+1 oy
621 göst.
Aile kategorisinde (4,283 puan) tarafından
Kizlar merhaba iyi akşamlar herkese❣️

Benim kaynanam kötü bir insan değil fakat sürekli özel alanlarimi ihlal ediyor. Yani binlerce kez söylüyorum camasirimi yıkama ben yapıyorum diye yok her geldiğinde iki tane de çamaşır olsa onları yıkayacak yani ben hoşlanmıyorum sonuçta iç camasirim filan oluyor. Ayrıca yatak odama çok sık girer gardrobumdan kafasına göre kiyafet alır filan. Ben bundan hoşlanmıyorum ve bence hoşlanıcak kimsede yoktur. benim kendi annem kız kardeşim dahi yapmaz bunu dolabimi asla ellemezler. Özel esyalarim da oluyor orda sonuçta. İç camasirim da var yani hiç utanması yok bu konuda. Kalbini kırmadan ve kusturmeden nasıl bu huyunu değiştirebilirim ya da nasıl uyarabilirim? 

22 Cevaplar

+2 oy
(3,296 puan) tarafından
Direk söyleyerek tabiki. Kalbinin kirilmasina gerek yok özelin sonuçta. Anne bunlar benim özelim uğraşmanı istemiyorum fln de. 
(4,283 puan) tarafından
Alınır küser filan diye çekiniyorum iyi bir kadın bana iyiliği dokunuyor
-Reklam-
+2 oy
(139 puan) tarafından
Ulaşamayacağı yerlere koymak ,girmesini istemediğin yerleri kitlemek olabilir. Anlayacaktır diye düşünüyorum. Bazen söz etkili olmuyor hareket gerek .
(4,283 puan) tarafından
Kitledim kitliyorum da ama bana mısın demiyor. Çok imali laf sokmalı donemlerimiz de oldu yok anlamaz hiç üstüne alınmaz :)
+2 oy
(19,260 puan) tarafından
Kalbini kırmadan söylemenin bir yolu yok bence. Anne benim odama girme eşim de ben de rahatsız oluruz de. Ayni şeyi annem yaptı bana. Biz hastanede kaldığımız bir gün evi temizlemiş sagolsun. Ama yani evli bir insanın iç çamaşırı cekmecesi de duzenlenmez değil mi. Çok sinirlendim ve utandim. Ama o sinirle bişey demedim. Sonra söyledim ama. Benim annem pek laf dinlemez. Ama senin kaynanann dinler inşallah.
(4,283 puan) tarafından
Benimki de öyle hiç sanmıyorum dinleyecegini. Başka konularda da uyardım kaç kere aynısını yapmaya devam etti. Hep tamam der ama yapar
+2 oy
(17,506 puan) tarafından
Beni yanlış anlama canım ama odam benim mahremiyetim girme demene küsecekse iyi biri değildir zaten 
(4,283 puan) tarafından
Mahremiyet anlayışları pek yok canim
(17,506 puan) tarafından
İşte sen söyleyeceksin o anlayış oluşacak
(4,283 puan) tarafından
Evet en mantıklısi direkt söylemek galiba imayla filan anlamaz çünkü
(17,506 puan) tarafından
Valla canım ben direkt diyorum hatta habersiz gelmeleri muhabbetine ben evim dağınık oluyor vs haber verin demiştim de kayinvalidem biz yabancı mıyız kusura mı bakacağız dediğinde ben bakıyorum valla demiştim
(4,283 puan) tarafından
Onu da hep yapıyor canım neler söyledim yani bir kovmadigim kaldı ama yine aynı yine aynı hani hiç alınma yok
(17,506 puan) tarafından
Müsait değil girme diye döndür kapıdan benimki de biraz öyle mesela çamaşır sererim ya toplar ya çevirir illaki eller ben hoşlanmıyorum seninle alakalı değil kendi evimizde de anneme yengeme dokundurtmuyorum diye diye öğrettim
(4,283 puan) tarafından
İşte ben onu yapamam canım gerçekten yumuşacık bir kalbim var kıyamam yani
+2 oy
(161 puan) tarafından
Senin kaynanan ya cahil yada görgüsüz direk soyleyecn bu şekilde demesen yakinda herseyin ortada olur 
(4,283 puan) tarafından
Görgüsüz bence
+2 oy
(4,936 puan) tarafından
Yanı o bi yana ben kendı iç çamaşırıma. Bbıle. Dokunmak. Istemem kırlı sepetıne attıktann sonra nasıl elliyorlar. Ki. Kırmadann söylemenın d e başka yolu yok benve. Daha önce sööylemişsin. Annlamamıs. İlla bi iş yaocaksan al kapı penccere. Sil falan de. 
(4,283 puan) tarafından
Ben de anlamıyorum neden yapıyor işguzar işte mahremiyet diye birşey yok
+2 oy
(12,269 puan) tarafından
direkt söyle, olmuyorsa kapını kilitle 
(4,283 puan) tarafından
Genelde kitlerim de ama açık gorunce dalıyor işte
(12,269 puan) tarafından
o zaman öyle anlar için özel çamaşır al evde yoksa:) ulu orta koy, prezervatif kalsın yatağın üstünde mesela. görse utanır mı acaba:))
(4,283 puan) tarafından
Yok gerçekten utanmiyor çünkü dolabımda kayganlastirici da var ve gayet kapağı açtığı gibi gözünün önünde ona rağmen yapmaya devam ediyor. Askıda dantelli iç camasirim var o da kabak gibi görünüyor yok bana mısın demez asla
+1 oy
(678 puan) tarafından
Kapıya yazı yapıstıracaksın girilmez diye
(4,283 puan) tarafından
Valla aklıma gelmedi değil he :D
(678 puan) tarafından
En işe yarar yöntem :)
+1 oy
(20,424 puan) tarafından
Kankam huylu huyundan vazgeçmez 

Konuş 

Baktın aynı

Çamaşır sepetini yatak odana al kapoyi kilitle anahtarı al

Elbet girecek kilitli olduğunu görünce sana sorarsa ztn odam müsait deik kikitledim dersin anlar bence 
(4,283 puan) tarafından
Valla genelde kızı bahane edip kitliyorum ama açık goresiye dalıyor işte kanka :D
(20,424 puan) tarafından
Açık bırakma hep kilitle:))

Bnm posta gel:)
+1 oy
(46 puan) tarafından
Direk söyle benim odama girme  orası benim özelim diye ben bazen kapımı kilitliyorum  kaynanam da Dior kilitleme biz girmeyiz senin odana gene de kitliyorum ilk başlarda hep kilitledigim için benim odama adımıni atmio
(4,283 puan) tarafından
Benimde genelde kitli olur ben evden çıkınca mi yapıyor ne yapıyorsa. Geçende kızımın montu vardı dolabımda gitmiş almış onu ve küçüklük montu yani giydigi mont bile degildi
(46 puan) tarafından
Yo ben evden çıkınca kilidi üstüne aliyom yedek anahtarlarda hepsi bende
(4,283 puan) tarafından
Ben uyaricam aynısını yaparsa neden ben kendimi sıkıntıya sokayım ki kendi evimde diken üstünde olayım o haddini bilsin biraz
(46 puan) tarafından
Aynen öyle konus de girme istemiyorum
+1 oy
(3,195 puan) tarafından

Odanı kilitle canısı yada belki abes olacak yada komik dolabına kilit taktır canısı belki o zaman anlar :D

(4,283 puan) tarafından
Genelde kitli en son yazı asicam kaynanalar giremez diye aahnsnsndn
+1 oy
(2,409 puan) tarafından
Bunu sen degil esinin yapmasi lazim.canm.bak abim evlendi evlenmeden cizgiyi cizdi her 2taraftanda kimse bizim odamiza girmicek diye.hatta baldizi girmis bi kere kiyameti kopardi baldizinasa karisinada.suan ev yapiyorlar oyuzden annemjm yanina tasindilar ama asla ayni evde bile olsa annem bile girmez odasina cunku basinda cizdi cizgisini kimse bisj diyemiyor suan ki haklida bence sen esine soyle o soylesin ben hoslanmiyorm falan desin
(4,283 puan) tarafından
Benim de abim evli canım gelinde benimle yaşıt asla odasına girmem he bazen kendi çağırır gel kanki neler aldım bak vs filan ısrar ederse girerim ama hiç birşeyi ellemem kafama göre. Yani bunlar nasıl insanlar anlamıyorum babasinin çiftliği gibi davranıyor hiç çekinme yok eşime desem abartiyosun filan der kesin gerçi ona da arada laf sokuyorum annen şöyle yapıyor filan diye o da hiç alınmıyor :D
(2,409 puan) tarafından
Ozman isin cok zor canm cidden.benm abimde bazen odasindan bisj ister beni gonderir ama o gonderdigi icn girerim yoksa asla girmem sonucta dedign gibj ozel alan.ama esin cok tinlamiyorsa kaynananj uyarman biraz zor olabilir
(4,283 puan) tarafından
Evet valla şimdi kendi kendimi de dolduruyorum birşey diyemiyorum üzülür diye daha çok sinirleniyorum :) bir dahaki geldiğinde açık açık diycem valla aynısını yapmaya devam ederse görümceme soylerim o uyarsin
+1 oy
(1,816 puan) tarafından
Hani bazı afiş gibi uazialr var ya imali sözler mesela özel alan girmeyin gibi kapılara yapıştırılan sen onu yapıştır kapina inşallah anlatabilmisimdir
(4,283 puan) tarafından
Anladım canım :D
+1 oy
(728 puan) tarafından
Yatak oranın kapısını kitle bence 
(4,283 puan) tarafından
Genelde kitli canım bizimki kilit tanımıyor
+1 oy
(3,063 puan) tarafından
Direk uyaracaksin 

Anne onlar benim özel eşyalarımı

Yatak odam da mahremiyet bolgem girmezsen sevinirim diyeceksin 

Benim kendi ailem bile girmez odama 

Camasirlarima dokunmaz o yüzden seninde dokunmani istemiyorum diyeceksin 

Bu kadar basit
(4,283 puan) tarafından
Bir daha yaparsa diycem gerçekten. Ya canım bir de tişörtümü filan alıp gidiyor da yani iyice sınır bilmezlik ben hiç hoslanmiyorum. Kız kardeşlerim var çok severim onları hiç birseyimi esirgemem ve kıyafet paylaştığım tek kişi onlar ve bir kuzenim onlar dahi böyle birşey yapmiyor görgü ayrı birsey
+1 oy
(513 puan) tarafından
Anlamaz demişsin canım galiba bazen biraz kırmak gerekiyor bu konuda kırarsın ama yakın davranırsın yine sorunun sadece o olduğunu anlar
(4,283 puan) tarafından
Dimi canım o kırılmasın bu üzülmesin ben böyle düşündükçe kendim sistim yani
+1 oy
(11,090 puan) tarafından
Benim esimin ailesi de aslinda iyilerdir ama ozel alan demeyim ozel ihlali diyim bu konida sinir tanımazlar oglumun abne yani besigi yatak odasinda diye kayinbabam ofama giriyormdu dusun yatagimin daginikk oldugu da oldu toplu oldugu da oglum o aylardayken tam yaz sicaklari vardi onlar yokken evimde sort crop giyiyorum onlar geldi diye cikarip atabilirim dimi ne isi var odamda ben istemeden emev isleri duzen bakim heleki cocuk bakimi konusunds o kadar cok bilmisler ki her konuda fikirleri var her konuda ama ben yuzlerine gelip bisey diyemedim kaynanama yine arada sakaya burup soyluyodum ana kayinbabama koskoca adama be diyim onlar gelip goderdi biz esimle birbirimize girerdik biz gider gelirdik yine birbirimize girerdik ben yokken eve gelip temizlik yapti kaynanam valla biz kavga ede ede esim duzeltti ortami 
(4,283 puan) tarafından
O kadar haklısın ki bizimki de Cat kapı gelir sürekli yapar bunu ben rahatsız oluyorum odama girer eşyamı giyer alır götürür yani gerçekten had bilmezlik mi diyim gorgusuzluk mu diyim ne diyim bilmiyorum
+1 oy
(6,002 puan) tarafından
Direk soyluceksin  uyarmana  ragmen yaparsa kapını kitle giremez  kırılırsa  kırılsın  özelimi görmek  zorunda değil aynı evde yaşamanın  sıkıntılari
(4,283 puan) tarafından
Canım aynı evde değiliz misafirliğe geldiğinde yapıyor
(6,002 puan) tarafından
Yuh  odanı yine kitle o gelmeden anlasın acik şekilde  söyle  ye iç keyfine bak ama ben çamaşırimi  isimi yaparim de
+1 oy
(679 puan) tarafından
Direk söylerdim tabi ben sevmem öyle şeyleri kimseyede yapmam tabi bağırarak değil ama istemiyorum anne derim
(4,283 puan) tarafından
Eh işte ben de hiç sevmem hele ki kiyafetime filan dokunulmasindan hiç hoşlanmam. Küçük değil ki kizayim bazı şeyleri düşünmesi gerekir ama dimi
(679 puan) tarafından
Tabikide ama birazda sana bağlı önce girmesine izin verdiysen alışmış olabilir
(4,283 puan) tarafından
Yani rahat bir kadın hep rahatsız oldum ama yapıyor işte kendi düşünmesi gerekir 56 yaşındaki kadına ben mi mahremiyet öğreteyim canım
(679 puan) tarafından
E tabi bilmesi lazım canım afedersin iç çamaşırın olur başka eşyaların olur görmesi pekde iyi değil düşünmesi lazım devir eski devir değil karıştırıyor kaynanalar eskiden bir odada yaşarlarmış
(4,283 puan) tarafından
Öyle canım bir de evim barkim ayrı yani
0 oy
(760 puan) tarafından
Direk söyleyerek kırmadan onuda sen ayarla tabi :)
(4,283 puan) tarafından
Valla bir daha aynısını yaparsa gerçekten soyluyecegim içime ata ata da sistim artık

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 412 göst.
9 Temmuz 2020 Aile kategorisinde Yumudukk (207 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 985 göst.
27 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 934 göst.
0 oy
55 cevap 3,734 göst.
29 Haziran 2021 Diğer kategorisinde 5666ksg (1 puan) tarafından soruldu