0 oy
445 göst.
Diğer kategorisinde (71 puan) tarafından
Doğum yaptım bebeğim emmiyor sütümde çok var ve sütümü saginca sancı giriyor karnıma adet sancısı gibi sancılar çekiyorum artı sezaryen yerim ağrıyor artı memelerim karpuz kadar oldu

16 Cevaplar

+4 oy
(138 puan) tarafından
Serçe parmağını temizleyip ağzına sokuyorsun, sağdığın sütünü 5 ml şırıngayla kenarından damla damla veriyorsun. Emmedikçe de hafifçe damağına değdirip tetikliyorsun. 5 dk emip 10 dk dinleniyorlar.

Oğlum 33 haftalık prematüreydi, çene kası yoktu. Hemşireler böyle öğrettiler 1 hafta kuvözde böyle beslendi. Eve getirince ben de böyle emdirmeye başladım. Sonra ama asla bırakmadım emzirmeye çalıştım hep. Yalnız dikkat et çok sokma ki memeden de aynı boyutta performans beklemesin, tembelleşir.

Şimdi kızımda da emme güçlüğü var, aynı şekilde yaparak alıştırmaya başladım, inşallah bunda da muvaffak olacağım.

Emzirdikçe rahmin toparlandığı için adet sancısı çekiyoruz, 40ın çıktıktan sonra hafifleyecek ama ne zaman emzirsen 6 ay boyunca maalesef azala azala sürecek.

Rahmin toparlanır toparlanmaz da ağrılar bitecek inşallah. Geçmiş olsun.
-Reklam-
0 oy
(7,431 puan) tarafından

Uyku halinde emzir bebegi 

(14,742 puan) tarafından
Zaten aç diye ağlıyor uyuyor canım muhakkak emzirmeye çalış uyurken felan
(71 puan) tarafından
Almıyor almiyor ağlama krizine giriyor memeden kaçıyor
(7,431 puan) tarafından
Sagarak ver o zman . Olmadı mama verirsin sarılık olmasin
(71 puan) tarafından
Meme ucuda yok ya içe dönük
(17,736 puan) tarafından
Silikon meme ucu al benim onunla emdi bebegim canm yoksa olmyiordu bebeğin ucunu ememedigi için ac kalıyor ve ağlıyor canim
0 oy
(1 puan) tarafından
Bol bol sütünü sağman lazım göğüslerin mastit olmuş eczaneden krem al çok iyi geliyor 
(71 puan) tarafından
Mastit ne anlamadım
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Dostum göğsünü sağ biraz boşalt ondan sonra emzir bı de. Çok tazyikli gelince ondan mı emmek istemiyor acaba öyle denedin mi. 
(19,483 puan) tarafından
Bı de göğsün dolup da bosalmazsa mastıt olursun. Bebek etmezse yani. Sağman lazım. Boşaltman lazım biraz gogsunu
0 oy
(748 puan) tarafından
Burnuyla oyna ayaklarının altını gıdıkla altını açık bırak uyansın öyle emzir 
(71 puan) tarafından
Yapıyorum gözünü açmıyor ağzını açmıyor
(748 puan) tarafından
Ama emzirmen lazım bir şekilde yoksa Bebek sarılık olur sende mastit olursun göğüslerini sağ olmadı
0 oy
(684 puan) tarafından
Şekeri düşüyordur ondan 2 saatte bir muhakkak emzirmeye çalış goguslerini sağ dolaba at 
0 oy
(725 puan) tarafından
2 aaati geçirmeden enzirin sekeri düşer. Yorumda aç bırakıyorum demişsiniz sakin yapmayın. Sütünüz tazyikli belli ki. Önce sağın sonra emzirin. 30-50 CC ince sağım yapın. Zamanla alışır gögusleriniz. Mor lansinoh göğüs ucu kremi var onu kullanabilirsiniz ağrıyı ve axiyo aliyor yarayı engelliyor. Bebek uyudugunda duşta masaj yapın birde sıcak kompres uygulayın. Lahana varsa göğsünüze sarabilirsiniz o da ağrıyı hafifletiyor 
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Meme çok dolu olduğu zaman emmekte zorlaniyo bebekler sagmaya çalış  yinede yoksa sarilik olur 
(71 puan) tarafından
Saginca sancı giriyor niye acaba
(4,248 puan) tarafından
Süt kayniyodur
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Benim ilk kac gün emzirilen sancı giriyirdu bağırıyordum resmen annem kuacgimdan aliyirdu ama ben soğuk almıştım usuyirdum ama fark emiyirdum sonra sıcak giyinince geçti emzirmye gwlincede bilemedim ki niye emmiyir acaba genede uykudayken burnuna dökün falan açar ağzı insalalh
(71 puan) tarafından
Meme uçlarında içe dönük ya biraz zor
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Hiç direnme sağ sağdığın sütü biberonla ver sarılık olursa hiçten bu sefer açmaz ağzını uyur 
0 oy
(4,250 puan) tarafından
Topuklarini cimcikle. Yani aglatacaksin bi nevi. Mikirdandigi an agzina sokacaksin memeyi. Arti goguslerini sag mastit olmasin.
0 oy
(7,719 puan) tarafından
Aman canım dikkat et anne sütü alsın yavrucak. Ne yap et alıştır. Her yolu dene. Anne sütü kadar sağlıklı değil hiçbir şey 
(71 puan) tarafından
Bnde öyle yapmya çalışyom Kaşıkla veriyom içiyor
(7,719 puan) tarafından
Bu şekilde sütün azalır
0 oy
(91 puan) tarafından
Elinle tutup sagmaya çalış mastit olursun içinde peynirler sütün acılara biraz dışını sikman lazım canım 
(71 puan) tarafından
Poppayla sağiyorum ağzına veriyorum
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Bilerek aç bırakır beklersen sarılık olur neyle verirsen ver kaşık olur Şırınga olur 15 dakikada bir  damlatabildigin kadar ağzına süt damlat uyusa bile 

Ağzını acmiyorsa süt damlat açar 
0 oy
(408 puan) tarafından
Bol bol sag ve buzluga at artan sutu cok zor donemler ama bi aya bebekte alisir emmeye biraz daha rahatlarsin
0 oy
(65 puan) tarafından
Silikon göğüs ucu al. Ve sakın pes etme. Meme dışında bir şeyle bile beslesen göğüsünü emzirir pozisyona getir öyle ver
(65 puan) tarafından
Eğer sütünüz fazla ise ters emzirin bebeğinizi. Şöyle sağ göğsünü emecek diyelim ki bir yastığa yatır. Kafası göğsünde ayakları sağ tarafında kalacak şekilde olacak
(71 puan) tarafından
4 gün olacak doğum yaptım niye emmiyor bnde anlamadım inad etmiş
(65 puan) tarafından
Öncelikle sakın olun. Gerekirse beraber duşa girin ten tene temas olsun. Göğsünü dediğim şekilde emzirin. Eğer ucu yoksa silikon göğüs ucu alın. 32 haftalıkla uyumlu 36. Haftada emme refleksi olmadan doğdu benim kızımda

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 128 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sesenn (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 170 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (5,961 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
17 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Segvi (60 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,614 cevap