+1 oy
280 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (89 puan) tarafından
Kızlar kira fiyatları malum iki çocuklu da geçim çok zor biz 3'eltyiz bir eltim evin içinde biri yeni gelin ben de ortancıyım ikimiz kendi isteğimiz ile kiradayız ama o da ben de aynı mahallede oturuyoruz kayınvalidemgille ben 4 yıllık evliyim ailesiyle iyi anlaşıyoruz her aile gibi ufak tefek problemlerimiz olabiliyor kötü bir aile diyemem iyi bir aile ben kalabalık olmalarından dolayı ev yaptırmamıştım ve farklı kültürlerden olduğumuz için ama şu anda bakıyorum üst kata ev yapabilirim her zaman kayınvalidem ve kayınbabam üst katı ev yaptır diyor gerekirse bize destek çıkarız ama kiradansa kendi eviniz var üst kata yapın bu kira fiyatlarından sonra bana da mantıklı geldi bir kirada olan eltim ve 2 tane daha bekar kaynım var istesek hepimiz birer kat atarız evin temeli çok iyi birkaç katta kaldırır konumu vesaire çok iyi kayınvalidem kayınbabam da bize karışan bir insan değil ben de artık yeni gelin değilim artık aileyi tanıyorum aile beni tanıyor taşlar yerine oturdu ben üst katı ev yapmayı düşünüyorum her yıl en az 150 bin 200 bin kira vermektense üstte ev yaptırmak istiyorum 3-4 yıllık kira fiyatına siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ister istemez dediğim gibi problemler oluyor ama eltilerim görümcelerim karnem kayınbabam öyle çok kötü insanlar değiller tabii ki de tek başına evinin olması farklı bir durum ama şu anki ekonomi aile binasına ben içiyor ve aile ile de iyi anlaşıyorum iyi bir aile olduğunu biliyorum beni çocuklardan ayırmazlar gittiğimize geldiğimiz yediğimize içtiğimize karışmazlar eminim ki ufak tefek problemler olacak bazen canım nasıl sıkılacak ama yine de yaptırmak bana daha mantıklı geliyor sizce

17 Cevaplar

+3 oy
(3,242 puan) tarafından
Suan eviniz ayrı davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelir ama yan yana olunca ne olacak nasıl olacak bakalım 
-Reklam-
+1 oy
(50 puan) tarafından
Ic ice degilsiniz diye araniz iyi canim ust kata gecince zilin hic durmayacak birde surekli temkinli olacaksin her an eve gelirler ha birde zile basacaklarinida sanmam cat kapiyi vururlar
(89 puan) tarafından
Evet olabilir ama bir zamandan sonra onlarda sıkılıp günlük normal akışa döner diye düşünüyorum gelip gitme konusu
(12,583 puan) tarafından
buradaki postları hiç okumamışsın galiba :)
+1 oy
(23 puan) tarafından
Bi misafirleri geldımı bütün katları gezerler yada seni çagırırlar ilk yardım butonu gibi olursun bence ama sabırlıysan fiyatlar açısından mantıklı paranızı çocuklarınıza harcarsınız ama her ihtimali göze alarak sabırla git kocan arkandaysa çok anneci değilse problem olmaz
(89 puan) tarafından
Yok eşim o şekilde değil zaten eve misafir gelince genelde toplanıyoruz
(23 puan) tarafından
Ya öylede senin çocuklarının bi sesizlikte çalışması lazım senin yardımcı olman kontrol etmen lazım bunlara bişey demezlerse çok iyi ama illa gel yada gelelim dese sıkıntı çünkü en, önemlisi çocukların gelecegi
(89 puan) tarafından
Yok çocuk konusunda baya ilgili ve anlayislilar zaten kalabalık bir aile alışık, misafir gekdimi genelde toplanıyoruz ister istemez insan haftada 2 gün mutlaka gidiyor alt ustluyken de 2 3 gün olur diye düşünüyorum tabi belli olmaz ama çok o konuda son olmaz galiba çocuklar hariç
(23 puan) tarafından
Ozaman çok iyi hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
+1 oy
(3,164 puan) tarafından

Yani hevesini kaçırmayayım diyecektim ama postlarına biraz baktım bence bu kadar iyimser olmamalısın. Mülk kolay kolay da değişilmez. Müdahalesiz kendi evinde uzakmış gibi yaşayacağınızı da düşünmüyorum, uzaktayken tatlı da aynı binada her şeyin içinde olacaklar. Gerçekten iyi düşünmelisin şu an ev sahibi olmak sana güzel geldiği için iyi tarafları düşünüyorsun. Sanki pek takmayan birine de benzemiyorsun Gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum :) Ben ailemle bile istemiyorum. Ben kendi rahatımızı her şeyden önde tutarım geç olsun ama beni yormasın. 

+1 oy
(3,119 puan) tarafından
Ben istemem kalabalık kardeşler bide ölüm hak miras helal derler evi yaptıktan sonra tabusu sende olacakmı olmazsa herkes hak ister bide iç içe ben sevmiyorum zamanında bizde babaannemle bu şekilde oturduk ben daha küçükken bile anneme derdim ayrı yerde oturalım diye 
+1 oy
(203 puan) tarafından
Sakın geçme aynı eve mahvolursun
+1 oy
(4,380 puan) tarafından
Bence öyle bir hata yapma. İnsanın iyi günü de var kötü günü de var. Ufak bir tartismanizda ya da o gün canın birşey yapmak istemediginde kapında bulabilirsin. İnsan yeri geliyor kendi ailesiyle dahi sorun yaşıyor. Bu şekilde yaşamak sıkıntı. Bir birlikte yaşayanlara bak kimse istemez aile apartmanini. Benimkiler iyi oldufu halde ben aynı mahallede bile yaşamak istemem.
+1 oy
(779 puan) tarafından
Ben senin yerinde olsam öyle bişey yapmazdım. Sende eski postlarini bı gözden geçir istersen çok sıkıntı yaşayacagin belli.
0 oy
(107 puan) tarafından
Ben olsam hiç düşünmeden yaptırırm bayağı geçmişinz varmiş yap kurtul valla 
0 oy
(12,583 puan) tarafından
aklın varsa yaptırma 
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Seçenek varsa tabikide kabul etmemortak mal her zaman sorun yaratır anı kurtarmak için bakmayın siz anlasirsiniz çocuklarınız anlaşamaz. Size bisi olduğunda çocuklarınız o evi satmak istese vereseli olduğu için uğraşırlar sonuç olarak ya satılmaz ya da mahkemeyle uzar. O yüzden tek tapu taraftarıyım ben.
0 oy
(17,884 puan) tarafından
İlerde o evin tapusu ne olacak bence şu an göze gelmeyen ama ilerde sorun olacak en önemli mevzu o 
0 oy
(1,282 puan) tarafından
Aile apartmanı pişmanlıktır.
0 oy
(408 puan) tarafından
Kararini etkilemek istemem ama vende kayin babam kaynanam iyi anlasiyorum gorumcemde hatta en yakin arkadasim esimle tanismadan oncede arkadastik benimde istesem kaynanamgilin evinin istune yaptirma sansim var ama kaynanam bile ev ev ustune olmaz suan iyiyiz ama ozaman illaki olur aramizda acilma olur diyo bemde o yollardan gectim diyo bemde ayni fikirdeyim gercekten olmuyo surekli gelip gidicekler ilk basta sorun olmaz ama sonradan sende dinlenmek isticeksin ev halin olucak kavgan tartisman olucak onlar duyucak evet haklisin bu devirde ev almak zor yavas yavas yaptirmak kolay ama madem destek cikariz diyolar ben olsam birikim yapar ev alirim biraz kredi cekerim destek olmak istiyolarsa oylede olur bence
0 oy
(2,058 puan) tarafından
Kiralar her sene artıyor yetisemiyor insan ekonomi kötü. Ben olsam evi yaptırırım kira derdim olmaz o parayla daha rahat gecinirim . Kötü insanlar olsa uzaktan da müdahale ederler. Sen tavrını koy baştan zırt pırt inme veya kapını açık tutma düzen nasıl başlarsa öylede devam eder.bn aynı evi paylasiyorum kaynanam kayinbabam artı görümcem aynı apartmanda. Her ailede problem olur tabi ama olumlu yönlerini görmeye calis hep
0 oy
(370 puan) tarafından
Herkesin ekonomik bağımsızlığı varsa çok büyük sorunlarınız olmaz. Haset dedikoducu her şeye müdahale eden bir profil yok kimsede anladığım kadarıyla. Hal böyleyken ufak problemler gelir geçer mükemmel bir hayat bekleyemiz kendimiz için. İlla istemediğimiz durumlar olacak bazı şeyleri de görmemezlikten gelinebilir diye düşünüyorum esnek ve empati kursbiliyorsanız mantıklı buldugunuz şeyi yapın derim
0 oy
(280 puan) tarafından
Aileyle büyük sorunlar yasanmayacagini düşünüyorsan ve evin tapusu sizin olacaksa kesinlikle yaptırmalisin. Böylece hem kirada oturmaktan kurtulursun, hem evini istedigin gibi zevkine göre yaptirirsin. Biz, benim ailemin üst katında oturuyoruz. 2 yıl oldu taşınalı başta gözüm korkuyordu çünkü annem babam eski topraktır, gelenekcidir, işkoliktirler... yönetmek isterler her seye karışırlar vs.diye korkuyordum ama cok şükür hic pişman olmadım ömür boyu burada oturabilirim lakin ev abimin olacak biz de zaten baska yere ev yaptiriyoruz oraya taşınacağız.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 209 göst.
0 oy
9 cevap 206 göst.
26 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,378 göst.
5 Eylül 2020 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (14,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 360 göst.
19 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,353 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,544 cevap

37,508 kullanıcı

Kategoriler

...