+1 oy
612 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (112 puan) tarafından
Oğlum 4 yaşında gözünde ASTİGMAT varmış 

Bi gözü 2 diğer gözü 2.25 derece şuan gözlük vermediler

2 yaşındayken gözünde kayma fark ettim sol gözünde o şikayet ile götürdüm şuan oğlum 4 yaşında 2 yaşından veri 6 ay ara ile götürüyorum o kadar çok üzülüyorum ki herşey Allah'tan tabi ama evlat çok başka 

Bilgisi olan yazabilir mi

14 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Ne zaman fark ettiniz canim 
(112 puan) tarafından
2 buçuk yaşlarına yakındı canım
tarafından
Oncesinde velirti yok muydu hic canim kusura bakma esimde bende astigmat var benimki dusuk ama esimin cok ciddi 12 9 numaralari kres doneminde fark edilmis ve cok korkuyoruz oglum icin 2 bucuk yasinda takip ettigim kadariyla iyi goruyo kucucuk seyleri gorur ben gormesem gosterir dusmez yolds yururken falan oyle olsa bunlari yapamazdi diye dusunuyorum ama kaynanam diyo esim icin sefanin hic biseyi yoktu olsa bilirdim diyo
(112 puan) tarafından
Eşinin değeri baya bir yüksek miş
Canım sana tavsiyem hiçbir belirti bile yoksa mutlaka ama mutlaka göz doktoruna götür
Ben oğlumun sol gözünde ara ara kayma farketmeye başladım hemen randevu aldım 1 ay sonrasına verdi oğlum iki buçuk yaşında yakındı
Ölçüm yaptılar iki gözü de 2.50 ydi ama doktor astigmat tan bahsetmedi o zaman tabi bende ne olduğunu bilmediğim için sormadım şimdi gözlük vermiyorum 6 ay sonra mutlaka görücem dedi 6 ay sonra götürdüm bı gözü 2 diğer gözü 2.25 e düşmüştü doktor 6 ay sonra tekrar görmek istedi tekrar gittim dercesi sabit kalmış dedi ne yüksekmiş nede inmiş şimdi gözlük vermiyorum dedi 6 ay sonra tekrar getir dedi ama bu sefer gözünde astigmat var bilginiz olsun dedi
Ama mesela muayene falan etti egzersiz falan yaptırdı makinayla falan baktı Allah'tan refleksleri iyi dedi.
Ben hâlâ oğlumun gözünde ara ara kayma farkediyorum telefon dan ciddi anlamda uzak tutmaya başladım ve bürsuru eğitici oyuncak aldım
Günün büyük bir bölümünü oyuncak oynuyarak geçiriyor
tarafından
Ben dogdu dogali hep goturuyorum zaten ilk dogdugunda capaklanma vardi kanal tikanikligindan kaynakli onun icin takibi yapiliyodu sonra doktor bizi yonlendirdi 2 4 6 12 aylikken 2 yasta kontrolleri yapildi derecesine de bakildi 2 derece ikisi de suan icin normal gozme bozuklugu gorunmuyo ama 4 yasina kadar kesin bisey soyleyemeyiz dedi kafam karisik 3 yasta tekrar kontrolu var gozunde sukur kayma falan gormedim hic sasilik kardesimde vardi o yuzden ona da temkinliyim sukur yok valla benimki izliyo malesef telefon tv egitici oyuncak yani okadar cok sey aldim ki neler neler hepsinden sikildi onerebilecegin bisey varsa onu da alirim ev oyuncak dolu arabalar toplad bebegi bile var sallanan at motorbisikleti akulu araba tamir seti bul tak oyuncaklar cesit cesit hemde kitap dolu ev asiri kitap aliyoruz seviyo resimlerinden hikaye uyduruyorum gibi gibi oyun hamuru pastal boya kuru boya duvarin birini ona verdim karaladin diye onu da sevmedi artik herseyden sikildi tv izliyo bende ders calisiyorum derken gunde 2 3 saat kesin izliyo yani yaz olsa alip cikiyodum simdi o da yok mecbur bavasi izne cikti 6 gundur gezdiriyo ekrandan uzaklassin diye bilmiyorum ya ne oynatsam ne alsam bilmiyorum gecen amcasini aradi sesli laptop bulamadik amcasina bana internetten alirmisin diye aramis o da is cikisi yazik adam bi yerden bulmus aldi getirdi gonlu olsun diye
(112 puan) tarafından
Şöyle soyliyiim ben oğluma yazın zorla telefon verirdim eline düşün
Çünkü bizim evin kocaman bahçesi var ve kaynanam gille altlı üstlü oturuyoruz yani şöyle düşün bizim mahallede yabancı hiç kimse yok eltim görümcem hepimiz aynı mahallede oturuyoruz evlerimiz U şeklinde oğlum gece 12 ye kadar toz toprak oynuyor en dogalindan herkes kapıda oluyor o saate kadar
Ama özellikle bu kış o kadar çok tv televizyon izledi ki çok fazla alıştı inan benim oğlumun da bürsuru oyuncağı vardı ama hiçbiri ile oynamıyordu tlfn yüzünden
Yaklaşık 10 gündür ciddi anlamda telefondan uzak tuttum tlvzyon yine izliyor ama en azından tlfondan iyidir ama televizyon dan da yavaş yavaş azaltmaya başlıyacam oğlum ağlama krizlerine giriyordu ilk iki üç gün telefon vermeyince ama asla vermedim şimdi birazda olsa alıştı mesela bazen telefonu benden gizli alıyor 5 dk falan onuda artık kendisi bildiği için ekran parlaklığı ni kısıyor hemen:))
Demek istediğim artık tlfondan uzak durunca oyuncaklara sardı yada kendi kendine oynamaya başladı oyunlar buldu bende ona yine bir sürü oyuncak aldım sipariş verdim bazıları geldi bazıları yolda
-Reklam-
+1 oy
(10,221 puan) tarafından
Tv telefon kes izletme nazlı. Ne zaman anlık post atsan tv karşısında oluyordu oğlun. Geçmiş olsun
(112 puan) tarafından
Evet canım çok izliyordu
Yaklaşık 10 gündür telefonu günde toplam yarım saat kadar veriyorum onu da kesicem yavaş yavaş inşallah
Birisuru eğitici oyuncak aldım şuan oyuncaklara daha çok oynuyor
+1 oy
(4,091 puan) tarafından
Benimde ufak bebeğimde hem astigmat hemde uzak derecesi var. Şuan 9.5 aylık 1 yaşta kontrole götüreceğim sorun etmiyorum Allah a şükür ki gözlükle haline bakılabiliyor. Küçük yaşlarda toparlanma ihtimaline karşı gözlük vermiyorlar
(112 puan) tarafından
Aaa baya yüksekmiş yani ona rağmen gözlük vermediler hâlâ öyle mi
Yani çocuk diye
(4,091 puan) tarafından
Aynen öyle belli bi yaşa kadar ciddi derecede düşer bu ölçü dedi
(112 puan) tarafından
İnşallah benim oğlumun da düşer derecesi
(112 puan) tarafından
Peki siz bebeğinizde bir belirti farkediyor musunuz hangi şikayet ile gittiniz doktora
(4,091 puan) tarafından
Daha yeni doğan olduğu için öyle dikkatli bakmamıştım canım daha sonrasında göz muayenesi için götürdüm 3. Ayda o zaman doktor söyledi.
+1 oy
(2,813 puan) tarafından
2 yaşından beri göz tembelliği astigmat ve hipermetrop sebepli gözlük takıyorum çok da büyütülecek bir durum değil 
(112 puan) tarafından
Evet cnm haklısın ben zaten çok büyütugumu kabul ediyorum ama önüne gecemiyorjm maalesef
+1 oy
(2,151 puan) tarafından
Ya bizede çok küçükken demişlerdi sonradan geçebilirde demişlerdi bide göz kontrolü öneriliyor demişti sağlık ocağıda arayıp tedirgin oldm bende goturym.

Eğer oyleysede yapcak bişey yok cnm daha kötu sağlık sorunu olmasn.

Umarım düzelirler.
(112 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cnm allah razı olsun
+1 oy
(766 puan) tarafından
Nasıl gözlük vermemişler. Benim kızımın sağ gözü 4.5 sol gözü 6.5 3 aylıktan beri gözlük takıyor. Dün gittim kontrole 1 ay sonraya randevu verdi belki ameliyat olabilir. Ama bizim ki astigmat değil. Şaşılık ve tembellik var. 

Size de geçmiş olsun üzülme inşallah düzelir 
(112 puan) tarafından
Hemen gözlük vermiyorum dedi doktor cnm
6 ay arayla görmek istiyor
+1 oy
(12,583 puan) tarafından
erken farkettiğin için şükretmelisin. benşm kuzenim 22 yaşında üniversiteden mezun olduğunda gitti öğrendi. ben herkes bulanık görüyor zannediyordum dedi gözlük takınca. 

benim bebeğimde de numara farkı var. 18.ayda tekrar kontrole gideceğiz. belki de gözlük verecek doktor. erken doğdu, buna şükür diyorum varsın tek sorunu bu olsun. babasının da gözü bozuk, ona çekmiş derim. 
(112 puan) tarafından
Benim eşimin gözünde de miyop astigmat vs varmış
+1 oy
(2,019 puan) tarafından

Geçmiş olsun 

Pek bir bilgim yok ama yaşı daha küçük düzelir bence 

Doktora düzenli götür 
+1 oy
(4,173 puan) tarafından
Benim kızım da 10 aylıkken fark ettim astigmati olduğunu Eşim ve bende var ) götürdüm mix astigmat çıktı, 2.50 -2.75

6 ayda bir kontrol 2 yaşında 4.50 -4.75 olunca hemen gözlüğe başladık kullanıyor.

Kızımda göz tembelliği yada kayma yok.Ama sebebi dercelerin çok yakın olmasiymis.

2 yaştan beri günde 2-3 saat tv izler göz Dr tavsiyesi ile extra derece farki olmamasi tembellik yada kayma olmaması için
(4,173 puan) tarafından
Bu arada yorumlari okudumda kayma ve tembellik olunca gözler sırayla kapatılarak egzersiz ve tv izleme (büyük ekran veriliyor) haberiniz olsun.

Ben hic izletmemistim Dr şimdi günde 2 saat bakmazsa kayma olursa ben zaten tek gozunu kapattirak izlettirmeni söyleyeceğim dedi ondan beridir aciyorum benim ki birde kreşe gidiyor tv ile hiç alakası yok bende izlettirmekte zorlanıyorum Mart 2025 de 4 yaşına girecek
0 oy
(11,367 puan) tarafından
Benim kızım da astigmat yaklaşık 2 senedir gözlük takıyor 4 yaşında. Bu kadar abartılacak bişey yok şükür etmelisin. Her 10 kişiden 7dinde neredeyse astigmat var
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Nasıl fark etin kaydığını yani kayma nasil oluyor 

Geçmiş olsun bı bilgim yok
0 oy
(1,473 puan) tarafından
Bencede çok kötü değil kardeşimin çocuğu 8derce mis ve göz kayması ve göz tembelliği var ameliyatla bile duzelmeyecekmis ne olacağı belli değil yani cocugun daha kotüleri de var üzülme astigmat düzelir inşallah 
0 oy
(863 puan) tarafından
Kuzenimin gözünde kayma vardı küçükken hatta Şaşı bile diyebilecek kadar barizdi şükürler olsun elhamdülillah büyüyünce düzeldi benim kızkardeşim de küçükken ona gözlük vermişlerdi ben de çok büyük değildim nedenini hatırlamıyorum ama şuan kullanmıyor ve şükürler olsun bir problemi yok 
0 oy
(5,961 puan) tarafından
Genetikmi acaba yoksa hiç ekrana falan maruz kaldım kızım çok bakıyor hep elinden aliyorim çok korkuyorum bende ya eşimin gözü bir tane çok hafiften küçük kiziminda ona benziyor gozleri

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 129 göst.
29 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 214 göst.
7 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 128 göst.
28 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Queen (141 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 424 göst.
10 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde 12345678 (139 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,559 cevap

37,509 kullanıcı