+2 oy
513 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (45 puan) tarafından
Kızlar kızlar ben galiba bı günah birşey yaptım kafayı yiyecem kırkım bitmesine 6 günüm kaldı eşim ilişkiye girmek istiyordu benimde isteğim vardı girdik ama hiç bir şekilde kanamam gelmiyordu durmuştu kanamam günah mıdır kafayı yiyecem bide afedersiniz eşim içime boşaldı hamile kalabilir miyim akıl verin bana

23 Cevaplar

+3 oy
önce (333 puan) tarafından
40 çıkmadan hem tıbbi açıdan hemde dini açıdan önerilmiyor çünkü enfeksiyon riski sebebi ile birde yaralar 40 günde kapanıyor senin zaten çok az kalmiş çıkmasına 
önce (279 puan) tarafından
Dini açıdan kanama yoksa bir problem yok
Ben 40 gün kuralı var diye biliyorum
Hayır canım 40 gün sonra kanama bitmezse özüre giriyor , gusül alıp eşinizle birlikteliğe girebilirsiniz
Tamam teşekkür ederim
-Reklam-
+3 oy
önce (53 puan) tarafından

Ooo birazdan burası fetva hattına döner :D

+2 oy
önce (1,057 puan) tarafından
Yani yumurtalıklar yenilenmiş tazelenmiş oluyor her ihtimal var günah kısmını da bilemedim çünkü kanamam yoktu diyorsunuz emin olamadım dini yönünü ayrı araştırmak lazım 
+2 oy
önce (469 puan) tarafından
Kırk olayı aslında vğcudunuzun kendini toparlaması, kanamanızın durması için ortalama gereken bir süre. Enfeksiyon riski yüksek oluyor çünkü. Kanamanız durmuş, kendinizi iyi hissediyorsanız herhangi bir zararı olmaz ki. Hamilelik için de, korunmadıysanız evet kalma riskiniz var. 
+2 oy
önce (6,541 puan) tarafından
Kanaman yoksa temizlenmişsen neysede korunsaydınız enazından 

Sizdeki nasıl cesaret arkadaş. 
önce (2,116 puan) tarafından
Aynen ya
önce (45 puan) tarafından
Eşim yanlışlıkla içime boşaldı korkuyom olur daha bebeğim çok kucuk
önce (12,817 puan) tarafından
Olur mu olur iyi cesaret valla
önce (6,541 puan) tarafından
1 ay sonra test yap tutma ihtimali çok yüksek.
+2 oy
önce (967 puan) tarafından
Canm bildiğim kadarıyla kanaman yoksa ilişkiye girebiliyorsun  tabi başka bilgi sahibi biri varsa yorum yapabilir ama ben kirkimin çıkmasını bekledim içine boşalma olduysa hamile kalma riskin var çok tanıdığım var öyle hamile kalan
+2 oy
önce (277 puan) tarafından
Tövbe bismillah 

Kirkli.iken cinsel münasebet çok günah, Eşinizle ikiniz tövbe namazi kılın. Şuanda anlayamazsın gebe kaldığını 1 hafta geçsin öyle test yap . 
Kanama yoksa dini açıdan bir problem yok
+2 oy
önce (52 puan) tarafından
Bence hemen ertesi günü hapı iç hamile kalma olasılığın tabiki de var
+2 oy
önce (2,116 puan) tarafından
Günah mı bilmiyorum net olarak 6 gün kalmış çıkmasına kanamada yokmuş ama korunmamak neden mesela
Eşime dedim oda birden yanlışlıkla bosaldi
+2 oy
önce (496 puan) tarafından
Geçen yıl Ramazan'dan önce e doğum yaptım orucumun çoğunu yedim ve 40 im bitmeden kanamam kesildi bende son iki gün oruç tuttum. 

İnşallah hamile kalmazsın. Emzirmeden dolayı biraz geç hamile kalınıyor ama sen yine de dikkat et 
+2 oy
önce (150 puan) tarafından

Emziriyorsanız hamile kalma olasılığıniz düşük. Dini yonden de evet günah ama vücudun kendini toparlaması için yapılmaması gerekiyor. Kananam yok diyorsunuz sorun olmaz bence. İyi geceler 

İnşallah ya iyi geceler
önce (57 puan) tarafından
Bence öyle bişey yok süt korumuyor ben ben kırkım çıktıktan sonra korunduğum halde hamile kaldım
Orası bence öyle süt korumuyor benim eltim emzirirken hamileydi
+2 oy
önce (3,120 puan) tarafından
Zaten dini yönü var üstüne hijyen yönü var onunda üstüne korunmama yönü var. Sen yine ertesi gün hapı al bacım sonra pişman olma
+2 oy
önce (673 puan) tarafından
Kanama Bittikten sonra gusül abdesti aldiysaniz günah olmaz bitmis kanama ama bittiği halde gusül abdesti almayıp birde üstüne ilişkiye girerseniz tabiki günah işlemiş olursunuz
Kanamam bittigi gibi duşumu almistim
+2 oy
önce (38 puan) tarafından
Kanama bittikten sonra temizlenip gusül abdesti alınıp yani dini görevlerinizi yapabilirsiniz bize hocamız öyle söylemişti çünkü kimisinde 2 hafta kimisinde 1 ay sürebiliyor kanama bittiğine emin olduktan sonra temizlenilir ama cinsel yönüde enfeksiyon olmasın diye kırk gün yasaktır 
+2 oy
önce (468 puan) tarafından
oncelikle dini yonu konusunda bilgim yok ama burada alaska var soyle der kanama bittiyse abdest alip iliskiye girilir gunahi yok der diger bir grup da kesinlikle gunah der ben dini yonuyle pek ilgilenmiyorum sonucta hayattaki tek gunahimiz bu olsun dimi . benim ilgilendigim kisim su 40 kontrolu yapilmadan doktorun iliskiye musade etmeden boyle biseye kalkistiniz (1 hafta beklemek zor olmasa gerek kocani baska turlu de tatmin edebilirdin  ) hadi neyse de icine bosalmak nedir allah icin ? tabiki gebe kalabilirsin emzirmek korumaz gecmiste ve gunumuzde kirkinin icinde hamile kalan cok kadin var ve sakin ertesi gunu hapi falan kullanamazsin eger emziriyorsan . burda cahil cuhela biri 1 hafta sonra test yap demis ben diyim sana cikmaz . sen kirk kontrolune gittiginde doktoruna soyle boyle boyle diye o sana kan testi vs yapar bari spiral falan taktir da o bile tam koruma saglamiyor oyle diyim.yani bi de her seyi gectim nasil istedi yahu canin dogumdan sonra kadin oldugumu bile unuttum valla helal olsun . mikrop kapma riskin de yuksek onu da soyliyim 
önce (103 puan) tarafından
Kız ben demiyorum İslam fıkhı bunu söylüyor. Lohusalık, kanın kesilip kadının kendi krem rengi akıntısı gelirse biter. Ama ehil bir doktor onay vermeden ilişkiye girmemek gerekir (girilebilir sadece rahmin toparlanmış veya varsa dikişlerin iyileşmiş olması gerekir) çünkü kişinin kendine bile isteye zarar vermesi haramdır.
İmamı Ebu Hanife'nin hükmü bu şekildedir, biz de bu görüşü alırız.
Söylediklerine katılıyorum bu arada.
önce (468 puan) tarafından
dogrudur canim bizi bu konuda sen bilgilendirdin vesile oldun diye adini verdim yanlis anlasilmasin yani tesekkur ederim ❤️
+1 oy
önce (8,581 puan) tarafından
Ertesi günü ilacı al hemen ic
+1 oy
önce (56 puan) tarafından
Cnm bende 40 kırdım bitmeden kalamam durdu aptest aldım girdik. Sadece dr 40 gün rahim Acık diye yasaklamış. Kanamanın yoksa günah deyil.  40 iken hoca demişti olursa ilişkiye girerseniz eşin korunsun dedi neden hocam dedim hem hijyen acısından dedi hemde içine boşalırcasına rahim açık oldu için hamile kalma olasılığın cok fazla demişti
+1 oy
önce (79 puan) tarafından
Yani günaha girmişsin 
0 oy
önce (1,054 puan) tarafından
Kanaman bitince abdest aldıysan günah değil lohusalik bitti sayılıyor zaten. Esin içine bosaldiysa geçmiş olsun doktor bana 2. Haftadan itibaren hamile kalabilirsin korunma yöntemini seç demisti. 

Bu arada tebrik mi etsem bilemedim 34 günde nasıl toparlandin eşimin beni öpmesine bile izin vermem 2 ayımı aldi
Canım vücudum hemen toparladındi doktorum bile şok oldu dedi 20 günumde gitmiştim kontrole sezeryanliyim dikislerime baktirmaya doktorum dedi maşallah bu kadar sürede kendini toparlaman rahmin bile bu kısa sürede bayağı toparlanmis  diye
önce (1,054 puan) tarafından
Rahimle  alakası yok psikolojik kısmından bahsediyorum
0 oy
önce (17,303 puan) tarafından
Doktor söylüyor zaten lohusalık bitene kadar girmeyin diye günah boyutu kanamaya göre farklı yorumlayanlar var bilemedim  ama içine boşalmak ekstra cesaret isteyen bir şey sonuçta çocuk sahibi olan insanların korunmasız ilişkinin risk taşıdığını biliyor olması lazım 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 147 göst.
29 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Öykü'mün öykü sü (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 198 göst.
0 oy
14 cevap 591 göst.
8 Aralık 2020 Aile kategorisinde Demet90 (426 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 507 göst.
19 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Mihrimah34._.34 (389 puan) tarafından soruldu

406,482 soru

12,191,026 cevap

36,711 kullanıcı

...