0 oy
605 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından
Başka anneleri görüyorum, düzenli, titizler. Mesela bir örnek vereyim size. Ben de çocuğumun üzerini örtüyorum ama baştan savma. Başka annelere bakıyorum, bebeklerinin üzerlerine örttükleri battaniye bile düzgün örtülmüş. Her şeyi baştan savma yapıyorum. Sağlığım için sağlıklı beslenmeli, spor yapmalıyım. Cip yiyorum, çikolata yiyorum. Saçım başım dağınık. Banyo yapmaya bile üşeniyorum. Ben hep böyle biriydim. Bekarken de evim çöp eve benziyordu, her yer yemek paketleri dolu olurdu. Bu arada benim annem de titiz bir anne değildi, saldım çayıra mevlam kayıra bir evde büyüdüm. Ev yemeği hiç yemedim. Şimdi diyabetle uğraşıyorum. Analizime göre titiz insanlar genelde annelerinden öyle görmüş oluyorlar… Değişmek istiyorum. Sizler nasıl düzenli, çalışkan, titiz insanlarsınız? 

Dün dışarıda benim hatam yüzünden çocuğum çok kötü düştü. Çocuğumun elini bıraktım, asla bırakmamalıydım. Benim yüzümden çok kötü düştü. Şükür ki bir şeyi yok ama ben artık böyle bir kadın olmak istemiyorum. Çalışkan, titiz, çocuklarına karşı iyi bir anne olmak istiyorum. Psikoloğa mı gitmem gerek ben ne yapayım? 

24 Cevaplar

0 oy
(1,652 puan) tarafından
Yani ilk önce kafanda olayı bitir. Benm annemde cok titiz değil ama ben titizim ve cocuklarımada bunu aşılıyorum ilerde düzenli disiplinli olsunlar diye
-Reklam-
0 oy
(6,663 puan) tarafından
Cips çikolata bizde yiyoruz da onun uyuşuklukla bi ilgisi yok :D 

Ama dağınıklık ve düzen konusunda toparlanman lazım. 

Halsiz falan mısın yoksa düzenin nasıl olacağını mı bilmiyorsun? 
0 oy
(4,720 puan) tarafından
Kesinlikle psikoloğa gıt böyle hayat geçmez bende tam tersi seninim tez canlıyımdır hıc bırseye dökünük olmayacak benım annem titizdir ondan öyle gördüm evı bır gün dahi silmeden duramam illa o ev silinecek çocuklar konusundada titizimdir
(3 puan) tarafından
İstisnalar olabilir ama ben bir kadının titizliğinin annesinden gördüğü ile alakası olduğunu düşünüyorum. Siz mesela pis bir ortamda huzursuz olursunuz, öyle büyüdünüz çünkü. Benim ise umurumda bile değil, zaten pis evde büyüdüm. Evde yemek de olmazdı hiç, hep dışarıdan yiyorduk.
(4,720 puan) tarafından
İşte sende bundan şikayetcisin bır an önce destek al beslenme şeklini değiştirmen gerekiyor sürekli paketli ürün çok zararlı biliyosun bıde rahatsızmıssın dıkkat et değişmeye bak..
0 oy
(565 puan) tarafından
Kesinlikle beslenme şeklini değiştirdiğin an bu his geçecek
0 oy
(2,323 puan) tarafından
Yani en iyisi psikologa gitmek ona herşeyi anlatırsın sana yardımcı olur inşallah her şey düzelir 
0 oy
(672 puan) tarafından
Senin kadar olmasada kafamda istediğim zaman bunu yapabiliyorum bazen bilerek salmak istiyorum yani bence kafada biten bı olan bi uzmandan destek alıp hayatına bu şekilde yön verebilirsin ayrıca lincleyen insanlar gelecek asla onlara aldırış edip düşürme kendini 
0 oy
(252 puan) tarafından
Önce kafanda ben degisecegim demen lazım benimde annem titizdi ama ben çalıştığım için hiç temizlik yaparken görmedim ama ev hep temizdi bende sürekli evi siler süpürürm dün 3 yaşındaki oğlum ıslak mendili almış kapilari peteği siliyo temizlik yapıyorum diyo ne görürse onu yapiyo cocuklarimda temizdir her zaman üstü başı yemek dökülse hemen değiştiririm yazın her gün kışın 2 3 günde bir mutlaka yıkarim
0 oy
(717 puan) tarafından
Öncelikle bu durumunu farkında olman ve bu durumdan kurtulmak istemen aslımda bişeyleri başarmaya çalıştığını gösterir uzman desteği alarak bu durumunu değiştirebilirsin
0 oy
(19,498 puan) tarafından
Bir gününü anlatsan bana. Mesela günün nasıl geçiyor 
(19,498 puan) tarafından
Benim bir günüm nasıl geçiyor anlatayım.  Sabah 8 9 gibi kalkıyoruz. Kahvaltı hazırlığı ye iç sofrayı kaldır.  Bulaşıkları yıka. Mutfağı topla. Sonra yemek hazırlığı . Kızım Cook az yer. O yüzden ona hemen yemeği hazır etmem lazım ki aciktigi zaman yemeği hazır olsun. Yemek pişerken çocuk odasını toplarım. Yatak odasını toplarım. Tabi bunları küçük kızım ve oğlum müsaade ettigi sürece yaparım. Bazen yatak odasını gün boyu toplamadigim olur. Vara makineye çamaşır atarim. Zaten öğlen olur. Çocuklara yemek hazırlar yediririm. Küçük kızım yemez. Yemeyince bı ufak çaplı cinnet geçiririm. Sonra hazırlanır dışarı çıkarız. Oğlumu okula bırakır geliriz. Kızım gelince hemen uyur. O uyuyunca isim varsa işlerimi hallederim. Ki genelde işler bitmez. Bazen işleri bosverir ben de uyurum. Çünkü gece milyon kere kalktigim için uykusuz olurum. Ben de yarım saat bı saat uyurum. Uyandığımda eşim gelir. O sırada ya yemek hazırlarım ya ev supurueum ya Esra Erol izleriz.. oğlum gelince yemek yeriz. Yemekten sonra bulaşık çay hazırlığı falan derken zaten pil biter. Akşam çocuklar uyuyunca diğer işlerimi yapmaya çalışırım.
(3 puan) tarafından
Benim çocuklarımın biri 3 aylık, biri 2 yaşında. Zaten bana hiçbir şey yaptırmıyorlar. Ama hiçbir şey yapmayışımı onlara bağlamam onlara haksızlık olur, çünkü ben bekarken de sipariş ettiğim yemeklerin çöpünü bile atmayan biriydim. Çocuklarınız küçükken de yani benimkiler gibi ufak bebeklerken de rutininiz var mıydı? Bazen heves edip bir şeyler yapmak istesem de asla izin vermiyor ikisi de. 3 aylık olan kucak istiyor, 2 yaşında olan oyun istiyor, çekiştiriyor beni.
(19,498 puan) tarafından
Ee kız zaten bu bebelerle yapman çok zor. Çok titiz olmazsın da mesela düzgün bir evin olur. Aşırı kasma kendini. Bu detayları yazsaydın zaten herkes sana ona göre yorum yapardı. Artık bekar değilsin. Şuanda öyle davranman mümkün degl zaten. Ama Cook asuri düzenli olman da beklenemez senden. Sen dediğim gibi temizlik düzen videoları eşliğinde işlerini yapmaya calis. Onlar sana yol gösterir
(5,039 puan) tarafından
Aynen ya :)
Senın yerınde başkası olsaydı ilk önce bebeklerınden yakınırdı. Şu an gunluj işlerını yaomaya özen göstersen yeter. Yemek mutlaka yap bır cest de olsa camaşır bulaşık aksatma gerısini de bebekten frsat buldukça yaparsın rutine bıner. Benım 3 bucuk yasında kızım 1 bucuk yasında oğlum var ve daha yenı yeni duzene gırdım desem yalan olmaz.
(401 puan) tarafından
Benim oğlum 11 aylık ve tezgahın önünde durdugum an başlıyor ağlamaya kriz geçiyor öyle düşün, yemek yapamam , bulaşık yikayamam uyuduğu zamanda ses çıkar uyanır diye yapamıyorum çünkü zaten gece gündüz uyku sıfır uyumuyor, elimden geldiği kadar yaparım kalanı eşim akşam gelince bebeği oyalar işlerimi hallederim , akşamdan yapabilirsem her yeri toplarım etrafta dağınıklık varsa, mutfağı kesin akşamdan tertemiz ederim , çünkü gün içinde bebek var her şeyi ortalığa getiriyor dağılıyor, çöpleri her akşam toplar çıkarırım mutfak tuvalet banyo ne varsa çöp, ama çoğu zaman bende hiç bir şey yapamıyorum evde , yaptığım zamanda arkamı döndüğüm an yine aynı anlamıyorum
0 oy
(282 puan) tarafından
Canım benim kimse 4 4lük değil inan ki hepimizin kusuru hatası var çok normal 
0 oy
(1,693 puan) tarafından
İlk değişim istemekle başlar önce biraz destek almalısın maddi imkanın yoksa YouTube de teşvik edici bir sürü video var onlardan izle Instagramda günlük temizlik rutini yapan hesaplar var onları da takip edebilirsin insan baktıkça temzilik yapasi geliyor zaten ve bunu önce çocukların için yapmalısın onlar temiz düzenli psikolojik açıdan iyi bir ortamda büyütmen gerekiyor 
0 oy
(17,914 puan) tarafından
Olaya nereden baktığına göre değişir annene bakıp onun gibi olmak veya annene bakıp nasıl olman gerektiğini bulmak psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorsan destek al ama bence içinden gerçek anlamda değişmek istersen değişebilirsin yaşadığın ortamın sana hissettirdiği kötü duygulardan kurtulmak ve çocuğunu da kurtarmak için 
0 oy
(1,337 puan) tarafından
Bence gün içerisinde yapmak istediklerinizi zorunluymuş gibi bir kağıda yazın ve yaptıklarınızın üstünü çizin kendinize belli bir saat verin şu saate kadar şunu bitirirsem bir çikolata hakkım var gibi yapamadıysanız yemeyin gibi gibi hedefler çizerek önce kendiniz düzeltmeye çalışın baktınız ki olmuyor o zaman profesyonel bir destek alırsınız önce idarenize bakın önce kendinizi siz deneyin 
0 oy
(205 puan) tarafından
Psikoloğa da gitmene gerek yok .Burda herkes mutlaka ben şoyleyim ,böyleyim de diyecek .Kendilerinden örnek verecekler vs .Bu senin tamamen hayata bakış açınla alakalı bence .Herşey kafanda bitiyo.Desen ki ya gencim ,güzelim hayata da bı kez geliyorum.Sagligima ,çocuğumun sağlığına dikkat etsem benim için daha iyi olur sanki ,hem diğerlerinin benden farkı ne ki? Bu düşünceyle hareket etsen senin için daha faydalı olur  Titiz olmanada gerek yok az çok düzenin olsun .Güzel şeyler düşünmeye bak .Kendini bırakma .Eğer çok halsizlik varsa kan değerlerine baktır .Bnde halsizim ama bı şekilde hayat devam ediyo .Sonuçta bu evde biz yiyip iciyoruz kimse gelip işimizi yapmaz 
0 oy
(1,335 puan) tarafından
Aşırı hızlı bı insanim .. herkeste söylüyor bunu ama farkında değilim. Biraz huy yapı meselesi. Daginikliktan rahatsız olman lazım en başta biseyler yaoabilmek için. Beni o dağınıklık ve tozlar durttugu için kalkıp evi baştan sonra trmizlerim her gün. 1.5 saatimi alır en fazla. Düzeni seviyorum çünkü. 
0 oy
(4,255 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Anneden gorme oldugunu dusunmuyorum. Benim annem uyusuk degil ama yavastir bana gore. Tabi suan yasi da var ama ona ragmen evi tertemizdir. Kendi temizler eder. Bende temiz ve duzenliyimdir ama tez canliyimdir. Herseyi hizli hizli pratik yapmaya calisirim. Ama kardesim tam senin bahsettigin gibi, kisisel bakimini yapardi ama uyusuk, agir, odasi hep pis. Bisey icer basucunda birakirdi. Dolabi hep darmadumandi. Evlendi hala bile tam adapte olamadi. Cantasinin icinde bile bos sigara kutusu olur. Eve gelince atmaz onu gezdirirdi. Dusunki ben eve gelir gelmez cantamin icindekilerini yerine koyar cantami da duzenlice yerine koyarim. Yapisal bisey. Ben planli biriyim, hep oyleydim. Kardesim saldim cayiraydi. Genc kizken ne kavgalar ederdik.

Ayrica cocuk bu dusebilir. Yani ben o kadar tez canli atik olmama ragmen kac kere yanimda dusmustu buyuk oglum. Ama duygusal olarak doygunlugun olmadigini dusunuyorum. Yani duzensiz yemen, bi spora bile baslayamaman duygusal durumdan olabilir. Bunun icin doktordan yardim alabilirsin.

Duzen icinse, gun icinde yapacaklarini kafanda planla. Temizlik mi yapacaksin ilk neyi sonra neyi yapacaksin sirala. O an duzeltilmesi ve yapilmasi gerekeni sonraya erteleme. Zamanla alisirsin.
0 oy
(4,374 puan) tarafından
Benim kardeşlerim ve abimde oyleydi çok tembel pis ve hiç birşey umurlarinda değildi. Hani pis dağınık gözlerine batmiyordu. Abim evlendi eşi temiz bir kadın gerçekten ondan sonra farkına vardı. Valla ben annemlere her gittiğimde iki günüm temizlikle geçerdi ki o da oturabilecek bir alan olsun ev temiz koksun diye ugrasirdim. Sonra kız kardeşim tamam hamarattjr ama bilirsin ki temizlik ve düzen 18 19 yaşındaki bir kız için biraz ağır çünkü evde ayni senin gibi yediginin çöpünü dahi kaldirmazlardi. O da üni okumaya gitti yurtta kalıyordu o da farkına vardı sonra şimdi iki kardeşim var annemlerin evde erkek kardeşime de kız kardeşime de sürekli söylüyorum böyle olmaz etmez filan şuan baya duzelltiler kendilerini ama onlar da ayrı eve çıkıp kendi duzenlerini kurmaya misafir ağırlamaya başlayana kadar tam anlamayacaklar. Benim sözlerim hep abartı gelirdi binlerce kez güzel sözle uyardim gösterdim yaptım kızdım bazende işte şuan yapabildikleri yine eskisine göre çok daha iyi ama ayrı eve çıkınca onlar da farkına varacak. Senin bir de çocukların varmış canım onlar için mücadele ver kendi içinde hiç durma yerinde insanın oturdukca oturasi geliyor hep hareket halinde olursan yemeğini de yaparsın temizligini de çünkü gözüne batmaya başlar artık. Ya kalk silkelen ve kendine gel
0 oy
(291 puan) tarafından
Yani ben de öyle çoook hamaratım evim hep deterjan kokar diyemem benim de 2 yaşında oğlum var zaten toplasam da arkamı döndüğüm an eski haline dönüyor. Ev hallaç pamuğuna dönmesin diye ufak basit yöntemleri uyguluyorum. Mesela mutfaktan odaya giderken ayağımın altındaki oyuncakları odaya götürüyorum. Odadan mutfağa gidecekken bardak tabak çöp varsa alıp öyle gidiyorum. Etrafta yerlerde çamaşırlar varsa temiz diye bile ayırmadan hepsini kirli sepetine basıyorum. Bu şekilde enerji sarf etmeden evi toplu tutuyorum. Maddi durumunuz iyiyse yükünüzü hafifletecek aletler alın. Robot süpürge dikey süpürge kurutma makinesi gibi. Mutfakta yemek yedik yere ekmekler döküldü hemen dikeyle mutfağı hızlıca süpürüyorum zaten onunla süpürmek kolay hemen koridoru da geçiyorum. Çalışıyorum eve 17.30 da geliyorum zaten hiçbir şeye yetişemiyorum orası ayrı ama olan vakti de böyle değerlendiriyorum. Ben sadece yemek konusuna takığım benim ne yediğim önemli değil ama oğluma kesinlikle yemek pişirmek zorunda hissediyorum kendimi (haftasonları yapabiliyorum sadece) mutlaka ya çorba ya protein ağırlıklı bir şey yapmaya çalışıyorum onun aç kalması fikri beni çok geriyor. Onun haricinde ben de rahat bir anneyim evin içinde istediği gibi takılır hiçbir kısıtlama getirmem. Sonuç olarak çocukların için en iyi anne sensin bunu fark et. Sonra bir psikolojik desteğe başla ve evinin kraliçesi olduğunu o evin senin kalen olduğunu fark et harekete geç :)
0 oy
(14,612 puan) tarafından

Bence anneden görmeyle iligili değil İçinden gelmeli bir insanın demek ki senin içinden temiz olmak gelmiyor 

Kvalidem temizdir düzenlidir eşim de Kvalidem gibi ama  görümcem işten gelir pantolonu çıkardığı gibi bırakırdı eşimle hep kavga ediyorlarmış dağınıklığı yüzünden şimdi bile gittiğimiz de eşim kızar az topla evi süpür diye :)

0 oy
(13,567 puan) tarafından
Canim tiizlik gormeyle değil içten gelen bisi. Annem evet temizdir ama düzen yoktur. Ablam biz kadar düzenli ve titiz degil. Benim ise duzen takıntım var her şey bi yerde olmalı ve o orda kalmalı. Gibi gibi.

Değişmeye niyetliysen harekete gecmelisin. Eğer psikolojik sorunların varsa git tabiki bence bir çok annenin gitmesi gerekir psikoloğa. Bide yani çocuğumun üzerini örtmenim elini tutmadım düştü gibi şeyleri kendine dert edinme. Cocuk bu elbette düşecek. Üzerini sıkı sıkı ortsen de illa açacak bunları sorun etme ♡
(3 puan) tarafından
Hala aklıma geldikçe boğulacak gibi oluyorum ama o düşme önlenebilir bir düşmeydi. Parkta 2 yaşındaki çocuğumlayken ben poşetlerimi koymak için banka gittim, poşetleri koydum çocuğuma doğru gidiyordum ki kaykaylı büyük bir çocuk hızla geldi benim çocuğuma çarptı, çocuğum resmen yerden biraz havalanıp dan diye yere düştü, kafasını da vurdu. Elhamdulillah bir şeyi yok ama bu tamamen benim hassas düşünemeyen sığır gibi bir anne olmamdan dolayı oldu. Bir daha asla yalnız bırakmayacağım.
(3,187 puan) tarafından
O senin öyle kötü adlandırdığın anneliğinden değil kaderden yani Allahtan canım. Böyle düşünürsen rahatlarsın. Her şerde bir hayır vardır belki bu yaşanmasa zaten başına bir şey gelmiyor ben rahatça oturabilirim kafasına girip ilerde daha fazla kaza yaşanacaktı. Misal veriyorum tabi ki ben de bilemem bunları kendine eziyet etme kötü düşünerek. Şükret dua et bir sadaka ver sağlığı için inşaAllah Rabbim evlatlarımızı korusun
Yaprakcım sana da katılıyorum benim annem de gücğ yettiği zamanlar çok temiz düzenliydi ama ben onun gibi değildim ilk evlendiğimde. Sonra zamanla rahatsız olup kendi düzenimi kurmaya başladım. Bir de ev toz dağınık oldukça negatif enerjisi bize de sirayet ediyor en çok bu yüzden yaparım. Titizlik takıntım yok ama temiz ev pozitif enerji verir net
(13,567 puan) tarafından
Evet canım takıntım temizlik yönünden değil daha çok duzen yönünden yani 1 iğnenin bile yeri var onu ordan alıp gözümün önüne koyunca deli ediyor beni evde fazla eşya da sevmiyorum o sebeple
(3,187 puan) tarafından
Senin için demedim bacım zaten kendimi anlatmak için ❤️ benim de var ufak tefek öyle şeyler ama dediğin gibi az eşya güzel seni de yormaz hem
(13,567 puan) tarafından
Anladım canım  :)
Evet yormuyor kızım olmasa evde 1 günde komple dip bucak yapabilirim temizligimi o derece  :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 258 göst.
2 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Turkiyem1998 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 191 göst.
10 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yaso.yasemin (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 159 göst.
0 oy
14 cevap 218 göst.
8 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selcan123 (274 puan) tarafından soruldu

408,428 soru

12,271,008 cevap

37,590 kullanıcı

Kategoriler

...