0 oy
289 göst.
önce Aile kategorisinde (686 puan) tarafından
Kızlar selamün aleyküm 

İyisiniz inşallah. 

Bı yıl önce abime altın gerekiyordu eşime söyledim abimi aradı bileziğimiz bı tane var istersen verelim şimdi bize gerekmiyor demisti abimde gurur yaptı yok dedi.  

Neyse ablam aradı enistemde onun yanında bu arada. 

Ablam bize bileziğini verir misin ev yapacaz bize gerekiyor. Sana sonra verecez dedi bende hani erkekler konuşsa daha iyi. Esin arasın eşimi soylesn diye. Utaniyor filan dedi yok dedi.

Bende eşime soyledim böyle bı mesele var diye 

Oda. Olumsuz baktı ver ama sen kefilsin yakın zamanda araba için borç edecem ve altını isticem vermezse aramız kötü olsun istemem dedi. Eşim hiç öyle demezdi tamam derdi direkr düşündüm de acaba eniştem aramadı diye mi ?bende kefil mefil olmak istemiyorum. Eşimin dirdirini çekemem ileride bişey olsa. Bilmiyorum yok diyemedim ablama çünkü mecbur kalmış ki benden istedi.  Siz olsanız napardiniz. Kaç defa da ablama dedim Esin arasın eşimi diye utanıyor filan dedi geçiştirdi bu arada abisi de bizden aldı 14 gün içinde yaptı verdi 

14 Cevaplar

+1 oy
önce (5,382 puan) tarafından
Boyle borc konusunsa utanma olmaz arasin erkek erkeğe konussunlar yarin bir gun yapip vermezler ise sen esinle kotu olursun.  
önce (686 puan) tarafından
Ablam aradı söyledi. Bende isterdim eniştem arasın ama aramadı
-Reklam-
0 oy
önce (759 puan) tarafından
Aleyküm selâm eşi arasin ne utanması belki haberi bile yok eşinin 
Yok kız eşinin sesi geliyordu bide habersiz niye alsın ki.
0 oy

0 oy
önce (1,064 puan) tarafından

Canım bnce verme isteyince kötü olursun yani annem babam bunu defalarca yaşadılar.Bende erkek kardeşime 10 bin artı yarım bileklik ve küpemi verdim geri vermese de sorun değil ki kocam verirken de bişi olmaz dedi ama bakıyorum tartıştığımızda lafını yapıyor bnmde zoruma gidiyor 

Enişteme falsn vermezdim bu arada ama erkek kardeşime veririm helali hoş olsun
Kız valla helal olsun Eşini bişey demiyor altınların gelmedi diye. Benimki olsaydı oooohoo
önce (1,064 puan) tarafından
Benim eşim aileme çok düşkün şanslıyım bu konuda ama bnm ailemde gerçekten filmlerdeki gibi öyle iyi kalpli insanlar o da farkında o yüzden böyje ama tartışınca bn biraz kırıcı olduğum için o da kırmak için diyo ama sonra belirtiyor sen öyle yapınca yaptım diye
0 oy
önce (1,662 puan) tarafından
Hiç arada kalma. Paraları olsa zaten borç istemez. Yakında siz de araba alacakmissiniz. Ablana oldugu gibi anlat. Yakında araba alcaz ona lazım de 
Oda dedik bikac aya enişten inşaata gidecek hemen size yaparız yok diyemedim
0 oy
önce (587 puan) tarafından
Güzelce de ki eniştem eşimi aramadığı için biz bildiği araba almak için kullandık 
Arabayı da şimdi almazsak bu sefer eniştem gidip gelip ablama dicek vermediler
0 oy
önce (2,784 puan) tarafından
Borc konusunda utanma olmaz erkekler konussa daha iyi kimseyede kefil olma yarin geri odemezlerse esinle sikinti yasarsin ben kimseye odunc vermem ama annem hem kardeslerine hemde babamin kardeslerine verir ama geri yerine koyarlar sozlerine sadiksa yapar diyorsan sen bilirsin
Evet ben ablama güveniyorum tabikide. Ama eşim inşallah hadi Hafik diyip istemez
önce (2,784 puan) tarafından
Ev yapiyolarsa ve sikisiklarsa isteselerse yakin zamanda odeyemezler bence
0 oy
önce (17,305 puan) tarafından
Enişte bana pek güven vermedi açıkçası o yüzden eşinle konuşmuyorsa sen vesile olma gitsin kendi akrabalarından alsın madem 
Kız ben nasıl yok diim görmüşler bende işte.  Keşke takmasaydim ama olan oldu. Utandım yok demeye
0 oy
önce (13,476 puan) tarafından
Eniştenin huyunu az çok bilirsin. Ablan yani sonuçta eğer size lazım olduğunda ikiletmeyeceklerse bunu söyleyerek verebilirsin 
Aynen dedik haberin olsun kaç aya kadar tamam dediler bakalım
0 oy
önce (19,043 puan) tarafından
Yani ablan senden istiyor. Kardeş olan sizsiniz. Enişten nezaketen istese dhaa iyi tabi ama aslında kardeş olduğunuz için sizin iletişim kurmanız daha olası geliyo bana 
Tabi öyle sadece isterdim enistemde eşimi arasın sonuçta sadece benim değil
0 oy
önce (1,878 puan) tarafından
Yerinde olsam kefil olmama tamam kardeşsiniz ama yarın bir gün sorun olsa altın bu hep kalkıyor enisteniz şuan veremem diye bahane üretse hatta ben istemedim siz verdiniz gibisine de getirebilir ihtiyacı varsa kendisi arasın konşsun yoksa verme zatn araba alacaksınız size de lazim
Önce ablama çok lazım yoksa hayatta arayıp demezdi bizde dedik kaç aya kadar bakalım inşallah sorun çıkmaz
0 oy
önce (135 puan) tarafından
Araba için size lazım olacaksa bence hiç verme yada söyle mesela 3 ay içinde verme şartıyla 

Ev için istiyorsa hemen veremeyebılır 
Evet dedik kaç aya. Tamam dediler demek çok zor durumdalar. Valla bana kalsa ablamda olsun ne zaman isterse yapsın ama işte maalesef ki ben tek değilim eşimde var
0 oy
önce (624 puan) tarafından
Eşime söyledim araba bakiyor bulunca alcaz o yüzden veremiycez abla de bence 
Ayıp olmaz mı ?
İlk defa bişey istediler utanırım yok demeye. Zaten dedik bikac aya tamam dediler bakalım
0 oy
önce (1,112 puan) tarafından
Araba alacaksanz vermek mantıklı gelmedi ev yaptıran hemen geri ödeme şansı olmayabilir söyleyin önce geri alma durumunuzu  eşi araması bana çok şey gelmedi önemli değl bizde pek abime verdim mesela ben eşime dedim abim bana dedı bendeb taraf isterse ben muhatap olurum eşimin tarafı isterse mesela kesinlikle benden istemezler blenzik de kadının değil mi şahsen benimdir benden istenmesi lazım kimseye kefil olmam ortak karar vermek gerekiyor 
Arabayı hemen alamayiz öyle çok yok bizde fakat eşim borç dedi o yüzden kararsız kaldım ama eşimi aradı ablam. Eşimde tamam dedi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 44 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (332 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 259 göst.
25 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Canimkendim (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 831 göst.
22 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Busenurbade (435 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 503 göst.