+2 oy
1,187 göst.
Diğer kategorisinde (41 puan) tarafından
Kızım anaokuluna gidiyor Bizim de şu an gerçekten çok borcumuz var yani Allah günah yazmasın yok demek de günah oluyor ama mesela evde kahvaltılık bile yok O derece yani öğretmen sürekli bir şeyler istiyor sürekli böyle bir şeyler yaptırıyor en son çocuklara incir şeklinde şapka kartondan yaptırmak istedi kırtasiyeden yapıştırıcı işte karton malzeme alıp evde yapıp öğretmene getirecekmişiz ben paramız olmadığı için yapmadık sonra bugün beni aradı niye yapmadınız şu an kızınız herkesin içinde geri kaldı herkesin şapkası varken kızımızın yok Ben de bocaladım dedim ki diyemedim hani param yok diye diyecek nasıl paran yok annemgil de unuttum yaptık annemgil de unuttum işte biraz rahat olmamak lazım işte önceliğimiz çocuğumuz falan Kendimi çok kötü hissettim içime çok battı gerçekten çok battı yani keşke deseydim Ama deseydin bu sefer diyecek o malzemeyi almak için nasıl paranız yok

40 Cevaplar

0 oy
(19,483 puan) tarafından
Söyleseydin keşke öğretmen ona göre yardımcı olurdu belki
-Reklam-
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Durumunu saklama öğretmen bilmediği için demkstir benim komşum durumunu anlattı öğretmene ona çok yardımcı oluyorlar exrata bı şey istemiyitlar kendileri kıza veriyor 
0 oy
(4,132 puan) tarafından
Benim oğlum da anasınıfına gidiyor bizde kıt kanaat geçinen bir aileyiz böyle etkinlik tarzı şeylerde sağolsun öğretmenimiz yardımcı oluyor sende Uygun dille öğretmen ile paylaşırsan durumu yardımcı bile olabilir eğer oldu ki böyle etkinlik tarzı birşey ödev verildi yapamadın mı o günlük yollama kızı okula öğretmene de dersin elimde yoktu yapamadım kızım dışlanmış hissetmesin diye göndermedim de çünkü çocuklar hemen herşeyde dalga geçip karşı tarafı dışlıyor maalesef 

❣️❣️❣️
0 oy
(720 puan) tarafından
Fakir olmayı söylemekten neden çekiniyorsunuz ki ? Senin elinde olan birşey değil sonuçta 
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Bazı şeyleri irdelemek istemiyorum..fakat önceliğimiz öğretmen mühendis...gibi sıfatlar yüklenmek yerine önce insanı hareketleri ve vasıfları yerine getirebiliyor muyum ?diye sorgulayıp öyle meslek edinilmesi....bir annenin rahatlığı yada boşver ligini bir öğretmenin sorgulamasında çok durumunuz mu müsait değildi hemcinssin sen !sadece okulda öğretmen evde bir anne... İllaki anlaşılır bunda 20 yıl önce kazağın yokdu benim öğretmenim giydirmisdi ..ilkokulda hiç unutmadım..30 yaşındayım ahde vefa o kazağı saklarım.ogretmen bir annedir bir teyzedir bir ışık tutandir...irdeleyen değil....

Söyleyeceklerim bu kadar teşekkürler ✓
0 oy
(13,095 puan) tarafından
Burada bir karton bir yapıştırıcı öğretmene söylense o da hallederdi biz hallediyoruz zira. Senin bahanen unuttuk sorumsuzluk göstergesi olur canım maddi konularda anlayış hep olur insanlara karşı ama unuttuk diyince ebeveyne düşüyor sorumluluk ondan öyle demiştir
0 oy
(3,339 puan) tarafından
Ay nasıl üzülmüştür o cocuk kıyamam ya öğretmen de haklı yani o da üzülmüştür çocuğa o yüzden aramıştır 

Keşke birinden borç alsaydın yapsaydın ya da o gün gödermeseydin 
0 oy
(779 puan) tarafından
Bı karton alamicak durumdaysa iz hiç gondermeseniz daha iyj cocugu yazık herkesin şapkaso varken o öyle kalmiş. Sizde kendinizi dusuneceginize biraz çocuğunuzun nasil mahcup olacağını duşunseymişsiniz.
(779 puan) tarafından
Kediye harcicak para var ama bı karton almaya olmamisida tuhaf gercekten
0 oy
(52 puan) tarafından
Keşke o kadar çocuğu götürdüğünde öğretmenle konuşsaydın canım
0 oy
(2,322 puan) tarafından
Öğretmen sorunu bilmediği için sizi öyle görüyor bence konuşun durumu anlatın o da ona göre davranır hatta belki yardımcı olur yazık kızınızda arkadaşlarının arasında kötü hissetmesin
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Ben bir okul öncesi öğretmeni olarak yazayım sana canım. Eğer öyle bir ödev verildiyse ya o ödevi yapıp yollaman lazım ya da okula yollamasaydin o gün. En kötü ihtimal öğretmene yapamadığını söyleyecektin ve öğretmen çocuğuna vakti varsa ürün neyse kendi yapardı çocuklarin yanında senin kızın zor durumda kalmasın diye. Durumunun olmadigini soylemek ayıp değil. Benim velilerimden durumu olmayan söylerdi ben çogu ögrencime ailelerine söylemeden coook yardımcı olmusumdur. Ayrıca okulda o malzemelerden fazla fazla vardır eski yıllardan kalan depoda falan. Öğretmen verirdi. Öğretmene durumu anlatan bir mesaj atabilirsin eğer yüz yüze soylemeye cekiniyorsan. Bu ödevler hep verilecek çünkü öğretmen bilirse yardımcı olur. Ki maddi durumunu öğretmene bildirmen gerekirdi zaten sene başı verilen formlarda bunu belirtmeliydin
0 oy
(951 puan) tarafından
Kedi sahiplenip mama alacağına çocuğuna karton yapıştırıci alsaydın çocuğun daha önemli kediden 
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Ben ne yapar ne eder evde karton yapıştırmak şart değil diker yine yapardım üstüne püskül yapardım düğme dilerdim illâ yapılır yâ öğretmek haklı evet bundan sonra dikkat edersiniz. Ben de küçükken okulda hiç bir etkinliğe katılamadim ailem sayesinde hiç unutmam pamuk ve yoğurt kabım olmadığı için fasulye ekememiştim
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Varlık nasıl ayıp ve utanılacak birsey değilse yoklukta utanılacak ve ayıp birsey değil kendini hiç üzme. (Görgüsüzlük ve gösterisi yada varyemezi kast etmiyorum )

Hayat bazı dönemler zorlar insanı bu da her evin kendi bütçesine göre olur.

Ama minnoş okula gittiği için biraz daha şartları zorlamak gerekebilir evdeki gazete havlu peçete koli kutu olmadi eski bir kiyafet dikerek vs birseyler boyalar ile suslenerek yapılabilir en iyi olsun diye değil ama elinde olsun kızın kendi annesi ile birlikte yapmış ve mutlu olmuş okulda arkadaşları ile paylaşabilir olsun diye.Olmayinca akıla gelmemişte olabilir öncelikler farklı olduğu için ama devam eden süreçte aynı yada farklı evden malzemeler ile deneyebilirsiniz.

Şimdi öğretmenden durumu bilmiyor siz çekindiğindiginjz icin muhtemelen bir süredir yapamadığınız icin incirli şapkada gündem oldu denk geldi.Beli öğretmene biraz çitlatmak bir nebze yardımcı olur.Extra olarak da muhtar belediye gibi kurumlardan kırtasiye yardımı vs var mi bir sormakta fayda var
0 oy
(1,694 puan) tarafından
Bir kağıda incir çizip boyayıp koli bandıyla bile bir şapka yapabilrdin öğretmen çocuğunuzu düşünmüş arkadaşları yanında onun yok diye anasınıfı zaten masraflı bir yer yada çocuğu gönderme imkanın yoksa ilerdeki psikolojisini düşünmen lazım 
0 oy
(2,353 puan) tarafından
Cnm seni incitmek istemem ama kızının psikolojisini bir düşünsene herkes şen şakrak renk renk sapka takarken o sadece bir köşede onlari izledi o çocuğun büyüdüğünde bütün bu yaşadıkları travma olarak kalacak bir yapistiri bir karton alamayacak kadar bilmiyorum eşiniz ne iş yapıyor ama yoktan var eder yine yapmaya çalışırdım yada öğretmenle uygun bir dille konuşur gerekirse yardım isterdim bu tarz şeyler den çekinme söyle karşındaki öğretmen gaddar değildir herhalde bazen biz bile zorlanıyoruz 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Alacak durumun yok demekle yaptık unuttuk demek çok farklı 
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Bende bir ogretmen olarak empati yaparak yorum yapmak istedim. Baskalari bilmeden siz ogretmen ile konusunca eminim ki ogretmen anlayisli davranscsktir. Siz odevi unuttum diyince gidip neden tekrar almadiniz de.ek istemistir. Durust olmakta fauda var. Suan kendi okulumuzda bile ogrenci tanima formlari yapiyotuz ogrenciyi tanimak ve ihtiyci olan var mi diye. Veya siz durm ne kadsr kotu olursa olsun onhn etkinlikleri icin butce ayriimasi gerekiyor diye dusunuyorum eminim cocuk kendini kotu hissetmistir. Ben cok iyi hatirliyorum. 4 yada 5. Sinifta iken ogretmen malzeme getirin sandvic yapacagiz dedi bende soyledim ama evde malzeme olmadigi  icin goturmedim. Merdivende ogretmene ben malzeme getirmedim evde yoktu dedim. O zaman sadecr ekmek gtirseydin dedi yani o yasta bile utandim ogretmen oyle diyince sonra bana baska arkadalardn ekmek ve sandvic malzemesi verdi ama kendim malz4me goturmedim diye cok cekindim o sandvici yerken. Geziye gidilecek olurdu oğretmen bizi ucretsiz götürürdu maddi durumdan dolayi. O yuzden borcunuz oldugunu ögretmene soyleyebilirsiniz.Yasim 31 hala aklimda. O yuzden tavsiyem gerekirse kendi ihtiyaclarimizdan kisip cocuklarin ihtiyacina oncelik vermemiz gerekiyor sahsi fikrim. Bukez boyle olmus ama dier etkinliklerde oncelik cocuklarin olmali. 
0 oy
(556 puan) tarafından
Maddi imkansızlık zor küçüklüğümden bilirim Allah yardımcın olsun ama maddi durumun yokken cocugu anasınıfına göndermen olmamış çünkü anasınıfları hep etkinlik üzerine bak arkadaşımın ogluna patlıcan kostümü yapın getirin demiş hoca 1500 ü gecti diyo arkadaş sen en başta durumunu söyleseydin belki öğretmen yardımcı olabilirdı
0 oy
(322 puan) tarafından

öğretmene söylerseniz bazı okullar ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluyor Mutlaka durumunuzu anlatın ki sizin ilgisiz olmadığınızı bilsin

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 915 göst.
18 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sadebirgl (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 840 göst.
4 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Y (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 670 göst.
16 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 762 göst.