+1 oy
155 göst.
önce Diğer kategorisinde (17 puan) tarafından
Kayın babamın adı Zekeriya onun adını koyacagız orası kesin de yanına bir isim daha bulamadık Zekeriya aybars diyoruz eşim ve ben ailesindeki bireyler biz onu söylemekte zorlanırız o nasıl isim başka isim mi yok gibi yorumlarda bulunuyor ısrarla zekeriya mert olsun diyorlar ne yapmalıyım aklınıza gelen daha güzel önerilere de açıgım 

15 Cevaplar

+2 oy
önce (51 puan) tarafından
Herhangi bir kişiyi düşünerek konulan isimler genellikle onun hayatından kesitler sunuyor çocuğa. Olumlu olumsuz farketmeksizin onun hayatından bir şeyler alıyor. Ama bu genellikle olumsuz oluyor. Bir de zekeriya akran zorbalığına müsait bir isim. Ali, Mustafa vs neyse daha kolay. Koyarsanız da Zekeriya Kerem önerimdir size
önce (17 puan) tarafından
Evet haklısınız ama eşim çok istiyor kayın babamın adını degil de Zekeriya peygamberin adı diye niyet alarak koymayı düşünüyorum
önce (963 puan) tarafından
Bunu yazmaya gelmiştim direkt çocuğa karma yüklüyorsunuz
önce (51 puan) tarafından
Sağlıcakla büyüsün ama koyarken dediğim gibi dikkatli olun.
-Reklam-
+2 oy
önce (681 puan) tarafından
Zekeriya çok eski bir isim canım çocuğun akran zorbaligina uğrar şimdi nesil zaten hep birileriyle uğraşma dalga geçme pesinde
+1 oy
önce (735 puan) tarafından
Zekeriye alp nasıl
Güzel geldi düşünücem bu gidişle çocuk isimsiz dogacak :D
önce (735 puan) tarafından
Zekeriya agır ama anlamı güzel o yüzden yanına ağır bi isim olmuyor Rabbim adıyla yaşatsın
+1 oy
önce (16,354 puan) tarafından
Zekeriya olmak zorunda mı ? Sadece mert olsun yada sadece Aybars yani Zekeriya bilemedim hem bebeğe uyumsuz geliyor bana 
Göbek adı gibi düşünebilirsiniz aslında ya eşim çok istiyor bende kırmak istemiyorum
önce (144 puan) tarafından
Sonuçta kayın babası da küçükken bir bebekti ayrıca peygamber ismi aslında bende ilk diyecektim neden kayınbabanın adını koyuyorsun diyede vazgeçtim :)
önce (16,354 puan) tarafından
Karar sizin tabi ama uyumlu ikinci isim zor koysan da sadece ilk.adi kullainir
Bende böyle düşünüyorum kız olsaydı da fatma koyacaktım gelecekte nadir bir isim olarak kalabilir göktugların miraçların arasında :D
önce (585 puan) tarafından
Göbek ismi olmuyor ama kimlikte yazdığı için siz söylemeseniz bile resmî kurumlarda genellikle ilk isim söyleniyor. Ağır bi isim çocuk için akran zorbalıgına uğrayabilir herkesin dedesi büyükannesi kıymetlidir ama bence isimden vazgeçip tek isim koyun
+1 oy
Zekeriya Selman koy
Onuda begenmezler anam :D
Niye Selman çok güzel bir isim bir araştır istersen
+1 oy
önce (9,982 puan) tarafından
Zekeriya aybars hiç güzel gelmez kulaga bence :/ zekeriya ismi zaten uzun ve çok eski bi isim. Ya tek onu koycaksınz ya da yanına kısa bi isim olmalı. Başka isim koyma şansınız yok mu, illa k.bbanın ismi mi olacaj
Bu gidişle öyle olacak ama küçücük bebege de Zekeriya nasıl diyebiliriz bilmiyorum :d
önce (9,982 puan) tarafından
Dimii bencede :D vazgeçme şansınız varsa kesinlikle vazgeçin derim :))
+1 oy
önce (3,651 puan) tarafından
Zekeriya mert yani arada kuşak farkı olan bir isim gibi çok saçma, bu tür bence ilerlemeyin sırıtıyor 
+1 oy
önce (2,714 puan) tarafından
Niye kayınpeder in adını koyuyorsun ki onun adına koyduğun yetmiyor gibi koyacağın ikinci isme de müdahale ediyorlar o tarz isimler çocuğa ağır geliyor bence 
0 oy
önce (1,763 puan) tarafından
Yaşanmışlık adı koymayı doğru bulmuyorum. Buna kendi ailem de dahil. Annemin adı Ayşe, en sevdiğim kız isimlerinden ama koymam anneme ait olduğu için. İsim koyarken anlamının güzel olması ve kolay söylenmesi önemli benim için.
0 oy
önce (19 puan) tarafından
Canım Zekeriya ismini istemiyor san 2. İsim olarak koy heryerde ilk isim kullanılıyor bide bnce kısa değilde uzun bı isim ekle yanına atıyorum sadece Mustafa desinler yada sadece Zekeriya desinler Mustafa Zekeriya 
0 oy
önce (2,865 puan) tarafından
Niye Zekeriyayi söylüyorlar da geri kalaninimi soyleyemiyorlar
0 oy
önce (2,277 puan) tarafından
Koysanda kimliğine yazdırmayın sadece onların yanına seslen o isimle benden tavsiye 
Bende öyle düşünüyorum canım
0 oy
önce (3,368 puan) tarafından

Zekeriya kesinse eğer tek bari koyun.. yani o kadar eski bi isim ki yanına hiç bi isimle uyumlu olmuyor. Zaten Zeki diyecekler muhtemelen genç bi akrabam var zekeriya yerine zeki diyorlar nedense:)

0 oy
önce (1,132 puan) tarafından
Zekeriya... Alp, Ata, Cem, Efe, Ege, Arda, Bora, Cenk, Emir, Mert, Mete, Tuna, Eren

Şimdilik bunlar geldi aklıma canım.
0 oy
önce (862 puan) tarafından
Valla çocuk sizin çocuğunuz ama Zekeriya ismi ne ya bende o ismi yazarken zorlandım şimdi ne olcak

Benimde oğlum olacak ve ismini Yiğit Aybars koyacağız kimseye müdahale ettirmem çocuğumun ismine 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 311 göst.
0 oy
10 cevap 234 göst.
25 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Baharsa (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 338 göst.

406,127 soru

12,176,011 cevap

36,653 kullanıcı

...