+2 oy
1,150 göst.
Diğer kategorisinde (40 puan) tarafından
Kızım anaokuluna gidiyor Bizim de şu an gerçekten çok borcumuz var yani Allah günah yazmasın yok demek de günah oluyor ama mesela evde kahvaltılık bile yok O derece yani öğretmen sürekli bir şeyler istiyor sürekli böyle bir şeyler yaptırıyor en son çocuklara incir şeklinde şapka kartondan yaptırmak istedi kırtasiyeden yapıştırıcı işte karton malzeme alıp evde yapıp öğretmene getirecekmişiz ben paramız olmadığı için yapmadık sonra bugün beni aradı niye yapmadınız şu an kızınız herkesin içinde geri kaldı herkesin şapkası varken kızımızın yok Ben de bocaladım dedim ki diyemedim hani param yok diye diyecek nasıl paran yok annemgil de unuttum yaptık annemgil de unuttum işte biraz rahat olmamak lazım işte önceliğimiz çocuğumuz falan Kendimi çok kötü hissettim içime çok battı gerçekten çok battı yani keşke deseydim Ama deseydin bu sefer diyecek o malzemeyi almak için nasıl paranız yok

40 Cevaplar

+10 oy
(634 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bu ödev verildiğinde isteseydiniz öğretmen size belki malzeme falan ayarlardi. Yanlış anlama canımda bir karton bir yapıştırıcı 50 lira yani anneden babandan falanda mi isteyemiyosun. Herkes gibi süslü puslu yapmana gerek yok ama en azından basit bişey yapsaydin. Çocuğu gercejten biraz takip etmen lazım ödevi var yapmadan gondermen zaten olmamış. Bu durumsuzlukta çocuğun ana okuluna gitmesi hata olmuş o zaman. Çünkü ana okulu hep etkinliktir. Daha da çok malzeme alman gerekecek. Yazık çocuğuna travma hep bunlar. Dalga bile geçebilirler kızınız herkeisn var benim niye yok diyebilir. Yani bir çocuğu ana okuluna yolladiysaniz aylık buna bir bütçe ayırmanız lazım. Eşinizle konuşun buna aylık 300-400 olsa yine bir bütçe ayırsin. Gerekirse kızınız okula gidiyomus sizde çalışın yoksa başka çocuk. Bizim ailede de durum yoktu arkadaşlarım hep gitti ben gitmedim göndermediler. Gidipte yok demek daha büyük trajedi cocouk için. 
(40 puan) tarafından
Çok haklısınız ben de hani eşimin parası yok olmadığı için sürekli param yok dediği için söyleyemedim ona da belki söyleseydim alırdı
(634 puan) tarafından
Alırdı tabi ki, çocuklara verilen para berekettir verdiği kadar Allah kapı açar eşinizle bu durumu paylaşın. İlerde ogretmen gelişimi iyi değil dediğinde baba uine size diyecek neden ilgilenmedin diye. Siz söyleyin vermezse o zaman öğretmenden destek isteyin. O da mı olmadı muhtarlıklarda belediyelerde yardimlar var destek isteyin çekinmeyin. Çok basit bile olsa onunda arkadaşlarının yanında bir etkinliği olsun canım, sağlıkla büyüsün gelissin
(138 puan) tarafından
Koli ile de yapılabilir bu illa kirtavsiyeden almaya gerek yok
(634 puan) tarafından
Aynen çöp kenarları karton kutu dolu, marketler ücretsiz veriyo ben olsam toplarım bunları çocuk için önemli yanı gocunulacak birşey yok
(525 puan) tarafından
Çok çok çok haklı bir yorum
-Reklam-
+15 oy
(15,538 puan) tarafından
Şimdi sorun şu sen bu ödev verilirken öğretmene durumu anlatsan belkide okuldan kizina malzeme bile verirdi. Sen haber vermeyince oda seni sorumsuz gibi görmüştür doğal olarak. Öğretmende müneccim değil nerden bilsin sizin maddi durumunuzu. 
(468 puan) tarafından
Bende genel olarak unutmam çok dikkatli bir insanım , hatta o posta yorum yapmadım girdim inceledim profilini falan . Şuan çok ikilemde kaldım
(634 puan) tarafından
Ahahhah bende :)) günahı lazım değil neyse de bu kadın olduğuna eminim günahına girmeyeyim şimdi post kalkmış teyit edemiyoruz
(468 puan) tarafından
:D Allah bilir diyelim o zaman
(634 puan) tarafından
Aynen artık :D
(11,299 puan) tarafından
Yok canım ben eminim baharcanaz  yani bu kadın açtı. Hatta postuna yazacaktım  bunlarla uğraşacağına çocuğunla ilgilensin diye. Eminim yani yazdım yazdım sildim sinir etti beni kadın
+7 oy
(1,149 puan) tarafından
İlgili sorumlu bir anne karton bulamasa kağıdı boyar şapka yapar gönderir bizim de durumumuz çok iyi değildi annem bir şekilde hallederdi iş eğitimi dersimiz vardı hiç unutmuyorum ahşap tepsi alıp boyamamiz gerekiyor annem gitti marangoza durumu anlattı onların attığı tahtaları kestirdi bana tepsi yapti marangoz da Pet bardağa bana azıcık boya doldurdu benimki hepsinden farklı ve güzel oldu. Yani demem o ki eli boş göndermek sorumsuzluk öğretmene bilgi vermemek sorumsuzluk evet ama elinizden geleni yapsanız çirkin bile olsa öğretmen bunu anlar
(11,299 puan) tarafından
Çöplerin kenarları karton kutu dolu.  Gidip bi kırtasiyeden üzüm şekli çıkartmak maliyet gerektiren bişey değil. Keseceksin yapıştıracaksın hiç yok göndermekten iyidir.
(1,043 puan) tarafından
Buraya gırıyorsa ınternetı de var insan kendı de cızer boyar yani bence uğraşmak istememiş net yanı ogretmenın dedıgıne takılacağı yere benım çocuğum bugün ne hıssettı diye kendını yer normalde ınsan
+5 oy
(714 puan) tarafından
Canım çok zor ama öyle etkinlikler olduğunda en azından çocuğunu gönderme okula ki tek kalmasın 
+4 oy
(6,869 puan) tarafından
Beni yanlış anlama canım ama anasınıfına giden çocuklar hep etkinlik üzerine yani maddi yöne bakıyor eğer durumun müsait değilse göndermicektin öğretmen haklı yani bizimde yazın durum çok musati gibi durmuyordu eşime sordum olacak mı yapabilecekmiyiz bak hep masraf gider çok olacak kazanan sensin getiren sensin yapabilecek misin çocuğumuz orda mahcup olmasın diye sizde bunu yapabilirdiniz o çocuğa da yazık sen sadece öğretmene mahcup oldun çocuğun sınıfta ki herkese mahcup oldu birde o daha çok küçük şuan herşey aklında daha çok kalıyor artık birşeye karar verirken çocuğunuzu da düşünmek zorundasınız bı karton yapıştırıcı o kadar da çok tutmuyo 50-100 en fazla alabilirdiniz annenizden kayınvalidenizden isteyebilirdiniz utanıyorum isteyemem vs lafı çocuk söz konusu olunca geri planda kalmalı 
(462 puan) tarafından
+ doğru söze ne denir ki
önce (6,869 puan) tarafından
Bu çocuk dünyaya geliyorsa bı zahmet kendimizden kısalım çocuğumuza alalım biz istedik onları ben özellikle okulda kisilma yapılmasına karşıyım
+4 oy
(371 puan) tarafından
Para yanlış yerlere harcanıyor mesela bir internet parası bu devirde az para değil internet kullanmak yerine kenara koyulabilir sizde işe girebilirsiniz ailenizden yardım alabilirsiniz param yok yapmadım diye bir şey yok para kimseye havadan gelmez çalışmadan kimsenin geliri çok iyi olmaz ana sınıfı çocukları etkinlik için gider etkinliğe katılamazsa gitmesinin bir anlamı yok 
+4 oy
(3,727 puan) tarafından
Önceki postunu da gördüm kedi sahiplenmişsin mama almışsın mamaların fiyatları çok pahalı, onu alabilen çocugu için para yok diyemez isterseniz kalpsiz diyin.
(12,932 puan) tarafından
Kalpsiz değil mantıklısın evde kedim de var hayvansever bir insanım da. Öncelik çocuğun olmak zorunda. Boynunu bükmek ne mana orada çocuğun
(3,727 puan) tarafından
Teşekkür ederim ögretmenim,ben o kalpsizi şimdi biri gelir evet öylesi der diye yazmistim :) Bende hayvanseverim, oğlum kedilere bayılır, ama bir çocugumun boynu bükük gitmesini asla istemem okula, çocuguna çok üzuldüm acaba o an neler düşündü, neler hissetti
(12,932 puan) tarafından
Anaokulu başlı başına etkinlik zaten canım. Buna bütçe ayırmak şart. Bunda yapmadı var dahakine başka etkinlik olacak onda ne diyecek yine mi aynı şeyi söyleyecek idare ve öğretmen ile konuşuluyor çok kötü ise durum bu diye yardımcı olunur ama şu var durumunun çok kötü olmadığına dair izlenim var postlarında. Her ay kuaföre 70 lira kaş bıyık için ayrılıyorsa çocuğa da ayrılır,kedi maması alınıyorsa bir paket mama açık dahi olsa 100 lira şu an  bunu düşünürsek bir karton bir prit 50 lira en çok. Önem sırası ile ilgili bu biraz da
+3 oy
(3,960 puan) tarafından
Canım öğretmen de büyük ihtimal kızınızın olmadığı için üzülmüştür malesef çocuklar çok acımasızlar dalga bile geçmişlerdi bence öğretmeni arayıp uygun bır şekilde anlat sorumsuz anne olmadığını anlasın çünkü durumunun olmadığını bilemez sorumsuz anne profili verme öğretmenle konuş durumu anlat bence yardım bile edebilir malzeme konusunda merhametsiz biri değilse .. 
+3 oy
(2,322 puan) tarafından
Karton ve yapıştırıcı çok pahalı şeyler değil canım. Çocuğun anaokuluna gitsin istiyorsan da bu tarz şeyler mecbur. Ve gerçekten çocuğunu da düşün. Çocuğunun herkesin içinde ezilmesi hoş bir durum değil. Herkes getirmiş kafasına takmış, senin çocuğunun yok. Çocuğun ister istemez üzülür içine kapanır. Çocuğa bunu yaşatmaya da hakkın yok. İlla yapamayız edemeyiz de diyorsan çocuğunu anaokulu göndermek. En azından arkadaş ortamında ezilmesi küçük düşmesindense evinde oturur oyuncaklarıyla oynar. Yazık günah evladına. O çocuğun suçu ne
+2 oy
(1,073 puan) tarafından
Durumu açıklayıp çocuğu okula bugünlük göndermeme şansınız yok muydu acaba, en azından görmez bilmezdi. Siz unuttum diyince öğretmen de o şekilde konusmuştur 
(40 puan) tarafından
Bu sefer de yine beni sorumsuz olarak bilir diyecek okula göndermiyor çocuğum çok hasta oluyor hasta olduğu için göndermiyorum bazen ödev verdiği zaman devamsızlık diyor ama çocuk hasta ve diğer çocuklara bulaştırma şansı da var bugün de göndermeseydim ne bileyim işin içinden çıkamadım açık açık söyleseydim keşke
+2 oy
(3,056 puan) tarafından
Valla canım eşim işsiz 3 aydır ve 1 trilyona yakın borcu var oğlumda anaokuluna gidiyor ama hic onu sinifindaki şeylerden mahrum bırakmadım anne babaysak çocuklarımızın bunda sucu yok kusura bakmasın kimse babasının borcu yüzünden çocuğum okulda arkadaşlarının yanında boynu bükük olsun istemem öğretmenide o duruma düşürmem 
+1 oy
(4,520 puan) tarafından
Bir komşunuzun çocuğunun yok muydu karton yapıştırıcı istemek için canım ayrıca keşke öğretmene doğrusunu söyleseydin öğretmenler halden anlarlar olabilir böyle şeyler bu hayatta yani.
+1 oy
(3,844 puan) tarafından
Allah iyilerle karşılaştırsın belki nedeni söylesen anlayışlı olurdu yada bilemedim zmn çok kotu
+1 oy
(2,898 puan) tarafından
Nasıl Paranız olmadığını sorgulayamaz merak etme. Bence sen almaya gidince falan bir konuş durumdan bahset. Gün günü tutmuyor bazen paranız olmayabilir. Öğretmen de elinden geldiğince basit bir şey yapıp gönlünü yapabilirdi kızının. 
+1 oy
(2,046 puan) tarafından
Sonuçta bu durumu anlatsaniz öğretmen zaten yardımcı olurdu anasınıfında çalıştığım için dünyanın malzemesi oluyor kızınıza yapardı  yerli malı etkinligi için istemiştir şapkayı ...neyse böyle durumda anlatın siz yardımcı olur öğretmen en azından yavrunuz kendini eksik hissetmezdi kalbi kirilmazdi
(40 puan) tarafından
Evet böyle durumlarda aslında hani param yok demek yerine açık açık söylemek bence en güzeli
+1 oy
(204 puan) tarafından
Burda öğretmek çocuğunuza üzülmüş kartondan şapka yapio yapmamak ona sorun olmaz ama herkesin varken sizin çocuğunuzun olmaması onu üzmüştür ondan size böyle demiştir 
(40 puan) tarafından
Hem onu üzmüş olabilir evet öğretmen de haklı kendince beni de çok üzdü benim de içime battı
+1 oy
(74 puan) tarafından
Kediye mama parası var kuaföre para var 20 TL lıkır kartona yapıstırıcıya para yok 
+1 oy
(4,206 puan) tarafından

BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM LİNC  ETMEK İSTEYEN BUYURSUN 

EVET İLGİSİZ ANNESİN POSTU KALDİRMİSSİN İŞİNE GELMEYİNCE AMA KREDİYE MAMA ALACAK PARAN VAR 2 GÜN ÖNCE PAZAR MARKET YAPIYORSUN ARKADAŞINI KAHVALTIYA ÇAĞIRIYORSUN VAR AMA EVLADINA 1 KARTON ALAMADIN ÖYLEMİ YALANDAN DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPIYORSUNUZ KİMDEN NE KOPARTİRSAM MODUNDASİNİZ BEDAVA YAŞAMAYA ALİSMİSSİNİZ  

(5,441 puan) tarafından
Büşra bütün skilleri açmış :)
Artılıyorum., çok haklısın
önce (4,206 puan) tarafından
İnan sinirim bozuldu o çocuk arkadaşlarinin arasında ne kadar mahcup olmuştur
+1 oy
(10,211 puan) tarafından
Sen unuttum dersen öğretmen bunu söylemek de haklı önceliğiniz çocuklarınz olsun der. Ama sen özelden durumunu aciklasaydin belki öğretmen bir çözüm bulur çocuğun da o kadar çocuğun içinde şapkasız mahcup olmazdi. Benim üzüldüğüm nokta sadece çocuğun o kadar çocuk içinde şapkasiz kalıp mahcup olması 
(4,206 puan) tarafından
Boş duygu sömürüsü yapıyor cnm 2 gün önce kedi sahiplenip mama alıyor ama 50 lira verip 1 karton yapıştırıcı alamıyor ki bizimkilerinde kedisi var mamalar öyle ucuz 2.3 lira değil
0 oy
(4,937 puan) tarafından
Sorumsuz anne olmaktanda maddi açıdan yetersız oldugumu bilinmesını tercıh ederdım ben olsam canm. Öğretmen de halden anlar yani neden desın o kadar da mı yok dıye bunun seni rencide edecegını bilmez mi. Doğrusunu söyleseydın keske. 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 907 göst.
17 Kasım 2022 Aile kategorisinde Sadebirgl (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 840 göst.
4 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Y (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 670 göst.
16 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 758 göst.