkan kendinden motorlu bı çocuk değilse tabi. 

Benim 2 çocuğum var. Büyük 4.5 küçük 1.5 yaşında. Kardeş olmak çok güzel. Birbirlerini çok seviyorlar. Oynamaya başladılar. Tavsiye ederim.
(320 puan) tarafından
Yaa bizimki 5 giriyo insallah bende görürüm
0 oy
(5,623 puan) tarafından

Düşünmek güzel duygu yaptıktan sonra onu çıkartmak :D

39+1 ile korkuyla beklemekteyim midem bulanıyor dünden beri korkudan 

(320 puan) tarafından
Benimde 9 ay boyunca midem bulandı ya
(5,623 puan) tarafından
Her türlü zor ya
0 oy
(2,353 puan) tarafından
Ogullarımız yaşıt ama ben hala 2. çocuğu yapmama konusunda netim çünkü hergun biseyi çıkıyor anlamıyorum büyüdükçe rahat edecektim hani valla yok inşallah sen yaparsın cnm benden geçti bu durum tek çocukla yola devam
(320 puan) tarafından
Saglık olsun belki bi gün fikrin degisir kardes kardes ele ele tutuştukları zaman görünce gözlerin dolar
(2,353 puan) tarafından
Cnm kardeş de şans meselesi benim kardeşlerim o kadar hayırsız ki yarım saatlik yolda oturuyorlar o kadar çağırmama rağmen en zor günümde yoklardi ama eltimin oyle değil kaç saatlik yoldan gelirler bana mısın demezler yer içerler
0 oy
(7,431 puan) tarafından

Zamanı gelmiş.  :)

(320 puan) tarafından
Demi ^⁠_⁠^
0 oy
(1,178 puan) tarafından
İki Cocuk olanda olmayanda burda ıstemiyo ama bence gerek birsey ben tek çocugum anneme bırsey olsa yalnız kalacağım korkusu yaşıyorum baksa kimsem yok hissi  5 yasındayms zaten canım zorluğu elbette oluyor ama o duyguya değer hele bzmkıler fena 10 aylık ama abiye heyecanı Cok farklı abisi canını yakmasa yanında Cok güzel duruyor beni aramıyor  gurbetteym olmasam 3 de yapmak istiyorum zor dogum korkusu da var ama. Kızım olsun istiyorum bnde burda sorsam taşa tutarlar beni :) bence ocağı bile bekleme olsun demekle şak diye olmuyor bile ben boş gebelik yaşadım baya sürec uzadı 
(320 puan) tarafından
Bende bi kızım olsun istiyorum rabbim gönlümüze göre verir insalah
(1,178 puan) tarafından
Amin inşaallah bnm 2 numarada erkek oldu içimde kalacak aslında 3 cocuk istemiyorum 10 aylık k ucuk
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Kardeş o kadar güzel bişey ki bnce herkesin bi kardeşi olmalı.Çok güvendiğim bı evliliğim olsaydı eğer en az iki çocuk yapardım şuan kızıma hamileyim ve ilk çocuğum baska da çocuk istemiyorum eşimse doğumdan bi altı ay sonra hemen ikinciyi istiyo ama aslaaa
0 oy
(73 puan) tarafından

Valla benim kızım 5 buçuk yaşında oğlum 6 aylık oldu maşallah. İlk bir ay sadece zorluk çektim oda zaten doğuma kadar bütün ilgi en güzeli kızımaydı birden ilgi 2 ye bölüşünce çekememezlik oldu. Kızım arada kardeşini kıskanır ki oda bana göre normal. Ama asla kardeşini çok sever. Kimse ile paylaşmaz. Çok sahiplenir. Başta hep acaba bebek biraz bekleseymis daha iyi ki olurdu diye düşünüp durdum ama şimdi iyiki var diyorum iyiki oldu. Çok güzel zaman geçiriyorlar. 

Başta zorluk çekmemin nedeni doğumum yaza denk geldi ve kızım dışarı çıkmak istiyordu diye zorlandım 
0 oy
(261 puan) tarafından
Çocuğa bakış açısı ve egitebilecek olmak önemli. 
0 oy
(13,095 puan) tarafından
Şubatta 5 olacak kızım ben 31 haftalık hamileyim. Büyüdü artık miniğim inşallah sorun olmayacak diye düşünüyorum. Bakalım göreceğiz 
0 oy
(895 puan) tarafından
Canım ben isteyerek 2. Yi yaptım 27 haftalık olduk şuan ilk çocuğum 2 yaşında çok akıllı bir çocuk belkide o yüzden cesaret edebildim
0 oy
(2,184 puan) tarafından
Benimde kızım 3 yaşında bi yanım istiyor bi yanım hiç istemiyor kızım artık serbest herseyi kendisi yapabiliyor doğum anı fln beni etkiliyor sezeryanliyim normal doğum olmasını istiyorum o yüzden araya biraz vakit koymak istiyorum 

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 585 göst.
24 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Merve34aslan (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 350 göst.
0 oy
16 cevap 519 göst.

408,336 soru

12,267,613 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...