0 oy
431 göst.
Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından
Kızlar instagramda uyku eğitimi ile ilgili sayfa sahiplerinin şu ibareyi kullandığını gördüm, "yeminli uyku danışmanı" siz ne düşünüyorsunuz? Bebeklerin uykusuyla ilgili bilginin yeminle saklanması tuhaf değil mi? Akademik bilgiyse zaten makalelerden vs ulaşılabilir. Anne bebek sağlığı hakkında olan bir konunun bu kadar ticarilesmesi bana tuhaf geliyor.  Altı üstü birkaç saatlik kursa katılıp sertifika alıyorlar.  Yanlış mı düşünüyorum 

19 Cevaplar

+7 oy
(2,067 puan) tarafından
Siz anneye anne kokusuna muhtaç bir bebeğin nesi uyku eğitimi ya nefret ediyorum böyle şeylerden ben ticari tamamen kapitalizm hayat yaratmaya çalışıyorlar yok uzman emzirme uzmanı bilmem ne anneliğin uzmana ihtiyacı yok anneliğin yavrusunu koşulsuz sevmeye ihtiyacı vardır...
(877 puan) tarafından
Al bende de o kadar ya
-Reklam-
+3 oy
(142 puan) tarafından
Enayi yolma sanatı 
+2 oy
(2,184 puan) tarafından
Hersey viciklaştigi gibi oda öyle oldu 
+2 oy
(220 puan) tarafından
Gereksiz yere meşhur edildi bunlar da bence her bebek bir değil her bebeğe aynı yöntem denememeliyiz
+1 oy
(1,842 puan) tarafından
Bebeğimi istediği zaman kucağımda uyuttum yeri geldi salladım.hafif hafif. Uyku konusunda hiç zorlamadim. 11 aylıktı kendi kendine uyudu. Yurumeye başlayınca park yatağına gidip üstünü örtüp uyumaya başladı. Diş dönemi olur hala isterse gelip ayağımda sallarim. Şimdi 2 yaşında küçüklüğünü özlüyorum. Her şey vaktinde ve olması gerektiği gibi güzel. Instagram ek gıda sayfaları, uyku eğitimi sayfaları benim psikolojimi bozuyor takip etmiyorum 
(17,884 puan) tarafından
Benim oğlum üç yaşında hala yanımda yatırıyorum bunu yanlış olarakta görmüyorum her şeyi konuşarak yaptık çiş eğitimi vs zamanı geldi bırakıyoruz dedik bıraktık sürekli de konuşuyoruz büyüdüğünde kendi yatağında yatacak diye yazın kendi odasına geçireceğim sorunsuz olacağını düşünüyorum. Çoğununda bu alanda gerçekten yeterli bir eğitimi yok üç beş saatlik kursla 'uzman' oluyorlar
+1 oy
(99 puan) tarafından

Yemin ettikleri konu ne biliyor musunuz:))))  çocuğu sırf annenin keyfi olsun diye, boş yere, susana kadar ağlamaya terketmek. Çocuğa- bebeğe çaresizliği öğretmek. Kendi ailemden değil ama çevdemden diyeyim onlar çok iyi anladı. Kendi keyifleri için 10 aylık bebeğin odasını ayıeıp uyku eğitimi veren mi ararsın, memede uyuyor diye sütü varken yetmiyormuş nasılsa mama da emiyormuş sütten ayıran mı? Ya zart zurt yeni yetme lerin çıkardığı şeyler yüzünden işi hem ticarete döküyorlar hem de çocuklara eziyet ediyırlar. Daha neler neler. Kendi keyfini çocuğunkinden daha çok düşğnecekler anne olmasın abi. En sinir olduğum konu. 

(65 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Gerçekten pes ya bugüne kadar yüzüme gülen kişi aslında neler düşünüyormuş benim için çok değişik seninle konuşacak bişiyim yok benim herkes senin burda yazdıgını görüyor zaten bitti
(65 puan) tarafından
Senin yazdığın kadar yazdıklarının detayını söylemeye bile cesaretin yok kime iftara attım arkasından ne konuşmuşum olmayan şeylerı uydur bakalım derlerdi de seni savunur inanmazdım yazık bana
(65 puan) tarafından
Senin dilinde 10aylık çocuk benim sütten kesen de cansel sen beni ***** mo sanıyorsun da akla bakalım kendini benim çocuklarım uyku saatleri geldipinde aglarlar durmazlar 9 da uyurlar bu kimseyi ilgilendirmez ben uyku egitimi vermeseydim hala ayagımda sallıyor olacaktım 4yasında cocugu benim aklım bana seninkide sana kalsın
(65 puan) tarafından
10aylık bebeğin odasını ayırmısım yattığı gibi sabah ediyor  ayırırım yanıma alırım eğitim veririm bu benim meselem
(2,067 puan) tarafından
Prensesle tanışıyormusunuz destan okudum ben az önce:))
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Doğru düşünuyosun. 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Çocuğun uzman olmadığı alanda uzmanmış gibi görünme çabası 
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Anneleri zayıf noktalarından vurmanin en kolay yöntemini bulmuşlar. Bebeklerin bir düzeni olmalı ama sonuçta asker yetiştirmiyoruz. Uyku danismanlarini saçma buluyorum, bebekleri annelerin kokusuna muhtaç bırakıyorlar 
0 oy
(1,007 puan) tarafından
Ben bi ara araştırdım bunu kızım 6 aylık falandı 5.500+KDV  1 hafta eğitim dedi. Aklıma yatmadı araştırdım alanların hiç biri hangi teknikle uyuttuğunu söylemiyor veren kişide gizlilik sözleşmesi yapıyormuş 
0 oy
(2,049 puan) tarafından
Canım sırf ticari amaçla çocuklara otizm teşhisi koyanlar var. Bu hiç bir şey. 
0 oy
(51,324 puan) tarafından
benim kiza egitim verseler değil yemin hatim ederlerdi üstüne onlar bana para verirlerdi
0 oy
(11,818 puan) tarafından
Yemin ediyorum çocuğunuzun saat kaçta uyuduğunu söylemeyeceğim mi diyormuş :D
0 oy
(883 puan) tarafından
Kız bişey sorucam :D yeminli derken saklamak anlamında mı yemin ediyorlar? Yeminli tercüman ne bileyim mali müşavir falan da var, o işe hile hurda karıştırmamak çıkarına göre davranmamak anlamında vs değil mi? 

Onun dışında ticarileşme konusunda haklısınız. Ben zaten uyku eğitimini de doğru bulmuyorum şahsen. Uyku rutini olabilir
(32 puan) tarafından
:))) evet yemin konusu dediğiniz gibi olabilir. Ama yine de bu sözde eğitim her ne ise sır gibi saklanıyor, gizlilik sözleşmesinden falan bahsediyorlar
(883 puan) tarafından
:)) ya onu saklama nedenleri bence parayı vermeden caymasın kimse diye, kendilerini çok şey biliyor gibi göstersinler diye falan.. Bana boş ve katı geliyor şahsen. Savaş zamanında çocuk esirgeme kurumlarında kullanırlarmış bu yöntemi, öğrenilmiş çaresizlik.
0 oy
(5,492 puan) tarafından
Çocuk hemşiresi artı pdr okudum. Kızıma uyku eğitimi vermedim. O ne zaman istedi o zaman uyur. Oyun istedi oyun oyunuyorum. Buradaki birçok anne bana katılır buna eminim bebek hasta iken uyku düzeni kalan bir tane bebek çocuk gösterin bana. Mümkün değil. Ve uyku eğitimi güvenli bağı paramparça ediyor. Bebeğin mental gelişimi için uykudan önce anneye anne korkusuna ihtiyacı var. Uyusun diye saatlerce bebek ağlatılmaz. Uykusu gelince uyursa eyvallah. Bebeğin uykusu yoksa oyuna anne babanın ilahisine sevgisine ihtiyacı var. 
0 oy
(417 puan) tarafından
Tuzak para tuzagı başka hiç bişey değil 
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Bazi cocuklar var ne ilaclar ne doktrlar gelsede o cocugu uyutamiyor cunku cocuk boyle bisi yapamazsn.he bide bazi anneler car afedersn ama kendj got.unun keyfi icn cocuga yaptirmicagi seyler yok.ya arkadas cocuk yapiyorsan eger bunun bir biblo olmadigin bazi zorluklarin oldgunun bilncinde yapicaksn.bazi anneler cocugunu bi koseye koyup orda dursn sussn bana zarar vermesin ama cocugm olsn istiyor anlatabiliyormuyum sirf cocuksz kalmamak icin.evet anneler yoruluyor ama bu uyku egitimjne tamamen karsiyim arkadas resmen cocuk esirgeme kurumlarinda cocuklara yapilam eziyetlerjn bi yansimasj baska bisj degil.bazi cocuk erken bi duzen okusturur bazi cocukta zor bi duzen olusturur.sadece annenin cocuk buyutmenjn kokay olmadginjn farkina varip cocuk yaomasi lazim yoksa gerisi zaten gelir.ben keyfim icin cocugumu besigine yada karanlik odaya koyup yorulana kadr aglayip uyumasini bekleyemem gerekirse ayagmda sallar gerekirse yaninda yatarim ama cocugumu yanlizliga terketmem.ben yaninda durarark herseyi ogretirim.yeterkj aglayrak uyuya kalip aaa bak ben uyku egitimi verdim diyen annelerden almayalim.
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Uyku eğitimi nedir ya ben bunu hiç anlamıyorum bence eğitilen bebekler sakin bebekler yoksa asla bi bebeği egitemezsin. Bebeler nasıl uyumak istiyorlarsa öyle uyusunlar nedir bu kadar ya
0 oy
(17,736 puan) tarafından
Eskiler hep derya eskiden böyle şeyler mi vardı diye hep ıvır zıvır başka bisey değil.

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 416 göst.
1 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde SehribanGorel (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 298 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Yoruldum bu hayatan (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 904 göst.
1 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Sevgim esmer (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 376 göst.
26 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,584 cevap

37,510 kullanıcı

Kategoriler

...