0 oy
650 göst.
Diğer kategorisinde (1,335 puan) tarafından
Dun gece karabasan bastı. İlk olan bişey değil arada gelip basıyorlar böyle. Dünkü çok acayipti resmen elini tuttum . Eliyle beni boğmaya çalışıyordu sanki. Belimi felan tuttu ... Herşeyi duyuyorum ama hiç bı hareket edemiyorum. Dua ediyorum o esnada ama gitmiyor . Uyandığımda acayip yorgun uyandım. Ama neden sürekli basıyor bu karabasan. Dua da okuyorum ama mutlaka ayda 3 4 sefer karabasan basıyor. Etkisi geçtiğinde kan ter içinde uyanıyorum. Sebebini bilen varmı. Her gece yatmadan önce de mutlaka Ayetel Kürsi okurum. Ama basıyor ve bu ayda 3 4 kereyi buluyor. Bundan nasi kurtulabilirim neden karabasan basar?

20 Cevaplar

+2 oy
(395 puan) tarafından
Sırt üstü yatınca kalbe ve beyine giden damarlar etkileniyor. Elini tutma senin hayal dünyan. Ama basınç kan çekilmesi normal. Sırt üstü yatmaman lazım. 
(499 puan) tarafından
Bu yorumu yapmamak için zor tuttum ama sizin yorumu görünce cevap vermemek icin kendimi tutamadim en doğru yorum gerçekten
(12,559 puan) tarafından
işte bu uyku felci, genelde yorgunluktan olur, geçmezse doktora gidilmesi gerekir
(499 puan) tarafından
Aynen öyle uyku felci olarak gecer
-Reklam-
+2 oy
(6,657 puan) tarafından
Uyku felcidir canım okusanda geçmez. O an gördüklerin kabus. 
+1 oy
(567 puan) tarafından
Bendede geçmişte buna benzeri şeyler olmuştu. Odama ayetel kürsi nas felak ve bir kaç tane daha dua astım küçük el kartlarından. Gelip gidip okurdum. Bide korkan insana gelirler. Uyku sırasında gözlerini açma ruhen de öyle. 

Dua oku geçene kadar. Cesur ol. Karabasan değilde cin olabilir. Banyo yaparken de peştemal kullanmanı tavsiye ederim
(1,335 puan) tarafından
Benim odamda asılı olan yok ama her gece mutlaka yatarken okurum. Zaten bu karabasan illeti benim Ayetel Kürsi ezberlememe sebeptir. Ondan kurtulmak için Ayetel Kürsi ezberledim. Bastığı esnada da okuyorum ama gitmiyor çok zor gidiyor .  Bide hiç korkan bı insan değilimdir hiç biseyden korkmuyorjm ama ayda 3 4 sefer bı gelir gider
(567 puan) tarafından
Korkmadığına emin misin. Korkudan ezber yapmışsın. Eğer bu psikolojik bi şey değilse ki bence değil yapman gereken okuman. Sen okudukça o yılacak bence. Namaza da yönelmeni tavsiye ederim. Hatalı bi davranışın varsa gözden geçir. Düşün bakslım kendini en iyi sen tanıyorsun. Uyku düzenin nasıl. Telefonla çok mu vakit geçiriyorsun, en korktuğun şey ruhani varlıklar mıdır vs. Ya bi sebebi vardır. Yada gerçekten cin dir. Baktın başa çıkamıyorsun bi camide hocaya sor. Belki okur vs bilmiyorum ne yapar artık. Ama korkmayacaksın ilacı bu bence. Ben çok defa eskiden başıma geldi. Onlar insanların korkularından beslenir.
+1 oy
(2,255 puan) tarafından
Karabasan cinnilerdendir. Yok uyku felci yok bilmem ne ben bunlara inanmıyorum çünkü Allaha inanan bir insanım. Allah izin verdikten sonrada musallat olurlar oda imtihandır tabiki. Sana tavsiyem yan yatıp iki yanına yastık koy koyki düz yatma. Sırt üsttü yatarsan daha kolay üstüne oturur sağa yat hep. Birde gusul alırken öncesinde saf sirkeye dua oku ayetel kursu nas felak sonra onu banyo suyunla karıştırıp yıkan. Evinde bakara aç evinin heryerinde duyulsun. Bu dediklerimi yap inşAllah geçer bacım. 
(2,255 puan) tarafından
@handesemi Mesaj göndermişsin ama mesaj kutunu kapatmışsın sana geri dönemiyorum.
(567 puan) tarafından
Bakayım nasıl kapanıp açıldığını da bilmiyorum hemen çözeyim
(567 puan) tarafından
Çözemedim burdan yazsan olurmu
(2,255 puan) tarafından
Profiline girip kullanıcı yerinden profili düzenleye gireceksin orda özel mesajlar var işaretle canım. Yoksa mesaj gönderemem sana
(567 puan) tarafından
Yaptım, teşekkür ederim ❤
+1 oy
(825 puan) tarafından
Ben ne zaman sırt üstü yatsam o zaman geliyor geçen hafta gözlerimi bir açtım göğsümün üstüne oturmuştu kafamı bile kaldıramıyorum bağırıyorum konuşuyorum sesim çıkmıyor çok kötüydü okuya okuya gitti sonra fark ettim ki ne zaman sırt üstü yatıyorsam o zaman geliyor ya yüzüstü ya da yan yatıyorum
0 oy
(529 puan) tarafından
Aşırı yorgunluktan da olur 
(1,335 puan) tarafından
Öylede deniyor ama sürekli oluyor ya ayda 3 4 sefer felanutlaka oluyor.. zaten hep yorgunum analık yorgunluk maleseff
0 oy
(105 puan) tarafından
Canım acaba biri üstüne büyü muyu mu yaptı 
(1,335 puan) tarafından
Büyünün nelirtileri nedir acaba. Aynı zamanda hiç bı isim yolunda da gitmez :)
(105 puan) tarafından
O büyünün ne niyetle yapıldığına bağlı rabbim kötü insanları bizlerden uzak tutsun
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Bulunduğunuz odanın yatağınızın başına üzüm yada ekma sirkesi koyun bir KAP'a Ayetel Kürsi okuyup bırakın..Allah izin verirse rahat ederseniz diye umuyorum...✓
(1,335 puan) tarafından
Teşekkürler canoooo bunu demicem. Nedense ayda 3 4 sefer bı basar ya
(1,783 puan) tarafından
Deneyin umarım şifa bulursunuz ✓
0 oy
(5,302 puan) tarafından
Yatagına bak kirıntı var mi aşiri stresliyken de oluyor beni hep unide sinav zamani olurdum bir keresinde de arkadasım yatagimda biskuvi yemis tam temizlememis oyle oldu yatagini kontrol et bir
0 oy
(2,567 puan) tarafından
Abdestli uyu, felak nas bildigin dualari oku, basucuna Kuran koy bence
0 oy
(64 puan) tarafından
Öncelikle Rabbim yardımcın olsun. Evini dip bucak temizle ve temizlik için kullandığın suya sirke koy. Evini temizlerken de bakara süresi aç. Hatta evde olmadığın zaman şöyle bir iki saat sonra geleceksen evde bakara süresi açık kalsın. Herkeste bir şey yiyip içme. Kimin ne niyette olacağını bilemezsin. Çamaşır yıkarken bile bir damla sirke koy içine
0 oy
tarafından
Geçmişte başıma geldi okulda dalga falan geçmiştim gecesine oldu berbat biaeymis evet ama korkana gelirler dedikelri doğru bana bir iki defa olunca sakince dua okudum detay vermek istemiyorum ama o an ne yaşadığını biliyorum birazdan gecicek ne olabilir daha fazla bitti bitmek üzere falan diye kendini kontrol et ve gözlerini açma cidden korkmayınca olmuyor 
0 oy
(11,177 puan) tarafından
Uyumadan önce kendin duyacağın şekilde ezan oku 3 kere falan 

Sadece ezana gelmiyorlar mis 
(5,401 puan) tarafından
Post sahibi değilim bunu duyup o anda bende yapmıştım o zaman daha çok sıkıyordu insanı
(11,177 puan) tarafından
Yok gece yatmadan o olduğu anda değil cnm.
0 oy
(7,404 puan) tarafından
Bekarken bende de olmuştu 10 yıl önce falan . Üstüme ağırlık bindi . Fatiha ayetel kursi ne denk gelirse okudum kurtuldum. 
0 oy
(200 puan) tarafından
Selamünaleyküm ayetel kürsi yi 7 kez okuyup sağ tarafınıza dönüp uyuyun solunuza yada sırt üstü yüz üstü uyumayın 
0 oy
(1,646 puan) tarafından
Canım öncelikle Rabbim şifa versin 7 8 yaşımdan beri benide korkutyolardı ilk olarak babamın suretinde geliyordu sonrasında evde ayak sesleri çakmak sesleri tak tak cama vurmalar falan genç kız olduğumda kara basan gelirdi bikeresinde ayagımdan çekmeye çalıştı beni yatakta uyurken hocaya gitmiştik bu üç harfliler aynı insanlar gibi müslüman olanı ve kâfir olanları varmış bana gelende kâfir olanıymış kurandan ayetten korkmazdı muhtemelen sana gelenide öyledir yıllarca korkuttular hep beni annem ayet'el kürsiyi suya okuyup evin köşelerine o suyu döküyordu falan 22 23 yaşıma kadar hep korkuttular ama ben onlara alışmıştım artık korkmuyordum şuan evliyim çok şükür korkutmuyolar hergün 3 nas 3 felak okuyorum çok berbat bişi gece tuvalete yada mutfağa kalkarken bütün ışıkları açar öyle kalkardım
(1,335 puan) tarafından
Canım bende yüzünü hiç görmedim ama bı varlık şeklinde iki sefer gördüm. Birisi erkekti kafasını görmedim boyundan aşağısını gördüm üstünden atlayıp yanıma yattı ve beni boğmaya çalıştı. O esnada uyandım. Dünkü Olaninda yine yüzünü görmedim ama ince zayıf birisi gibiydi. Çocuk gibiydi. Elini bile tuttum bileğini kiracak gibi oldum. Hatta kendim onla konustum beni bırak elini kırarım gibisinden. Sonra belimi gekan tuttu. Uyandığımda belim ağrıyordu mesela. Değişik bı şey bu musallat çin gelan değildir dimii. Bu arada hiç bı isim de rast gitmez çok belalae bulur beni . Çevremdeki herkes bahtsız ve şanssız olduğumu soyler. Sen öyle söyleyince acaba dediim bii
(1,646 puan) tarafından
Musallat olsa her dakika gündüz vakti bile rahatsız ederler çok dikkat etmek lazım besmelesiz duasız hiç birşey yapma lütfen birde sana büyü yapılmış olabilir eğer hiç bir işin rast gitmiyosa bir hocaya git bence
(1,335 puan) tarafından
Güvenilir bı hoca nasi bulurum bilmiyorum kii. Çevremde de soyluyorlar bunu bı jocaya görün diye
(1,646 puan) tarafından
Çevrenden bilen vardır araştır konu komşu akrabalardan
0 oy
(5,401 puan) tarafından
Banada bekarken çok oluyordu inanilmaz yani her aksam nerdeyse artik uyumaktan korkuyordum üstüne ruyalarimda da korkutulmaya başlamıştım tam musallat olmuştu sonra okundum bir hoca tarafindan hamd olsun o cok iyi geldi simdi nadirde olsa oluyor ama eskisi kadar olmadigi için rahatsiz olmuyorum
0 oy
(12,559 puan) tarafından
karabasan denilen şey uyku felcidir, genelde yorgunluktan olur. geçmiyorsa doktora gitmelisin 
0 oy
(287 puan) tarafından
Düz yatma 

.sola yada sağ tarafında uyu
(1,335 puan) tarafından
Uyandığımda sağ tarafimdaydim canim bence yatış pozisyonuyks ilgili değil yaa
0 oy
(408 puan) tarafından

Karabasan, uykuya daldıktan hemen sonra veya uyanmadan önce kas kontrolünün geçici olarak kaybı yani felç halidir. REM uykusunun bir parçası olan uyku felcinde kişi hareket edemez veya konuşamaz. REM olarak bilinen uykunun 4. evresine geçiş anında ya da bu evreden çıkış olan uyanma anında gerçekleşen, kaslarda kontrol kaybı sonucu geçici olan tam vücut felci durumuna uyku felci, halk arasında bilinen adı ile karabasan denir. Canim banada oliyodu çok kötü gercekten

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 362 göst.
19 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 92 göst.
18 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 148 göst.
9 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 145 göst.
20 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Miss.Berna (4,174 puan) tarafından soruldu

408,277 soru

12,264,470 cevap

37,422 kullanıcı

Kategoriler

...