+1 oy
1,162 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (548 puan) tarafından

Lütfen videoyu dikkatlice izleyin. Artık her sene burada çıkan tartışmalardan bulantı geldi. 

23 Cevaplar

+12 oy
(16,445 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bakın arkadaşlar her sene haliniz bu, ve nedense hep aynı isimler !

Yılbaşı kutlaması vs postları görenler sevmiyor doğru bulmuyor iseniz OKUMADAN YORUM YAPMADAN geçin !!! 

Yorum yapayım da artı alayım düşüncesinden kurtulun. Bakın bende kutlamam dinimizde uygun olmadigini da bilirim. Ama kalkıp da post açanlara yorum yapıp yargilamam.

"Müslümanı uyarmak görevimizdir " sloganını da bırakın lütfen kaçıncı yüzyıl? Herkes herşeyi biliyor.

Biraz saygı duymayı bilelim lütfen hersene aynı şeyi yaşıyoruz. 
(156 puan) tarafından
Defne senle çoğu fikirde aynıyız ama engel yiyen arkadaş başka bir postta attığım hadis yüzünden küfür etti boş birisi ve arkasına bir kaç yorum yapınca haklı olduğunu sanıyor. Cahil diyerek hakaret etmiyorum.  Müslüman değilim dediği için Ebu cehil dedim çünkü Müslüman değilim diye yorum yaptı sildi geri galiba bulamadım. Onun dışında diğer herkese ağır küfürler etti altına alıp iyi niyet gosteremezdim.  Sen de çanak tutmak istiyorsan senin fikrin ama benim sabrım bu kadar yetti.
(635 puan) tarafından
Beyzacım Müslüman değilim demedi , iftira atmış oluyorsun bu şekilde yapma kuzum , olay kapandı daha fazla uzatmanın hiç bir anlamı yok
(548 puan) tarafından
Kaldı ki Müslüman değilse dahi ebucehil diyemezsin. Dinimiz hoşgörü dini. İnan benim de seninle ilgili kişisel en ufak problemim yok ama inan orada başlatan sen olmuşsun
(156 puan) tarafından
Başka postta saldırdığı için hakkını verdim aslında
(4,355 puan) tarafından
Fato yine çok haklı ❣️
-Reklam-
+15 oy
(6,870 puan) tarafından
Bilimin hançerine ilimin hançeri ile cevap verirdim ama inan uğraşasım yok adamda demiş herkes işine geleni alır ve duyar senin post kaos çıkaracak yine ☺️ ha bu arada geçen benide hicri yılbaşı ile ilgili Arap ilan etmişlerdi 
(5,450 puan) tarafından
Senin dik duruşunu 14 şubatta kutladım. 31 Aralık neysen 14 şubatta da o’sun.
(6,870 puan) tarafından
Bana hepsi aynı lüzumsuzlukta ☺️
(7,747 puan) tarafından
Sen bensin ☺️☺️ aynı lüzumsuzluk jsjsjsj
+10 oy
(12,450 puan) tarafından

buradakilerin evrim ağacı izleyeceğini mi düşünüyorsun:D

çok tatlısın

(595 puan) tarafından
ya bana ebu cehil demisler postumda ahahahagag
(5,450 puan) tarafından
Kadın rahat etsin yattığı yerde burada Çar çur etmeyelim :)) ruhu huzur bulsun inşallah
(12,450 puan) tarafından
ebu cehil mi? asfahdhahaha
(548 puan) tarafından
Amin filizcim. Ebu cehile ben de çok güldüm :D
(3,263 puan) tarafından
Kutlamiyorum özel olarak kutlayana saygım var, alkol kullanmıyorum kullanana saygım var, babam her yılbaşında hindi alır. Namazında niyazinda insanlar. O hindiyi o gün kesti diye adamı ****** mi ilan edecekler anlamadım. Kaynanayi dövdüm, eve almadım, görümcemi istemiyorum postlarina salyaları akan birkaç insan ****** yaftalamasi yapıyor. Tövbe Haşa. Çok gerideyiz çok Rabbim ıslah etsin
+6 oy
(4,355 puan) tarafından
Canım şimdi yılbaşı kutlamak dinimizce günah ya da caiz olmayabilir fakat kimse ***** değil neyin ne olduğunu biliyor fakat ısrarla ben uyarmak zorundayım diyenler var hayır değilsin kardeşim herkes neyin ne olduğunu biliyor heves kaçırmaya gerek yok ayrıca bunu çok naif şekilde yapanlar var onlara birşey demiyorum ama bunu 20 gün boyunca yapmaya gerek yok. Yasak olan çekici gelir insanlara. Ayrıca bu yılbaşı kutlamiyorumcular da o gece sartelleri kapatıp yatmıyor çok eminim ki meyvesini cerezini alıp sohbetini ediyor. O o şekilde kutluyor başkaları ağaçla bazıları hindiyle tüm bunları geçtim. Evet ağaç süslemek Turk gelenegidir. Dilek dileyip ağaca çaput bağlayınca sorun yok fakat dekoratif olarak ve genip yapınca sorun var. İnsanlar gerçekten acayip kimsenin hevesini kirmaya gerek yok bence. Birine kâfir vs demek bu kadar basit olmamalı parantez içinde.
(4,355 puan) tarafından
Aynen canım hala sarlatanlara gidip onlara neler veriyorlar neler tacize uğrayıp dönüyorlar ya. Müge anlida neler çıktı hala ama bizimki farklı diyorlar.
(215 puan) tarafından
Keşke yılbaşı günahını konuşmaktan önce normal hayattaki şeyleri konussalar kaynana arkasından atıp tutarken günah sevap yok ama yılbaşı ağacı susle Müslümanlıktan çıktı derler Rabbim o ağacı süsledin diye seni affeder ama kul hakkını kul affetmeden affedemez mesela
(4,355 puan) tarafından
Aynen canım bak benim de kaynanam namazında niyazinda kadın ama son postuma bak neler yapıyor daha yazmadigm şeyler var sorsan o da kutlamaz ama yılbaşı
(215 puan) tarafından
Keşke yıl başı kutlasa da bunları yapmasa bizim insanımız sanki herşeyi dört dörtlük yapıyor da bi bu sorun kaldı
(4,355 puan) tarafından
Görgü yok mahremiyet yok saygı yok hiç bişey yok
+5 oy
(4,231 puan) tarafından

Sevgililer günü gelince kutlayınca  sevap 

Ama yil başı kutlayınca günah 

Video yu izlemedim ama kutlayanlara saygı duyuyorum 
(548 puan) tarafından
Ayyynen öyle. 14 şubatta hediye yarıştırıyorlar ama :D
(4,231 puan) tarafından
Öyle maalesef canım hediye yaristirsalar iyi kocaları yatıştırıyorlar
+5 oy
(7,642 puan) tarafından

Burası her yıl başında şey gibi oluyor tellioğulları seferoğulları gibi ayyy inşallah doğru yazmışımdır:D

(215 puan) tarafından
Ben senin bar yaparim aşk olsun dert ettiğin şeye bak içkiler benden hadi iyisin hjhjhj
(7,642 puan) tarafından
Yaşasın o zaman dımtıs dımtis kopariz ☺☺
(215 puan) tarafından
Tabiii senin için neler neler düşündüm hjhjhj sen şok olursun hahahha
(2,053 puan) tarafından
Allah iyiliğini versin gülemiyorum ya sjsjsjsj
(7,642 puan) tarafından
Amin senin de canım gül gül hep beraber gülelim inşallah ☺❤
+4 oy
(1,256 puan) tarafından
Şu konularin tartışılması bile IQ'nun ne kadar düşük olduğunu gösteriyor. İnsanlar, toplumlar, ülkeler her geçen gün kendini geliştirme pesindeyken bizim konumuza bak. Yılbaşı-noel, sakız orucu bozar mı vs vs...
+2 oy
(7,266 puan) tarafından

Tek sorun saygı duymamak sanırım......

+2 oy
(87 puan) tarafından
Bizim milletin yılbaşı kutlama geleneği değil de yılbaşında kutlayanlarin ve kutlamayaların birbirini yeme geneleği var.seviyoruz milletçe kutuplaşmayı.
+1 oy
(3,787 puan) tarafından
Yine  tartişma cıkacak,  buradakiler  anlamazlar kaos seviyorlar. Saygı duymak yok... 
+1 oy
(130 puan) tarafından
Bı taraf şiddetle karşı ve eleştiriyor diğer tarafta ısrarla noelle yılbaşı farkini açıklamaya çalışıyor hır gür iki tarafta aynı bana göre  her sene aynı muhabbet gerçekten yılbaşını geçtim artik Y harfiyle başlayan postlara bile bakmadan kaydiriyorum bu süreçte :D 
(548 puan) tarafından
Linki izledin mi?
(130 puan) tarafından
Evet izledim ? Fazla anlam yüklemeye de ısrarla bilgilendirme yapmaya da gerek duymuyorum özetle ilgilenmedigim önemsemedigim bi konu olduğu için burada bu tür postlardan da sıkılıyorum :)
(548 puan) tarafından
Türk olduğum ve Türklüğe dair her şeye ilgi duyduğum için bence güzel bir video
(130 puan) tarafından
O ayrı bı konu bunu buradaki yılbaşı tartışmalarına istinaden söyledim ben sürekli kaos çıktığı için sıkıcı bı hal aldı bana göre.
+1 oy
(7,747 puan) tarafından
Kutlamayan taraf ısrarla karşı çıktığı gibi kutlayan tarafta ısrarla post açıyor. Kaos olacağı belli bişey post açmamak en mantıklısı bu konuyla ilgili 
(548 puan) tarafından
Karşı çıkanlar olay çıkartacak diye post açmamalılar mı? Bu iki tarafa da saygı olmuyor ama
(7,747 puan) tarafından
Olmuyor doğru. Ama çoğu kişinin bile bile kavga çıksın diye açtığını düşünüyorum
(7,747 puan) tarafından
Bende kutlamam karşıyım ama hiç girmem bile postlara. Sürekli yorum yapmak günah olduğunu söylemekte aynı şekilde saçma. Bile bile inadına post açmakta
+1 oy
(4,040 puan) tarafından
Bence kimse kimsenin hayat görüşüne karışmazsa bir problem çıkmaz.  Birbirine doğru gelmeyen konuda herkes yorum yapıyor ve başlıyor kaos . Yılbaşı kutlamadım hiç ama kutlayanlara da aa günah Hristiyan geleneği vs de demiyorum . Çünkü herkes her şeyi biliyor zaten . Kimseye bir şey demeyi gerek görmüyorum.  Kutlamak isteyen kutlasın ama linçlenmesin  , kutlamayan da benim gibi oturup TV izlesin,  namaz kılsın yemek yesin her neyse ... bu kadar !
+1 oy
(10,205 puan) tarafından
Ben 6 senedir burdayım, 6 senedir aynı mubabbet yemin ederim. Yorum dahi yapmıyorum artık hiç birine.
0 oy
(656 puan) tarafından

Sen istediğin kadar paylaş istediğin kadar yırtın buranın da yılbaşı gibi geleneği var :D kaos iş coming :D 

0 oy
(3,724 puan) tarafından
Eee bu posta şimdi yine tartışma çıkacak :D kaos sever bacılar
(548 puan) tarafından
Kaosun ana nedeni DİNİMİZDE BU YOK takıntısı. Videoyu izlerseniz anlayacaksınız dinimizde olmayabilir ama SOYUMUZDA var.
(3,724 puan) tarafından
Ee ben var veya yok mu yazmışım da beni tersliyorsun
(548 puan) tarafından
Ooyyyşş.  Seni terslemedim canım benim
(7,266 puan) tarafından
Aynen normal yazmışsın
(3,724 puan) tarafından
Bende kutlamam ama kutlayana da karışmam burada günah mı değil mi sorulmuyor ne yapacaksınız deniyor
0 oy
(639 puan) tarafından
Çok tatlısın ama burası bir İslamiyet platformu unutmuşsun :) İslamiyet'e her ters şeyde uyarilirsin dinden falan çıkartılma diye Allah korusun canım
(548 puan) tarafından
Haykırdım :D
0 oy
(213 puan) tarafından
Herkes herkese saygı gösterse sorun olmayacak da işte 
0 oy
(15,594 puan) tarafından
Videoya bakmadım ama her sene ramazanda sakız orucu bozar mı diye soran bir milletiz. Bazı şeyleri tekrar etmek hoşumuza gidiyor sanki.
(548 puan) tarafından
Lütfen videoya bakın. Görüşünüz ne olursa olsun :)
0 oy
(383 puan) tarafından
Çok güzel ve doğru ama benim anlamadığım burda neden böyle şeyler sorun oluyor ki herkes istediğini yapabilir hemen herşeye günah yada sevap yazıldığına anlam veremedim doğrusu :) 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 112 göst.
5 Aralık 2024 Aile kategorisinde Zehraao (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 407 göst.
29 Nisan 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 102 göst.
0 oy
13 cevap 213 göst.
17 Kasım 2024 Aile kategorisinde Denizela (155 puan) tarafından soruldu